Gość: kinga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:34 witam ja rowniez mam prosbe o opinie na temat tego biura , czy rzeczywiscie skracaja czas pobytu i czy sa z nimi jakies innne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia112 Re: sun fun prosba o opinie 28.02.06, 20:38 Byłam z nimi w lipcu - wszystko było OK i bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:45 Jeżdzimy z tym biurem od trzech lat kilka razy w roku.Ostatnio w lutym 2006 hurghada titanic a w grudniu 2005 sheraton w Sharmie.Zero zastrzeżen.Wszystko zgodnie z obietnicami.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexa Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:01 bylam w zeszlym roku i bylo ok, w tym tez u nich wykupilam Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: sun fun prosba o opinie 01.03.06, 09:13 byłam w 2005 wrzesień i było O.K.Świetna Pani Ewa -rezydentka ! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: sun fun prosba o opinie 01.03.06, 09:52 Możesz napisac jakim cudem udało Ci się jeździć z tym biurem od 3 lat, skoro istnieje od 2? Biuro polecam jako dobre i sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:48 Bardzo prosze .Pierwszy raz byliśmy w 2004 latem w sun rice.W 2005 kilka razy a w i raz w 2006 w tytanicu.No to jak widać wychodzi na trzy lata ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: sun fun prosba o opinie 01.03.06, 13:10 Od lata 2004 do stycznia 2006 to półtora roku. A te hahaha to chyba z ze swojej matematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Faktycznie można było jeździć więcej niż 3 lata IP: *.toya.net.pl 01.03.06, 14:00 Choć autorka faktycznie rąbnęła się w wyliczeniach, to jednak z biurem tym można było jeździć nawet więcej niż 3 lata. To proste, biuro istnieje już dużo dłużej, jedynie w 2004 roku zmieniło nazwę z "Sunny Holiday" na "Sun & Fun". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:19 Co począć.Jestem prostym krawcem po szkole zawodowej wiec z matmą było kulawo a o polskim nie wspomne ale sun fun rozpoczynał działalność w 2003 a pierwsze czartery miał na wiosnę 2004.Ale po mojemu to ja z nimi latam już trzeci rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: sun fun prosba o opinie 01.03.06, 19:15 Normalny gość z jajem :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gora150 Re: sun fun prosba o opinie IP: 80.53.75.* 02.03.06, 16:52 czesc, mozesz napisac cos wiecej o hotelu Titanic? Jakie wyzywienie i czy bilard jest "w cenie"? I ogolnie jakie masz wrazenia z pobytu w tym hotelu. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:17 gora 150-bilard płatny ale ceny nie znam bo jak usłyszałem 20 funtów za 30 min internetu bez drukarki to juz nie pytałem o bilardzik tylko wsiadłem w busa za dwa i poleciałem do centrum gdzie za 3 maiłem godzinke.Miska cacy a pieczywo sami pieką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: sun fun prosba o opinie IP: 194.44.247.* 02.03.06, 14:31 jesli mozesz opowiedz jak bylo w tytaniku, wybieram sie tam 4 maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaee Re: sun fun prosba o opinie IP: 62.29.137.* 01.03.06, 10:09 Byłem z nimi w Sharm w święta - kiedy wyloty z Warszawy i Sharm zostały przesunięte o 2 godziny (Fisher), przedłużyli nam pobyt o dobę hotelową, dzięki czemu mogliśmy się jeszcze przespać przed wyjazdem o 1:15 w nocy. Później były problemy z Fisherem (słynne loty sylwestrowe opóźnione o 20 godzin - oczywiście na początku nie było wiadomo o ile ;-)), odwieziono nas do naszych łóżek w hotelu (a - jak słyszałem od osób, które były z Oasis, można było trafić do holu innego hotelu). Cały czas b. dobry kontakt z rezydentkami. Inna sprawa, że i hotel stanął na wysokości i gościł nas (AI + noworoczne drinki itp.) aż do wyjazdu o 18:30 (choć doba skończyła się o 12:00). Generalnie naprawdę nie mieliśmy zastrzeżeń do Sun&Fun i żałujemy, że nie mają w ofercie Dahabu, bo nawet byśmy się nie zastanawiali nad wyborem biura. A tak w maju musimy lecieć z AlfaStar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sun fun prosba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:15 potwierdzam-bylam w dwa kolejne "lata" jako jedni z niewielu gwarantowali pokój do 2 w nocy choc doba konczyla się o 12 dnia poprzedniego, rezydenci-no tutaj to akurat jak wszyscy "zarabiacze pieniedzy na obczyznie" i bez zachwytów. aa i uprzedzili po2-3 dniach od rezerwacji ze im hotel nie potwerdzil rezerwacji- ok 2 tyg przed wylotem kupowany czerwiec i mialam wybrac co innego czyli nie bylo placzu na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiureczek Re: sun fun prosba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:08 Byłam z nimi w ubiegłym roku w Egipcie bardzo się starali bo dopiero zaczynali.W tym roku również jadę z nimi do Egiptu, mam nadzieję,że się nie popsuli. Pobyt w ubiegłym roku nam wydłużyli o 1 dzień ze wzgl. na zmiany przewoźnika, więc trzeba się z tym liczyć, że wudłużą lub skrócą, ale tak robią wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: sun fun prosba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:39 Bardzo fajne biuro, jeżdżę z nimi często i nigdy nie miałam problemów. Informacja "To proste, biuro istnieje już dużo dłużej, jedynie w 2004 roku zmieniło nazwę z "Sunny Holiday" na "Sun & Fun"" jest totalną bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:58 wielkie dzieki dla szanownego wielkiego gremium za nieusuniecie mojego postu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: sun fun prosba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:43 myslalem nad wyjazdem z nimi ale w poprzednich watkach bylo troche narzekan na nich.Szczytem bezczelnosci jest to ze uprzejmmie informuja w swoim katalogu ze nie beda wydawac prowiantu osobom ktore nie kupia u nich wycieczek.Nie jest to moze wielki wydatek ale jesli placisz za 2 posilki i nie daja ci prowiantu bo maja widzimisie to dla mnie to biuro juz nie zarobi.Wole doplacic i pojechac z kims innym mimo niezlej ceny.Ponoc podobne numery robi Alfa Star mozna tez o tym poczytac na forum Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: sun fun prosba o opinie 12.03.06, 22:30 Ten wredny numer z jedzonkiem na droge robia praktycznie wszystkie biura, można w recepcji wytargować, tylko czy za bułke z serkiem i soczek warto? ;-) Ponieważ nie mam w zwyczaju wynoszenia zarcia z restauracji, poprzedniego dnia trzeba skoczyć na mini zakupy i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: sun fun prosba o opinie 13.03.06, 18:32 Na początku jak to biuro powstało ,to mieli dobre oferty i starali się o klientów.Teraz działają na zasadzie, że ludzie są na tyle głupi że wszystko kupią.Obserwując rynek stwierdzam , że jeszcze jakiś tam poziom trzyma Exim i ceny mają aktualnie najuczciwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga mnie sie podobało...ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:43 2006-03-11 03:07:01 | URL: # CYTAT Więc wróciłem i skrobnę kilka zdań na ten temat. Nie chce wyjść na jęczącą babę ale kilka przykrych słów należy się zarówno przewoźnikowi Fisher Air jak i biurowi podróży Sun&Fun. Po pierwsze - opóźnienie w wylocie o 14 godzin !!!!!!!!! cały jeden dzień w plecy. Ok rozumiem, przegląd samolotu ale kurcze...przeglądy robi się raz na jakiś czas, planowo. Mogli o tym pomyśleć wcześniej - no i nawet teoretycznie pomyśleli bo dzień wcześniej poinformowali o opóźnieniu wszystkie biura podróży. Prawie (tak tak - prawie) wszystkie biura poinformowały zatem swoich klientów o opóźnieniu...oprócz biura Sun&Fun w ktorym kupiliśmy wycieczkę. Jak durnie, tylko z tego biura pojawili się ludzie o 4 rano po to aby dowiedzieć się na lotnisku że opóźnienie będzie conajmniej 12 godzin, że szukają samolotu i że nie zamierzają w jakikolwiek sposób zrekompensować tej całodniowej straty. Szukali samolotu szukali, najpierw miał być ichniejszy Fisher, potem tureckie linie, potem Centralwings a ostatecznie wynajęli rejsowy LOT i przywieźli nas na lotnisko. Na tym nie koniec niespodzianek, bo okazało się, że nasze bagaze nie leciały tym samym samolotem !!!!!!! Ja miałem to szczęście, że moja walizka przypadkowo się znalazła na pokładzie LOT-u. Mniej szczęscia miało moich 13 znajomych którzy dowiedzieli się na lotnisku, że ich tobołki będą następnego dnia o 10- tej. Oczywiście na lotnisku nikt się nami nie zainteresował, był co prawda jeden Egipcjanin ale wszelkie informacje które chcieliśmy od niego wyciągnąć zwalał na kompetencje naszego rezydenta...którego oczywiście tam nie było, nie czekał nawet przy lotnisku tylko spał sobie słodko w jakimś hotelu. Po całej procedurze wypełniania papierów o zaginięciu bagazy udaliśmy sie do autobusu i przyjechaliśmy do hotelu Ali Baba. Fakt, hotel moim zdaniem rewelacyjny ale zapewnienia Sun&Fun o tym, że my jako grupa pracownicza dostaniemy pokoje obok siebie (no ponoć zakwalifikowali nas jako grupa VIP) daleko odbiegały od rzeczywistości. Rozstrzelili nas po hotelu tak, że dobrze że mieliśmy do siebie telefony bo tak to spotkalibyśmy się razem najwyżej spowrotem na lotnisku. Wracajać do bagaży, co sie okazało? Bagaże poleciały do Frankfurtu bo były na lotnisku w Hurghadzie ale oczywiscie ani Fisher ani Sun&Fun o tym nie miały zielonego pojęcia (był drugi samolot z Polski w którym wlasnie tego samego dnia bagaze przyleciały). Trzeba było zatem czekać nie jeden a TRZY (w rezultacie 4) dni na torby !!!!!!! Porażka i żenada. Współczułem znajomym którzy przyjechali w zimowych strojach i na szybko musieli kupować sobie ubrania w Hurghadzie. Zdecydowanie zły początek wycieczki !!! Potem było ok, ale nie dlatego że biuro czy rezydentka jakoś to nam wynagrodzili. Sami po prostu porafimy się bawić. I tak od poczatku nikt sie nami (VIP-ami ) nie interesował. Rezydentkę zobaczyłem tylko przy odlocie. Podsumowując - polecam Hurghadę i hotel Ali Baba, odradzam zdecydowanie biuro Sun&Fun oraz przewoźnika FisherAir - żenada do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś