Dodaj do ulubionych

TRIADA - NIE POLECAM !!!

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 10:18
Witam wszystkich forumowiczów właśnie wróciłem z Egiptu gdzie byłem z triadą
i wiem że więcej tego błędu nie uczynię.
Rozpoczęło sie juz na lotnisku w poznaniu a właściwie jeszcze wczesniej.
Samolot do Hurghady odleciał z dwugodzinnym opoźnieniem i tym samym
dotarliśmy rano tracąc jeden z 15 zaplanowanych dni wycieczki. Szybko
trafiliśmy do swoich hoteli ja akurat do Romy niby 4 gwiazdkowego hotelu jak
sie później okazało na budyknu świecą sie (bardzo słabo ) trzy gwiazdki i
jedna malutka co pewnie świadczy o 3i pól gwiazdkach. Pokoje jak pokoje jedne
z widokiem na ... basen inne te które miały byś na morze miały częściowo taki
widok ale przed oknami po drugiej stronie ulicy trzypietrowy szkielet
zasłaniający prawie wszystko. W pokolu można wytrzymać, klima działa choć
bardzo głośno, w łażience mały grzybek przy wannie ale nie za duży inni mieli
mniej szczęścia. Ok południa spotkanie z rezydentką bardzo niemiła i
nieprzyjemną (Sabina) ale następnego dnia zmiana rezydenta i całkiem
przyjemna Basia służy pomocą. Trada kasuje za wicieczki x2 polecam Anie i
Saida maja swoje centrum nurkowania z polskimi nurkami Mikołajem i Dominiką
(bardzo fajni ludzie). Wszyscy wnerwieni na triade jednak pare zltych się
płaci a tu raczej kiszka. Jedynym plusem Triady jest rezydentka Basia.
Osobiście slyszałem wiele negatywnych słów na temat triadi i podróży po Nilu
ale nie byłem i nie będę pisał może ktoś kto był między 26.06 a 10.07 coś
napisze. Wcale nie jest tak pięknie z przewożnikiem trady czyli LOTEM , i o
tym pare słów: sam odlot ył nieco stresujący choć do 18:10 nic tego nie
zapowiadało na tablicy napis LOT POZNAŃ 18:10 ON TIME, o 18:20 zaczęło się
robić dziwnie choć napis nie znikał , o 18:30 to samo , parę minut później
zniknął napis a na tablicy odlotów nie ma poznania, i co teraz nie ma kogo
spytać zadyma sie zrobiła . po ok godzinie przyleciał samolot LOTU więc
ludzie się ucieszyli ale to jeszcze nie koniec. Przyszedł arabus i powiedział
żebędą ważyc dzieci bo samolot bedzie przeciążony, ale jakoś poszło , nagle
podczas jazdy do samolotu jakaś pani mówi że jej torby wracaja z samolotu na
lotnisko co sie dzieje. Po paru minutach słychać głos pani : samolot jest
przeciążony i nie wystartuje musieliśmy wyjąć ok 1,5 tony bagarzy i zostawić
w Hurgadzie. Zrobiła sie zadyma ok godzinna, na walizkach żadnych adresów
tylko kody kreskowe zresztą pourywane, pana kapital dobrotliwie pozwolił
zabrac z walizek najpotrzebniejsze rzeczy. Osobiście chciałem już być w
polsce więc miałem to gdzieś czy walizki będą dzisiaj czy za tydzień lub
dwabi i tak te ubrania narazie w polsce sie nie przydadzą ze wzgl na
temperature. Pogodziłem się ze strata walizek planowałem nawet zakupy i
dochodzenie odszkodowania za bagarz a tu rtaki cud obydwie walizki są miałem
dużo szczęścia.
Podczas pobytu doszliśmy do wniosku że jednak egipt warto le jednak z innego
biura może droższego ale pewniejszego.
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: cs Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 195.215.5.* 13.07.04, 10:31
      no dobrze
      ale dlaczego nie polecasz Triady ?
      Nie napisales o tym
      • Gość: edi Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 15:13
        nie wystarczy tlko czytać trzeba jeszcze zrozumieć!!!
        pozdro
        • Gość: cs Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 195.215.5.* 13.07.04, 15:50
          to napisz tak, zebym zrozumial
      • Gość: CLEO Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:47
        90 % traci pierwszy dzień.
        Tylko ludzie z warszawy którzy mają wylot o 7.00 mają tam pół dnia extra.
        Inne biura też stosują tę praktyke.
        Może ktoś da przykład biura którzy kasują tylko za faktycznie spedzony czas na
        miejscu, bo ja nieznam
    • platynka.iw Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 13.07.04, 10:39
      Gość portalu: EDI napisał(a):
      > Przyszedł arabus
      Jestes zdenerwowany,oki...ale nie musisz nikogo obrazac...
      Pozdrawiam
      Iw....
    • Gość: pawel Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 11:03
      Ja tez bylem z Triada w EL Gouna Sheraton i mam troche inna opinie. Ale jesli
      chodzi o przewoznika LOT to sie zgadzam.

Sam odlot z Katowic do Hurgady jeszcze ok troche zrobilem oczy kiedy za piwko w
      samolocie musialem ekstra placic no ale Charters to Charters nie ma co wymagac.
      Samolot robil wrazenie troche zdezelowanego no i obsluga byla taka ze
      stewardesa siedziala sobie na koncu i czytala gazety a zona musiala sama isc na
      koniec po napoje i sama je nam przyniosla. Ladowanie ekstra (brawa zasluzone
      dla kapitana) na lotnisku oczywiscie zadyma bo trzeba wypelniac jakies
      deklaracje (szkoda ze nikt o tym wczesniej nie pomyslal i nie rozdal nam ich w
      samolocie gdzie w spokoju mozna by je wypelnic ) pozniej znaczki po 18$ /
      osoba. I po bagaze tu za podanie walizki z tasmy od razu egipcjanin chce dolara
      druga podnioslem juz sam. Podziekowalem za przywieziony wozek (kolejny dolar
      bakszyszu) i wyszlem z lotniska.
      No i tu Triada spisala sie na medal wszystcy rezydenci rozstawieni z lista
      pokazuja do ktorego autokaru mamy sie udac.

Sam pobyt jak dla nas ekstra.

Powrot.
      I tu dopiero mielismy jaja.
      Najpierw objazdowka i zbieranie wszystkich autokarem przyjezdzamy na lotnisko w
      Hurgadzie.
      Pozegnanie z Rezydentka papa i do nadania bagazu. Tu znowu te same deklaracje
      co na poczatku i znowu male zamieszanie. Bagaz nadany przechodzimy dalej przez
      paszportowa kontrole.
      Pojawia sie nagle zamieszanie bo jest z nami chlopak ktory tak sie zafascynowal
      pobytem w Egipcie ze przedluzyl sobie pobyt do miesiaca teraz sie okazalo ze
      nie ma go na liscie pasazerow , a pozatym jak sie przebywa ponad miesiac w
      Egipcie nie wolno wracac samolotem Charterowym. Chlopak zalamany nie chca go
      wypuscic z Egiptu.
      Po chwili okazuje sie ze nie ma naszego samolotu. Cos ktos wspomina o
      gradobiciu w Polsce samolot jest opozniony o 4 godziny. Pozostaje nam
      cierpliwie czekac i wydawac pieniadze w sklepach wolnoclowych no i zjesc tez
      cos trzeba ( za spagetti 7$ ).
      Po 4 godzinach przylatuje samolot wchodzimy do gate 8 i czekamy na odprawe
      biletowa.
      Okolo 18 jestesmy w samolocie (pierwotnie wylot mial byc o 13:20) kapitan
      przeprasza nas za opoznienie ale okazuje sie ze oni LOT powiadomili rezydentow
      w Egipcie o opoznieniu kilka godzin wczesniej. Pojawia sie rozczarowanie to po
      jaka hol... oni nas pozbierali rano (10:30 ) z klimatyzowanego hotelu i
      wyrzycili na lotnisku skoro wiedzieli o tym opoznieniu.
      Sam samolot robi wrazenie podobne do poprzednika ale moja uwage przykuwaja 2
      dodatkowe fotele umieszczone w miejscach wyjsc awaryjnych. Jakos nas upchali
      nawet znalazlo sie miejsce dla zagubionej owieczki ( tego chlopaka co
      przedluzyl pobyt wkoncu sie Egipcjanie zlitowali nad nim i go puscili do
      kraju ).
      Start i ladowanie ok i obsluga milsza niz poprzednio.
      Juz w Katowicach odbieramy bagaze walizki sa ale jedna uszkodzona ( peknieta a
      kolko wpadlo prawie do srodka - o zgrozo w niej sa pamiatki !!! na szczesci
      odpadl tylko ogon od posagu kota ale klej zalatwil sprawe ).
      Zmeczony podroza ( a przeciez to jeszcze nie koniec drogi do domu ) rezygnuje z
      stania w kolejce by zglosic szkode ( bo takich jak ja okazalo sie wiecej i juz
      zrobila sie mala kolejka).

Reasumujac przewoznik LOT ocena mierna , wyrozniajacy sie zawodnicy to
      kapitanowie obu maszyn.
      A sam pobyt w Egipcie z olbrzymia nawiazka rekompensuje i zaciera te kilka
      godzin meki.

pawel
      • przemoa Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 13.07.04, 19:33
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> Okolo 18 jestesmy w samolocie (pierwotnie wylot mial byc o 13:20) kapitan
        > przeprasza nas za opoznienie ale okazuje sie ze oni LOT powiadomili rezydentow
        > w Egipcie o opoznieniu kilka godzin wczesniej. Pojawia sie rozczarowanie to po
        > jaka hol... oni nas pozbierali rano (10:30 ) z klimatyzowanego hotelu i
        > wyrzycili na lotnisku skoro wiedzieli o tym opoznieniu.

Nie wiesz po co ? Po to aby miec swety spokoj, ich dobro turysty nic nie obchodzi. Nas wywalili z kabin o 4.00 rano tyko po to aby sie pozbyc jak najpredzej, a samolot mielismy o 18.30, no minus czasd przejazdu z Luxoru do Hurghady.
        • egipcjanka15 Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 14.07.04, 09:47
          przemoa napisał:

> ich dobro turysty nic nie obchodzi. Nas wywalili z kabin o 4.00 rano tyko po
          > to aby sie pozbyc jak najpredzej, a samolot mielismy o 18.30, no minus czasd
          > przejazdu z Luxoru do Hurghady.

Troszke sie tu chyba zapedziles. Z Luksoru do Hurghady sa tylko 2 konwoje
          dziennie. Pierwszy, poranny i wtedy faktycznie trzeba wstac bardzo wczesnie.
          Drugi, jesli dobrze pamietam, o 14. A na lotnisku powiniscie byli byc o 16:30
          (2 godz. przed odlotem); czyli prosty wniosek, ze z tego pozniejszego konwoju
          nie mogliscie skorzystac.
          • Gość: Totmes Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 14.07.04, 14:21
            sa jeszcze konwoje prywatne (dodatkowo platne, Triada z takich korzysta)
    • Gość: kaahha Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.04, 11:44
      Zgadzam się w pełni z opinią o Triadzie i Locie. Też jestem troche zawiedziona.
      Myslałam że skoro Triada jest największym biurem w Polsce, będzie też
      najpewniejszym ale jak się okazało lot był 2 razy przekładany i tak straciliśmy
      1 dzień pobytu ale najgorsze jest to że zaniżają standard hoteli i np. 4
      gwiazdki to naprawde 3 a europejskie ledwie 2. Na szczęscie korzystaliśmy z
      wycieczek z Ania więc nie przepłaciliśmy (Triada ma ok 50% droższe) i byliśmy
      bardzo zadowoleni. Lot w jedną stronę ok ale z powrotem przez godzine totalna
      dezorientacja na lotnisku bo nie było dla nas samolotu, nikt nic nie wie, a
      obsługa twierdzi że prawdopodobnie naszym samolotem odleciały Katowice, które
      miały opóznienie 4 godziny... więc co kto pierwszy ten lepszy? W końcu znalazł
      się dla nas samolot ale organizacja na lotnisku pozostawia wiele do życzenia.
      • Gość: xmatrix Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 212.160.106.* 13.07.04, 12:06
        jak biuro lata Lotem to żle ,jak air polonią to sie raczej nie poleci,jak
        egipski przewożnik to spada na ziemie.I tak nie ma alternatywy,wiec chwała
        triadzie ,że lata lotem.A godziny i zmiany są niezależne od biura,pamietać
        należy ,że loty czarterowe są czesto przesuwane bo priorytet mają rejsy
        regularne niezależnie czy to będzie LOT czy air france itp
        • Gość: cs Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 195.215.5.* 13.07.04, 12:26
          szkoda, ze WEA zrezygnowalo z lotow czrterowych, bo u nich standart oblugi byl
          na topie
          • platynka.iw Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 13.07.04, 19:27
            O tak...WEA...to byly swietnie linie...i TV i muzyczka i jedzonko pyszne i
            obsluga baaardzo mila i zyczliwa...ech....
            Pozdrawiam cieplutko :-)
            Iw....
          • maissa Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 13.07.04, 19:35
            Też latałam do Egiptu z WEA. LOT nie dorasta im do pięt. Szkoda, że już ich nie
            ma. Ech, gdzie te czasy...
    • Gość: mopi Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 13.07.04, 17:54
      EDI. pomijajac Twoje problemy z przelotem i niezadowolenie z wysokich cen
      wycieczek fakul. TRIADY, czy moglbys cos wiecej napisac o samym hotelu ROMA
      (jak okolica, plaża i czy jego lokalizacja w centrum Hurghady jest OK????...i
      tak w ogole o obsludze hotelu i jedzeniu??????)

Z gory dzieki, bo mysle o wyborze tego Hotelu!
    • Gość: mopi Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 13.07.04, 17:55
      Aha zapomnialam dodac ze ostatnie info o tym hotelu na EGIPT-HOTELE jest z
      kwietnia tego roku, wiec sie przyda:)
    • Gość: Darek B. Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.csk.pl 13.07.04, 18:04
      Edi, tez poprosze o wiecej opinii na temat Romy, okolica, plaza, disco,
      jedzenie itd. Wylatuje wlasnie do Romy 17.07 na 2 tygodnie z Triada. Jesli
      chodzi o niedociagniecia w temacie Lotu itd - nie biore do glowy !!! z Gory
      dzieki za opinie
      • Gość: mopi Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 13.07.04, 21:16
        Darek, jak wrocisz, to czy moglbys opisac hotelik na forum, planuje rowniez tam
        jechac z Triada, ale dopiero pod koniec sierpnia i ciekawa jestem jak tam
        jest!!!
        Z gory dzieki i milego wypoczynku!
        • Gość: Darek B. Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.csk.pl 14.07.04, 16:20
          ok. jak wroce a ma miec to miejsce 1.08 na forum umieszcze szczegolowe i
          obiektywne ingo o Romie
    • Gość: hektor Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.ic.invar.com.pl 14.07.04, 14:56
      Byłem w tym samym terminie na 7+7 (wypoczynek i rejs). Hotel Roma to była ta
      lepsza część wyjazdu, mimo pewnych niedociągnięć. Trzeba uważać wyjeżdżając na
      wycieczki organizowane bez udziału Triady. Przed wycieczką do Kairu zgłosiliśmy
      wieczorem w recepcji, że o 3.00 rano chcemy zabrać lunch-boxa zamiast
      śniadania. Wszystko było OK, wpisali nas na listę a o 3.00 okazało się, że nie
      ma dla nas lunch-boxa bo nie przyszedł w tej sprawie fax z biura podróży!!!
      Wcześniej nikt o faksie nie wspominał.

Nie warto korzystać z wycieczek fakultatywnych Triady. Kupują to w tych samych
      biurach, do których można pójść samemu i biorą za pośrednictwo 100% narzutu!
      Poza tym rezydentka Triady (Sabina) wprowadza w błąd. Jeep Safari Triady miało
      być droższe od innych dlatego, że mieli mieć lepsze klimatyzowane samochody
      (sam to słyszałem). Ja nie byłem z Triadą, ale od tych, którzy byli wiem, że
      dżipy były takie same jak wszędzie (stare, bez klimy). Ja jeździłem z Sonią
      (Polka)+20122292336, ale można znaleźć też wycieczki na mieście.

Z pozytywów, z czystym sumieniem polecam pilotkę Basię. Pełny profesjonalizm.
      Poza tym hotel OK.

Dużo gorzej było na rejsie. Statek Akhaton (albo podobnie) to 20-letni dawno
      nie odnawiany złom o standardzie schroniska młodzieżowego, a nie 4*. Co prawda
      posiadał certyfikat 4*, ale w Egipcie kupuje się je za niezbyt wygórowany
      bakszysz. Przez tydzień rejsu widzieliśmy na Nilu klikadziesiąt statków i każdy
      był wyraźnie w lepszym stanie i o wyższym standardzie. Basen na pokładzie ma
      rozmiary wanny. W tylnej części statku (jakieś 30% kabin) panuje przez CAŁĄ
      DOBĘ HAŁAS jak w hucie (nie żartuję). Pilot wyjaśnił nam, że to statek, a więc
      maszyna i musi hałasować. Noce odsypialiśmy w dzień na górnym pokładzie na
      leżakach.

W jadalni i niektórych kabinach PLUSKWY (dysponuję zdjęciami).

Na wstępie zebrano od wszystkich po 91 USD + 10 USD na bakszysz dla załogi.
      Pieniądze pilot (jak sam twierdził) przekazał kapitanowi, jednak nikt z zalogi
      ich nie dostał (sprawdzaliśmy). Jeżeli chcecie mieć pewność, że załoga dostanie
      bakszysz nie płaćcie pilotowi tylko załodze bezpośrednio. Za 10$ w ciągu
      tygodnia można nieźle uszczęśliwić tych ludzi (przeciętne wynagrodzenie to ok.
      8 - 12 USD tygodniowo) a turystów na statku jest więcej niż załogi.

Z pozostałej kwoty 40 USD miało być na bilety wstępu. Kosztowały o połowę
      mniej. Różnica do kieszeni Triady. Co do reszty z tych 91 USD mogę tylko
      przypuszczać, że połowa jest dla Triady.

Ze statku w Luxorze zabrano nas o 6.00 rano. O 10.30 byliśmy w Hurghadzie, a
      samolot mieliśmy o 18.10 (zresztą jeszcze się opóźnił). Czas wyjazdu nie
      wynikał z pory konwoju (To nie prawda, że są dwa w ciągu dnia. Można zamówić
      własny o dowolnej porze - my takim jechaliśmy). Po prostu mieli już przyjechać
      następni turysci na statek. My na statku spędziliśmy jakieś 6 dni i kilka
      godzin (wyjazd był 7 + 7)

Z plusów mogę wymienić miłą załogę (chociażby dlatego warto dawać bakszysz
      bezpośrednio), dobre jedzenie (lepsze niż w Romie).

Generalnie NIE POLECAM TRIADY, a rejsu w szczególności.

• Gość: cs Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: 195.215.5.* 14.07.04, 15:25
        coz, sprawa tego statku budzi wiele kontrowersji
        jednakze we wszystkich opisach na stronach w internecie statek ten wystepuje
        jak 4****, wiec nie jest to sprawa oszustwa.
        tutaj pare zdjec i dla porownania inneych statkow:
        www.jolleys.com/cruises_list.asp?offset=-1
        wyglada na to, ze 4**** sa generalnie do niczego, bo i statki wygladaja
        podobnie i baseny na nich tez wielkosci miednicy.
        zobaczymy w sobote, jak to jest.

ciekawa sprawa z tym bakszyszem 10$, nigdzie w umowie z Triady ani w ofercie
        nie ma o tym wzmianki.
        • przemoa Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 14.07.04, 18:08
          Gość portalu: cs napisał(a):

> coz, sprawa tego statku budzi wiele kontrowersji
          > jednakze we wszystkich opisach na stronach w internecie statek ten wystepuje
          > jak 4****, wiec nie jest to sprawa oszustwa.
          > tutaj pare zdjec i dla porownania inneych statkow:
          > www.jolleys.com/cruises_list.asp?offset=-1
          > wyglada na to, ze 4**** sa generalnie do niczego, bo i statki wygladaja
          > podobnie i baseny na nich tez wielkosci miednicy.
          > zobaczymy w sobote, jak to jest.
          >
          > ciekawa sprawa z tym bakszyszem 10$, nigdzie w umowie z Triady ani w ofercie
          > nie ma o tym wzmianki.

cs z calym szacunkiem adres strony ktory podajesz do oferta jakiegos dziwnego biur, ktore ostatnie oferty proponuje to propozycje na 2002 rok ; pewnie dawno juz nie istnieje i nic dziwnego skoro wciskali turystom podobnie jak Triada ze Akhnaton ma standard 4*
          • Gość: cs Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! IP: *.unknown.tele.dk 14.07.04, 20:37
            nie chodzi mi o oferty jakiegos tam biura, ale o porownanie roznych statkow 4***
            a to ze Akhnaton ma faktycznie t gwiazdki znajdziesz na wszystkich stronach w
            internecie
            to tylko na temat tych nieszczesnych gwiazdek, to ze jest syf, to swoja droga
      • przemoa Re: TRIADA - NIE POLECAM !!! 14.07.04, 17:57
        Widze ze nie tylko nasza grupa odebrala tak negatywnie zaokretowanie na Akhnatonie. Czyli widzicie ze ani ja ani 45 osob z rejsu w pol. czerwca nie przesadzalismy. To ze zaloga nie dostanie zebranego bakszyszu gdy rezydentka powiedziala " walizy zostana wniesione na statek, prosze tylko nie zapomniec o bakszyszu dla boy-a". A i nie dziwie sie ze pluskwy bylo widac, bo jak pisalem o tym ze koce sa zwyczajnie brudne to mnie wysmiewano. A to jest idealna pozywka dla pluskiew. Hektor mam do Ciebie prosbe o przeslanie fotek kabin z pluskwami. Jestem na etapie przygotowywania materialu dla Izby Turystyki, oraz Oddzialu Turystyki Wojewody Mazowieckiemu, ktory wydal Triadzie zgode na dzialalnosc turystyczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka