Dodaj do ulubionych

Hurgada czy Sharm El Sheikh

15.05.12, 19:38
tak, jak w temacie lecimy pierwszy raz do Egiptu co lepiej wybrać dla laika
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 19:56
      Hurghadę

Kornel
      • kornel-1 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 19:58
        Głupi jesteś, Sharm El Sheikh.

Kornel
      • ana_45 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 17.05.12, 15:26
        Zdecydowanie Hurgada dzielnica Dahar stara Hurgada.Sharm jeśli chcesz pojechać do Ziemi Świętej lub dobrze się zabawić.Sharm to tylko kurort a Hurgada kurort i miasto gdzie zobaczysz jak żyją Egipcjanie.Ja najpierw byłam w Hurgadzie a póżniej pojechałam do Sharm i tak było dobrze.
    • saderan0 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 20:25
      ja kilka lat temu na 1 raz wybralem Sharm i potem tam wróciłem :) piękne rafy,centrum Sharmu tętniące nocnym życiem
      w tym roku pierwszy raz odwiedzę Hurghade ( i Luksor - bo z Sharmu daleko, tylko samolotem się da)
      chyba nieistotne ktre miejsce wybierzesz na 1 raz, jak sie spodoba to zaczniesz tam wacac i odwiedzac pozostale miejsca :) ja w przyszlosci planuje Marsa alam odwiedzić
      pzdr
      • saderan0 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 20:26
        przepraszam - pozjadalem literki :)
      • piasek.mi.zgrzyta [...] 15.05.12, 20:29
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • kwaskopi Re: Rzucanie monety 15.05.12, 20:47
          brak kultury ( kozak w necie = pi... w świecie) nie zależy mi na Twojej opinii tylko np osób które dopiero co wróciły z wyżej wymienionych miejsc ( o istnieniu wyszukiwarki każdy wie ale tam są stare posty)

___jestem za EUTANAZJĄ____ w takich przypadkach
          • kornel-1 Re: Rzucanie monety 15.05.12, 21:11
            Czego się spodziewasz?
            Ala powie: w Sharm jest lepiej.
            Ela powie: wybierz Hurghadę.
            Ola powie: nie ma znaczenia.
            Ula powie: tylko Marsa.

Takich odpowiedzi możesz się spodziewać w tym kretyńskim wątku. No i co zrobisz?

Zacznij myśleć samodzielnie.
            O ile to możliwe.

Kornel
            • janan2 Re: Rzucanie monety 18.05.12, 22:01
              Znamienita podpowiedz i jednocześnie odpowiedz.
              Tylko podstaw DO PYTANIA TAKIEGO brak, lub jednak coś więcej,ąż strach myśleć czego!
              Straszne czy śmieszne!?
          • deoand Re: Rzucanie monety 15.05.12, 21:11
            No to trochę rzucanie monety ale ...zależy co preferujesz tylko odpoczynek czy zwiedzanie plus odpoczynek - jesli sam odpoczynek to Sharm wydaje się bardziej eksklusywny ma ładniejsza rafę ale w większości hoteli w Sharmie trudno znaleźć łagodne zejście do wody ... albo płytko z rafa albo zejście z pomostu na głębię a w Hrg raczej łagodnie -przynajmniej przy Hiltonie, Romie i See Gullu
            Opcja ze zwiedzaniem - Starożytny Egipt z Hurghady a Góra Mojżesza i Zienia święta czyli Israel z Sharmu
            Kair obojętnie odległosc taka sama przaktycznie .
            Jest jeszcze opcja Rejsu po Nilu ogólnie z odpoczynkiem w HRG choć bodaj Alfa ma opcje trochę rejsu trochę Sharmu trochę Hurghady .
            Zastanów sie co wolisz i jakie sa koszty tych wariantów ...
            pozdrawiam
            • deoand Re:Do forumowych eiptologów . 15.05.12, 21:45
              Czemu tak wrzasnęliście na początkujacego forumowicza , który zadał Podstawowe , Klasyczne pytanie czyli dokąd jechac do sharmu czy Hutghady za pierwszym razem . Tak samo czy Turcja Rgejska czy Riwera Turecja , albo Riera Olimpijska czy Halkidiki albo Peloponez , Istria czy Dalmacja . Nie trzeba udawac odkrywce Egiptu bo tacy juz byli tylko wytłumazyc człowiekowi co i czego może sie w tych dwóch miastach spodziewać -co tez z grubsza zrobiłem !!
              • des4 kompromisowo 15.05.12, 21:59
                Makadi, Soma albo Safaga czyli miejsca gdzie jest i piaszczysta plaża i jaka taka rafa w zasięgu, a jednocześnie można względnie łatwo dojechać do centrum Hurghady plus zaliczyć "must have" fakultety do Gizy czy Luksoru...
              • kornel-1 Do Łeby czy do Jastarni? 16.05.12, 07:52
                Zlituj się.

Kornel
    • kasia_p45 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 21:58
      Pierwszy raz? Zdecydowanie Hurghada. Jest bardziej egipska. Sharm skomercjalizowany.. zostaw go na później..
      Albo rejs po Nilu ale taki tygodniowy i tydzien wypoczynku w Hurghadzie...
      Zresztą i tak zrobisz jak zechcesz :))
      • edd.y Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 23:30

Koniecznie najpierw jedz do Sharm el Sheik. Albo nie, najpierw do Hurgady.
        To zalezy tez ile masz wzrostu. Ile masz? Wowczas doradze tobie lepiej.
        • gladi3 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 15.05.12, 23:32
          pierdzielenie...jedz do sharm to prawdziwa uczciwa rada.naprawde serio jak na 1 raz kraj arabski bedzie ok.
    • gemalla Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 16.05.12, 08:27
      z jakim innym miejscem będziesz miał porównywać jeśli będziesz tam 1 raz? bez różnicy gdzie pojedziesz. a jeśli bierzesz pod uwagę wyjazd do Luksoru to z oczywistych względów wybierz H.(te oczywiste względy to odległość)
    • yo_witka Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 16.05.12, 09:06
      Do tego służy chyba forum żeby na nim zadawać pytania prawda? Darujcie sobie swoje złośliwości i odpowiadajcie normalnie lub nie piszcie wcale - korzyści z tych zlośliwości nie ma nikt

Odpowiadając na twoje pytanie - oczywiście tyle opinii ile turystów ale przyłączam się do wielbicieli Hurghady - Sharm jest mega skomecjalizowane - nie podobało mi się wcale, rafa wcale nie ładniejsza. Nie byłam w Marsa więc nie wiem jak jest tam. Hurghada ma fajny, specyficzny "klimacik"
    • a1563340 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 16.05.12, 09:21
      Sharm i Hurghada bardzo podobne, Sharm ma lepsze rafy i tyle. W obu jest mnóstwo hoteli, morze i pustynia naokoło. Pytanie czy chcesz zwiedzać , wypoczywac? Ja wakacje spędzam z mężem i dzieckiem, więc stawiam na hotele i mało się z nich wynurzam
      • ohydny-troll A ja uwazam... 16.05.12, 23:15
        ... ze powinienes olac obecny Egipt letnim moczem i poleciec do Grecji.
    • kukulka1000 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 22.05.12, 23:11
      Ja już nie wiem co lepsze. Mi podoba się Sharm, ale ostatnio przeglądałam oferty do Egiptu i muszę przyznać że Hurgada też się super przezentuje :) Zresztą nie ważne gdzie, ważne żeby z dobrym humorem i w dobrym towarzystwie.
    • nekta.rynka Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 29.05.12, 22:20
      Sharm, polecam zdecydowanie Sharm :) Hurghada następnym razem :]
      zresztą, jak to mówią, nieważne gdzie, wazne z kim :) (i z jakim biurem:P )
      • doiwony12 Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 30.05.12, 13:58
        Byłam w obu miejscach i naprawdę nie potrafie doradzić .oba mają swój klimat.Sharm jest nowocześniejszy ale Hurghada ma urok.Kiedyś jeżdziłam tylko do Sharm i nie chciałam słyszec o Hurghadzie ale jak mnie w końcu namówili na Hurghadę to teraz obojętnie aby EGIPT
    • msxoxo Re: Hurgada czy Sharm El Sheikh 30.05.12, 16:40
      Mi osobiście w Hurgadzie się nie podobało, polecam Marsa Alam. Miejsce, do którego chce się wracać. Tam nadal walczą o klienta, starają się. Odpoczniesz na maxa ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka