kama-tari 07.03.12, 22:39 Jadę tam po raz pierwszy :) w sumiena własną rękę i zastanawam się jak tam snoorkowanie w tym rejonie ktore miejsce byloby odpowiednie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek.dumle Re: Snoorkowanie w Hurghadize 08.03.12, 08:17 > ktore miejsce byloby odpowiednie ? Na morzu. Czyli wykupujesz rejs na rafę na morzu i snurkujesz. Bo specyfika Hurghady jest taka, że w zasadzie nie ma tam już raf na brzegu przy hotelach (w przeciwieństwie do Makadi, Sharmu, Marsa itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Snoorkowanie w Hurghadize 08.03.12, 08:58 Fajna rafa byla przy Citadel Azur niedaleko Hurgady (jesli Ruscy jej nie zniszczyli) - ale to jest hotel z ciut wyzszej polki cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Snoorkowanie w Hurghadize 08.03.12, 12:02 Hurghada - nie ma raf - są szczątki. Jeśli chcesz fajne rafy - pojedź do Safagi - możesz popłynąć. Ewentualnie - Sharm El Naga. Tam masz rafy z brzegu i z łodzi. Wycieczki można wykupić na mieście ale i w centrach nurkowych- oni pływają z nurkami w fajne miejsca czasem zabierają snuklerów Koniecznie obowiązkowo wykup wycieczkę na Giftun Island - w drodze na Giftun staniecie na kilku fajnych rafach :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Snoorkowanie w Hurghadize 10.03.12, 14:57 pierwszy raz i na własną rękę? odważnie, chba że jesteś na arabistyce... trochę pozostałości po rafach ptzy Hiltonie Long i Palacio ale kto Cie tam wpuści? najfajniejsze snurki z koralowymmorzem, zobacz stronke i od razu decyduj sie na intro, to jest dopiero zabawa, a nie z pewną częścią ciała nad wodą... :) miłego pobytu, już zadroszczę, bo mi się marzy taki wypad na własną rękę, ale nie mam odwagi i jak się nie ma zapewnionego lokum u kogoś to "skórka za wyprawkę" ostatnio były lasty za 999 zeta na tydzień w HB a trafia się i w All ale to już drugorzędna sprawa, najgorzej z czasem w moim przypadku, no i samemu trzeba dopłacac do pokoju :( Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Snoorkowanie w Hurghadize 10.03.12, 16:07 no i samemu trzeba dopłacac do p > okoju :( Tej polityki do końca nie rozumiem. Jeszcze nigdy, jadąć sama nie dopłacałam do pokoju . A często słyszę, że tak bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
kama-tari Re: Snoorkowanie w Hurghadize 11.03.12, 19:34 nie, nie jestem po arabistyce...ale od czegoś trzeba zacząć... mieszkanie mam zaklepane, oprócz snoorkowania prosze o jakieś inne atrakcje godne tego rejonu może jakas wyprawa nie-za-daleko coby wielbłądy, jakieś safari ... coby jeszcze dwójka dzieci miała przyjemność i zabawę bo inaczej to pozostaje plaża i kiwanie palcem w bucie.../klapku/ Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow [...] 12.03.12, 08:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kama-tari Re: Snoorkowanie w Hurghadize 12.03.12, 19:32 na miesiąc jadę ! mieszkanko w sumie gratis mam po znajomości:) bardzo proszę o namiary na p. Dorotkę Odpowiedz Link Zgłoś
mob-os Re: Snoorkowanie w Hurghadize 12.03.12, 21:06 Podaję info o Dorocie www.otostrona.pl/aishatours,facebook:Aisha Tours.aishatours.pl tel:+201283032699 w Polsce 603804 541.Dodaję że kontakt mam z forum jeszcze nie korzystałam z oferty Doroty bo jadę dopiero w czerwcu ale na forum mial bardzo ciekawe info. Odpowiedz Link Zgłoś
loompi Re: Snoorkowanie w Hurghadize 30.05.12, 22:37 byłem, widziałem, gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Snoorkowanie w Hurghadize 11.03.12, 21:56 > być może jest to kwestia do negocjacji z biurem > a jak to bywa w Twoim przypadku? Nic nie negocjuje. Płace za pokój , który jest w ofercie. A, że jest to pokój dwuosobowy...trudno. Bedzie mieszkała w nim jedna osoba. Latam od 10 lat z tui, i nigdy lecąc sama nic nie dopłacałam. Ostatnio byłam pierwszy raz z innym biurem ( exim) i też nie płaciłam więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Snoorkowanie w Hurghadize 13.03.12, 09:10 dariusznow napisał: > no i nie zapomnij spróbować soku trzcinowego, pychota tylko uważaj na pierwotniaka zwanego ameba ;) bo może Ci się w takim soku trafić :) Odpowiedz Link Zgłoś
bubu54142 Re: Snoorkowanie w Hurghadize 15.03.12, 14:28 polecam Sharm El Naga,masz dużo czasu na pływanie,rafa zaczyna sie od brzegu,widok niezapomniany Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow [...] 15.03.12, 15:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bubu54142 Re: Snoorkowanie w Hurghadize 15.03.12, 17:42 Tak,prawda.Trzeba wykupić wycieczkę.Koszt ok 25$ z obiadem.Ale warto.Jest podwodny wąwóz ok.20 głębokości.Widać by było kapsel na dnie.To rezerwat przyrody,nic nie wolno dotykać.Może taxi by było taniej.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Snoorkowanie w Hurghadize 30.05.12, 22:49 kurde, czemu admin mnie wycina????? i to tylko w tym wątku :O this_is_it czy jescze tu zaglądasz? męczy mnie temat 1 osoby i chciałbym dopytać, gdyż we wszystkich ofertach podają wyższą cene dla 1 os w pokoju 2 os może ktoś ma jeszcze doświadczenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Snoorkowanie w Hurghadize 31.05.12, 00:08 dariusznow napisał: > > this_is_it czy jescze tu zaglądasz? > męczy mnie temat 1 osoby i chciałbym dopytać, gdyż we wszystkich ofertach podaj > ą wyższą cene dla 1 os w pokoju 2 os > może ktoś ma jeszcze doświadczenia w tym temacie? > > Nie wiem jak mogę Ci pomóc...Ja jeżdże z tui i nigdy nic nie dopłacałam. Mogłam nawet wykupic pokoj rodzinny, po cenie katalogowej bez dopłacania w zwiazku z pobytem jednej osoby.. W styczniu po raz pierwszy byłam z exim tours i też nie miałam dodatkowych opłat. Zaplaciłam tak jak za pokój 2 os, do wykorzystania przez jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
dana_n Re: Snoorkowanie w Hurghadize 03.06.12, 00:53 this_is_it napisała: > dariusznow napisał: > > > > > this_is_it czy jescze tu zaglądasz? > > męczy mnie temat 1 osoby i chciałbym dopytać, gdyż we wszystkich ofertach > podaj > > ą wyższą cene dla 1 os w pokoju 2 os > > może ktoś ma jeszcze doświadczenia w tym temacie? > > > > > Nie wiem jak mogę Ci pomóc...Ja jeżdże z tui i nigdy nic nie dopłacałam. Mogłam > nawet wykupic pokoj rodzinny, po cenie katalogowej bez dopłacania w zwiazku z > pobytem jednej osoby.. W styczniu po raz pierwszy byłam z exim tours i też nie > miałam dodatkowych opłat. Zaplaciłam tak jak za pokój 2 os, do wykorzystania p > rzez jedną. Ja czytam coś takiego, to nie wiem, czy osoba wypisująca takie brednie robi to specjalnie...czy po prostu nie ma zupełnie świadomości ile i za co płaci... :-(. Czy naprawdę jeżdżąc samotnie nie zdajesz sobie sprawy, że płacisz za wycieczkę zupełnie inna kwotę, niż ci, którzy podróżują parami??? Przykład, sprawdzony przed chwilą: Exim Tours, hotel Halomy w Sharm El Sheikh, na 7 dni: jak jadą 2 osoby, płacą po 1299 zł, jak jedzie jedna osoba, płaci 1489 zł. To dopłata to "jedynki" naprawdę dość niska...ale jednak singiel płaci 190 zł więcej. TUI, hotel Il Mercato w Sharm El Sheikh, na 7 dni: jak jadą 2 osoby, płacą po 1497 zł, jak jedzie jedna osoba, płaci 1847 zł. Tu już wyraźna różnica, bo 350 zł...no ale to TUI... Wielokrotnie podróżowałam po świecie jako "singiel"...i DOPŁATA do pokoju dla jednej osoby jest ZAWSZE.../no, ok...czasem...ale BARDZO RZADKO zdarza się jakaś promocja...ale ja, mimo, że podróżuję dość często, na taką nie trafiłam.../Nie sądzę, że autorka powyższych sensacji za każdym razem z 6 pobytów w Egipcie na promocję trafiała...ale może "świadomość braku dopłaty " poprawia jej samopoczucie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Snoorkowanie w Hurghadize 03.06.12, 09:52 Wiem jaką ofertę wykupowałam, i widziałam co podpisuje.Od początku liczyłam się z tym, ze będę musiała dopłacic. Ale okazało się inaczej. Nie musisz mi wierzyć, przeżyje bez tego. Może teraz to się zmieniło. Nie będę się upierać, ale ja nic nie dpołacałam. Odpowiedz Link Zgłoś