31.07.13, 19:50
Witajcie.
Co sądzicie o Safadze? Na co trzeba zwracać uwagę przy wyborze hotelu?
Byliśmy już w Hurgadzie, Sharm i Marsa. Podobało nam się wszędzie, ale kolej na inne miejsce. W Marsa już wiem, że musi być w zatoce. A na co zwrócić uwagę w Safadze?
Który hotel polecacie? Fajnie jakby był przy ładnej rafie.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agulinka777 Re: SAFAGA 01.08.13, 11:11
      Byłam 5 razy w Egipcie i w Safadze była najpiękniejsza plaża, szeroka piaszczysta, z rafą koralową. Hotel Shams Safaga, trochę nadgryziony zębem czasu, ale plaża i jedzenie super :)
      • janusz.amir Re: SAFAGA 01.08.13, 11:27
        Menaville też bardzo przyjemny i kameralny. Byłem w nim pół roku i go bardzo mile wspominam.
    • diveisfun Re: SAFAGA 01.08.13, 14:39
      Witam. Jeżeli chodzi o wybór hotelu to jest to często bardzo indywidualna sprawa. Ja nastawiam się na nurkowanie, wiec baseny, śniadanie dla śpiochów itp. mnie nie interesują bo w tym czasie jestem na łodzi. Polecam portale na których turyści oceniają hotele. Poczytać, porównać, wybrać najlepszy dla siebie. Ja poprzez takie portale zdecydowałam się w tamtym roku na Menaville i było ok. Miałam blisko do portu skąd wypływała łódka na nurki. To np. było dla mnie ważne, jak widzisz sprawa indywidualna. Hotel był fajny, z pięknym ogrodem, szeroką, piaszczystą plażą i dobrą kuchnią jak na Egipt. Rafy w Safadze nie uraczysz. Nurkowania odbywają się z łodzi. Jeżeli ktoś pisze o ładnej rafie przy hotelu to nie wiem o czym pisze (?). Ładne rafy są niedaleko, w Soma Bay. Np. Hotel The Breakers Diving & Surfing jest godny polecenia. Długi pomost (obuwie konieczne, rozgrzane deski parzą w stopy) zaprowadzi Cię do pięknej rafy. Niedaleko jest miejsce nurkowe Tobie Arba, gdzie podpływają łodzie z nurkami. Życzę udanych wakacji w Safadze.
      • agulinka777 Re: SAFAGA 01.08.13, 14:42
        Skoro nie wiesz o czym pisze to po co głupio komentujesz
        • am.r Re: SAFAGA 01.08.13, 15:33
          Dziękuję.
          Szczerze mówiąc, to myślałam, że w Safadze jest podobne do Marsa jeśli chodzi o rafę.
          Nurkuję i snurkuję. Dlatego wybieram Egipt.
          A powiedzcie. Może jeszcze co innego niż Safaga polecacie? Co myślicie o miejscowości Hamata?
          • zwykla_biurwa Re: SAFAGA 01.08.13, 17:30
            Rafy w Hamacie to moje marzenie. Niestety na razie muszę zadowolić się Marsa :) W ofercie polskich biur jest jeden hotel z Hamaty, Wadi Lahmy, niestety najgorzej położony ze wszystkich, przy pełnym morzu, bez pomostu.
            Kilka kilometrów dalej jest świetny hotel w zatoce, Lahami Bay i chyba jeszcze dwa inne. Niestety osiągalny tylko z niemieckich biur, z wylotem z Berlina :(
            Chyba że ktoś zna jakiś wygodny sposób żeby polecieć tam Warszawy?
        • diveisfun Re: SAFAGA 02.08.13, 11:13
          Poziom języka i agresywności pozostawiam bez komentarza. Trochę więcej luzu i dystansu do siebie dobrze zrobi. A rafy w Safadze przy hotelu nikt nie widział. No może jakieś "szczątki" rafy.
          Pozdrawiam gorąco, życzę więcej spokoju i uśmiechu na co dzień:-))))))
          • agulinka777 Re: SAFAGA 02.08.13, 11:18
            Ciekawe gdzie tu agresja ?? a i owszem widział i to nie jeden :):):) Szczątki czy nie, zawsze coś, podróżującym pierwszy raz wystarczy a i tacy czytają forum:) a luz to tobie się przyda, niepotrzebnie się wtrącasz i negujesz czyjeś opinie.
            • am.r Re: SAFAGA 02.08.13, 12:40
              Oki. Zostawmy już te rafy hotelowe.
              Powiedzcie mi moi Mili, czy rafy dalej, te oglądane na nurkach są godne polecenia? Czy choć troszeczkę przypominają te z Marsa?
              Coś mnie ciągnie do Safagi :)
              • diveisfun Re: SAFAGA 02.08.13, 22:25
                Witam. Powiem Ci, że mnie też tam ciągnęło. Bardzo. Człowiek chce zobaczyć co raz to nowe miejsca. Naczytałam się, że rafy w Safadze są piękne, niezniszczone tak jak np. w Hurgadzie. Okazało się to nieprawdą. Życie na rafie w Hurgadzie jest o wiele bogatsze. W Hurgadzie np. murena była na porządku dziennym, w Safadze to rzadkość. Może to zależy od pory roku? W Hurgadzie byłam w październiku, w Safadze zaś w marcu. Ale warto jechać w nowe miejsce, zdobywać doświadczenie i nowe przeżycia. Miejsca nurkowe to np. Tobia Kebir ( żółw, napoleon,płaszczki), Gamul Soraya (piękny ogród koralowy), Soma Bay Garden ( też piękny ogród koralowy, żółwie), Tobia Arbaa ( ryby jak w akwarium) oraz wiele innych miejsc nurkowych. Jedź i podziwiaj. Nowe miejsca, nowe widoki. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka