Dodaj do ulubionych

Sharm - rafa k/hotelu - szukam

23.02.06, 22:05
Witam,
wybieram się w marcu do ww. miejsca. Dwa lata temu w Hurghadzie posmakowałam w
pływaniu z rurką. Miałam świetny hotel k/małej rafy. Tym razem tez chciałabym
tak utrafić. Myslałam o hotelu 4-5*. Ktoś cos wie na ten temat? Byłabym
wdzięczną Joanną :)
Pozdrawiam
J.
Obserwuj wątek
    • Gość: aza Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam IP: 193.111.145.* 24.02.06, 11:46
      Polecam DREAMS BEACH
      • Gość: alexa Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:43
        a ja odradzam, koszmarne wejscie do wody, tylko z pomostu ze wzgledu na skały,
        choc rafa ładna, ale to jedyny jak dla mnie plus tego hotelu (jezeli wezmiemy
        pod uwage, ze ma on 5*)

najładniejszą rafę ma Farana, a Fanara (niedaleko) lepszy standart, jesli
        wystarczy tylko HB to bardzo polecam Holiday inn, plaza piaszczysta i ładna
        rafa.
    • alex359 Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 24.02.06, 12:52
      faraana ma rowniez pomost, ktory konczy sie rowno z rafa i tam to sa dopero
      widoki :)
      wszystko zalezy na ile jedziesz, bo jesli na 2 tygodnie to szczerze polecam
      bardziej ranare (Iberotel), all inc. jest tam niesamowite...
      • Gość: alexa Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 12:07
        a co w nim takiego niesamowitego? pytam tak z ciekawosci, bo mam dylemat jesli
        chodzi o te hotele.
        • kleobobi Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 25.02.06, 17:45
          Witam bylem w Faranie super atmosfera hotel wloskiej sieci(duzo wlochow czyli
          wesolo).Jedzenie bardzo dobre,wybierz opcie z obiadem warto, piaszczysta plaza
          super rafa warto wstac wczesnie rano pierwsza liga,3 baseny jeden ze sztuczna
          fala .Polecam
          • alex359 Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 27.02.06, 10:51
            ja byłam w Faranie zaraz po wybuchu i beznadziejnie wspominam pobyt w tym
            hotelu, poźniej byłam w Fanarze i uważam go o niebo lepszy od poprzedniego. W
            Fanarze jest przede wszystkim różnorodne jedzenie, codziennie można było wybrać
            coś dla siebie gdyż oferowali ok 5 rodzajów kuchni, duży wybór drinków i
            wszelkie animacje czy zabawy wodne w basenie są prowadzone w 4 językach-
            niemiecki, rosyjski, angielski i francuski. Fajne miejsce dla dzieci gdyż
            codziennie były organizowane dla nich zabawy typu malowanie buziek, mecz wodny
            itp. Można było w ramach ceny wypożyczyć sprzęt do snorkelingu jak również
            wkorzystać jedno zejście pod wodę z akwalungiem. Minusem tego hotelu jest
            plaża, kamyczki i mała, ale za to od brzegu plazy do rafy jest nawet spory
            kawalek wzgledem Faraany gdzie rafa zaczyna sie juz prawie po 4 metrach od
            krawędzi. Nie ma tez pomostu, ktory jest fajna sprawa dla tych, ktorzy nie boja
            sie glebokiej wody. To sa tylko moje prywatne spostrzezenia...
    • derduch Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 27.02.06, 12:01
      W Royal Rojana jest piękna rafka. Polecam!
      • dlaczegodlatego Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 27.02.06, 12:45
        Się napisałeś, waw.
        PC_Maniac prosił niejednokrotnie, by dokonywać wpisów na forum Hotele.
        I co?
        Ty się tylko chwalisz, że tam byłeś, "piękna rafka" etc. Nie stać Cię na
        więcej? Pomóż bliźnim.
    • beatrice10 Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 27.02.06, 20:15
      hej...bardzo polecam hotel Coral Beach Montazach..spędziliśmy w nim ostatnie
      wakacje , hotel ma cudowną piaszczystą plażę a trudno tam taką spotkać ( taka
      jak nad Bałtykiem)..rafa jest super z hotelu dokładnie 2 min do
      plaży..niesamowide podwodne widoki podobno w sharm sa najpiękniejsze rafy prawie
      nie zniszczone..z całą odpowiedzialnośćia mogę polecić ten hotel...mogę nawet
      przesłać zdjęcia..było super.
      • locja Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 14.03.06, 14:05
        Bardzo prosze o wszelkie dane na temat hotelu, rafy (jakie ryby), ważnych info,
        jak dostać dobry pokój (z widokim na morze), Z KTÓRYCH POKOI NAJBLIŻEJ DO
        PLAZY. Jakie jedzenie? Serdecznie pozdrawiam i dziękuję,L.
    • Gość: marekrokowski Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam IP: 62.233.171.* 28.02.06, 22:39
      witaj

Club farana - obok rafk aRas Umm Sidd (zob fotorelacje zostatneij mojej
      wyprawy 31sza SHS+dahab - pierwsze podowdne zdjecia z tej wlasnei rafki
      (www.zanurkuj.com)

Amphoras - tak samo nazywa sie obok rafka i meijsce nurkowe: pomost i od razu
      jakies 5-6m pionowej rafki w obu keirunkach

, C.B. Tiran - j.w. -ale juz poza miastem - za lotniskiem- w zwiazku z tym
      wiecje ryb i mniej ludzi ;)

Iberotel Lido - Ras Umm Sidd -blisko do centrum a i rafka neizła w okolicy

przyjemnie jest tez wobok Piramisa (choc to hotel nie nad sama woda -dojscie do
      plazy jakies 700m -ale to juz pogranicze SHS- w stone zatoki Nabq-park z
      namorzynami)

jesli potrzebujesz jakichs info zapraszam
      marekrokowski_malpa_wp.pl
      • 45s11 Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam 14.03.06, 15:55
        O hotelach i rafach przy nich możnaby dużo i długo. Pytanie podstawowe - jaki
        przedział cenowy i hotel ile gwiazdek.
        • Gość: on.. Re: Sharm - rafa k/hotelu - szukam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:57
          Polecam hotel sea life~~~~~!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka