Dodaj do ulubionych

Hurghada rozrywki

IP: *.inside.nice.com.pl / 217.153.111.* 21.02.06, 10:39
Witam,
mam prośbę. Może ktoś mi poradzi, dokąd mogłabym zabrać dużą grupę ludzi,
wieczorem w Hurghadzie. To są ludzie w wieku bardzo różnym, ale wszyscy
rozrywkowi. Będziemy w Hurghadzie przez tydzień. A, że będę za nich w pewien
sposób odpowiedzialna, to chciałabym im zająć jakoś fajnie chociaż ze dwa
wieczory. Może znacie jakąś fajną dyskotekę, która nie wyrwie całej kieszeni,
albo restaurację (bar) z muzyką, gdzie mieści się większa ilość osób (moja
grupa będzie liczyć ok. 120 osób). Please help:))
Obserwuj wątek
    • Gość: ema Re: Hurghada rozrywki IP: *.crowley.pl 21.02.06, 10:50
      na miejscu dogadaj sie z rezydentem,podziel sie prowizja za wstep i od rachunku
      w restauracji to napewno poleci jakies fajne miejsce i zalatwi autokary:)
      p.s
      ja polecam zebys ich wziela do klimatycznej restauracji FALFELA.polozona jest
      na skarpie z pieknym widokiem na morze.wspaniala kuchnia egipska ,a jak ktos
      woli to europejska tez jest.zmiesci sie 120 osob.zabiez ich tam na lunch(zebu
      mogli nacieszyc sie widokiem.
      po lunchu zrob z nimi male city tour po sklepach(papirusy alabaster a pozniej
      na bazar w daharze).wieczorem na koloacje pojedz do restauracji z morskim
      jedzeniem EL MINA(obok ronda sekala),ewentualnie moze byc FISH HOUSE( w sekali).
      z dyskotek proponuje papas, chyba ze beda woleli posiedziec spokojenie przy
      piwku w pubie BONANAZA.miejsca ktoe polecielem sa schludne,nie czeka sie dlugo
      na posilek(wszystko mozesz wczesniej obgadac z wlascicielami:jakie dania itp) i
      na koniec pomieszcza tak duza grupe.milej zabawy:)
      • Gość: azra19 Re: Hurghada rozrywki IP: *.com.pl 21.02.06, 10:59
        Przy rondzie jest El Joker (pyszne jedzenie:)), a El Mina bliżej portu (jak
        sama nazwa wskazuje).
        • Gość: ema Re: Hurghada rozrywki IP: *.crowley.pl 21.02.06, 11:11
          do powyzej.
          miejsca podane orientacyjnie.
          a z nazwy el mina to turystka22 chyba sie nie domysli ze to blizej
          portu.proponuje zebys sama polecila miejsca turyst22, a zdrugiej strony
          WIEDZIALEM ZE ZARAZ SIE ZNAJDZIE JAKIS POPRAWIACZ
    • Gość: ema Re: Hurghada rozrywki IP: *.crowley.pl 21.02.06, 11:12
    • Gość: ema Re: Hurghada rozrywki IP: *.crowley.pl 21.02.06, 11:18
      do turystki22.
      wiesz najlepiej bedzie(jak masz taka mozliwosc dysponowania czasem) jak na
      miejscu sama pojedziesz z rezydentem albo z kinms znajomym zeby pokazal ci pare
      miejsc i wtedy sama wybierzesz.mysle ze tu kazdy ci bedzie mowil takie miejsca
      w ktorych sam czul sie dobrze i gdzei mu szama smakowala, chociaz innych nie
      widzial.ja tez opisuje te miejsca w ktorych dla mnie jest spoko,a widziale sporo
      (w hrg mam dluuuuugi staz za soba)
      • Gość: turystka22 Re: Hurghada rozrywki IP: *.inside.nice.com.pl / 217.153.111.* 21.02.06, 11:26
        Dzięki za rady Ema. Coś słyszałam o restauracji El Mina. A może znacie też
        jakieś dyskoteki, gdzie jest na tyle egzotycznie, żeby się poczuć w Egipcie, a
        jednocześnie na tyle europejsko, aby być bezpiecznym (w miarę).
        Ja znam tylko małą knajpkę. Nazywa się MisterX i ma te klimaty, ale jest
        malutka.
        • Gość: ema Re: Hurghada rozrywki IP: *.crowley.pl 21.02.06, 15:12
          w mr.x chociaz bardzo lubie malo ma wspolnego z egzotyka,chyba ze egzotyczne
          jest to ze zobaczysz egipcjan pijacych alkohol i z europejka u boku.(dla mnie
          zenada)
          jedyny lokal ktory moge nazwac egzotycznym znajduje sie za hotelem moon valley
          idac w strone sun rise holiday ,znajduje sie po prawej stronie tuz obok hotelu
          paradise (niestety nazwy nie pamietam) co wieczor odbywa sie tam taniec
          brzucha, gra zespol na zywo i zero turystow sami tubylcy.zaznaczam ze jest to
          zupelnie inna rozrywka od naszej krajowej ,wiec moze nie przypasc do gustu
          wszystkim(ale jest to prawdziwy lokal rozrywkowy dla egipcjan,tak mysle bo
          tylko ich tam widzialem.fajne jest to ,ze placa kase i zamawiaja pozdrowienia(
          u koloesia ktory biega po sali z mikrofonem) lub piosenki,obdarowuja tanczace
          panie napiwkami.
          • cameltravel Re: Hurghada rozrywki 23.02.06, 13:35
            Bonanza - Ministry of sound, calypso, FALFELA
            tylko te miejsca mają wystarczająco dużo przestrzeni na 120 osób :)
            Ewa
            PS fajnie jest jeszcze w Hard rock Cafe ale za mało miejsca - może podziel
            grupę na 4 częsci ;)
          • anuulka Re: Hurghada rozrywki 23.02.06, 13:44
            ema... jezeli jest to tak bardzo "ichniejszy" lokal to nie beda dziwnie patrzec
            na turystow? Bardzo chetnie poszlabym zobaczyc taniec brzucha na zywo. Czy ktos
            zna jeszcze inne lokale z tancem brzucha na zywo? Najchetniej aby wystepowaly
            Arabki a nie Rosjanki..

Jezeli chodzi o spora grupe.. W hotelu Grand Resort wlasciwie codziennie sa
            koncerty. Na przeciwko sceny sa stoliki. Wejscie darmowe ale wiadomo ze wypada
            cos zamawiac ;) Bardzo chetnie chodzilysmy na wystepy Arabki ktora przepieknie
            spiewala zarowno zachodnie przeboje stare i nowe jak i typowo arabskie kawalki.
            Ciarki zawsze mialam na plecach bo glos ta pani ma naprawde swietny.
            • cameltravel Re: Hurghada rozrywki 27.02.06, 19:31
              Taniec brzucha na zywo przez egipcjanki - no to np juke box na pierwszym
              piętrze nie na dachu co noc od 23 jazda na całego!!
              rondo koło empire i shedwan hotel nad papa's II
              pozdrawiam ewa
    • Gość: born2074 Re: Hurghada rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 23:48
      akurat znam tą "grupę" na pewno wszyscy będą bawić się bardzo dobrze, stwierdzam
      to po imprezach organizowanych przez N-PL (ostatniej diabelskiej, peła
      południa,i innych)
      • Gość: turystka22 Re: Hurghada rozrywki IP: *.inside.nice.com.pl / 217.153.111.* 06.03.06, 10:39
        Dzięki, masz dobre oko do rozpoznawania "znajomych":)))
        Mam nadzieję, że będzie tak, jak na wszystkich naszych krajowych imprezkach.
        W końcu najważniejsze jest dobre towarzystwo n'est pas?:)
        • Gość: Grzesiek Re: Hurghada rozrywki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:10
          Jeszcze słówko: FELFELA (felafel?) obowiązkowo, ale jako egzotyczny posiłek z
          sziszą i przepięknym widokiem na morze (w razie czego służę zdjęciami!).
          Natomiast na większą rozrywkę nie ma tam co liczyć - jest muzyka arabska, ale
          ani tańców, ani ŻADNEGO alkoholu!!!
          Wniosek: odwiedzić trzeba (idąc wzdłuż wybrzeża ok. 400 m za Romą po stronie
          morza), ale nie wieczorem na zabawę. Bonanza? Tak, ale jak dla mnie
          zbyt "europejska"!!! "Papa's Beach" (najbardziej znane disco w Hurghadzie) jak
          dla mnie trochę zbyt techno, a na facetów lokalni podrywacze patrzą niechętnie.
          Jeśli to istotnie 120 osób (???), to najlepiej znaleźć jakkiś lokal hotelowy
          gdzieś w Sakali!
          Pozdrawiam
          Grzesiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka