Dodaj do ulubionych

Co kupic dziecku?

IP: 213.25.189.* 22.07.05, 17:33
Mam pytanko, co mozna kupic malemu dziecku (ok roczek) na pamiatke z Egiptu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ahmed Re: Co kupic dziecku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:38
      zabawek raczej nie kupisz wiec moze ladny kartusz :/
    • Gość: aga_wa Re: Co kupic dziecku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:38
      ja bym zamowila kartusz z imieniem jakis ładniutki...to taka pamiatka pod
      rodziców a ze nie droga i wedlug mnie oryginalna, wiec ok:-)))))
      a juz dla samego roczniaka.......bedzie ciężko....przeciez nie egipską
      grzechotkę:-))))))))))ani mini galabiję:-))
      albo wiem -4 miesięczny synek przewodnika-z którym spotkał się w Kairze "przy
      okazji" miał złota bransoletkę i sygnecik na paluszku.moze taka tradycje
      zaszczepić i u nas:-)
      • Gość: hmm Re: Co kupic dziecku? IP: 213.25.189.* 22.07.05, 17:44
        a ile kosztuje taki karfusz z imieniem i gdzie mozna zamowic?
        • Gość: hmm Re: Co kupic dziecku? IP: 213.25.189.* 22.07.05, 17:48
          ups, pomylka. kartusz a nie karfusz
        • Gość: Trap-er Re: Co kupic dziecku? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.07.05, 23:13
          Z żoną kupiliśmy srebrny kartusz za ok. 8$ u pilota wycieczki. Byliśmy na 7+7.
          Polecam koszulki bawelniane z roznym, egipskimi nadrukami za ok. 30-40 funtów
          egipskich.
          • robert8888 Re: Co kupic dziecku? 23.07.05, 11:21
            w Luksorze oferowano srebrne kartusze po 5$
          • Gość: hmm Re: Co kupic dziecku? IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:18
            A może sa jakies pluszaki, np. pluszowy wielbłąd? Jesli tak to ile cm ma
            najwiekszy taki pluszak i ile kosztuje ??
          • ocean.absurdu Re: Co kupic dziecku? 01.08.05, 11:29
            Ufff... 30-40 le za koszulke dla dziecka...
            Na Old SSH i w Dahab kupicie takie koszulki za 10-15 le.
    • eb_13 Re: Co kupic dziecku? 22.07.05, 17:51
      Myślę, że fajna podkoszulka (lub komplecik ze spodenkami) również może być
      dobrym prezentem (wybór jest spory, a bawełna bardzo dobra:) Pozdrawiam!!!
    • orchidea27 Re: Co kupic dziecku? 23.07.05, 00:45
      Moze to glupi, ale ja kupilam swojemu chrzesniakowi, ktory na 1.5 roku, takiego
      wielblada z pozytywka. Azez sie ciesyl, jak mu sie to wlaczylo. :) Ale mysle,
      ze dobrym pomyslem jest i kupienie jakiegos bawelnianego kapleciku.
    • Gość: hmm Re: Co kupic dziecku? IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:19
      A może sa jakies pluszaki, np. pluszowy wielbłąd? Jesli tak to ile cm ma
      najwiekszy taki pluszak i ile kosztuje??
      • pc_maniac Kartusz, jak kartusz. a może symbol Ankh?! 30.07.05, 23:35
        Kartusz owszem jest bardzo fajną pamiątką z Egiptu. Ale pamiątką, dla tego co
        tam był. Za to dla osób, które tam nie były 2 rzeczy sprawiają przyjemność -
        dla kobiet przywieszka z podobizną Nefretete, dla obu płci znak Ankh (dla
        niezorientowanych to pierwowzór krzyża, gdzie górne ramię przypomina deltę Nilu
        (lub kroplę).

Widziałem masę osób obojga płci z kolczykami Ankh w uszach. Wiele osób również
        nosi ten symbol na łańcuszku czy jako pierścień.
        Myślę, że jest to fajniejszy prezent (oczywiście jeśli porównuje się go z
        innymi precjozami ze złota czy srebra.

Bo ja jestem zdania, ze dziecku to najlepiej zabawki, małemu zaś zabawki
        pluszowe. Dzieciakom tego nigdy nie za wiele.
        • Gość: andzia Re: Kartusz, jak kartusz. a może symbol Ankh?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.07.05, 14:02
          sa pluszaki i to rozne wielblady tez roznej wysokosci-ale ceny nie pamietam
          • Gość: hmm Pluszak??? IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:37
            A jak przewozi sie takiego duzego pluszaka? Czy trzeba za niego cos placic przy
            odprawie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka