Dodaj do ulubionych

pytanie o czas i ramadan

14.05.12, 11:14
1. Czy aktualnie Egipt przesuwa czas o godzinę? Wiem, że nie ma jeszcze prezydenta, który o tym decydował, ale może już nie jest do tego potrzebny. Pytam, bo w rozkładzie przylotów do Egiptu BP podaje godzinę(+1).
2. Czy ktoś wie kiedy w tym roku przypada ramadan? Może ktoś ma wtyki w radzie starszych
(czy jakoś tak), bo zdaje się oni o tym decydują.
3. Za wszystkie odpowiedzi w stylu hainz jesteś idiotą, poczytaj sobie, itp, z góry dziękuję, proszę się nie trudzić.
Obserwuj wątek
    • karolina_pal Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 11:54
      Ramadan przypada między 20 lipca a 18 sierpnia, tak bynajmniej gdzieś wyczytałam. Jeśli chodzi o przesunięcie czasu to nie mam pojęcia, najlepiej jak spytasz się w bp.
      • kasia_p45 Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 12:24
        Tu masz daty z ramadanem:
        pl.wikipedia.org/wiki/Ramadan
        I cos jeszcze :
        bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
        • kolpik124 Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 12:27
          Przylatujemy do Egiptu właśnie 18-go sierpnia. Wieczorem powinna być niezła wyżerka :)
          • dana_n Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 12:37
            W tej chwili w Egipcie jest ta sama godzina, co w Polsce. Egipt zrezygnował na ten rok z przechodzenia na czas letni. Różnica jednej godziny będze wtedy, kiedy w Polsce zmieni się czas na zimowy.
          • marek.dumle Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 19:06
            kolpik124 napisała:

> Przylatujemy do Egiptu właśnie 18-go sierpnia. Wieczorem powinna być niezła wyż
            > erka :)

O ile się dopchasz do tej wyżerki.
            • piasek.mi.zgrzyta Z ostaniej chwili - Ramadan anulowany 14.05.12, 20:17

Bractwo Muzulmanskie w demokratycznym glosowaniu postanowilo zastapic
              anulowany Ramadan kolorowa fiesta z kobietami:
              www.youtube.com/watch?v=oQWQ7GizK3c
            • kolpik124 Re: pytanie o czas i ramadan 14.05.12, 20:49
              Starannie wybieramy miejsce, takich ja ty tam nie będzie, więc starczy dla wszystkich :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka