Dodaj do ulubionych

Jedźmy szybko do Egiptu !

18.03.15, 16:39
Jedźmy szybko do Egiptu bo w Egipcie przynajmniej Polaków jeszcze nie zabijają jak w Tunezji gdzie dziś w Tunisie w Muzeum Bardo / byłem / zginęło 17 turystów w tym prawdopodobnie również Polacy, w trakcie zamachu terrorystycznego i akcji uwalniania zakładników . więc póki co to w Egipcie jest bezpiecznie i trzeba szybko do Egiptu bo jak tak dalej pójdzie to zostanie wycieczka do Donbasu, do której namawia minister Siemoniak i wspaniała pani premier Kopacz nie mówiąc już o drobnych pieskach dziennikarskich .

W Egipcie przynajmniej cieplej .
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 17:02
      No ponoć 2 Polaków zginęło!! masakra :(
    • deoand Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 17:14
      a pojechali z biurem Itaka oby wiadomosci o smierci Polaków nie potwierdziły sie ...
    • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 17:30
      Boże, byłam w tym muzeum...... 3 lata temu..... Własnie słucham wiadomości. Loty do Tunezji wstrzymane. Mówią coś także o Egipcie.........
      • zjawa1 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 17:40
        A ja byłam w tym muzeum 5 miesięcy temu! Najbardziej przeraża mnie to, że to drugie już miejsce w którym po moim pobycie doszło do zamachu. Wcześniej Taba koniec stycznia 2014 roku, jechałam tę samą drogą na której wysadzili parę dni później autokar chyba z japońcami.
        Także, przeznaczenie mnie goni:)
        A tak odnośnie Egiptu, teraz mówili, że Kopaczówna chce zablokować wyjazdy do Tunezji i naszego, ukochanego Egiptu:( Będę zrozpaczona, jeśli już więcej nie będę tam mogła pojechać:(
    • nika3 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 18:01
      może raczej nie jedźmy do Egiptu. ja byłam w zeszłym roku w Egipcie miesiąc po zamachu w Tabie, owszem denerwowałam się, ale pojechałam. w tym roku już o tym nie pamiętałam lecieliśmy bez obaw zagrożenie wydawało się nierealne. a teraz co? zginęli Polacy, to tak naprawdę mógł być każdy z nas miłośników arabskiej egzotyki, to się dzieje naprawdę ludzie zginęli ,może pisali kilka dni temu na forum Tunezja?
      • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 18:08
        Właśnie słucham - Kopaczowa powiedziała, że zastanawia sie nad lotami do Egiptu......, bo do Tunezji to już wiadomo...... Chciałam jechać w tym roku na rocznicę ślubu, ale odpada......
      • moniaolaola Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 18:13
        Uważam , że każdemu coś jest pisane i można nie wyjeżdzać za granicę, siedzieć z dzieckiem w domu i zginąć jadąc z egzaminu do pracy - tak jak moja ŚP cudowna siostra (30 lat) . Więc wniosek - korzystajmy z życia bo nie znamy dnia ani godziny.
        Współczuję rodzinom dotkniętych tą tragedią.
    • egiptor Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 19:08
      We Frankurcie nad Menem (Niemcy) doszło do starć między uczestnikami antykapitalistycznego protestu a policją w pobliżu nowej siedziby Europejskiego Banku Centralnego (EBC). Zamieszki i protesty miały miejsce na kilka godzin przed planowaną ceremonią otwarcia budynku. Około 200 osób, w tym 90 policjantów, odniosło obrażenia. Nikt nie zginął - co cywilizacja, to cywilizacja.
      • soul01 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 20:05
        Zamieszki jakichś oszołomów porównujesz do zamachu terrorystycznego? We Frankfurcie nikt nie będzie do ciebie strzelać tylko dlatego że jesteś turystą, ale w Tunezji i Egipcie już tak. Z resztą to nie pierwszy atak terrorystyczny w Tunezji, z tego co pamiętam w 2013 roku jakiś gość wysadził sie na plaży w Susie, na szczęście nikt wtedy nie zginął, a kilka innych ataków zostało udaremnionych. Jeśli chodzi o Egiptu to już trochę zamachów przetoczyło się przez ten kraj.
        • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 20:56
          Wiecie odkąd znienawidziłem bezmózgich arabów?
          Odkąd ,podczas pewnej wizyty w restauracji (w Egipcie) ,kelner z czarującym uśmiechem obsługiwał na Europejczyków i wygłaszał (jak sądziliśmy) do nas jakieś miłe przemowy. Nie wiedział jednak ,że jedna z osób zna arabski i po posiłku przetłumaczyła nam iż "życzył" :
          NIEWIERNYM PSOM ŚMIERCI.
          Wtedy podjąłem decyzję :
          NIGDY więcej nie dam zarobić żadnemu arabowi!
          Mentalności tej dziwnej rasy nigdy my (nie muzułmanie) nie zrozumiemy i nie pogodzimy się z ich postępowaniem.
          Cóż z tego ,że walkę z terroryzmem podjęła cała Europa ,czy Ameryka.
          Jesteśmy w ich rozumieniu NIEWIERNYMI PSAMI, i nikt i nic tego nie zmieni (niestety).
          Żal tylko tylu niewinnych osób.
          Teraz ,jak ktoś odważy się tam pojechać "wypocząć" narazi się na utratę zdrowia ,czy życia na własne życzenie...
          • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 21:24
            I pomyśleć!Niecały rok temu wróciłem z Tunezji.Miesiąc temu z Egiptu.Czuć było w jednym i drugim miejscu ciężką atmosferę i jakieś wyczekiwanie.To mogło być w jednym i drugim kraju.Bez znaczenia gdzie w zasadzie.To dzikie obyczaje i okolice,a religia czyni z tak nawiedzonych, potwory i barbarzyńców.Trzeba zmienić zasadniczo swoje zapatrywania na tę "kulturę".Ta wojna cywilizacji już trwa,A co sądzą o nas "przyjacielscy" wyznawcy,no to wystarczy przeczytać z ich lodowatego wzroku,który rozmija się zasadniczo ze sztucznym uśmiechem z konserwy, na pokaz i słowami.Wyrazy współczucia!
            • moniaolaola Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 18.03.15, 22:55
              Jedno jest pewne - nie wszyscy muzułmanie to terroryści , ale wszyscy terroryści to muzułmanie ! Dlatego też, wyznaję od kilku lat zasadę- z lotniska do hotelu z rafą i z powrotem lotnisko, bez kuszenia losu na mieście i bez spoufalania się z nikim.mnie te ich uśmiechy nigdy nie zwiodą !Ale Wyrzec się tego czego się kocha lub lubi w imię strachu - nie warto. W Polsce też może dopaść Cię pijany wariat i zabić w drodze np z cmentarza w Nowy Rok jak ten debil w Drawsku Pomorskim .
              • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 07:33
                moniaolaola napisał(a):

> Dlatego też, wyznaję od kilku lat zasadę- z lotniska do hote
                > lu z rafą i z powrotem lotnisko, bez kuszenia losu na mieście

Wszystko super,tylko czy jesteś pewna ,że podczas transferu z lotniska do hotelu dotrzesz tam w jednym kawałku?
                Czy akurat autokar ,w którym siedzisz nie będzie kolejnym łatwym celem?
                Aby dojechać do hoteli z lotnisk też trzeba przebyć ,nierzadko od kilku do kilkudziesięciu km.
                Proste się staje ,jak już snurkujesz na rafie...Czy warto aż tak narażać życie?...
                Pięknie jest na Karaibach, na Bali :)

www.safari.tanienurkowanie.pl/imgs/trasy/karaiby/867e23bb7511f7fd49f9cc8e7c92717e.jpg
                www.tanienurkowanie.pl/wp-content/gallery/bali_nurkowanie/bali_nurkowanie-2.jpg
            • zjawa1 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 09:20
              Ja 5 miesięcy temu wrocilam z Tunezji, a miesiąc temu z Egiptu, ciężkiej atmosfery o której piszesz, nie czułam ani ja, ani pozostali polacy! Bardziej boje się się jadac codziennie po polskich drogach, mijając co chwile oszolomow jadących 180km na godzine gdzie ograniczenie do 70.
              • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 12:17
                No tak!Trudno jest jej wyczuć w hotelach.Co najwyżej lodowaty wzrok.W Tunezji byłem kilka kilometrów od granicy libijskiej(Zarzis).Tereny plemienne,gdzie więcej do powiedzenia ma lokalny przywódca niż centralne władze, czy nawet policja.To oni pilnują bezpieczeństwa.Swobodnie poruszałem się po miasteczku,taxi czy piechotą i tę atmosferę(ciężką) czuć było.Sami obserwowaliśmy i byliśmy obserwowani.Pogranicze z Algierią niedostępne.W porcie bardzo dużo "przyjaciół" z Libii,Mali a nawet Nigru.To w drodze do Włoch...oczekujący.Nie pierwszy raz tam byłem.Nikt nic nie wyczuje poza sztuczną uprzejmością, jeśli nie ma zmysłu obserwacyjnego drobnych na pozór niuansów.

A w Egipcie!?Nie odważyłem się na synajskie wyprawy (poza morzem),bo tam trwa regularna wojna z nawiedzonymi.Kairska głównie obsługa hotelowa różna,nie wiadomo kto to i jakie ma pomysły i zamiary.Wystarczy zaobserwować jak pilnie strzegą samego kurortu i dróg.To nie znaczy,że nie może im się i tam przytrafić jakaś Tunezja,czy ostrzał rakietowy.Samego Mubaraka tak pilnie tam chyba nie pilnują.

Poza tym całkiem przyzwoicie i rozsądnie jak na kobitkę się zachowujesz.Od pełnej obaw postawy i grozy gorączki przedwyjazdowej,do takich uspokajających tekstów.Powodzenia w podróżach z dreszczykiem w tamte okolice.
          • zjawa1 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 09:23
            Pewnie i wam nasmarkali do jedzenia:)
        • egiptor Re: porównanie 19.03.15, 06:59
          Zamieszki jakichś oszołomów porównujesz do zamachu terrorystycznego?
          Czy do Londynu, Madrytu, Paryża mogę porównać?
          • 1europejczyk11 Re: porównanie 19.03.15, 07:38
            egiptor napisał(a):

> Zamieszki jakichś oszołomów porównujesz do zamachu terrorystycznego?
            > Czy do Londynu, Madrytu, Paryża mogę porównać?

A kto zaatakował w tych miejscach? My cywilizowani ludzie?
            Przez tych bezmózgich "w imię allaha" nie można obecnie bez strachu ,swobodnie poruszać się po świecie,bo nigdy nie wiadomo ,kiedy i gdzie przyjdzie im ochota na zamach na bezbronnych i niewinnych ludzi.
            • egiptor Re: porównanie 19.03.15, 09:21
              Otóż to: po świecie. Po świecie, a nie tylko po Egipcie, czy Tunezji.
              O to mnie się rozchodziło
              P.S.Patrz dzisiaj: strzelanina w Szwecji. I tylko nie mów: " I cóż, że ze Szwecji".
              • soul01 Re: porównanie 19.03.15, 10:45
                Oczywiście że wszędzie mogą zaatakować, nie przeczę temu. Chodzi o prawdopodobieństwo zamachu, które w krajach takich jak Tunezja, czy Egipt jest dużo wyższe niż np. w krajach Europejskich.
              • pc_maniac Re: porównanie 02.04.15, 18:12
                egiptor napisał(a):

> Otóż to: po świecie. Po świecie, a nie tylko po Egipcie, czy Tunezji.
                > O to mnie się rozchodziło
                > P.S.Patrz dzisiaj: strzelanina w Szwecji. I tylko nie mów: " I cóż, że ze Szwec
                > ji".

Hm, wiadomo nie od dzisiaj, że jak w jakimś kraju żyje/przebywa 2000 muzułmanów, a w innym 2 mln, to raczej mamy szansę na to, że coś ci radykalni muzułmanie odwalą gdzie jest ich tyle, że nie da się ich upilnować.
                To kwestia rachunku prawdopodobieństwa.
                Więc jeśli jedziemy do kraju stricte muzułmańskiego, to raczej rachunek prawdopodobieństwa jest zgoła bardziej przerażający niż np. na Kanarach czy Karaibach.
                • wp2015 Re: do pc-maniac 02.04.15, 18:55
                  ...chyba że ci arabowie zastaną chwyceni za ryje i prowadzenie prze dyktatorów jak do niedawna w egipcie , tunezji , libii a w innych skupiskach arabów jest w miarę bezpiecznie ponieważ aktualni dyktatorzy ..śróbkę dokręcają / Arabia Saudyjska , maroko ../ wp2007
    • dariusznow Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 08:22
      Nie chcę tu występowac jako rzecznik terrorystów, ale czy ktoś wziął pod uwagę, że ich pierwotnym celem był parlament?

Strzelanina do turystów to wyraz ich frustracji z powodu nieosiągnięcia pierwotnego celu.

A skąd sie wzięły takie metody? Cy Arabowi je wymyśli?
      Dla ciekawych polecam książke "Naturalnie wolno strzelać. Biografia Ulrike Meinhof"

Do "europejczyka"

A czy będąc w krajach arabskich nigdy nie byłeś świadkiem niewybrednych rozmów i epitetów "turystów" wobec miejscowych?
      Przecież określenia beżowy, ci...ty, brudas i in. są na porządku dziennym szczególnie po kilku drinkach.
      Ja kilka razy miałem to nieszczęście obserwować takie akcje i to w towarzystwie Arabów. którzy doskonale rozumieli znaczenie tych słów.

Teraz ,jak ktoś odważy się tam pojechać "wypocząć" narazi się na utratę zdrowia ,czy życia na własne życzenie...

A jeśli się coś komuś przydarzy niedobrego w Grecji czy Chorwacji to na czyje życzenie to będzie?
      Przecież nikt nikogo nie zmusza, każdy podejmuje decyzję samodzielnie, o czym wielu rozsądnych pisało, ale niestety jeszcze do wielu to nie dociera.
      • olianaa Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 08:48
        Darek, powiem Ci, że jak czytam doniesienia z Tunezji od wczoraj, to mam wątpliwości co do wszystkiego. Dwóch terrorystów nie żyje, ale nikt nie wie, czy nie było ich więcej. Dwóch Polaków nie żyje, ale wczoraj nie mogli się doliczyć ilu tak naprawdę. Podejrzewam, że jest to wynik chaosu informacyjnego w tego typu krajach. Nie sądzę, żeby rezydent nie mógł odliczyć ludzi z wycieczki. Pisanie, że celem był w tym przypadku parlament jest chyba mocno na wyrost - nieżywi terroryści nie mówią, nikt nie wydał oświadczenia w tej sprawie (o terrorystach myślę). Może zaatakowali muzeum, bo to był łatwy cel, a wiadomość o masakrze po prostu szybko dotarłaby do zgromadzonych w parlamencie polityków.
        Możemy sobie na razie gdybać.
        Zgadzam się natomiast z tym, że w każdym miejscu Europy możliwy jest zamach i wystarczy naprawdę jakiś żądny sławy oszołom, nie musi być zaraz islamista.
        Europejczyk - naprawdę sądzisz, że jesteśmy cywilizowanymi ludźmi? My, Europejczycy?
        Baaaardzo Cię proszę. Masz swoją cywilizację na wschodzie Europy chociażby. Powiedz mi gdzie zaczyna się cywilizacja, jak kibole podpalają stadion?
        Tak, nie na temat, ale nie piszmy tu stereotypów.
        • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 08:57
          olianaa napisała:

Masz swoją cywilizację na wschodzie Europy chociażby

To nie M O J A cywilizacja,wybacz;)
          A tak na poważnie :bardzo skrajny i nie najlepszy przykład.
          Przecież w s p a n i a ł y prezydent "Rosyji" odcina się od reszty świata.
          Więc jego państwo już do niej nie należy.
          Ale dość off-top.
          Zdania nie zmienię ,bo bezmózgi z arabowa uniemożliwiają turystomaniakom mojego pokroju bezstresowe podróżowanie .

• 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 08:49
        Do Dariusza:

jesteś bardzo nieobiektywny i sam doskonale sobie zdajesz z tego sprawę;)
        Twoja wola -jedziesz i ryzykujesz ,ale nie umniejszaj na forum skali zagrożenia w krajach arabskich.To,że jesteś zakochany w tamtych stronach nie upoważnia do bagatelizowania olbrzymiego problemu.
        Pamiętaj ,że czytają forum również Ci ,którzy nigdy nie byli w Afryce i rozważają wyjazd w tamten rejon świata , i co gorsza ,nieraz sugerują się podpowiedziami innych ,nieznanych Im osób.
        Porównania do tego ,że w każdym zakątku na świecie może każdego spotkać zagrożenie zawsze mnie bawi: owszem,ale tutaj w wypadku krajów arabskich-sami ustawiacie się pod murem ,lub ,jak wolisz ,jak gotowy schabowy na talerzu.
        Właśnie przed chwilą dotarły do mnie przedruki z arabskich gazet(przetłumaczone przez znajomą osobę).
        Nie liczcie na litość tych maniaków...
        • moniaolaola Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 09:09
          A ilu takich maniaków mamy w Europie- aż strach się bać. Gdyby nie to,że pozapraszaliśmy do nas , daliśmy jeść i pieniàdź co miesiąc - nie byłoby problemu. Pooglądaj filmy o islamizacji Europy, to przestaniesz nawet jeździć do sąsiednich krajów zachodnich. Rozumiem Ciebie i Twoje obawy, ale następny wyjazd planuję w czerwcu( chyba, że znów będzie jakaś rewolucja w Egipcie).transfer lotnisko- hotel morze czerwone- lotnisko.
        • egiptor Re: Jedźmy szybko do Egiptu !Obiektywizm. 19.03.15, 09:37
          Jak się okazuje, obiektywizm może być "optymistyczny" lub "pesymistyczny".
          Ale chyba z Egiptem nie jest tak źle, skoro kleofas milczy ;)
        • dariusznow Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 10:31
          europejczyk napisał

jesteś bardzo nieobiektywny i sam doskonale sobie zdajesz z tego sprawę

cały czas stoję na stanawisku, że nikt nikogo nie zmusza do wyjazdu gdziekolwiek, do Egiptu w szczególności, ale nie pozwolę na sianie paniki i "zabranianie" innym podejmowania samodzielnych decyzji o wyjeździe

jesli to dla Ciebie brak obiektywizmu to nic na to nie poradze, zreszta niby dlaczego ?
          • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 10:42
            dariusznow napisał:

> ale nie pozwolę na sianie paniki

ŁADNIE nazywasz powrót z arabowa 2 Polaków w metalowych trumnach oraz całej reszty (nie mogą się doliczyć-sic!) w traumie i z wieloma urazami,po wypisie ze szpitali.
            Gratuluję poczucia humoru i przecudownie spędzonego urlopu;)
            >
            >
            >
            • dariusznow Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 11:50
              ŁADNIE nazywasz powrót z arabowa 2 Polaków w metalowych trumnach oraz całej reszty

niby jak nazwałem? Ale konkretnie bez ściemy i demagogi !

mam nadzieje, że pozostali czytelnicy rozumieją to, co napisałem, a jak ktoś ma problemy, coż uszanuję
              • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 11:57
                dariusznow napisał:

> niby jak nazwałem? Ale konkretnie bez ściemy i demagogi !

Konkretnie wyraziłeś swoje zdanie : sianie paniki .
                Jeśli wg maniaków arabowa :
                bezpośrednie zagrożenie życia i zdrowia turysty na obszarze krajów arabskich to TYLKO sianie paniki,to: ja dziękuję i życzę zdrowia i dalszego dobrego samopoczucia:)

Jeśli dalej twierdzisz ,że tam jest hiper bezpiecznie,to : (powtarzam) gratuluję.

bi.gazeta.pl/im/15/c6/10/z17591573AA,Zamach-w-Tunezji.jpg
                gfx.wiadomosci.radiozet.pl/var/radiozetv3/storage/images/media/images/atak-terrorystyczny-w-tunezji/532945-1-pol-PL/Atak-terrorystyczny-w-Tunezji.jpg
                • dariusznow Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 12:08
                  co raz bardziej zawężasz moją wypowiedź
                  zadaj sobie trud przeczytania i zrozumienia całości, jeśli nie trudno !
                  • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 12:20
                    dariusznow napisał:

> co raz bardziej zawężasz moją wypowiedź
                    > zadaj sobie trud przeczytania i zrozumienia całości, jeśli nie trudno !

Wszystko jest trudne ,póki nie stanie się proste.
                    To tylko znany cytat.
                    Ale do rzeczy:

lećcie wszyscy do arabowa,będzie więcej miejsca w Europie do zwiedzania ,wypoczywania dla rozsądnych :)
                    Ucinam moje wywody i tym oddaję Dariuszowi :
                    proszę ,pokazałeś kolejny raz na forum "moje ,najmojsze" :) i ciesz się z tego Kolego:)

Może u jakiś naiwnych będziesz miał posłuch ,czego życzę;)
                    Pozdrawiam.

• zosiak500 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 13:25
                      Ludzie ogarnijcie się!Dziś w Egipcie panuje taka sama sytuacja jak przed miesiącem.Zgadzam się z Daiuszem.niech każdy sam decyduje gdzie chce jechać.Sama planowałam wylot pojutrze do El Malikii last minute,lecz wczoraj już wykupiono wszystkie oferty.Zawsze można się gdzieś znależć w niewłaściwym czasie i miejscu,a ryzyko sami oceńmy.Osobiście bardziej boję się Putina.
        • safcia.1 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 11:55
          do europejczyka: na dyskusje na ten temat z 'Dariuszem szkoda czasu. Egipt jest bezpieczny i nikt mu nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne. Na forum Egipt z nim dyskutowałam ale to strata czasu.
          • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 12:01
            Nie ma żadnych rzeczowych argumentów.
            Ależ niech pcha się w paszczę lwa,ale niech nie "wpuszcza w maliny"(delikatnie mówiąc) laików ,którzy tu szukają porad (czemu zresztą bardzo się dziwię...),że arabowo to super bezpieczne miejsce.

Chyba miłość do krajów Afryki Płn. przesłania PRAWDZIWY obraz tego miejsca.
            • dariusznow Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 13:04
              cały czas stoję na stanawisku, że nikt nikogo nie zmusza do wyjazdu gdziekolwiek, do Egiptu w szczególności, ale nie pozwolę na sianie paniki i "zabranianie" innym podejmowania samodzielnych decyzji o wyjeździe

bardziej "rzeczowo nie potrafie :( czy tak trudno zrozumieć to, co jest powyżej napisane?

czym wpuszczam w maliny?

a ta "paszcza lwa" to niby co? klasyczne sianie paniki
              nie czytasz wpisow ludzi którzy wracają?

info w mediach "w kurortach jest spokojnie" to też wpuszczanie w maliny?

gdzie napisałem jak twierdzisz ,że
              > arabowo to super bezpieczne miejsce.

i co to znaczy arabowo trąci mi to "psem niewiernym"
              • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 13:12
                Ależ możesz sobie wierzyć w co chcesz i jeździć gdzie chcesz.
                Napisałem wyraźnie:
                oddaję ci:
                "moje najmojsze" (bo tu najbardziej chodzi o twe ego,a nawet superego)
                już bardziej nie można (chyba).
                I kto mu ma problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego?:)
    • beata-2305 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 08:57
      tak jedźmy do Egiptu zanim propaganda zniszczy go . Jest wiele innych krajów muzułmańskich do których także jeżdzą turyści ale o nich sie nie mówi bo są duzo mniej atrakcyjne finansowo. Nie rozumiem dlaczego nasz rząd zaraz łączy Egipt z Tunezją zapominając o innych krajach. A w Egipcie naprawde jest teraz spokojnie i dbają o bezpieczeństwo. Spieszmy się z tymi wyjazdami bo nie wiadomo kiedy pani Kopacz powie stop dla Egiptu.
      • wtop.ek Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 10:42
        W Tunezji też było do wczoraj spokojmnie i dbali o bezpieczeństwo.

A testy "w Londynie czy Paryżu też się zamachują" to czysta demagogia. to prawda, że zamach może się zdarzyć wszędzie, jednak są obszary zwiększonego ryzyka, a do nich należą kraje arabskie.
        • tomolek Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 12:00
          Demagogia? Policz sobie europejskie ofiary z zamachów z ostatnio lat, osobno te z krajów arabskich i osobno z krajów "cywilizowanych" Biorąc pod uwagę jak dużo turystów tam jeździ i jak teoretycznie łatwe powinny być zamachy różnice są zastanawiające, nieprawdaż? Czy miejscem zwiększonego ryzyka jest metro w Londynie czy Madrycie, lotnisko w Moskwie, biurowce w NY, ulice Paryża, Bostonu, norweska wyspa czy hotel w Marsa? Hmmm...
          • wtop.ek Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 14:04
            dolicz jeszcze ofiary miejscowe i liczba sięgnie tysięcy

czyżby zabici w zamachach i zamieszkach tubylcy byli mniej "wartościowi" niż turyści?

wschodnia Ukraina też jest bezpieczniejsza niż Londyn, bo Polacy tam nie giną?

hotel w Marsa? do którego dojeżdza się slalomem między betonami i wieżyczkami strażniczymi, a wchodzi przez bramkę prześwietlającą? niewątpliwie zachęca do wyluzowanego wypoczynku :D
            • 1europejczyk11 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 14:25
              wtop.ek napisał(a):
              > hotel w Marsa? do którego dojeżdza się slalomem między betonami i wieżyczkami s
              > trażniczymi, a wchodzi przez bramkę prześwietlającą? niewątpliwie zachęca do wy
              > luzowanego wypoczynku :D

Jak widzisz ,niektórych to kręci,jedni lubią czekoladę ,inni ,jak im paznokcie wyrywają.
              Dla wielbiących arabowo taki"wypoczynek" to szczyt marzeń-ważne ,że dla znajomych foty z wielbłądem,czy delfinem zrobią,albo na "fejsa"kawałek snurkowania wrzucą;)
    • perla zamach w Egipcie na turystów to kwestia czasu 19.03.15, 12:14
      Tak się wypowiadają w tv ludzie służb.
      I odradzają wyjazd, a szczególnie z dziećmi.
      Natomist durne są teksty forumowiczów typu: "w Polsce też można zginąć będąc przejechanym przez auto".
      Otóż w krajach muzułmańskich też może nas przejechać samochód, z tym, że tam dodatkowo można dostać z kałasznikowa lub bombę właśnie.
      • perla ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 12:45
        tvn24bis.pl/z-kraju,74/niebezpieczne-wakacje-jakich-krajow-unikac,525649.html
        • 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 12:54
          perla napisał:

> tvn24bis.pl/z-kraju,74/niebezpieczne-wakacje-jakich-krajow-unikac,525649.html

Uważasz,że Polacy dostosują się do tego?
          Nic bardziej mylnego.Nadal wielu uważa ,że tam jest mega bezpiecznie;)

A propos statystyki,to nadal nie mogą się doliczyć tych ,którzy zginęli ,zostali ranni,etc.
          Może powinni pożyczyć od naszych polityków ten program do liczenia głosów z ostatnich wyborów?;););)
          Ostatecznie pozostanie im może postawić na stare ,poczciwe liczydła.
          A tak serio,to naprawdę przestało być śmieszne,jak można w XXI wieku "przepuszczać" takie sprzeczne informacje do wiadomości ogółu???
          Wg tych wszystkich pewnych i genialnych informatorów liczba ofiar śmiertelnych i rannych co chwila jest inny.
          • dariusznow Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 13:07
            Nadal wielu uważa ,że tam jest mega bezpiecznie

właśnie w radio podano komunikat na temat Egiptu "w kurortach jest bezpiecznie"

ale kto w to uwierzy? media kłamia!
            • 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 13:14
              dariusznow napisał:

> Nadal wielu uważa ,że tam jest mega bezpiecznie
              >
              > właśnie w radio podano komunikat na temat Egiptu "w kurortach jest bezpiecznie"
              >
              > ale kto w to uwierzy? media kłamia!

Odkąd pamiętam:

pressmix.eu/wp-content/uploads/2014/05/Telewizja-k%C5%82amie.jpg
              • dariusznow Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 13:47
                pamiętasz generała? - tzn jak rządził? nie wierzę....

a jak w TV podają czas to tez nie wierzysz?
                • 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 13:53
                  dariusznow napisał:

> pamiętasz generała? - tzn jak rządził? nie wierzę....

Podejrzewam ,że nie wierzysz nawet sam sobie,a na pewno w to ,co wypisujesz.Ale to już twój problem:)

• dariusznow Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 14:36
                    skoro nawet na tak proste pytanie nie potrafisz jednoznacznie odpowiedzieć, to pozbawiłeś mnie jakichkolwiek złudzeń :(
                    • 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 15:27
                      dariusznow napisał:

> skoro nawet na tak proste pytanie nie potrafisz jednoznacznie odpowiedzieć, to
                      > pozbawiłeś mnie jakichkolwiek złudzeń :(

Wybacz za utracone złudzenia ,ale nie jesteś żadnym moim znajomym,abym wylewnie udzielał ci info dot. mojej pamięci ,co do wydarzeń w Polsce w czasach PRL.
                      Pytanie nie było tyle proste ,co tendencyjne;)

• 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 15:34
                        Za dużo off-topic w temacie.
                        Wracając do tematu:

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tunezja-egipt-turcja-maroko-jechac-czy-nie/x68vm1
                        śmieszy mnie określenie : w kurortach jest na razie bezpiecznie.
                        Do tych kurortów trzeba jednak dojechać ,a jak doskonale widać autokar z bezbronnymi turystami to dziecinnie łatwy cel.
                        A poza tym ,siedzieć "uwięzionym na doopie w jednym miejscu nazywać wypoczynkiem?
                        Hm...uwielbiam zwiedzać,kiwanie się z drinkiem na leżaku po raz enty w Hurghadzie (ale o tym już pisałem)...
                        Tanio nie znaczy dobrze i bezpiecznie.
                        • tomir82 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 16:08
                          Wrzuć troszkę na luz. Każdy ma swój rozum i jak chce to pojedzie. Do Francji jakoś zakazu nie wprowadzili po zamachu. W Londynie jak był zamach też nikt nie ostrzegał przed wyjazdem, a wielu Polaków jakoś chętnie tam pędziło za pracą. Tak naprawdę to ostrzeżenia przed podróżą powinni powoli wprowadzać na cały świat bo zagrożenie zamachem jest wszędzie.
                          • 1europejczyk11 Re: ostrzeżenie MSZ 19.03.15, 16:20
                            tomir82 napisał:

> Wrzuć troszkę na luz. Każdy ma swój rozum i jak chce to pojedzie. Do Francji ja
                            > koś zakazu nie wprowadzili po zamachu. W Londynie jak był zamach też nikt nie o
                            > strzegał przed wyjazdem, a wielu Polaków jakoś chętnie tam pędziło za pracą. Ta
                            > k naprawdę to ostrzeżenia przed podróżą powinni powoli wprowadzać na cały świat
                            > bo zagrożenie zamachem jest wszędzie.

Właśnie.
                            I o tym dziś tu piszemy.
                            Nigdzie już nie możemy się przez tych fanatyków czuć bezpieczni.
                            Czy tak powinno dziać się w XXI wieku?
                        • jaru31 Re: ostrzeżenie MSZ 21.03.15, 10:44
                          Masz jednak problem;zmień kierunek europejczyku.
                        • africa5 Re: ostrzeżenie MSZ 23.03.15, 21:27
                          1europejczyk11 napisał:
                          > śmieszy mnie określenie : w kurortach jest na razie bezpiecznie.
                          > Do tych kurortów trzeba jednak dojechać ,a jak doskonale widać autokar z bezbro
                          > nnymi turystami to dziecinnie łatwy cel.
                          > A poza tym ,siedzieć "uwięzionym na doopie w jednym miejscu nazywać wypoczynkie
                          > m?
                          > Hm...uwielbiam zwiedzać,kiwanie się z drinkiem na leżaku po raz enty w Hurghadz
                          > ie (ale o tym już pisałem)...
                          Popieram w 100% - siedzieć i nosa nie wyściubić!? Nie zobaczyć życia poza, nie poznać ludzi.... itd... - to nie dla mnie. Jestem podróżnikiem-turystą, a nie leniwcem siedzącym na leżaku. Życie jest za krótkie, aby siedzieć i nie być ciekawym innego. Wobec tego jechanie do zagrozonych krajów mija się z celem. Nie jest to wypoczynek, tylko krucha, nudna egzystencja..., fe....
    • diveisfun Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 19.03.15, 17:54
      "Moi drodzy, po co kłótnie,

Po co wasze swary głupie,
      Wnet i tak zginiemy w zupie!

Świat się zmienia. Link jest "trochę" polityczny. Ale czy kierunki arabskie nie są takimi? Nie długo także Europa zachodnia będzie "beżowa" (brzydkie słowo). Proszę postać przez 2 minuty na dużym dworcu niemieckim. 20 języków i nacji. Metro Paryża - kolorowo. Belgia, Holandia - różne narodowości, chust więcej niż w Turcji. Czy mi to przeszkadza? Nie. Bo nie w tyn rzecz. To się dzieje i nic już tego nie zatrzyma. Więc wszelkie debaty są zbędne. Życie jest piękne i tylko to się liczy.
      www.youtube.com/watch?v=JlVJDrfmdjg
      • deks2 Tunezja jest bezpieczniejsza niż Egipt 21.03.15, 19:54
        Zagrożone terroryzmem są wszystkie kraje arabskie (może poza Marokiem) a także Turcja, duże miasta Francji, Hiszpanii i Anglii. Teraz rząd Tunezji zrobi wszystko, żeby sytuacja się nie powtórzyła
        • africa5 Re: Tunezja jest bezpieczniejsza niż Egipt 23.03.15, 21:35
          deks2 napisał(a):

> Zagrożone terroryzmem są wszystkie kraje arabskie (może poza Marokiem) a także
          > Turcja, duże miasta Francji, Hiszpanii i Anglii. Teraz rząd Tunezji zrobi wszys
          > tko, żeby sytuacja się nie powtórzyła
          Żaden rząd, żeby nie wiem co robił, nigdy nie będzie w stanie ochronić ludzi przed atakami terrorystycznymi..... Oni sa fanatykami, nie boją sie zginąć i mają jeden cel - zabić innowierców.... Nie wiem, skąd przeświadczenie, że teraz w Tunezji nie uderzą.... Ułuda i pobożne życzenie....... Ludzie czepiają się każdego usłyszanego zdania, czy opini, która potwierdzi ich wybór, aby jechać. Powodzenia.
    • deoand Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 22.03.15, 14:35
      Tylko nie jedźcie do Marsa bo tam rekiny zjadaja ludzi oto link po polsku wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17639429,Egipt__Nie_zyje_niemiecki_turysta_zaatakowany_przez.html?lokale=local#BoxNewsLink W Sharmie tez paru zjadły pare lat temu więc zostaje Hurdhada .. tam ani rekina ani terrorysty ani innego islamisty .
    • hanzal Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 23.03.15, 09:22
      takie dyskusje nie mają sensu, są ludzie którym nikt nie wytłumaczy że "białe jest białe"

dzień po zamachu w Tunezji słyszałem wypowiedź w radiu turystów ewakuowanych rządowym samolotem i wszyscy mieli pretensje że niszczą im wakacje, że u nich w hotelu spokojnie, że bawili się super i w ich hotelu było bezpiecznie

próbowałem tu kiedyś dyskutować z paroma osobami odnośnie zagrożeń w Egipcie, ale powaliła mnie dosłownie na kolana wypowiedź jednej pani, że ona była w Tabie w hotelu na który odbył się zamach, ale nic sie nie stało bo bomba wybuchła przed recepcją i w sumie tylko budynek recepcji był osmalony i szyby wybite a tak to można było się bawić dalej

stąd mój wniosek że ludzie różnie reagują na niebezpieczeństwo i nie powinno się tego nikomu zabraniać
      jego życie, jego odpowiedzialność, jego sprawa

natomiast powinno się od takich osób wymagać albo podpisanego oświadczenia że w razie problemów nie będą oczekiwać pomocy od państwa, albo wykupienia dodatkowych ubezpieczeń za pobyt w strefie zwiększonego ryzyka

ja osobiście kierunek arabski skreśliłem 2 lata temu i tego się trzymam, choć za morzem czerwonym tęsknię bardzo :-(, ale fakty są nieubłagane , robi się tam coraz bardziej niebezpiecznie, nie lubią nas tam , lubią nasze dolary
      • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 23.03.15, 14:20
        Fakt!!!Te dyskusje...Wszystkie!!!...nie mają sensu!

Odpowiedziałem poprawnie(według mnie...no bo to forum) na powyższy post.Niestety!!!Nawet nie wycięto!Zablokowano!Pocztę,forum i wszelki przepływ myśli i dyskusji.Cenzura na gazecie.pl,no to zaczyna być dno.Wystarczy,że nie po linii gazety...no i sruu!

Szkoda!Jestem tu prawie 10 lat.Tego kiedyś tu nie było!Teraz to szlam,metr mułu i brak dna.Jeśli tylko wypowiedz nie zgadza się z "polityczną"linią gazety,natychmiast jest wycinana lub nie podlega publikacji.Blokada!!!

Kiedyś to było uosobienie wolnego przepływu myśli i postaw.Teraz...szkoda gadać!Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to,że taki strzał w stopę właściwie nie dotyczy wcale mnie(chcę ale nie muszę),tylko gazety pl.To ich w zasadzie problem!Nawet nie moderatora tego forum.To było "wyżej".Ocena wypowiedzi niezgodna z linią...GW.pl. jeszcze przed publikacją.Kto mądrzejszy to ucieknie stąd jag najdalej.Niech sami siebie czytają he he.
        • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 23.03.15, 20:04
          A tobie co? Weź głęboki oddech i policz do dziesięciu.. hihi
          A później poczytaj sobie artykuł /Dorotka wrzuciła na fejsa/ wyborcza.pl/1,75968,17641371,Niebezpieczne_wakacje.html
          • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 23.03.15, 20:59
            A Ty co!?
            Sama byś się wqrwiła jak zapiski nie tylko nie weszły,ale zostałem na ponad godzinę przyblokowany.To nie tylko do 10,ale i do 100 lat można policzyć.A wszystko dlatego,że niezgodnie z linią gazeta.pl.Nie cierpią krytyki forowanych przez siebie...
      • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 23.03.15, 21:38
        hanzal napisał:

> ja osobiście kierunek arabski skreśliłem 2 lata temu i tego się trzymam, choć z
        > a morzem czerwonym tęsknię bardzo :-(, ale fakty są nieubłagane , robi się tam
        > coraz bardziej niebezpiecznie, nie lubią nas tam , lubią nasze dolary

Popieram !
        • stary-kocur Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 07:59
          hanzal i africa - popieram całkowicie!
          Niestety ale trzeba przyjąć wreszcie do wiadomości, że nas tam nie lubią i nie chcą. Owszem, lubią nasze dolary ale jak mają do wyboru dolary od turystów z innych krajów arabskich i nasze - to ZAWSZE wybiorą ich. Nas póki co jeszcze względnie tolerują ale wydaje mi się, że to się wkrótce skończy. Rozmawiając z ludźmi, którzy wracają teraz z Egiptu czy innych krajów arabskich odnoszę wrażenie, że mają już dosyć oglądania kobiet na plaży w bikini i bez hidżabów na głowie, europejczyków pijących alkohol i w ogóle naszej tam obecności. A nowe prawo wizowe jest tego najlepszym dowodem
          • ami.ra Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 08:24
            Nie rozumiem ludzi którzy skreślili wyjazdy do Egiptu a nadal jadzą na forum...Czy wam się nudzi w pracy ? Po chusteczke wchodzicie na forum i próbujecie zabłysnąć ? Każdy ma prawo wypoczywać jak mu się podoba i czy zwiedza czy leży na dupie przy drink barze to już jest jego prawo.Normalnie ręce opadają od tych ekspertów i nowych znafffców ....żednada
            • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 10:04
              Ami.ra - oczywiście, że każdy ma prawo wypoczywać gdzie chce, tak jak kazdy ma prawo pisać tu swoje zdanie. Jestesmy na nie i piszemy o tym w wyniku bzdurnej opini innych, że w Egipcie jest bezpiecznie. Niektóre osoby wręcz ręczą za to prawie głową... Dlaczego? Dlaczego wprowadzają innych, mniej doświadczonych lub naiwnych w błąd? Może przez to pojedzie jakaś rodzina z dziećmi i będzie tego żałować do końca życia? Chodzi o to, żeby była także opinia przeciwna, a czytający łatwiej podejmą zdanie, bardziej może się zastanowią ? A może akurat kogoś sie uratuje, bo taką a nie inną podjął decyzję? Pisanie, że nic się nie stanie jest bez sensu. I nie ma co tu porównywać wypadków na drodze (co za bzdury....), bo nijak się to nie ma do terroryzmu, a także nijak do wakacji w więzieniu na terenie hotelowym. Dlatego sa zdania za i przeciw. To proste. A pisanie, że jest to jadem....., cóż, bez komentarza, nie ma sensu.
          • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 10:18
            stary-kocur napisał:

> hanzal i africa - popieram całkowicie!
            > Niestety ale trzeba przyjąć wreszcie do wiadomości, że nas tam nie lubią i nie
            > chcą. Owszem, lubią nasze dolary ale jak mają do wyboru dolary od turystów z in
            > nych krajów arabskich i nasze - to ZAWSZE wybiorą ich. Nas póki co jeszcze wzgl
            > ędnie tolerują ale wydaje mi się, że to się wkrótce skończy. Rozmawiając z ludź
            > mi, którzy wracają teraz z Egiptu czy innych krajów arabskich odnoszę wrażenie,
            > że mają już dosyć oglądania kobiet na plaży w bikini i bez hidżabów na głowie,
            > europejczyków pijących alkohol i w ogóle naszej tam obecności. A nowe prawo wi
            > zowe jest tego najlepszym dowodem
            Popieram ! Stary kocurze - wyobraź sobie, że zapraszam do swojego domu gości (w innych krajach jesteśmy tylko gośćmi i naszym obowiązkiem jest uszanować zwyczaje gospodrza - o tym wie kazdy podróznik, a przynajmniej powinien wiedzieć) i przychodzi ktoś, kto robi ci bajzel, bluźni przy dzieciach, chodzi z gołymi cycami przy żonie (no to może by ci nie przeszkadzało, jesli jesteś facetem.... :) i ogólnie robi syf...., nic co by ci pasowało.... Wywalasz z domu i koniec..... Widziałam jak byłam na plaży często takie widoczki - mało tego, że ramadan, siedzą panie z gołym biustem bo "muszą", nawet w ramadan......, co za chamstwo i ignorancja........Muzułmanie z zupełnie inną kulturą patrzą na to i ...... w powiązaniu z innymi jeszcze zachowaniami mamy to co mamy..... No to wynocha do domu.....Jesteśmy TYLKO GOŚĆMI, nieistotne, że płacącymi - tam jest inna religia !
            • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 11:15
              No i taka jest prawda.. Ale komu to wytłumaczysz?.. Nie wszyscy nadają się do "resocjalizacji"
              • africa5 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 13:35
                kasia_p45 napisała:

> No i taka jest prawda.. Ale komu to wytłumaczysz?.. Nie wszyscy nadają się do "
                > resocjalizacji"

No właśnie to są skutki - przez to, że część pożal się Boże "turystów" nie jest w stanie tego pojąć, jadą i uważają, że wszystko im sie należy, robią nam koło d..y swoim zachowaniem - to równa się temu, że muzułmanie mówią nie............ Dochodzi do tego jeszcze cały temat nowego państwa islamskiego, ich fanatyzm i terroryzm..... W tym, że już nas nie chcą jest ileś tam procent zasługi turystów i ich zachowania, którego religia gospodarzy muzułmańskich nie toreluje. Taka jest prawda.
                • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 14:57
                  Nie udzielaj się tak!Swiata nie zbawisz,ani nie poprawisz.Nie sugerował bym się smakiem i obyczajami miejscowych (choć sam szanuję)!Niech każdy jedzie i robi co chce,a raczej to co kultura wymaga.Niech sobie biegają bez cyckodzwigów,a nawet bez stringów.A co!?Popatrzy sobie człowiek na coś kształtnego i pięknego, bez jakichś lokali zamkniętych za ciężką kasę.A co!? tylko ryby i ich płetwy ma człowiek oglądać!?To urlop i luz.Jeszcze przejmować się religią,która sprowadza się w zasadzie do wykluczenia wszystkiego co ludzkie u kobiet,sprowadzając je do roli inwentarza domowego.Może tym sposobem się ucywilizują.Wątpię osobiście,bo póki co taki wyznawca= potencjalny terrorysta.Wyluzuj.
                  • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 24.03.15, 19:59
                    Wiem, że świata nie zbawię i nawet nie mam zamiaru. Ale taka jest prawda..
                    Może byłoby inaczej gdyby ludzie bardziej się szanowali ?
                    Osobiście jestem baaardzo tolerancyjna i nie lubię nikomu wchodzić w drogę.
                    Kraje muzułmańskie są zupełnie różne od krajów chrześcijańskich i naprawdę nie ma sensu jakieś wzajemne nawracanie się..
                    Ale jak jesteśmy u kogoś w domu/kraju to raczej szanujemy gospodarza i jego zasady.. Przynajmniej tak powinno być..
                    • 71daro Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 26.03.15, 21:26

1europejczyk11 19.03.15, 08:57
                      napisał:
                      "...Zdania nie zmienię ,bo bezmózgi z arabowa uniemożliwiają turystomaniakom mojego pokroju bezstresowe podróżowanie . "
                      I To podsumowanie jest konkretne i na temat.
                      Musisz mieć tylko świadomość , że nie każdy mierzy Twoją miarą...
                      To co Ciebie stresuje na innych nie robi najmniejszego wrażenia , lub mniejsze. Ja szanuję Twoje poglądy.
                      Omijaj arabowo szerokum łukiem , ale coś Cię chyba jednak ciągnie , bo nie możesz odpuścić sobie działu Egipt , w dziale Turcja też jesteś taki aktywny ? To też arabowo , czyli pewnie też... Tunezja to już wiadomo , teraz nie polecisz niemieckimi liniami , bo piloci rozbijają samoloty... samochodem też na pewno się nie poruszasz , bo wypadki śmiertelne są zastraszająco często... rozumiem
                      Twoja tolerancja stresu na komfort nie pozwala... Ale inni mają inną tolerancję stresu ,
                      możliwe , że to zależy od pracy itp...
                      Jak będą w Egipcie obalali obecny rząd , lub będą inne działania np. wojenne , to na pewno zmienię kierunek , ale teraz ? Moja tolerancja stresu nie widzi nic stresującego w wypoczynku w Egipcie... np. Atak rekina... w lecie jest przy brzegu za ciepła woda , dla tego ataki przy brzegu w Egipcie zdarzały się w terminach zimowo-wiosennych...
                    • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 27.03.15, 11:26
                      Qrna!Ten "wytyk" nie był akurat do Ciebie.Więc...!?Nie bierz tego na swiją klatę.Dotyczyło poprzedniczki(drzewko)bardziej tolerancyjnej,wesołej i z oczkiem w tle.A tu taka powaga nagle.
                      • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 11.04.15, 17:45
                        wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Panstwo-Islamskie-pokazalo-kolejna-egzekucje-00003682
                        • janan2 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 11.04.15, 18:19
                          No to pewno wybierasz się do Egiptu i tą drogą akurat do Izraela.Tobie chyba nic nie grozi.Kobiet póki co nie podrzynają.Co najwyżej biorą w jasyr co ładniejsze blondaski,no i pewno przychodzi takim pełnić rolę inwentarza domowego,albo w zastępstwie kozy jakaś robota.Kiedy jedziesz!?Tak się ekscytujesz tymi islamistami.
                          • kasia_p45 Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 15.04.15, 12:32
                            Własnie nie jade do Egiptu. Nawet nie wiem gdzie pojade na wakacje.... pewnie do Italii... samochodem :P
                            • deoand Re: Jedźmy szybko do Egiptu ! 15.04.15, 17:30
                              Wyspy Kanaryjskie - czyli teneryfa , Lanzarote albo Majorka najlepiej Alcudia - jak Rodos to wschodnia cząęs z w miare piaszczysta plaża - jest tyle pieknych miejsc , że nie trzeba w kółko do Egiptu choc oczywiscie można ... Mozna oczywiscie jechac do Donbasu albo do Ramadi w Iraku , które niedługo może przejsc w ręce Państwa Islamskiego - adrenalina zapewniona ,
                              • wp2015 Re: do Deo 15.04.15, 17:58
                                Nie ma ukachanej Triady nie ma z kim jechać .
                                Teraz jak patrzę na cenniki to każy objazd jest przynajmniej 50% droższy i 100% bardziej niebezpieczny niz za dawnych dobrych lat .
                                ....niech żyją dyktatorzy .....wp2007
                                • dariusznow Re: do Deo 16.04.15, 09:11
                                  niech żyją dyktatorzy

Czyżby Ci sie marzył powrót "dzieduszki"?

jeszcze dawniejsze lata ale czy dobre?
                                  • wp2015 Re: do Dariusz 16.04.15, 18:48
                                    Wiesz Dariusz spójrz na dzisiejszy świat . Praktycznie każda TFU demokracja to mniejsza a zazwyczaj większa anarchia tzw. wolnosć obywatelska . A wszem i wobec wiadomo że większosc społeczności demokratycznych to zwykly niewykształcony motłoch kretynów.
                                    Kiedy w Egipcie , Tunezji , Chile czy Włoszech panowała dyktatura to turyści jeździli tam z przyjemnością i o bezpieczeństwie nawet nie myśleli . A teraz to panuje demokracjia-anarchia i każdy strzela do każdego w imie obywatelskich swobód.
                                    Na świecie 90% ludzi to niewykształceni kretyni którzy kupują każdą obiecankę a wyborów dokonuja na podstawie wyglądu i świecących kreacji.
                                    Tak marzy mi się mądry dyktator czy monarcha który jako człek madry otacza się dworem ze swojej intelektualnej półki a nie jak w większości demokracji a w szczególności w Polsce kretyni wybierają kretyna a ten kretyn w imię demokracji i swoich wyborców - kretynów ustala reguły gry dla tej garstki 10% którzy zachowali w tzw demokracji trzeźwy umusł.
                                    wp2007
                                    • dariusznow Re: do Dariusz 17.04.15, 08:41
                                      troszku poza tematem, ale "cuś" w tym jest...
                                      mądry dyktator? nawet jak się by trafił to otoczenie go wypaczy...

Polecam książke "szleństwo władzy" barbary tuchman - kopara mi opadła :)
                                      • wp2015 Re: do Dariusz 17.04.15, 09:33
                                        Dzięki Dariusz - książeczka zamówiona.

Dziwisz się cyt madry dyktator - myślę ze robiąc symulację historyczną to wiecej było madrych dyktatorów czy monarchów aniżeli mądrych przywódców wybranych przez demokratyczny / kretyński/ elektorat. Patrz np na Afryję Północną . wp2007

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka