Dodaj do ulubionych

El Gouna, czy nie jest tam nudno?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:24
Witam

Szukałem informacji o El Gounie, jako że planuję wybrać się do hotelu
Sheraton Miramar. Z tego co czytałem, podczas dnia w miasteczku nie dzieje
się wiele.

Może jednak ktoś podzielić się wrażeniami jak to jest w El Gounie wieczorem?
Bo czasem myślę, że takie hotele w El Gounie jeśli tam się niewiele dzieje
powinny serwować All Inklusiv.

Zatem czy są jakieś fajne arabskie knajpki, gdzie można pyszną sziszkę
zapalić i przyjemnie spędzić czas? Nie mówię tu o dyskotekach, bo na nie tam
nie liczę, głównie chodzi mi o to, czy poza hotelem można tam sobie jakoś
czas wypełnić?

Mam lekki dylemat czy El Gouna i Sheraton czy jakiś All Inklusiv w Sharmie...
Może ktoś poradzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 14:23
      Możesz sprawdzić na tej stronie czy coś cię zainteresuje. Mnie się tam
      podobało, atmosfera jest mniej arabska niż w Hurghadzie w sensie wyższego
      standardu zarówno usług jak i całego otoczenia. Nie umiem linkować, ale adres
      jest prościutki:
      www.elgouna.com/english/ShowText.aspx?ToShow=Nightlife
      • Gość: Stiwi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:26
        Stronę znam i przejrzałem. Bardziej chodzi mi o opinie ludzi, którzy tam byli.
        Piszesz, że atmosfera mniej arabska.... To nie brzmi dobrze.
        • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 14:31
          Tam nie zaczepiają, nie żebrzą, nie naciągają, nie wciągają na siłę do sklepu
          lub restauracji, i po prostu jest czysto.
    • justm Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? 31.08.04, 14:52
      jest nudno. jeśli stawiasz na jakąkolwiek zabawę - dyskoteki, puby, imprezy -
      el gouna odpada.
      to raczej miejscowość gdzie stawia się na odpoczynek. totalny relaks.
      jest parę knajp, bez problemu znajdziesz bo centrum jest maleńkie gdzie
      zapalisz sziszę czy napijesz się piwa, ale nic poza tym.
      zależy na co stawiasz - jeśli na zabawę to zdecydowanie sharm - właśnie
      wróciłam, istne tłumy młodych ludzi, dyskoteki, knajpy, centrum żyjące do
      późnich godzin nocnych, pełno knajp.
      ale el gouna dużo ładniejsza, przyjemniejsza, a hotel sheraton świetny.
      • Gość: Stiwi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:55
        Na dyskotekach mi nie zależy i pubach otwartych całą noc również. Raczej chodzi
        mi o to, żebym mógł po kolacji wyskoczyć do centrum i posiedzieć gdzieś przy
        sziszce do 23-24. Tylko znowu, żeby nie było tak, że w El Gounie jest tylko
        jedna taka kafejka bo będzie monotonnie...

W jakim hotelu w Sharmie byłaś?
        • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 15:13
          W Marinie nudzić się nie można, a knajpek jest do wyboru, nie ma tłumu
          nastolatków, raczej nastawione jest na bardziej wysmakowane towarzystwo,
          nastrojem przypomina trochę Grecję albo południową Italię. Również w Downtown
          są atrakcje - ale tam byłam tylko raz. Pozatym w samym hotelu masz kilka
          restauracji i barów, nie mówiąc już o innych hotelach, do których możesz się
          wybrać na kolację zamiast szeratońskiej(w ramach specjalnego elguńskiego
          programu), albo po prostu sobie pozwiedzać z knajpkami włącznie.
        • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 15:14
          Byłam właśnie w Sheratonie.
          • Gość: Stiwi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:18
            Jakiś bar z paleniem sziszy jest w Sheratonie?
            Czy w barach są soki z guavy? Ile kosztują w barach soki/drinki ?
            • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 15:23
              Jest specjalny bar z sziszą, nie znam soku z guawy, jest osobny drink-bar (to
              nie dla mnie, dlatego cen nie podam).
              • Gość: Stiwi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:35
                Czy w Sheratonie można płacić funtami egipskimi?
                Bo słyszałem coś ostatnio, że w hotelach w Egipcie nie przymują płatności w
                funtach egipskich?
                • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 31.08.04, 15:41
                  Wszystko co kupowałam w restauracjach i barach, również napoje do kolacji,
                  wycieczki - zapisywane było na pokój, a na końcu przy wyjeździe zapłaciłam
                  zbiorczo kartą visa (można to też zapłacić funtami, tylko podobno potrzeba mieć
                  kwitek z wymiany pieniędzy), trzeba tylko pamietać o podpisywaniu rachunków z
                  numerem pokoju. W sklepach przy hotelu kupuje się za egipskie pieniądze. A na
                  terenie hotelu są różne sklepy, też spożywczy i bank. Ale najwygodniejsza w
                  użyciu jest karta.
              • Gość: marta Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 62.121.73.* 02.09.04, 20:14
                w El Guna jest tak jakby kręcili film. cisza i Egipt de lux.
        • Gość: mgr Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:19
          Nie zastanawiaj się,tylko wybierz El Goune.Można wypozyczyć autko, rowery,
          rowerek wodny,jest dużo fajnych knajpek z fajką wodną, jest knajpka w której
          puszczają mecze piłki nożnej.Ja nie nudziłem się ani przez chwilę.Mozesz
          rownież wybrac się do hurghady,( ja byłem raz i wystarczyło- śmietnisko i plac
          budowy) El Gouna b. czysta.Poza centrum, jest jeszcze bardzo ładny port.Są
          również hotele które mają wyżywienie all.
          • Gość: Stiwi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:23
            Tak są hotele AI jak np. Rihana Inn, który to w ofercie ma ScanHoliday, problem
            w tym, że zero opinii na temat tego hotelu zarówno na tym forum jak i na forum
            Egipt.pl...
            • Gość: Zibi Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:46
              Dobre hotele w El Gounie z all: Ocean View( belgijski) Arena Inn (
              holenderski), Rihana Resort( belgijski).
              Nigdy nie decyduj się na Rihana Inn, beznadziejne pokoje BEZ OKIEN.
              Polecam biura Triada, Itaka, TYLKO nie ALFA STAR,ponieważ i tak nie trafisz do
              hotelu który wybierzesz.El Gouna bardzo ładna, godna polecenia.
              • justm Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? 31.08.04, 18:52
                byłam w ocean view - opinia na hotele.
                zdecydowanie bardziej poleciłabym właśnie sheraton miramar. mimo, że nie
                widziałam pokoi.
                lepsze położenie, dużo lepsze baseny, plaża pod nosem, w ocean view praktycznie
                nic nie można było wieczorem zrobić - czasami śpiewała smętnie ballady jakaś
                pani - i to wszystko. żadnych dodatkowych animacji.
                ale może się zmieniło.
        • justm Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? 31.08.04, 15:45
          kafejek jest kilka, ja chodziłam tylko do jednej - ale nie wytłumaczę ci już
          gdzie (byłam rok temu), przy głównej drodze, stojąc plecami do busów po prawej
          stronie - były tam i miejsca do siedzenia na krzesłach i standardowe chodniczki
          na których można było wygodnie usiąść czy położyć się, ale miejsce upodobałam
          sobie dlatego, że mieli fantastycznego dj-a, który puszczał b. niestandardową,
          przyjmną dla ucha muzykę, nie tylko arabską, ale również zdarzył się jazz,
          blues, coś niesamowitego co nadawało knajpie przyjemną atmosferę.

jeśli stawiasz na to co napisałeś to z zamkniętymi oczami el goune.
          ja byłam w ocean view, ale byłam kilka razy w sheratonie na plaży (dlatego nie
          jestem w stanie do końca ocenić hotelu), ale jeśli chodzi o plażę i położenie
          jak dla mnie hotel rewelacja.
    • turysci Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? 31.08.04, 19:10
      Nie bylismy w Sharm,a w El Gounie az trzy razy. Sheraton super, plaza extra z
      piekna rafka. W mariena duzo knajpek- wiekszosc europejskich, ale na plazy jest
      kafejka, trzeba jej troche poszukac- lekko na uboczu z szisza, muzyka,
      leżaczki, kosze, wiklinowe krzesełka na piaseczku, w oddali światełka wejścia
      do portu- Egipski nastrój dla Europejczyka.
      Down Town- najpiękniejsze kafejki są zdala od przystanku busów. Za akwarium i
      za kasynem.
      W pozytywnym tego słowa znaczeniu- strasznie Wam zazdrościmy!!!
      miłej zabawy, pozdrawiamy
      -Jola i Mateusz
    • Gość: Stiwi Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:41
      Telefon z Sun&Fun, że nie są w stanie załatwić Sheratona i oferują Movenpick...
      Co robić? :-)
      • Gość: efka Re: Czar prysł :-( IP: 81.219.144.* 02.09.04, 12:34
        To moim zdanied drugi w kolejności hotel w El Gounie - równie elegancki - mniej
        bajkowo-kolorowy architektonicznie mniejszy ogród, ale plaża taka sama, rafa
        też super - i na piechotkę (przez wzgórze prywatnych willi i Plażę Zeituna)
        można przejść na spacerek do Sheratona. Hotel ma restauracje i bary, z sziszą i
        drinkami nie ma problemu. Dojazd do Mariny i Downtown taki jak z Sheratona.
        Trochę jest mniej nastawiony na wakacje z dziećmi - przynajmniej takie sprawia
        wrażenie. Jedzenie takie samo super jak w Sheratonie (można w czasie 2 tygodni
        4 razy być na kolacji w innym hotelu w ramach tego samego HB) - wiem bo byłam
        na kolacji. A El Gouna to już wiesz, że raj egipskich turystów.
      • Gość: ja Re: Czar prysł :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:42
        Nie decyduj się na Movenpica, ponieważ przyjeżdzają tam same sztywniaki
        niemieckie( tragedia-nawet na jeep safarii niemka jechała z tego hoyelu
        wymalowana, w białej eleganckiej bluzce)Wybierz któryś 4* hotel w El Gounie.
        • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:46
          4* w El Gounie raczej odpadają. Ocean View czy Rihana Inn nie są tak ciekawe
          jak Sheraton czy choćby Movenpick.
          • justm Re: Czar prysł :-( 02.09.04, 14:48
            może znajdziesz jeszcze w innym biurze ofertę na sheratona? sprawdzałeś?
            • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:58
              Tak i niestety tylko Alfa Star mi proponowała na 16 września, ale to również na
              potwierdzenie, więc też raczej nic z tego, poza tym Alfa pewnie powie, że all
              jest ok, a po przyjeździe dostane jakiś Aida Verdi :-)
              • justm Re: Czar prysł :-( 02.09.04, 15:11
                ja mam zastrzeżenia do alfy, ale hotelu mi nie zmieniono.... nie namawiam, ale
                16/09 to już jednak nie lipiec, sierpień więc chyba mniejsze szanse na zmianę
                hotelu?
                • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:17
                  Tak, tylko że skoro Sun&Fun nie może załatwić w tym terminie to Alfa załatwi?
                  Alfa mi powie, że są miejsca, a na miejscu mnie w konia zrobią.
                  • justm Re: Czar prysł :-( 02.09.04, 15:21
                    niekoniecznie.
                    a może masz możliwość skontaktowania się bezpośrednio z hotelem?
                    może oni ci doradzą, od którego biura - nie wiem jak to napisać - "chętniej
                    respektują rezerwacje"?
                    ktoś na forum niedawno wspomniłam o potwierdzeniu swojej rezerwacji
                    bezpośrednio w hotelu, ja próbowałam rok temu dostać takie potwierdzenie - ale
                    się nie udało, nie dostałam kompletnie żadnej odpowiedzi.
                    szkoda, bo hotel fajny.
                    • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:51
                      Ja myślę, że tu nie kwestia respektowania, a dostępności miejsc. Skoro nie ma
                      Itaka i inne biura też zgodne, to widać, że sezon w pełni w Sheratonie. A
                      prawdę powiedziawszy jeśli jechać do El Gouny to tylko tam, Movenpick to już
                      faktycznie nie to samo...
                      • justm Re: Czar prysł :-( 03.09.04, 12:22
                        movenpick tez jest niczego sobie.
                        chyba, że naprawdę jesteś bardzo wybredny :)
                        nie rezygnuj. to piękne miejsce.
                        • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 12:27
                          Jeśli jechać do El Gouny to tylko do Sheratona myślę, inaczej bezsens bo i tak
                          będzie się chciało wrócić do Sheratona. Więc chyba Sharm i Hilton Dreams.
                          Jeszcze w Sharmie nie byłem, a ponoć też pięknie.
                          • justm Re: Czar prysł :-( 03.09.04, 12:59
                            ja mam inne podejscie. hotel staram się wybrać na poziomie 4*, ale jednak jak
                            najtaniej.
                            dlatego też nie oczekuję zbyt wiele, bo w hotelu jak by nie było spędzam
                            znikomą część czasu.
                            w helnan marina (sharm) część ludzi narzekała, ze pokoje małe. moim zdaniem
                            były wystarczające jak dla 2 osób, natomiast mała była łazienka.
                            ale nadal uważam, ze to tylko hotel.
                            w helnan jest, zdaje się 6 barów - ja byłam tylko 2 razy w jednym. na plaży, bo
                            blisko po coś do picia...
                            hotel miał animacje - aqua aerobik, taniec itd - równiez nie korzystałam
                            więc wszystko zależy od twoich oczekiwań.
                            ja na twoim miejscu - po tym, co napisałeś na pewno zdecydowałabym się na el
                            gounę.
                            do sharmu już raczej nie pojadę chyba, że do hotelu z ładną rafą, ponownie na
                            odpoczynek... :)
                            • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:10
                              Takie wyjazd w miarę jak najtańszy i zaryzykowałem 3* był do Tunezji właśnie,
                              hotel El Hana Beach w lipcu... Cóż, jak kto woli, ale nie byłem zbytnio
                              zadowolony z niego. Mógł być, ale nic poza tym.

Trochę nie zgodzę się, że w hotelu się tylko śpi, bo na dobrą sprawę w hotelu
                              się spędza pół dnia opalając się przy basenie czy nad morzem. A za to wszystko
                              niestety się płaci, za ilość basenów, za bezpośredni dostęp do morza, za jakoś
                              serwowanych posiłków, za ich różnorodność, za obsługę hotelową i komfort na
                              plaży, za to żeby nie trzeba było walczyć o leżaki...

Wszystko ma niestety swoją cenę. A słyszałem, że jechać do Sharmu i być 20km od
                              centrum Naama Bay nie ma sensu, no chyba, że ktoś lubi tracić godzinę na dojazd
                              taksówkami, co też nie wypada rentownie przez 2 tygodnie pobytu.
                              • justm Re: Czar prysł :-( 03.09.04, 19:45
                                ależ ja nie neguję twojego zdania. gdybym dysponowała większym budżetem też
                                decydowałabym się na najlepsze hotele.
                                ale movenpick nie jest zły.
                                a w centrum sharm też znajdziesz bardziej dostępne cenowo hotele (i całkiem
                                dobrej jakości) na co ja musiałam się zdecydować :)
                                tak czy inaczej życzę tylko dobrego wyboru :) i aby hotel spełnił twoje
                                oczekiwania.
                                • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:06
                                  Opłacone! 10 wrzesień, Hilton Dreams, Pegas, 2 tygodnie, wylot z Wawki, czekamy
                                  już tylko na potwierdzenie, ale podobno Pegas ma wykupione miejsca w tym hotelu
                                  i że potwierdzenie to rzekomo formalność. To ciekawe, bo chyba inne biura jak
                                  Selectours, Alfa Star, raczej nie mają wcześniej wykupionych miejsc.
                                  • justm tuż przed ? 06.09.04, 07:33
                                    a więc życzę bardzo udanego pobytu.
                                    a to która część Egiptu?
                                    • Gość: Stiwi Re: tuż przed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:36
                                      Dzięki! Teraz Sharm w końcu, do tej pory dwa razy Hurghada, więc i w sumie na
                                      dobre wyszło. El Gouna musi poczekać :)
                                      • justm Re: tuż przed ? 06.09.04, 10:42
                                        ja bym już hurgady chyba nie zniosła.
                                        ale już mi się marzy wrócić.
                                        tutaj jakoś tak... zimno... :)
                                        • Gość: Stiwi Re: tuż przed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:46
                                          Nic straconego! Na 10go są jeszcze miejsca w samolocie :-)
                                          • justm Re: tuż przed ? 06.09.04, 10:56
                                            ech. ani kasy ani urlopu :)
                                            nie tym razem :)
                                            ale bedę musiała, zwłaszcza jak mi sie tytoń skończy :P
                                            • Gość: Stiwi Re: tuż przed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:02
                                              No właśnie ten tytoń, choć często palę sziszę, nie doszedłem jeszcze do takiej
                                              perfekcji jak w krajach arabskich. Myślę jednak, że żaden z naszych węgli nie
                                              nadaje się do sziszy, brykiet za bardzo czuć, węgiel drzewny jest jeszcze
                                              niezły, ale nie tak dobry jak specjalnie do tego przystosowane węgle.
                                              • justm Re: tuż przed ? 06.09.04, 11:05
                                                ja jeszcze korzystam z tego arabskiego (siara, ale co robić?). ale już wiem, że
                                                zapas tytoniu mam zdecydowanie za mały, bo palę niemal codziennie :)
                                                bałam się wieźć więcej bo nie wiedziałam czy wszystko będzie działać jak
                                                należy :)
                                                a gdzie kupuje się węgiel drzewny? polecasz? bo tez nie chciałabym kupic torby
                                                10 tonowej :) i nie użyć
                                                (mieszkanka bloku, bez działki i kominka stąd głupie pytanie :) )
                                                jaki jest twój ulubiony tytoń?
                                                • Gość: Stiwi Re: tuż przed ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:16
                                                  Węgiel drzewny to jest ten taki sypki węgiel, znajdziesz go wszędzie, na każdej
                                                  stacji, wsżędzie tam gdzie kupujesz brykiet węgla drzewnego. W mieszkaniu
                                                  spokojnie można go rozgrzać na jakiejś kuchence elektrycznej albo normalnej
                                                  kuchni gazowej. Węgiel drzewny jest czystszy, nie jest tak smolisty jak brykiet.

Tytoń jabłkowy, ale zacząłem się zastanawiać jaki tytoń serwują w Egipcie.
                                                  Zapewne jest to Nakhla Tabacco. Czytałem, że Al Waha jest jeszcze lepiej danym
                                                  owocem nasączony, ale to jest tytoń produkowany w Jordanii, więc nie zwróciłem
                                                  uwagi czy mają go w sprzedaży w Egipcie.

Tytoń to zdecydowanie podwójne jabłuszko :-) Reszta smaków to już nie to samo,
                                                  albo za mocne (jak róża), czasem lubię jeszcze mango i wieloowocowy zapalić.
                                                  Jednak nie ma to jak pójść gdzieś do lokalu, gdzie Ci sziszkę podadzą, gdzie
                                                  nie musisz sam się męzczyć z rozpalaniem tego węgla.

A ten węgiel siarkowy to faktycznie lipa, choć nie wiem jaki by dawał efekt
                                                  jakby go porządnie rozżarzyć.
                                                  • justm sisza 06.09.04, 12:11
                                                    a można kupić (węgla) mniej niż tonę? :) w sensie mniej niż te ogromne wory?
                                                    ten egipski właśnie rozpalam na maxa i nie jest aż tak tragicznie, ale na pewno
                                                    gorzej niż ten, który podają tam :)
                                                    super, moi znajomi wybierają się do jordanii to poproszę o zapas :)

ja próbowałam w zeszłym roku czarnego tytoniu, najmocniejszego, ale zupełnie
                                                    nie przypadł mi do gutu.
                                                    w tym roku skupiam sie na apple :)
                                                  • Gość: Stiwi Re: sisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:16
                                                    Niestety pakowane są po 3kg bodajże.
                                                    Mi oryginalny egipski tytoń też nie przypadł do gustu.
                                                    Jordania ciekawy kraj, mam nadzieję, że uda mi się go kiedyś zwiedzić.
                                                  • justm Re: sisza 06.09.04, 13:06
                                                    cóż. trzeba będzie nabyć. bo z palenia sziszy nie zamierzam rezygnować :)
                                  • justm stiwi 08.09.04, 07:48
                                    udanego urlopu!
                                    o której lecicie?
                                    • Gość: Stiwi Re: stiwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 07:53
                                      Dzięki! O 19.20 w piątek LOTem razem z turystami Alfa Star. Tylko nie wiem
                                      dlaczego od piątku do dziś nie mam jeszcze potwierdzenia Hilton Dreams... :-( A
                                      za dwa dni wylot i tak na dobrą sprawę dalej do końca nie wiem czy jadę czy
                                      nie... Cóż, może dziś nadejdzie potwierdzenie.
                                      • justm Re: stiwi 08.09.04, 08:06
                                        a może podasz mi maila?

hm. a pegas miał być lepszy...
                                        chyba we wszystkich biurach jest tak samo. będzie dobrze. ja leciałam z alfa i
                                        byłam mocno zdenerwowana w jakim hotelu wyląduję w końcu, ale poszło gładko.
                                        dzwoniłeś do nich? (do biura, do hotelu?)
                                        • Gość: Stiwi Re: stiwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:29
                                          s.goreckiNOSPAM@futbol24.com , tylo wytnij NOSPAM
                                          Heh, no właśnie Pegas miał być lepszy...
                                          Do biura dzwoniłem, sami się dziwią ich opieszałością, mieli to monitować,
                                          dzwonić tam... No cóż, zobaczymy, może dziś :-)
                                          • justm Re: stiwi 08.09.04, 09:34
                                            zakładając, że onet działa - wysłałam @
      • Gość: pośrednik Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:33
        Jeśli bardzo Ci zależy na Sheratonie, zadzwoń do B.P."Kopernik".Wydaje mi
        się,że mają ten hotel w swojej ofercie.
        • Gość: Stiwi Re: Czar prysł :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:04
          Niestety dzwoniłem i nie mają :-(
    • Gość: marta Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 62.121.73.* 02.09.04, 20:11
      w ciągu dnia nie dzieje się nic. wieczorem jeszcze bardziej nic ale zależy jak
      i kto co lubi. cisza i spokój panuje właśnie wgranicach szeratonu ale tam jest
      pełen zestaw. byłam w Ocean View i tam nie dzieje się nic
    • Gość: aza Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 193.111.145.* 03.09.04, 08:55
      Planuję El Gounę za rok - czy jest tam dostępna rafa? czy piekne rybki.
      • Gość: efka Re: El Gouna, czy nie jest tam nudno? IP: 81.219.144.* 03.09.04, 09:35
        Rafa wraz z pięknymi rybkami jest dostępna z hoteli Sheraton i Movenpick,
        ewentualnie z publicznej Zeituna Beach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka