Dodaj do ulubionych

Dylemat co wybrać ?

29.12.14, 16:23
Witam Was mamy dylemat wracamy po czterech latach jednak do Egiptu i pierwszy raz zimą wylot planujemy na 13 stycznia i co wybrać Aurora Oriental Resort czy Xperience Kiroseiz Parkland lecimy z dwójką dzieci 9 i 2 latka.
Hotele są w podobnej cenie i musimy wybrać .....
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Dylemat co wybrać ? 29.12.14, 17:14
      Kiroseiz o ile mnie pamięć nie zawodzi nie jest nad samym morzem, tylko w drugiej linii, a nie wiem dokąd obecnie wożą ludzi na plażę. Z tym, że jest w zasadzie w Naama Bay i ma (a przynajmniej miał) swój nieduży aquapark. Z kolei Oriental to już daleki Nabq, tyle, że ten rejon się bardzo rozbudował w ostatnich latach. Jest nad samym morzem, ale akurat w takiej części, że tam długo jest płasko i płytko, a też nie wiem czy mają swój pomost - sprawdź - wówczas pływanie tylko na głębokiej wodzie, a bywają prądy i przybój na rafie.
      • colin1974 Re: Dylemat co wybrać ? 29.12.14, 17:24
        Chyba się problem rozwiązał bo nie ma już Orientala i został Kiroseiz nie wiem czy dobrze bo trzeba busikiem jechać na plaże z 2 latkiem ale chyba zostaniemy przy nim choć ceny poszły do góry o 500 zł za rodzinkę .
    • olakinga Re: Dylemat co wybrać ? 30.12.14, 12:42
      Cześć
      ja też z dziećmi jadę w tym terminie : 5 latka i 2 latka (prawie ;-)) Lecimy do Xperience Kiroseiz Parkland na 2 tygodnie z Gdańska :-)
      • koalabis Re: Dylemat co wybrać ? 30.12.14, 13:38
        Byliśmy w Xperience latem. Hotel nie leży bezpośrednio nad morzem, ale ma dwie fajne plaże z pełnym AI (w tym obiad). Do tego fajne baseny dla dzieciaków.
        Poczytaj trochę szczegółów: www.ppecyna.user.icpnet.pl/kiroseiz/
        • olakinga Re: Dylemat co wybrać ? 02.01.15, 17:59
          koalabis dzięki za relację :-) fajny tekst :-) Jedziemy z jak najlepszym nastawieniem, mamy info że cztery baseny są podgrzewane i pocieszamy się, że hotel nie przy plaży bezpośrednio i woda w basenach będzie ciut cieplejsza ;-) my drugi raz do Sharmu lecimy - za pierwszym razem byliśmy na początku września ( dla mnie stanowczo za gorąco ;-) ) i dość daleko od Naama Bay. Za to teraz jedziemy z dzieciakami i dlatego wybór hotelu taki a nie inny ;-) mam nadzieję, ze wszystko będzie OK :-)
          • koalabis Re: Dylemat co wybrać ? 03.01.15, 13:40
            Jeżeli z dziećmi to polecam szczególnie basen, którego nie ma na mapce :) Jest niewielki i zapewne podgrzewany. Pewnie ten kompleks dla dzieci też ma podgrzewaną wodę :) No i plaża w zatoczce Maya- piaszczysta, leży w zatoczce i pewnie nie będzie mocno wiało.
            Do tego można pospacerować i w prawo od hotelu (Naama Bay) i w lewo (Hollywood)
      • colin1974 Re: Dylemat co wybrać ? 30.12.14, 15:35
        No to się spotkamy bo wykupiliśmy Kiroseiz gdzyż zmiana na Orientala kosztowała by nas ponad 500 zł z powodu podwyższonych cen przez BP.
        My lecimy na tydzień 9 latka i prawie 2 latek .
        Ale jest plus blisko do Naama Bay i zjezdzalnie dla starszej .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka