Dodaj do ulubionych

itaka-amar sina

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:08
kto był z itaką i jak było?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: itaka-amar sina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:51
      Ja byłam z Itaka w Hurgadzie sierpień było ok., ale zakwaterowali nas w innym
      hotelu niż ten który wykupiliśmy bez słowa wyjaśnienia , fakt hotel lepszy
      wyższy standart ale ogólnie ok. Zauważ najmniej jest skarg na forum na to biuro
      na następny rok też się wybieram z itaką do Sharm ale do Halomy, trochę lepszy
      od Amara sina daleko od centrum i od plaży to duży minus przynajmniej dla mnie.
      Rezydentka ok.Lot z AMc ok.
      • Gość: asia Re: itaka-amar sina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:22
        dzięki!
        tu wogóle jest mało uwag na temat itaki.
        a amar sina właśnie ze względu na to odludzie :)
    • Gość: ziuta1 Re: itaka-amar sina IP: 213.77.27.* 16.11.04, 14:24
      Proponuję Tobie zamiast Amar Sina hotel Halomy.Zdaje się ,ze mają taką samą
      cenę.Halomy jest przyjemnym hotelem w centrum a Amar duzo dalej.Tańsze biuro od
      Itaki jest Selectours--ja byłam i się dobrzy bawiłam.W Sharm sporo płaci się za
      dojazdy...no i szkoda czasu.........
      • Gość: Stiwi Re: itaka-amar sina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:03
        Tańszym na pewno biurem jest Selectours, ale czy lepszym? Byłem 3krotnie z
        Selectoursem, z Itaką raz, muszę przyznać, że Itaka to cokolwiek klasa wyżej od
        Selectours i jeśli cena nie robi znacznej różnicy, to lepiej wg mnie wybrać
        Itakę. Poza tym Itaka lata LOTem, ale z Selectours też z tego co widzę ma coraz
        mniej lotów z AMC i oby tak było.
        • rszalc Re: itaka-amar sina 17.11.04, 07:38
          Byliśmy IX z Itaką w Halomy nie miałem żadnych uwag co do biura. Jeśli bym
          wykupił wyjazd z Selectours to ta sama oferta była blisko 400zł taniej.
          Lecieliśmy liniami AMC a nie LOTem. Przy okazji pozdrawiamy panią Olgę o ile
          jeszcze pracuje w Sharm.
          • Gość: jot23 Re: itaka-amar sina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:48
            Sierpień 04, Hostmark z Itaką. AMC - bardzo fajny Airbus. Biuro OK, hotel moze
            mniej, ale szczegóły na forum hotelowym.
            • Gość: Renia Re: itaka-amar sina IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.04, 07:10
              Ja od 3 lat jeżdżę do Egiptu do Sharm z Itaką i bardzo polecam!Jedyne
              biuro,które zawsze mówi jak jest i co jest i nie owija w bawełne.Warto zapłacić
              więcej, bo w sumie to i tak się zwróci.Co do hoteli to za pierwszym razem byłam
              w Amar Sinie (ma najładniejszą plażę w Sharm), potem w Amerain Sharm Inn -
              cudowny hotelik, a w tym roku w Halomy, który jeśli chodzi o wygląd i usługi
              jest o gwiazdkę niżej od pozostałych, ale przecież i tak większość czasu spędza
              się na plaży albo w centrum Naama Bay do którego wystarczy zejść po schodkach
              ze skarpy!Cieplutko polecam właśnie ten hotelik!W razie jakichkolwiek pytać
              chetnie służe pomocą grw@tlen.pl
              • Gość: asia Re: itaka-amar sina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 07:46
                zastanawia mnie tylko odległość od hotelu do plaży bo różne wersje już
                słyszałam od 1 km do 4 nawet, no i że ciasno podobno?
                • Gość: paulina Re: itaka-amar sina IP: 212.160.172.* 19.11.04, 08:13
                  do plaży kilka razy dziennie jeżdzi busik, odległośc no ze 2 kilometry bedzie.
                  Jak sie ktoś nie załapie na busa to taxi mozna wziać za około 5 funtów czyli
                  nasz 3 zeta. Plaża trzeba przyznac przepiekna, najlepsza rafa do nurkowania, no
                  ale troche tam mało iejsca to tez racja.
                  Ale i tak polecam !
                • Gość: Beata Re: itaka-amar sina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:47
                  Plaża jest jakieś 2,5 km od hotelu.
                  Na plaży jest bardzo ciasno, jak sie przyjedzie ok 11.00 to może nie być
                  miejsca. Zaczyna się wyludniac około 13.00. Minusem jest brak wc, a gdyby
                  pilnie był potrzebny to szybko trzeba pokonac ok. 198 schodów do góry.
                  Fakt, że rafa w tym miejscu należy do jednych z piękniejszych w Sharmie.
              • almako Re: itaka-amar sina 19.11.04, 15:20
                Reniu w jakich miesiącach bywasz w Egopcie i jakie polecasz? Ja byłem w
                pierwszej połowie listopada ( od Hurgady do Abu Simbel ) i chyba to jest
                optymalna pora. almako@tlen.pl
                • kpt.yogi NIE POLECAM ITAKI !!!! 25.11.04, 14:03
                  Byliśmy w październiku z ITAKI właśnie w Amar Sinie. Hotel bardzo fajny, ale
                  max 3 gwiazdki a nie 3,5 lub 4 co opisuja niektore katalogi. My mielismy akurat
                  fajny pokój w widokiem na dziedziniec hotelu, ale wiedzielismy tez inne pokoje
                  które byly tragiczne!!!(poniżej 2 gwiazdek), wiec uwazajcie! Co 2-dzien
                  zostawialismy sprzatajacym 1$ wiec mielismy ladnie wysprzatane choc w ostatnim
                  dniu przyszedl jakis koles przetykac wanne i zostawil kupe blota w łazience w
                  ogole po sobie nie sprzatajac. Jedzenie super, ful wypas! Serio ! Plaza
                  rzeczywiscie zatłoczona, ale rafa SUPER ! (ale lepiej jechac na wiosne bo teraz
                  kolory juz sa troche na jesien przekwitniete, jezeli ktos jedzie dla rafy
                  oczywiscie). A TERAZ O b.p.ITAKA. KUPILISMY WYCIECZKE NA 13 NOCLEGÓW (wylot z
                  Krakowa i powrot do Krakowa). Mielismy wylatywac 03.11.2004 o godz. 16 - tej na
                  miejscu mielismy byc o godz. 19- tej. Dwa dni przed wylotem okazalo sie ze
                  samolot nie przyleci do Krakowa, lecz do Katowic a na dzien przed wylotem ze
                  nie wyleci o 16 - tej lecz o 0:15 i nie do Krakowa, ani nie do Katowic tylko do
                  Wawszawy! Malo tego kiedy wieczorem (02.11.2004) poszlismy na obiad, Pan kelner
                  nam przyniosl rachunek i powiedzial ze mamy zaplacic bo dzis nam sie juz obiad
                  nie nalezy bo mamy rezerwacje tylko do 02.11.2004r. Poszlismy na recepcje
                  wyjasnic sprawe i a Pan na recepcji nam pokazal umowe z Amar Siny z ITAKA ze my
                  mamy wykupione 12 a nie 13 noclegow i ze mamy opuscic pokoje dzis do godz.22 -
                  giej. Pani rezydentka oswiadczyla nam ze data wylotu sie zgadza (03.11.2004
                  tylko nie godz. 16-ta a 0:15). Po za tym na UMOWIE JEST NAPISANE (DROBNYM
                  MACZKIEM) ZE ITAKA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PRZESUNIECIA WYLOTOW O
                  24h !!! WNIOSEK Z TEGO TAKI ZE BIERZE PIENIADZE ZA 2 NOCLEGI. OD NAS ZA 13 - TY
                  I OD OSOB KTORE PRZYLECIAŁY DO SHARM EL SHEIK 02.11.2004 o godz. 22- giej (TYM
                  SAMOLOTEM CO POTEM MY WRACALIŚMY). DO TEGO W AUTOBUSIE NA LOTNISKO PANI
                  REZYDENTKA POWIEDZIALA NAM JEDYNIE JAKI JEST NASZ NR. LOTU, WYSADZIŁA NAS W
                  PORCIE I ZNIKNĘLA (zapewne poszła odebrać grupę która przyleciała). KIEDY
                  PODESZLIŚMY DO ODPRAWY ZACZELO SIE 100 TYS. PROBLEMOW BO NA BILECIE NIC SIE NIE
                  ZGADZALO ANI GODZ. WYLOTU, ANI MIEJSCE PRZYLOTU. PO CIEŻKICH PERTURBACJACH,
                  PRZEPYCHANKACH, DZWNONIENIU DO REZYDENTKI ODLECIELISMY, ALE Z BIUREM ITAKA JUZ
                  NIE POLECIMY NA 100% NIGDY !!! I WAM TEZ NIE RADZIMY !

P.S. Jezeli ktos by byl zaintersowany zdjeciami z Amar Siny to moge przeslac
                  kilka na maila. Piszcie kpt.yogi@poczta.fm
                  • kpt.yogi Re: NIE POLECAM ITAKI !!!! 18.01.05, 13:07
                    Po 2 miesiacach otrzymalismy odpowiedz na reklamcje tej
                    wycieczki. "Pozytyzwna" - czyli zwrot 1/13 kosztow pobytu. B.p.ITAKA wyliczyło
                    iz po odliczeniu kosztów przelotu (1450 zl) i ceny podstawowej (1690 zl) 1/13
                    doby hotelowej wynosi 18 zl 72 gr (w Egipcie w hotelu 3,5* z wyzywieniem!). I
                    tyle tez nam zwroca. SUPER! NASTEPNYM RAZEM POJADE TEZ Z B.P. ITAKA, ale
                    wykupie tylko same noclegi (z tego wniosek ze maja super negocjatorów) i pojade
                    rowerem....
                    • Gość: sis Re: NIE POLECAM ITAKI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:28
                      a ty myślałeś że ile kosztuje doba hotelowa w egipcie?
    • zbeata70 Re: itaka-amar sina 20.01.05, 22:10
      a ja się tam dopiero wybieram i to właśnie z Itaką. Jakoś do tej pory biuro
      mnie nie zawiodło choć było to tylko południe europy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka