Dodaj do ulubionych

Uwaga na Oasis!

IP: 212.244.209.* 02.03.05, 14:24
Wrocilam na poczatku lutego z Hurghady z tym biurem
oto moje spostrzezenia:
1. Wiza - u nich 18USD normalnie 15USD. Niby tylko 3USD ale do tej pory nie
wiem za co zaplacilam
2. Hotel nie ten za ktory zaplacilam. A walka o hotel to wojna z wiatrakami
3. Wycieczki chyba najdrozsze ze wszystkich. Lepiej brac z miasta. I tak
odwiedzicie sklepy z pamiatkami tylko ze z miasta pamiatki sa tansze
4. Rezydenci - 2 osoby. Kobieta i mezczyzna. Nie pamietam nazwisk moze to
lepiej dla mnie. Rezydent stale obrazony na turystow,nic nie mozna zalatwic,
choc dostalismy numer telefonu to w rozmowie telefonicznej naburmuszony
jakbym nie wiem co mu zrobila. Rezydentka nie lepsza. Sprawia wrazenie
zmeczonej turystami. Przymila i usmiecha sie tylko co do przystojniejszych
turystow i egipcjanow. Ciezko cokolwiek z nimi zalatwic.
Bardzo nieprofesjonalne biuro
Obserwuj wątek
    • olutek_m Re: Uwaga na Oasis! 02.03.05, 20:41
      Ja tez nie jestem zadowolona z tego biura podrózy. Mimo, że zamawialismy
      wycieczke na dwa miesiace przed wylotem, dostalismy inny hotel. (w sumie byliśmy
      z niego bardzo zadowoleni, bo poprzedni nie miał prywatnej plazy, tylko
      publiczną) Oszukiwano nas, że w tamtym zepsuła sie klima. Ich pech był taki, że
      własnie w nim byli nasi znajomi. Mielismy stały kontakt i o niczym takim nie
      słyszeli. Nie było polskich rezydentów, z którymi moznaby było pogadac. Byli
      tylko Egipcjanie, którzy przy nas gadali sobie po swojemu, beszczelnie.
      (doskonale znali polski) Oszukano nas jesli chodzi o rekompensate za zmiane
      hotelu. Mielismy dostać dwie wycieczki. Na rafy i na zachód słonca. Znów
      oszukano nas, że przyjedzie po nas nastepny bus. Nie przyjechał, a my przez dwie
      godziny siedzielismy na słoncu.
      Wycieczki były bardzo drogie. Umówiłam sie jeszcze w Polsce, że Egipcjanin, (mąż
      polki) zawiezie nas do Luxoru. Przy wyjeżdzie z miasta, zatrzymała nas policja
      specjalnie, żebysmy nie zdażyli na konwój. (przewodnika lekko poturbowano,
      kierowca przekupił strażników, żebysmy mogli jechać)
      Egipt, jako kraj bardzo mi sie spodobał. Zakochałam się w tamtejszym morzu.
      Jednak nie moge znieść Egipcjan. Jest to zakłamany kraj. Wyglądało to jakby tam
      rzadziła mafia, trzymajaca wszystko pod kontrolą.
      • corrada Re: Uwaga na Oasis! 02.03.05, 20:47
        olutek_m napisała:

> Ja tez nie jestem zadowolona z tego biura podrózy. Mimo, że zamawialismy
        > wycieczke na dwa miesiace przed wylotem, dostalismy inny hotel. (w sumie
        byliśm
        > y
        > z niego bardzo zadowoleni, bo poprzedni nie miał prywatnej plazy, tylko
        > publiczną) Oszukiwano nas, że w tamtym zepsuła sie klima.

No to w końcu byliście zadowoleni z tej zmiany, czy nie? Sama sobie przeczysz,
        bo z jednej strony piszesz, że Cię oszukano zmieniając hotel, z drugiej - że
        byliście z tego drugiego zadowoleni, bo tamten (wybrany przez was)nie miał
        plaży. Czyli - gdyby Was zakwaterowano w tym bez plaży, czyli gorszym - to
        byłoby OK?
      • Gość: rycho Re: Uwaga na Oasis! IP: 195.82.175.* 09.03.05, 08:31
        te uwagi dotyczące Egipcjan swiadczą o tym,że niedorosłeś do wyjazdu z naszego
        pięknego kraju. Mam egipcjanina w rodzinie i to my mozemy uczyć sie od nich
        kultury i poszanowania innych `narodów.
        • boomer Re: Uwaga na Oasis! 17.03.05, 16:40
          A przede wszystkim mozemy sie od nich uczyc jak zakrecic niewierna zeby nam
          dala czyli zestaw smsow,tekstow i gestow zeby zlapac naiwna babe ;)
          Oczywiscie sa normalni egipcjanie bo i takich spotkalem ale w Hurghadzie to 5%
          max. Reszta bajeruje bo zgodnie z przyslowiem nieuzywany narzad zanika a Allah
          patrzy na wiernych wiec lap niewierna co kazdy turnus ;)
    • boomer Re: Uwaga na Oasis! 02.03.05, 20:58
      A ja bylem na poczatku stycznia z tym biurem i jestem bardzo zadowolony
      1.Wiza drozsza bo wliczone sa oplaty za min. obecnosc przedstawiciela na
      lotnisku a to nie kazde biuro oferuje i Oasis nie ma z tego nawet
      grosza,wszystko idzie faktycznie na te oplaty
      2. Transfery zdarzaja sie w kazdym biurze podrozy i czesto nie jest zalezne to
      od nich
      3. Wycieczki,coz nikt nie kaze ci ich kupowac. Ja sie zdecydowalem i jestem
      zadowolony
      4. Jezeli juz to egipcjan. A poza tym w tym momencie obrazasz tych ludzi.
      Mialem okazje ich poznac i mam o nich zupelnie inne zdanie.
      Jak to w zyciu bywa sa ci co sa zadowoleni z biura i niezadowoleni. Wiec sa to
      sybiektywne oceny biur i wycieczek
      • michaelandro Re: Uwaga na Oasis! 06.03.05, 19:03
        Ja też byłem bardzo zadowolony z Oasisu. Wszystko przeprowadzone wzorowo,
        rezydent sympatyczny i kompetentny (bodajże P. Mazurek, ale dokładnie nie
        pamiętam) Pozdrawiam :)
        • Gość: Kikahh Do Michaelandro IP: 217.153.131.* 17.03.05, 17:11
          Heja, ja też jestem z Otwocka i uwielbiam Egipt. Witaj w klubie.
          a dodatkowo pracuje w biurze podróży GLOBETROTTERS i zapraszam na wycieczki do
          pięknego Egiptu.

Pozdraiwam, Kasia

• Gość: rycho Re: Uwaga na Oasis! IP: 195.82.175.* 09.03.05, 08:24
      wiem coś o tym,najgorsi są turyści płacący za hotele 2 gwiazdkowe a majacy
      wymagania jak przy 5 gwiazdkowych.
      Te 3USD to tzw. bakszysz - mam nadzieję,że wiesz co to takiego.
      • Gość: marek Re: Uwaga na Oasis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:00
        ciekawe komu dają ten bakszysz- jestem zdania, że oasis może pobierać nawet 30
        dolców za wizę- jeżeli ten co wykupuje wycieczke wie o tym przed wyjazdem nie
        może się o to czepiać (poza wprowadzeniem w błąd, że kwota w całości idzie na
        opłate wizy) nie wciskaj tylko kolego, że oasis dobra dusza i rozdaje te
        pieniądze w formie bakszyszu - musisz być bardzo naiwny żeby w to wierzyć,
        co do oasis - również mi zamienili hotel - na wakacjach w tamtym roku i więcej
        z nimi nie pojadę,
        PS w Egipcie byłem wiele razy i tylko to biuro zamieniło mi hotel
        • Gość: Malediwy Re: Uwaga na Oasis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:12
          Tak się składa, że większość biur podróży informuje już w swoich katalogach o
          kosztach wizowych wynoszących 18USD. Skąd w takim razie to zaskoczenie?
          • Gość: eb Re: Uwaga na Oasis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:39
            W ubieglym roku bylam z Selectoursem i za wize na lotnisku placilam 15$. W tym
            roku rowniez z nimi jade i wiem ze cena wizy sie nie zmienila:)))
            Pozdrawiam wszystkich!!!
          • xmona Re: Uwaga na Oasis! 09.03.05, 19:33
            Biura Podróży nie są od ustalania ceny wizy.Cena wizy egipskiej wynosi 15$. Pobieranie kwoty wyższej jest bezprawne.
    • Gość: Turystkaa Re: Uwaga na Oasis! IP: 212.244.209.* 17.03.05, 13:49
      Tez cos moge o nich powiedziec. Pisalam juz o tym na forum.hurghada.pl Ale
      napisze o czym innym. Moja corka dala dla zartu swoj numer telefonu do jednego
      egipcjanina z tego biura. Tylko dlatego ze go polubila. On zaczal nas
      nachodzic,nagabywac na wycieczkach, pisac do niej smsy dzien i noc jak to mocno
      ja kocha, ze jest jego jedyna miloscia, ze nigdy takiej nie spotkal. Nie
      pomogla delikatna z nim rozmowa wiec zlozylysmy oficjalna skarge w tamtejszym
      biurze gdzie Oasis. Troche pomoglo. Ten egipcjanin nazywa sie mohamed i
      uwazajcie na niego! To jakis wariat! Do tej pory zastanawiam sie czy jest jakas
      selekcja w wyborze personelu ktorego glownym zadaniem jest obsluga turystow ale
      w zupelnie innym tego slowa znaczeniu! To jakis niezrownowazony psychicznie
      wariat. Jesli zdecydujecie sie na to biuro to pamietajcie zeby sie z nimi nie
      kolegowac a najlepiej w ogole nie rozmawiac bo to sa chorzy psychicznie
      ludzie.Po powrocie moja corka znalazla na internecie wszystkie smsy ktore pisal
      do niej i okazalo sie ze wszyscy egipcjanie pisza i mowia to samo. Rozumiem ze
      zaczepia nas ktos obcy ale po pracownikach biur podrozy spodziewalam sie wiecej
      niz zakochiwania sie w co drugiej turystce. Niestety coraz ciezej o
      profesjonalizm...
      • boomer Re: Uwaga na Oasis! 17.03.05, 13:59
        Bylismy w tym samym czasie bo bylem tego swiadkiem :) Na szczescie nie wszyscy
        sa tacy sami :) Ale niestety wiekszosc taka jest, gadaja takie glupoty bo albo
        chca cos sprzedac albo pouzywac. 20 im odmowi 21 im da, a Allah przymknie na to
        oko bo jestes "niewierna". Gdyby nie ich zachowanie to Egipt bylby jeszcze
        piekniejszy. Najgorsze jest to ze czesc kobiet wierzy im! Niewazne ze jest 101
        w tygodniu ktora slyszy ze jest najpiekniejsza, hehehe naiwnosc i glupota
        ludzka nie zna granic...
        • Gość: Turystkaa Re: Uwaga na Oasis! IP: 212.244.209.* 17.03.05, 15:18
          30.12-13.01.05?
          • boomer Re: Uwaga na Oasis! 17.03.05, 15:41
            Tak! A dokladniej 30.12-14.01 bo w trakcie pobytu zmienil sie przewoznik i
            zamiast startowac 13.01 o 14 z minutami powrot byl 14.01 o 2.25 w nocy :)
            Faktycznie akcja byla nieciekawa, szkoda trafiaja sie sytuacje ktore psuja
            niektorym wakacje. A najgorsze jest to ze sytuacja ta przytrafila sie z powodu
            pracownika ktory dostaje nasze pieniadze!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka