Dodaj do ulubionych

Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA

IP: 195.136.246.* 23.06.05, 16:02
Czy ktoś leci w tym samym kierunku i do tego samego hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:41
      Współczuje !!!!
      Hotel jest fatalny !!!!Połozony jest na rozwidleniu dróg tak więć wszystkie
      okna wychodzą na drogę - nie mozesz otworzyć okna.Pokoje sa w opłakanym stanie -
      małe,stare zdezelowane meble,łazienka zagrzybiona zasyfiona i zagracona a na
      dodatek wanna. Klimatyzacja w holu hotelu nie działa - ciągle tam jest ciepło.
      Naprawdę Ci współczuję :-((((

• Gość: magda Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.lublin.mm.pl 27.06.05, 21:18
        Bez przesady, hotel nei jest wcale taki zły!

Dobrze,ze mozesz poczytac przed wyjazdem opinie na forum.hotele, i nie wierzyc we wszystko, co Ci tu napisal "zyczliwy" Jarek...
        • Gość: Jarek Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:01
          Gratuluje, hotel Roma nie jest taki zły ...
          Pewnie są gorsze ale w tej części Hurghady ten jest najgorszy !!!
          Nie ma plaży, na plażę trzeba drałować przez ulicę - nie jest zabespieczona jak
          w Bella Viscie a sąsiaduje z plażą publiczną nadodatek na plaży znajduje się
          budowa a "basen" tam dostępny nie jest sprzątany.
          Sam hotel swoje najlepsze lata ma już za sobą 15 lat temu - nikomu nie życzę
          spedzać tam urlopu za swoje ciężko zarobione pieniądze.
          • lyko76 Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA 28.06.05, 12:43
            Dzięki Magda za wsparcie. Zanim zdecydowałem się na ten hotel poczytałem trochę
            opinii na jego temat. Faktycznie średnio na 10 postów jeden był negatywny.
            Opnia Jarka wcale mnie nie zraziła. Mój post zresztą nie był zapytaniem o
            jakość hotelu.
            Pozdrawiam
            Artur
          • Gość: M-A Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:18
            zdecydowanie się nie zgadzam z Jackiem. Ja ostatnio byłam w Romie w marcu 2005r
            i bylo bardzo miło, plaza z nowym basenem (drugi basen jest w hotelu na 1
            piętrze),plaża jest duża, czysta, bardzo przyjemna, pokoje ładne, z działajcą
            indywidualną klimatyzacją, jedze nie najgorsze, miły personel.Ja w HRG byłam
            wiele razy w różnych hotelach 4* i 5* i uważam, ze jak na warunki Hurghady to
            jest fajny 3,5* - 4*. A widok jest piękny bo z jednej strony jest na plaże i
            morze a z drugiej na basen. Polecam!!!!!!!!
            • Gość: Jarek Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:24
              Ja ten hotel byłem zobaczyć z czystej ciekawości.
              Wróciłem z Hurghady 24.06.2005 r. i naprawdę mam onim jak najgorsze zdanie.
              Z jednej strony jest widok na morze ale co z tego. Na balkon nie wyjdziesz okna
              nie otworzysz - przy hotelu jest droga a każdy wie jak jeżdzą egipcjanie na
              klaksonie.
              Z drugiej strony masz widok na rudery i "pustynie". To co znajduje się na
              pierwszym piętrze naprawdę trudno nazwać basenem. Średnica tego czegoś to może
              17 m. Plaża przy budowie - tam budyje się hotel a basen na plaży nie jest
              sprzatany kompiel w nim grozi horobami skóry ...
              Naprawdę nie polecam tego hotelu.
              • Gość: huhu Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:25
                Jarek -przestań bo robisz się smieszny. Dla mnie to wypas- w jakim ze względu
                na swoje JA , nie chciałbym mieszkać- z duże luksusy. Dla francuskich piesków-
                proponuję Hiszpanię ,Kanary-ale takim jak Ty ,tam tez pewnie nie dogodzą. Ty
                jesteś po prostu zmanierowny,marudny i kreujesz się na księżniczkę ,dla której
                zawsze i wszędzie będzie źle. Hotel jest ok, dla lubiących lepsze warunki,
                takiej średniej klasy-troche wypasu ale skronmniejszego niż w Hiltonach
                • Gość: Jarek Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:09
                  To jest moja opinia - jasne że hotel takim brudasom jak ty może sie podobać
                  • Gość: huhu Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:26
                    Spójrz "czyścioszku" dookoła siebie-ten syf Ci nie przeszkadza? Trawa
                    zasłoniła, więc jest czysto, tak? Nie jeździj do brudasów. I nam będzie
                    przyjemniej ,i im, a Ty wypoczniesz w "czystości". Śmiesznie brzmią opinie
                    Polaków- jednych z największych brudasów w Europie- że w Egipcie jest syf. Ale
                    atmosfera jest przynajmniej zdrowsza niż tutaj- poznaj ludzi, jedź w zakątki w
                    których ludzie żyją swoim życiem-poznasz świat jakiego nigdy byś się nie
                    spodziewał . Przestaniesz zwracać uwagę na mało istotne rzeczy-przynajmniej w
                    kraju tak wspaniałym jakim jest Egipt. Możesz uważać lokalny koloryt za syf-
                    ale ten syf (w Twoich oczach) ,to dla mnie też Egipt. Wybetonowane, lśniące
                    ulice są dobre w Paryżu, Zurichu, Rzymie (ale tam też jest syf-trzeba tylko
                    patrzeć )- a np. Kair bez tego syfu, nie byłby już tym samym Kairem- uwierz
                    • Gość: jarek Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:19
                      ja nie pisałem o kraju a o tobie skoro pasuje ci taki hotel
                      wiesz pewne miniumum powinno być zachowane
                      koniec
    • Gość: Aga Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.jungheinrich.com.pl 29.06.05, 15:34
      Witaj,
      byłąm w tym hotelu w zeszłym roku (byliśmy tam całą rodziną z 11 letnią
      córką)...łazienka wcale nie była zagrzybiona, fakt, że była wanna, ale z
      prysznicem, wiec nie wiem dlaczego Jarkowi to nie odpowiadało? Faktycznie basen
      na plazy nie był pierwszej czystości, ale zawsze pozostaje basen w hotelu,
      ktory może swoimi kształtami nie przypomina basenu olimpijskiego, ale jest
      całkiem fajny. Jedynym mankamentem było dość mało urozmaicone jedzenie. Hotel
      jednak organizował np pikniki na plaży. Plaza też nie jest daleko, bo trzeba
      przejsc przez mało uczęszczaną ulicę.ale ogólnie Mnie się podobało i mam bardzo
      dużo miłych wspomnień (a okno włącznie z z balkonem miałam na basen wewnętrzny
      i morze)
      • Gość: AL Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: 195.136.246.* 29.06.05, 15:55
        Aga! Dzięki za Twoją opinię. Jutro rano lecę. Właśnie kończę pracę, w której i
        tak od kilku dni myślę tylko o wyjeździe. Wszystkim forumowiczą również
        dziękuję za rady i opinie!
        Pozdrawiam serdecznie
        Artur
        • Gość: deo Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:49
          Hotel jak hotel - nie masz co sie koncentrowac na hotelu ....
          Pamiętaj na koniec abys dał pokojowemu napiwek na dzień dobry i tak co 3 dni
          po 3-5 funtów - możesz dwa ... ale jak dostanie więcej to bedzie bardziej
          chetny do usług .... oczywiscie nie należy ich arabów za bardzo
          rozbisurmaniać ...
          Piwo pije sie wieczorem z lodówki w pokoju -Stella a rano wkłada z powrotem
          kupione w kawiarenkach albo po jednej albo po drugiej stronie hotelu ...

Zakupy robi sie w Markecie - Abu ashar tuż obok Romy - idąc w kierunku miasta
          jest bankomat ...- nie w Bank of Aleksandria ale tycia dalej ...

Konieczne wycieczki kupuj na mieście a nie u rezydenta ...

MIłego wypoczynku ...

deo
          • Gość: huhu Re: Hurghada, 30.06. Kopernik; hotel ROMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:56
            <wiesz pewne miniumum powinno być zachowane
            Jarek, ja to wiem ;) Ale jadąc z plecakiem-źle się czuję w takich wypasionych
            wnętrzach. Dla mnie to minimum to- łazienka w pokoju i kibelek, czyli tak 1*
            max 2* wystarcza w zupełności na spanie- a w Egipcie i tak sypiam dużo krócej
            niż w Polsce, szkoda czasu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka