Dodaj do ulubionych

Oferty Last Minute

31.01.17, 15:50
Tak śledzę oferty na wyjazd do Egiptu i ceny i się zastanawiam czy jest szansa wychaczyć jakiegoś fajnego lasta tak na dwa dni przed wyjazdem?
bo jak patrzyłem na wylot 02,02,2017r to niestety dziś znikneły oferty z Itaki czyli się wyprzedały najprawdopodobniej, a w zeszłym tygodniu były do ostatniego dnia i ceny juz były przyzwoite ale jak widać można czekać na lepszą cenę ale można też się nie doczekać i klops?
Wiem że są ferie i dlatego tak może być ale może wiecie w którym miesiącu najłatwiej o dobre oferty tak na ostatnią chwilę? bo jak sobie zaplanuję urlop to pasowało by żeby nie zostać z niczym.
Teraz to tak tylko patrze z ciekawości jak sytuacja z tymi ofertami last bo raczej początkiem czerwca bym planował wyjazd!
Obserwuj wątek
    • malone-o Re: Oferty Last Minute 31.01.17, 16:29
      Oj... z mojego doświadczenia wynika różnie...
      np. w 2015 r. w lutym Hotel Albatros Palace na 2 tyg. Last, All, z dopłatą za singla kosztował 2700zł.
      a w 2016 r. w lutym Hotel Albatros Palace na 2 tyg. Last, All, z dopłatą za singla kosztował 3800zł.
      Dodam, że nie wiem jaka była różnica kursu dolara w 2015 a 2016...
      Tak samo tez było, czyli bardzo różne ceny jeśli chodzi o grudzień każdego roku... Czasami są dobre ceny na dany hotel, tak jakby był promowany przez biura... A innym razem ten hotel ma cenę 100% wyższą...
      Trzeba obserwować i być czujnym jak myśliwy na polowaniu...
      • jozefszarwark Re: Oferty Last Minute 31.01.17, 16:39
        Też biorę pod uwagę Albatros Palace 5* ewentualnie Beach Albatros Resort 4*, lub Albatros White Beach 5*
        Planuję śledzić co się będzie działo tylko skąd wiedzieć że miejsca w samolocie się kończą i trzeba się szybko decydować ?
    • li1210 Re: Oferty Last Minute 31.01.17, 18:06
      Witaj , teraz to już w trudno coś przewidzieć lata mało samolotów i biura nie mają takiego problemu ze sprzedażą .W ubiegłym roku w czerwcu czaiłam się na dobre ceny do Hurghady.Bardzo dokładnie sprawdzałam i już znalazłam hotel ,tylko chciałam żeby jeszcze obniżyli cenę ,bo jeszcze było trochę czasu i jakież było moje zdziwienie jak zniknęły miejsca w samolocie.Wyjechaliśmy tydzień póżniej ,ale zapłaciłam 150,- zł więcej od osoby /bo nie chciałam ryzykować /.Pozdrawiam serdecznie .
    • doral2 Re: Oferty Last Minute 31.01.17, 18:52
      od kilku lat nie ma już półdarmowych lastów.
      regułą się prawie stało, że lasty mają taką samą cenę jak first.
    • izawen Re: Oferty Last Minute 04.02.17, 00:13
      Co z tymi lastami?Jeszcze w zeszłym tygodniu były na niemieckich biurach tak dla mojej rodziny2+3 do Jungli za 1400 euro,a teraz na 14.02 już 2500 tak ceny skoczyly.o co chodzi może sie ktoś orientuje?
    • stefaniszyn32 Re: Oferty Last Minute 05.02.17, 13:53
      Zawsze jak sięgam pamięcią najniższe ceny są od 15-go maja do 25-go czerwca, oraz przed Świętami i zaraz po Nowym Roku
      W 2003, od 2-go czerwca kupiłem "lasta" na 2 tyg. w wersji All, za 1350 zł. a cena normalna
      wynosiła 2800 zł. Takich okazji już nie będzie, bo lata mało samolotów i w Egipcie ceny utrzymania wzrosły ok. 3 x...
      • stefaniszyn32 Re: Oferty Last Minute 05.02.17, 14:33
        P.S... W 2003 r. wymieniali mi 1 $ na 5 LE, a dziś już kurs wymiany wynosi 1$ = 16LE.
        Niby więc my płacąc w $ powinniśmy Egipt kupować taniej ,ale wtedy w Polsce 1$=1,95 zł.
        a dziś wymieniałem 1$=4,20zl.a A że Biura Podróży kupują hotele za $, więc i od tego czasu
        ceny Egipskich wakacji wzrosły ponad 2x.... Ceny mogą spaść tylko wtedy gdy odważy się więcej Europejczyków latać do Egiptu i gdy zniosą Ruskim zakaz lotów czarterowych do Hurghady, Marsa Alam i Sharm.

Zagadkowe jest co będzie z dalej z hotelami w Tabie i Dahab, bo tam wszystko jest zamknięte
        od 2 lat, a żal cudownie położonych hoteli jak - Movenpick Taba, czy Hilton Coral Nuwejba...

• zielony_misio_haribo Re: Oferty Last Minute 06.02.17, 20:14
          Zdradzisz co się stało w Dahab i Tabie? Chodzi o wojenkę podjazdową z okoliczną pustynną dziczą?
          • stefaniszyn32 Re: Oferty Last Minute 08.02.17, 09:30
            Z tego co wiem Rząd Egipski wydał zakaz działalności turystycznej w tych regionach do odwołania.
            Podobnie jak Ruskie zakaz lotów czarterowych do Hurghady,Sharm i Taby.
            Swoją drogą to udało mi się 4x korzystać z lotniska w Tabie. Lotnisko malutkie, ale widoki na drodze
            z lotniska do morza zapierają dech w piersiach ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka