Dodaj do ulubionych

Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie

IP: *.aster.pl 20.06.06, 09:55
Nie jedźcie do hotelu prima Life Rehana. Hotel wygląda ładnie w folderze, ale
jest beznadziejny na miejscu. Syfiasta stołówka, syfiasta plaża i syfiasta
obsługa. Przez 2 tygodnie nie zmieniana pościel, więc kiedy się wysmarujesz
olejkami, to potem w tym spisz przez 2 tygodnie. SYF. Brudne, podarte
ręczniki, all beznadziejny, codziennie to samo, jakies tragiczne pizze i
alkohole. Omijajcie Exim i ten hotel dużym łukiem
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 15:19
      A czy możesz zdefiniowac "syfiasty" w odniesieniu do plaży?
      • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 15:31
        Prosze bardzo.
        Plaża z częścią leżakową ma około 30 sztuk leżaków. po prawej stronie jest
        część Prima Life, a po lewej innego hotelu, chyba Palmyra. Kiedy położysz się
        po lewej stronie, to od razu podchodzi gośc i przegania cię.
        Plaża jest dluga, ale mozesz isść tylko w lewą stronę, czyli do hotelu Radisson
        SAs, który ma pomost. Kiedy pójdziesz w prawo, to usłyszysz gwizdek i
        informację, ze to plaża innego hotelu (pomost rownież mają).
        Poza tym w tej części Sharmu są duże fale, wiec przez większość urlopu nie
        wejdziesz do morza, bo inaczej będziesz ciężko poraniona przez rafy. Na dodatek
        do godfziny 16-17 idziesz po rafie, nie ma wody, jest cąła wyschnięta i jest
        pełno krabów i jeżowców, co nawet moze być atrakcją, gorzej z widokiem kiedy
        leżysz na plaży. Widzisz wówczas jedną wyschniętą patelnię (okolo 600 metrów) i
        dopiero morze. Rafa jest ładna, pdoobno są nawet żółwie. Jesli więc uda Ci się
        raz przez dwa tugodnie wejść do morza przy hotelu, to wówczas siedź w tej
        wodzie i nie wychodź, bo przegapisz wszystkie podwodne atrakcje.
        Ręczników na plaży nigdy nie ma, musisz więc dźwigać własne lub hotelowe, a
        dojście trwa około 5 minut w temperaturze około 45 stopni. Z tego drugiego
        hotelu dowozili gości, z Primy zapomnij o tym.
        Przy hotelu jest jeden sklepik z wodą, ktora kosztuje 4 razy tyle co w mieście.
        Jeśli masz All, to ok, ale gorzej, ze w nocy nie masz co pić, więc i tak musisz
        dokupić. wszystkie napoje podawane są w plastikowych kubkach, zapomnij o
        szklance. Kiedy hotel jest pełny gości, to jedzenie jest wstrętne i czekasz na
        stolik do 30 minut, kiedy jest mniej gości, to sytuacja się poprawia.
        Pokoje dyuże, ale Polacy dostają widok na gruzy za hotelem lub główną ulicę. W
        hotelu sa beznadziejne animacje, po tygodniu jest powtórka z rozrywki.
        Dysdkoteka niby czynna, ale nikt się nie bawi. All jest do godziny 23, wiec
        większosć osób idzie do pokoju lub jedzie na miasto. SŁOWEM NUDY NA PUDY.
        Chyba, ze codziennie jeździsz na nurkowanie.
        • 1web Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 15:45
          czytałaś ofertę przed kupnem?
          - napisano 400m od plaży, dlaczego sądziłaś, że upał tam będzie mniejszy i to
          mały spacerek - oskarżenie odrzucone :)
          - plaża jest mała, tak tam to wygląda, ale bezpodstwne jest oskarżanie obojętnie
          jakiego biura, że "do godfziny 16-17 idziesz po rafie, nie ma wody, jest cąła
          wyschnięta i jest
          > pełno krabów i jeżowców, co nawet moze być atrakcją, gorzej z widokiem kiedy
          > leżysz na plaży. Widzisz wówczas jedną wyschniętą patelnię (okolo 600 metrów)"
          - nigdzie nie jest napisane, że są ręczniki na plazy
          - kogo oskarżasz, że jest jeden, drogi sklepik przy hotelu????

prawdę mówiąc, sądziłem, że masz jakieś rzetelne "ale" do Eximu. To wszystko bzdura
          • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 16:24
            Porównuję ten hotel z innymi w Sharmie o podobnej kategorii. Byłam w Coral
            beach Tiran, który ma 4 gwiazdki (PRiMA LIFE 4+) oraz z Seritą.
            Oba Coral beach I Serita były lepsze pod każdym względem. mi nie przeszkadza
            dojście do plaży. czytaj uważnie co pisze. Przeszkadza mi to, ze hotel
            oszczędza nawet na ręcznikach, których nie ma, a nie każdy zabrał z Polski
            własne (my nie mieliśmy, bo w ofercie było napisane: ręczniki przy basenie i na
            plaży). Poza tym jesli plaża jest mała, to warto napisać, że będzie bój o
            leżaki i ze jest dzielona miedzy dwoma hotelami. Efekt tego podziału był taki,
            ze dla nas nie było materacy, bo ich obsługa zabierała rano wszystkie na lewą
            stronę, a dla primy nie było nic.
            Pretensje mam do Eximu, ponieważ wykupili oferte w całym hotelu i wsadzają tam
            tylko Polaków i Czechów, przynajmniej kiedy ja byłam i mogliby dogadac się z
            hotelem w tej sprawie. Poza tym exim nie interesuje sie niczym oprócz sprzedazy
            wycieczek. Kiedy zwróciliśmy uwagę na kilka kwestii, to nie było odzewu ze
            strony rezydenta.
            EXIM TO BEZNADZIEJNE BIURO I TYLE. Wybierają hotele, które nie spełniają norm
            gwiazdkowych. W katalogu ten hotel prima Life Rehana ma 4 de lux, a na tablicy
            przed hotelem ma 4 gwiazki egipskie, czyli 3.
            • 1web Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 16:31
              Mario zerknij na link www.eximtours.pl/offer_1529_2267.html
              nie ma tam wpisanych ręczników ani przy basenie, ani na plaży. W katalogu także
              nie ma :(

Jak chcesz mieć prawdziwe gwiazdki to wybieraj oferte tui i nec. Polskie biura
              daja gwiazdki egipskie.
              • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 17:15
                ale w biurze o tym informują człowieku, i rzeczywiście są reczniki. Koniec
                języka za przewodnika, znasz takie hasło?
              • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 17:16
                Nie ma różnicy czy Tui czy neckermann, zresztą oni akurat mają w Egipcie
                kiepskie hotele, np. Reginę w Hurgadzie lub Jasmin za jakieś koszmarne
                pieniadze.

mają dobrą ofertę jedynie na Hiszpanię: Majorka, Teneryfa czy inne
        • miriam_73 Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 19:10
          A jak myślisz, kobieto, dlaczego pytam? Bo w ub. tygodniu wróciłam z Palmyry i
          doskonale wiem jak wygląda plaża. W żadnym razie nie nazwałabym jej syfiastą,
          przeganiania nie zauważyłam, jedynie informowanie że jedna strona jest Rehany,
          druga Palmyry. Zejście na plażę z Rehany jest krótkie i proste, wystarczy
          przejść przez ulicę i zejść w dół, jak sobie wyobrażasz dowóz busem? Do leżaka?
          Z Palmyry do plazy jest spory kawałek i jest to uzsadnione, że dowożą (miałam o
          ok. 50 m. krótszą drogę do przejścia niż na piechotę z Rehany).
          Ręczniki nie są aż takim cięzarem, w żadnym razie nie ma obecnie temperatur na
          poziomie 45 stopni - w środku dnia na słońcu w ub. tygodniu temperatury
          maksymalnie sięgały 37-38 stopni, non stop jest silny, przyjemny wiatr. Odpływy
          i przypływy to chyba nie jest koniecznie coś za co ponosi odpowiedzialnośc biuro
          podróży. Podobnie jak za fakt, że poszczególne hotele mają swoje odcinki plaży.
          Itd. Fakt, przybój jest znaczny ale to jakby tez niekoniecznie leży w gestii
          biura podróży, nie sądzisz? Ludzie z Hauzy (po prawo) i Radissona mieli
          dokładnie taki sam problem z zejściem do wody jak Palmyra i Rehana.
          Co do twoich odczuć co do atrakcji hotelowych to mam niejakie wrażenie, że nie
          umiesz czytac ze zrozumieniem informacji w katalogu.
          Za ceny w sklepie po sąsiedzku też raczej biuro nie odpowiada.
          Cóż, twoje prawo, ale nie piszesz całej prawdy.

PS. Nie byłam z Eximem (nie tym razem). Natomiast byłam na eximowskim fakultecie
          w Izraelu i jakoś nie zaobserwowałam zbiorowej frustracji klientów tego biura.
          PS1. Dla chętnych służę fotkami z "syfiastej" plaży.
          • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 19:19
            To chyba Ty nie piszesz całej prawdy. jak w Radissonie mogą miec problem z
            zejściem skoro tam jest wielki pomost? Rusz głową. Widac, ze nie masz
            porównania, to zapyziała stołowka Ci się [podobała. szkoda, ze ceraty nie było
            na stołach. obrusa tam w każdym razie nie widziałam kiedy byłam. Może Tobie w
            pokoju zmieniali pościel, bo nam i moim znajomym ani razu. Może lubisz leżeć na
            plaży, z której nie da się zejśc do wody. Tylko pytam się po co jechac do
            Egiptu? Na naszej plaży też można poleżeć, bo przynajmniej ma ładniejszy
            piasek, a do wody też się nie da wejśc, bo znowu jest lodowata.

Właśnie w tak durny sposób powstają opinie o hotelach, które nie zasługują na
            swoje gwiazdki. Zawsze trafi się jeden zachwycony brakiem piasku lub ręcznika.
            • miriam_73 Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 19:40
              Problem jest na wszystkich pomostach, misiu, bo w ub. tygodniu był silny wiatr i
              duże, metrowe fale na krawędzi rafy. Więc czy tu czy tam był problem z
              bezpiecznym zejściem do wody. Rękę mam do tej pory nie do końca wygojoną. Ale do
              głowy by mi nie wpadło, żeby oskarżać biuro podróży o silny przybój.
              Że zacytuję ciebie - koniec języka za przewodnika. Żey snurkować jeździłam do
              Sharks Bay. Jest też publiczna plaża np. w Naamie. No problemo - zawsze można
              znaleźć jakieś rozwiązanie, szczególnie w Sharmie, żeby popływać.

Aha, jeszcze jedno - śmiem twierdzić, że jednak mam trochę porównań z innymi
              hotelami w SSH, także w rejonie Nabq.

PS. Gwiazdki w Egipcie nigdy nie są tymi samymi gwiazdkami co w Europie. Dotyczy
              to nawet renomowanych sieciówek typu Hilton czy Radisson.
            • kiitek Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 04.08.06, 13:34
              Gość portalu: Maria napisał(a):

Widac, ze nie masz
              > porównania, to zapyziała stołowka Ci się [podobała. szkoda, ze ceraty nie
              było
              > na stołach. obrusa tam w każdym razie nie widziałam kiedy byłam.

Czy obrus świadczy o lepszym standardzie?możesz napisać, po co Ci obrus na
              stołówce...?

Na naszej plaży też można poleżeć, bo przynajmniej ma ładniejszy
              > piasek, a do wody też się nie da wejśc, bo znowu jest lodowata.

No widać właśnie, że nic Ci nie odpowiada, ani Polska, ani Egipt,może powinnaś
              spędzać wakacje w swoim domu..??

• platynka.iw Bylam w tym hotelu 21.06.06, 14:52
          Fakt-na poczatku chcieli nas umiescic w paskudnym pokoju z widokiem na plac
          budowy-ale stanowcza rozmowa z recepcja-a po 10 minutach braku decyzji-z
          menadzerem hotelowym przyniosla szybki efekt. Trzeba sobie radzic w zyciu a nie
          biadolic i sterczec calymi dniami w recepcji. To nie wina Eximu-tylko
          prawdopodobnie braku u Ciebie stanowczosci czy asertywnosci.

Posciel nie zmieniana?? bzdura. Bylismy w tym hotelu tylko 3 dni, ale zdazyli
          nam raz zmienic posciel-kilka funtow na lozku robi cuda w Egipcie-o tym wszyscy
          wiedza.

Paskudna stolowka zamiast restauracji?? Hmmm... normalna restauracja hotelowa z
          masa stolikow i krzesel. Z duza lada na ktorej stoja polmiski i naczynia z
          jedzeniem. Z mozliwoscia jedzenia na zewnatrz. Nie wiem o co Ci chodzi. normalna
          restauracja.

Przeganianie z plazy?? Nikt nas nie przeganial. Raz nas tylko boy przeproszil
          nas i poprosil, ze jezeli na stronie Rehany sa wolne lezaki, to zeby u nich sie
          nie klasc... tyle.... czy to jest powod do zdenerwowania??

Szkoda mi dalej pisac... czepiasz sie wszystkiego-plastikowych kubkow, ceny za
          wode w sklepie hotelowym (w czy idac na kawe do Mariota placisz za nia tyle co w
          barze na dworcu??), morza, rafy... I wszystko zrzucasz na Exim...

Mysle, ze albo masz za wielkie wymagania, albo jestes poprostu czepialska...

Moze postaraj sie usmiechnac i napisac co Ci sie w Egipcie podobalo??
          W koncu Egipt to nie tylko BP i hotel ;-)

Pozdrawiam serdecznie, Iwonka
        • kiitek Re: zastanów się,co wypisujesz.... 04.08.06, 13:30

> Ręczników na plaży nigdy nie ma, musisz więc dźwigać własne lub hotelowe, a
          > dojście trwa około 5 minut w temperaturze około 45 stopni.

No tak, to rzeczywiście straszne - 'dźwiganie ręczników' - zapewne ważą one 100
          kilo! ;)

> Przy hotelu jest jeden sklepik z wodą, ktora kosztuje 4 razy tyle co w
          mieście.

No to jest raczej zrozumiałe, że przy hotelu jest drożrj-przecież ci ludzie
          muszą zarobić,prawda??

> wszystkie napoje podawane są w plastikowych kubkach, zapomnij o
          >szklance.

i co w tym złego, że w kubkach? chciałabyś płacić za stłuczoną szklankę?

W
          > hotelu sa beznadziejne animacje, po tygodniu jest powtórka z rozrywki.

Co to znaczy wg Ciebie 'beznadziejne animacje"...?

Twoje wypowiedzi są niekonkretne, to takie narzekanie dla samego narzekania..
      • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 15:35
        Dodam tylko, że dosłownie obok plaży Prima Life Rehana (w stronę Radisson Sas)
        jest plaża jeszcze jednego hotelu, a potem jeszcze jednego. I kiedy widzisz
        super zagospodarowane miejsca w tych kilku hotelach, to aż Cie skręca z
        zazdrości, ze Ty też tak nie mozesz mieć i musisz biegac na pomost innego
        hotelu okolo 1,5 km, zeby wejśc do wody. panowie byli odważni i skakali ze
        skały, ale wychodzili często w stanie strasznym, kolana i twarz we krwi.
        Plus: biega pan z apteczką po plaży i bandażuje rany
        • miriam_73 Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 20.06.06, 19:15
          Do najbliższego pomostu, z którego mozna zejśc do wody jest ok. 300 m a nie 1,5
          km. Fakt, po prawo Hauza broni swojego terenu i swego pomostu jak
          niepodległości, ale w drugą stronę nie ma problemu. Poza tym plaża jest mała,
          ale jest czysta i trudno nazwać ją niezagospodarowaną.
          • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 21.06.06, 10:08
            Może ciebie nie irytuje, ze ktoś zabrania ci pływać tylko w lewo, bo kiedy
            pływasz w prawo, to słyszysz gwizdek. Morze nie jest własnością hotelu. No tam
            jest jakaś paranoja i tyle
        • kiitek Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 04.08.06, 13:37

> Dodam tylko, że dosłownie obok plaży Prima Life Rehana (w stronę Radisson Sas)
          jest plaża jeszcze jednego hotelu, a potem jeszcze jednego. I kiedy widzisz
          > super zagospodarowane miejsca w tych kilku hotelach, to aż Cie skręca z
          > zazdrości, ze Ty też tak nie mozesz mieć i musisz biegac na pomost innego
          > hotelu okolo 1,5 km, zeby wejśc do wody.

Trzeba było od razu napisać,że z zazdrości takie farmazony wypisujesz...to
          czemu nie wykupiłas pobytu w innym hotelu..? myślałaś, że za 1500 zl to
          luksusowe warunki będą?

panowie byli odważni i skakali ze
          > skały, ale wychodzili często w stanie strasznym, kolana i twarz we krwi.
          > Plus: biega pan z apteczką po plaży i bandażuje rany

oh...nie przesadzaj,skakali,bo chcieli skakać,chyba nikt ich nie zmuszal,co?
    • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 20.06.06, 17:17
      A poza tym nie rozumiem czemu tych durni bronisz? Pracujesz w tym chamskim
      biurze na pieknej czy jak?
      • Gość: robercik Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:16
        Wyszło u Ciebie pazerność,.!
        Exim ma ten hotel w swojej kategori najtańszy.Połakomiłaś sie nato.NIESTETY>
        Najtaniej wcale nieoznacza najlepiej.W tej grupie cenowej mozna zamówic w
        każdym biurze porządny hotel 4*,ale w wersji HB.Cena powinna ci przed wyjazdem
        dac wiele domyślenia.Nic za darmo.Coś za coś.Exim ma w tej cenie porzadny hotel
        z cudowna plażą Coral beach,ma też tańszy a superowy Halomy,Holiday Inn i
        Amphoras.
        Ale to nie sa All Incl.
        To jest twoja pazernosc.
        • Gość: Maria Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie IP: *.aster.pl 21.06.06, 08:36
          jkak to najtańszy? Co ty mówisz. Ja płaciłam około 3 tysiecy od osoby. Cena jak
          za każdy inny hotel
    • miriam_73 "Syfiasta" plaża 20.06.06, 20:16
      community.webshots.com/photo/551537873/2044333400053734009vqtPZT
      community.webshots.com/photo/551537873/2881893140053734009FMyGNc
      community.webshots.com/photo/551537873/2543722640053734009frteLX
      community.webshots.com/photo/551537873/2612680900053734009lkQlFj
      • Gość: Maria Re: "Syfiasta" plaża IP: *.aster.pl 21.06.06, 08:38
        Super plaża!!!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście na zdjęciu. czyli 5 metrów na 5 metrów.
        sama się ośmieszasz. LUDZIE, NIE WIERZCIE W TE GŁUPIE ZDJĘCIA. tam jest syf na
        plaży i tyle.

Teraz jestem pewna, ze pracujesz w tym dziadowskim biurze Exim. Nie osmieszaj
        się
        • imonate Re: "Syfiasta" plaża 22.06.06, 09:30
          > Teraz jestem pewna, ze pracujesz w tym dziadowskim biurze Exim. Nie osmieszaj
          > się

haha, no cóż powiem tyle, że sporo osób z tego forum zna Miriam osobiście i
          pewnie pokładają się ze śmiechu czytając Twoje rewelacje o jej pracodoawcy.
      • Gość: Maria Re: "Syfiasta" plaża IP: *.aster.pl 21.06.06, 08:41
        Dodam tylko, ze widac na 1-szym zdjeciu jak wygląda wejście do wody. czyli woda
        po kostki od godzxiny 17, a rano sucha patelnia z robalami i potem skła +
        ogromne fale, które nie pozwalają zejśc do wody./ Tu fala jest zrobiona
        wieczorem, a nie rano. Wieczorem to ja się szykuję na kolację i jakieś wyjście
        poza hotel, a nie na nurkowanie, bo nie ma już dobrego światła w wodzie.

Takich turystów jak Ty, zachwyconych badziewiem powinno się usuwac z tego
        forum, bo tylko namawiasz kolejnych turystów na syf w hotelu.
        Zresztą Ci co juz wykupili ten hotel pojada i sami się przekonają, szkoda
        mojego czasu na przekonywanie kogokolwiek, że wpakowali się na minę.
        • miriam_73 Re: "Syfiasta" plaża 21.06.06, 10:29
          Dobrze się bawisz, sfrustrowana kłamczucho?

Na pierwszym zdjęciu widac tylko fragment plaży - jedną stronę własnie, tam są w
          sumie 4 rzędy leżaków (widać jeden pod pierwszym rzedem parasoli). Poza tym są
          jeszcze 3 tarasy wyżej w kierunku baru plazowego, gdzie było zawsze dużo
          miejsca. Zresztą na plaży niegdy nie ma tłoku, nie było najmniejszego problemu
          żeby sobie te leżaki porozstawiać.
          Bywałam na plaży i przed i po południu, zdjęcia są robione o różnych porach (mam
          dorzucić więcej?). Nie ośmieszaj się pieniaczko.
          A zajście do w ody po kostki jest na całej linii brzegowej w Nabq - dalej jest
          jeszcze gorzej, bo są piaszyste łachy nawet kilkaset metrów od brzegu i nie ma
          wcale rafy, porośnięte morską trawą. Tak po prostu jest w Nabq. Wystarczy
          poczytać w internecie, lub w przewodnikach (ze zrozumieniem).

Nie bronię biura, bo z nim nie byłam. Natomiast widzę że piszesz głupoty i nic
          więcej.
      • Gość: Maria Re: "Syfiasta" plaża z 20 leżakami IP: *.aster.pl 21.06.06, 08:47
        Nawet przesadziłam z tymi 30-toma leżakami, na Twoim zdjeciu widac 20 leżaków,
        bo tylko lewa strona to plaza hotelu PrimaLife Rehana. na dalszych zdjeciach
        widac ten syf na plaży i brudny piasek. ty chyba rzeczywiscie nie byłas nigdy w
        żadnym dobrym hotelu w Egipcie. Może jesteś jakims głupim pracownikiem Eximu,
        który stara się sam pod sobą dołki kopać.
        Poza taym część zdjęć z plaż nie jest robiona przy prima Life tylko w innym
        miejscu.
        • miriam_73 "fotomontaż" c.d. 21.06.06, 10:39
          community.webshots.com/photo/551537873/2031632770053734009cDntmc
          community.webshots.com/photo/551537873/2229338280053734009KITMsY
          community.webshots.com/photo/551537873/2141884330053734009ONdoZU
      • Gość: Maria Kolejny link-pierwsze zdjecie-plaża innego hotelu IP: *.aster.pl 21.06.06, 08:50
        Oj głupia Ty jesteś rzeczywiście. Porobiłas zdjecia dla rodziny i zastosowałaś
        dysonans poznawczy, hahahahahahaha
        Sama przed sobą się teraz tłumaczysz jaki to był dobry wybór.

szkoda czasu na oglądanie dalszych zdjęć
        • iberia30 Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofobie 21.06.06, 08:52
          to nic wiecej ci nie dolega?Idz sie leczyc na nogi bo na glowe juz za pozno.
          • Gość: Maria Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.aster.pl 21.06.06, 09:09
            Z głową mam wszystko ok, ale niestety cierpię na eximofobię, masz rację. i
            dlatego będe przestrzegała wszystkich przed tym biurem
          • Gość: plum Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.06.06, 09:20
            Nie ma to jak zadowolony Polak po urlopie :))) Marysiu podaj do sądu Exim za
            wysokie fale, wysoką temperaturę, brak ręczników o których nie było wspominane
            w katalogu! A co! Może się nauczą i następnym razem załatwią spokojne morze,
            żeby turyści z Polski nie musieli się ośmieszać wymyślając kolejne powody do
            narzekań.
            • Gość: Maria. Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.aster.pl 21.06.06, 09:37
              Ty chyba nic nie rozumiesz. Nie pisze tego po to, zeby podawać kogokolwiek do
              sądu, bo w Polsce to strata czasu i pieniedzy. piszę po to, zeby turysta wybrał
              inne hotele, bo w Sharmie jest w czym wybierać i zeby wrócili zadowoleni. sama
              byłam w innych hptelach w Egipcie i nigdy, podkreślam nigdy wcześniej nie
              biadoliłam ani na fale, ani na hotel, ani na biuro, np. Alfę czy Triadę.
              Jeśli jednak skumuluje się wszystko w jednym czasie, to człowiek pęka i
              przestrzega wszystkich przed syfem w tym hotelu.
              Nauczyłam się jednak jednej rzeczy. Nigdy nie wolno wybierać hotelu, jeśli w
              katalogu nie jest pokazana plaża. Są zwolennicy leżenia przez cały dzień przy
              basenie, ale ja wolę spędzać czas bardziej aktywnie i wolę plażę i wiaterek od
              morza zamiast duchoty basenowej. I jakoś dziwnie w tym samym czasie było więcej
              takich osób jak ja, wybierali z musu basen, a nie dla przyjemności.
              Słuchanie dzień w dzień muzyki przy basenie z jednej płyty moze zemdlić
              najbardziej wytrwałych, a nad morzem nie ma tej muzyki. Za to na plaży Prima
              Life musisz leżeć 3 centymetry od obcego człowieka, bo leżaki są ściśnięte
              jeden obok drugiego. Zazwyczaj na plaży mozesz położyć się przynajmniej 1,5
              metra od kogoś. Tu czułąm się jakbym leżała z kimś obcym w jednym łóżku. Koszmar
              • iberia30 Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob 21.06.06, 09:47
                Gość portalu: Maria. napisał(a):

> Ty chyba nic nie rozumiesz. Nie pisze tego po to, zeby podawać kogokolwiek do
                > sądu, bo w Polsce to strata czasu i pieniedzy. piszę po to, zeby turysta
                wybrał inne hotele, bo w Sharmie jest w czym wybierać i zeby wrócili
                zadowoleni. sama byłam w innych hptelach w Egipcie i nigdy, podkreślam nigdy
                wcześniej nie biadoliłam ani na fale, ani na hotel, ani na biuro, np. Alfę czy
                Triadę.

taka doswiadczona a dala sie nabrac na ladne obrazki z katalogu?no coz slodka
                naiwnosci...

> Jeśli jednak skumuluje się wszystko w jednym czasie, to człowiek pęka i
                > przestrzega wszystkich przed syfem w tym hotelu.
                > Nauczyłam się jednak jednej rzeczy. Nigdy nie wolno wybierać hotelu, jeśli w
                > katalogu nie jest pokazana plaża.

brawo, lepiej pozno niz wcale.

>Są zwolennicy leżenia przez cały dzień przy
                > basenie, ale ja wolę spędzać czas bardziej aktywnie i wolę plażę i wiaterek
                od morza zamiast duchoty basenowej. I jakoś dziwnie w tym samym czasie było
                więcej takich osób jak ja, wybierali z musu basen, a nie dla przyjemności.
                > Słuchanie dzień w dzień muzyki przy basenie z jednej płyty moze zemdlić
                > najbardziej wytrwałych, a nad morzem nie ma tej muzyki. Za to na plaży Prima
                > Life musisz leżeć 3 centymetry od obcego człowieka, bo leżaki są ściśnięte
                > jeden obok drugiego.

nie tylko przy tym hotelu plaza tak wyglada-bylam w Sonesta beach i tam tez
                wlansie plaza wygladala tak-mala ciasna , owszem bylam niepocieszona bo nie po
                to jade x km zeby lezezc przy basenie ale jakos nie robie z tego powodu poruty.

> Zazwyczaj na plaży mozesz położyć się przynajmniej 1,5
                > metra od kogoś.

to logiczne i wyjatkowo sie z toba zgadzam.

>Tu czułąm się jakbym leżała z kimś obcym w jednym łóżku. Koszmar

co nie zmienia faktu, ze moglabys swoje zale napisac w 1 watku a nie w 5.Poza
                tym do tego hotelu pewnie nie tylko Exim jezdzi, wiec na drugi raz lepiej
                wybierz hotel.
                • Gość: Maria Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.aster.pl 21.06.06, 09:53
                  w polsce jeździ tylko Exim.
              • Gość: mgurniak Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: 194.181.197.* 21.06.06, 09:47
                Maria czy Ty przed wyjazdem czytałaś opinie o tym hotelu?
                rozumiem Twoje rozgoryczenie ale moze powinnas opisac ten hotel w opiniach o hotelu a nie tu na forum bo tu wiadomo ze zacznie sie "nagonka" na Ciebie ze nic Ci sie nie podoba.Napisałaś => Nauczyłam się jednak jednej rzeczy. Nigdy nie wolno wybierać hotelu, jeśli w katalogu nie jest pokazana plaża.
                A myślisz ze jakby była pokazana plaża w katalogu to byś zobaczyła ze jest kiepska ? na fotkach wygląda całkiem nieźle ;-)
                a na plazy leżać 3 cm od "obcego" człowieka czułaś się tak jak to opisałaśc .... czyżbys zapomniała jak się leży nad Bałtykiem kiedy jest ciepło ? :-)
                • Gość: Maria Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.aster.pl 21.06.06, 09:55
                  chyba jednak nad Bałtykiem masz większą przestrzeń niż 3 cm. Człowiek
                  potrzebuje przynajmniej 1 metr odległości od obcego, zeby czuć komfort
                  psychiczny. Inaczej się wścieka lub robi krok do tyłu i to duży krok.

A opinii rzeczywiście nie czytałam, bo nie było wcześniej
                  • Gość: Aziza Kama Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.powiat.elk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:10
                    Opinie były na forum o hotelach już od 2005 roku, w tym również krytyczne jeśli
                    chodzi o ten hotel. Gdybyś do nich zajrzała, z pewnością nie wybrałabyś tego
                    hotelu. A biura - wiadomo, chcą sprzedać swoje oferty, więc i zdjęcia mają
                    atrakcyjne. I czy to Exim, czy inne biuro, zdjęcia z hoteli na ogół są takie
                    same, wystarczy porównać w katalogach.
              • annie2003 Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob 21.06.06, 09:51
                ja w Holiday Inn Amphoras też miałam sąsiadów na plaży na wyciągnięcie ręki..
                muzyka też ciągle ta sama.. droga powrotna do hotelu pod górkę, kilka metrów..
                wokół tylu krzykliwych Włochów, że o Polakach nie wspomnę.. ehhh.. zastanawiam
                się też jakim cudem zapłaciłaś aż tyle, bo ja za 2 tygodnie z wycieczką
                objazdową zapłaciłam mniej.. masz prawo być niezadowolona, owszem, ale
                argumenty, które tu przytaczasz, zamiast nas zniechęcić do Eximu, zniechęcają
                do Ciebie, bo są po prostu śmieszne.. a już te oskarżenia, że Miriam albo
                pracuje dla Eximu albo zrobiła fotomontaż z plażą.. doprawdy.. nie kupisz
                wycieczki bez zobaczenia zdjęcia plaży? a myślisz, że zobaczysz gorsze od tych
                robionych przez turystów? dopiero tam będzie retusz i znowu ciężka pretensja..
                • Gość: Maria Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.aster.pl 21.06.06, 09:57
                  Nikt nie musi mnie tutaj polubić, nie oczekuję tego. Uważam jednak, ze uczciwe
                  biuro mówi klientowi (między innymi po to, zeby wrócił za rok), że jest TAK a
                  TAK. I wtedy wybieram inny hotel, który mają w ofercie, najwyżej dopłacając 100
                  lub 300 złotych od osoby. Kiedy płacę 3 tysiące, to mogę zapłącić 3300, to już
                  nie stanowi różnicy.
                  Jednak jeśli hotel ma w katalogu napisane 4 de lux, to czegoś wymagam od takiej
                  oferty.
                  • Gość: mgurniak Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: 194.181.197.* 21.06.06, 10:13
                    biura uczciwe moze są ..... "może" ale pracuja w nich nieuczciwi ludzie tak wiec zawsze jakieś "ALE" się znajdzie i do czegoś tam się przyczepisz.
                    • Gość: web Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:34
                      Pracownicy nie są w stanie znać wszystkich hoteli. Przeważnie znają ich okolo
                      30% tyle widzieli. W trakcie studytour'ów ogląda się do 10 hoteli dziennie. Nikt
                      nie jest w stanie zapamiętać wszystkich szczegółów. Dlatego zadaniem pracowników
                      jest oparcie sie o ofertę katalogową.
                      A ta się zgadzała. A Maria i tak na to narzeka.
                      • Gość: Annas 16 Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:23
                        • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Maryska, tak poza tym ze cierpisz na Eximofob IP: *.zvid.net 21.06.06, 12:06
                          Zapraszam osoby zarówno zadowolone ze swoich hoteli, jak i te niezbyt do oceny swoich hoteli na www.ocenyhoteli.pl
                      • Gość: Annas16 Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:10
                        Bzdury piszesz straszne Mario droga.
                        Ja w tym hotelu bylam przez 2 tygodnie w maju i po pro0stu nie moge spoko0jnie
                        czytac tego co wypisujesz na temat Rehany plazy i innych atrakcji w w.w
                        hotelu.Ale po kolei;POKJE-sprzatane codziennie,wymiana pościeli średnio co 3
                        dzień jezeli poprosiłabyś na pewno częsciej,ręczniki wymiana codziennie ja nie
                        skorztstalam bo w domu tez codziennie nie wymieniam.Wyposazenie standardowe nie
                        ma sie co rozpisywać jak w katalogu o programach nie napisze bo tv nie oglądam
                        na wczasach.Obsluga-bardzo sympatyczna.pomocna ,uśmiechnięta
                        Plaża -5min spacerkiem -jak dla mnie nie ma poroblemu-z
                        6latkiem,pianką,pletwami,recznikami<wydawane codziennie przy basenie>ITP.
                        Kapeli takiej tradycyjnej owszem nie ma ale nie pisz bzdur ze nie mozna
                        snurkowac bo mozna a nawet trzeba i to z dojsciem od brzegu ,bez molo przy
                        odplywie rowniez ,,robale,,nam nie przeszkadzaly.Rafa przyy Rehanie cudna
                        fantastyczna sprawa zarowno dla doroslych jak i dla maluchów .Leżaki-przed
                        wejściem na plaze jest napis nieprawda??-Rehana-left i tam sie udac wypadaloby.
                        Dyskoteka Mario a ile masz lat ciekawa jestem-bo wnioskując z twoich postów
                        niewiele -nikt nie będzie prowadzil cie za rączke do tanca jak sie potrafi ktoś
                        bawić to wszędzie będzie umial.Ja w Rehanie bawilam sie świetnie.
                        EXIM- jak dla mnie biuro wywiązalo sie ze wszystkiego .rezydent -świetny i
                        bardzo pomocny juz o tym pisałam.
                        INFORMUJE ZE NIE JAESTEM PRACOWNIKIEM EXIMU I NIE BYL TO MÓJ PIERWSZY WYJAZD NA
                        WAKACJE.Pozdrawiam Ania
                        • Gość: Annas 16 Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:30
                          Jeszcze jedna sprawa wszystkie zdjęcia Miriam przedstawiają plaże
                          Rehany .Pozdrawiam Ania
                          • Gość: ola Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.tdt.pl 21.06.06, 15:00
                            zawsz mnie dziwiło dlaczego Polacy (choć nie wszyscy) tak narzekają,
                            byłam w tym hotelu i podobało mi się.
                            zastanawiałam się co by musiałobyć nie tak żebym była niezadowolona.
                            dla mnie sam wyjazd to już dużo, a standardy lepsze niż w Polsce.
                            na hotel nie mogę narzekać ani na nic co z nim związane.
                            ale każdy ma swoje zdanie.
                            Maria dlaczego chcesz na siłe przekonać innych?
                            to Twoja opinia... i chyba troche przesadzona.
                            • Gość: Maria Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.aster.pl 21.06.06, 15:33
                              Nikt nikogo nie chce przekonywać na siłę. Mi się niepodobalo, wróciłam
                              rozczarowana tym hotelem i obsługą i tyle. Niestety albo stety byłam wcześniej
                              w lepszych hotelach, np. Sheraton miramare lub Coral Beach Tiran czy innych.
                              uważam, ze skandalem jest dawanie 4 de lux hotelowi, który nie spełnia 3
                              gwiazdek. Oto mi tylko chodzi. Chodzi mi rownież o to, ze biuro mogłoby
                              poinformować, ze na plaży ludzie leżą jak śledzie jeden obok drugiego i ze nie
                              ma najczęściej dostępu przy tym hotelu do morza, bo jest bardzo wysoka fala w
                              tej części Sharmu.
                              Jeśli biuro jest uczciwe, to informuje klienta o takich rzeczach. ja mówiłąm
                              czego oczekuję. i uważam, ze 3 tysiace za osobę, to nie jest niska kwota.
                              szczególnie, ze większość hoteli w Sharmie ma taką cenę (3000-3500), nawet 5-
                              gwiazdkowe można znaleźć.

Jesli komuś w tym syfie się podobało to jego sprawa, ja piszę to po to, zeby
                              inni podobnie wymagający jak ja klienci byli zadowoelni, a nie wściekli jak my
                              po powrocie.

Argumenty panny od zdjęc Miriam nie przekonują mnie, bo sama napisała, ze
                              jeździła na inne plaże, bop na tej było kiepsko. Tylko po jaką cholerę mam
                              jeździć na inną plażę skoro kupiłam hotel, który ma swoją prywatną plażę. Jesli
                              tak ma być. to biuro powinno mnie poinformować: prosze pani tu plaża jest
                              kiepska, do wody ciężko jest wejść, trzeba jeździć w inne miejsce. jeśli mi to
                              odpowiada to zostaje w Prima Life Rehana, a jeśli nie, to szukam innego hotelu.
                              Chodzi mi o zwyczajną ludzką uczciwość.
                              Alfa informuje klientów zgodnie z prawdą jak jest, Triada, Neckermann czy Tui
                              również, więc uważam, ze skoro exim ma tylu klientów, to również powinien
                              stosować się do takiej zasady. A skoro tego nie robi, to niech inni dowiedzą
                              sie jak jest w rzeczywistości.
                              Konczę temat, bo szkoda mi już na to czasu.

• miriam_73 Czytaj ze zrozumieniem 21.06.06, 15:43
                                Nie napisałam, że jeździłam na inne plaże "bo było kiepsko", tylko dletego, że
                                fale na całym odcinku wybrzeża uniemozliwiały bezpieczne zejście do wody poza
                                obręb rafy. Natomiast na spacery, relaks na leżaku przy zimnej coli, potaplanie
                                się (w danym czasie) na płytszej wodzie - jak najbardziej tak. Przy mniejszej
                                fali i wietrze - rafa jest obłędna.
                                • Gość: Karolka Miriam błagam skasuj ten wątek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:21
                                  bo po pierwsze nie tutaj jego miejsce, po drugie Maria się trochę zagalopowała
                                  i popluła jadem aż przykro czytać. Skasuj - jak dziewczynie minie złość to jej
                                  tylko będzie wstyd. Szkoda czasu na głupotki;)
                                  • Gość: Maria Re: Miriam błagam skasuj ten wątek! IP: *.aster.pl 21.06.06, 18:32
                                    Za co ma mi być wstyd? za to, ze prawdę napisałam? Odczep się dobrze. Mam do
                                    tego prawo.
                                  • Gość: robercik Do Mari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:35
                                    Piszesz,że zapłaciłaś prawie 3000zł.Kiedy?. Nigdy Exim nie mial takiej ceny za
                                    ten hotel.Najdrożej około 2400zł/2tyg.W lastach nawet za 1500zł.
                                    Jeżeli jesteś taka bywalczynią w Sharmie nie zastanowilo ciebie to,że w
                                    katalogu Eximu niektóre hotele(w poblizu Rihany takie jak Coral Bezh montazah
                                    czy Holoday Inn)mając tylko formułe HB są w tej samej cenie lub nawet
                                    naznacznie drozsze.
                                    Bo, nie mozesz mieć hotelu z All Incl. i to przy plaży za 2400zł w Sharmie .TO
                                    JEST NIE MOŻLIWE.No chyba,że z lasta

Połakomiłas się na All incl.Pewnie spojrzałaś w katalog i powiedziałas sobie :
                                    no teraz to porządze.Będzie ze mnie światowa laska ,ciagle z drinkiem w ręcę.A
                                    jak ?.
                                    za takie pieniądze chcesz mieć "pełnowartościowe" all..Piwo w szklance?.Ty
                                    jesteś chora,że w to mogłaś uwierzyć.Porównujesz plażę i All. do Radisona.To
                                    czemu tam nie pojechałas(dopłacając TYLKO 1000zł/1 os)Ty chcesz te dwa hotele
                                    za dwie rózne ceny porównywać.Za 2400 miałaś to za co zapłaciłas ,no może
                                    trochę...więcej.
                                    Płakomiłaś na all. incl.Żeby się poasić jakś ty światowa dziewczyna.
                                    Z tekstu wyszlo zupełnie co innego.Słoma i siano...delikatnie mówiąc.
                                    spotkać taką na turnusie PIENIACZKĘ I CHAMKĘ to pech.
                                    Żałosny malkontentyzm.
                                    • Gość: maria Re: Do Mari IP: *.aster.pl 21.06.06, 18:38
                                      A czy każdy kupuje last minute jak Ty. pomyśl trochę zajrzyj do katalogu, to
                                      zobaczysz jaka jest cena za ten hotel. teraz pewnie też kosztuje około 3
                                      tysięcy z All inclusiv. Nie każdy jak Ty kupuje HB. Poza tym ludzie czasami w
                                      swoim zwyczaju wykupują wyjazdy kilka miesiecy wczesniej, a nie w ostatniej
                                      chwili
                                    • Gość: Maria Re: Do Mari IP: *.aster.pl 21.06.06, 18:45
                                      A widziałeś hotel radisson sas? A w czym on jest rewelacyjny? Jedynie w tym, ze
                                      ma pomost i lepsza plażę, w niczym innym. Jakoś pusto w tym hotelu. Zresztą
                                      cena nie była wcale wyższa kiedy kupowaliśmy, może o 100 złotych było drożej w
                                      Radissonie.
                                      Nie musze się z rezsztą na nic łakomić, bo stać mnie na wyjazd. Gdyby tak nie
                                      było, to siedziałabym na tyłku w domu i czytała te wasze dziwne opowieści (jak
                                      np. Miriam, ktora biega na inne plaże po 20 km) i myślała o tym jak to wam
                                      fajnie. A tak przynajmniej wiem, ze są takie typki jak Ty i miriam, ktorzy
                                      uwielbiają syfiaste hotele z brudną pościelą i leżeniem jak śledzie na plaży,
                                      bo sąsiad jest 3 cm dalej. Na szczęście to zobaczyłam i jak napisałam mam
                                      nauczkę, ze z takim biurem jak exim nigdy więcej nie pojadę i nigdy nie zajrzę
                                      do ich katalogu, bo szkoda czasu. szkoda też czasu na czytanie tych waszych
                                      bzdur o fantastycznych 3 gwiazdkowych hotelach, które podają stare żarcie z
                                      poprzedniego dnia. niestety Prima Life, która niby to ma 4 de lux również
                                      podaje stare żarcie z poprzedniego dnia.

• iberia30 Re: Do Mari 21.06.06, 18:52
                                        na drugi raz wybierz Ritz'a i po klopocie.
                                        • derduch Re: Do Mari 21.06.06, 18:56
                                          Iberia nie karm trolla, zdechnie z głodu będzie spokój.
                                        • Gość: Maria Re: Do Mari IP: *.aster.pl 21.06.06, 18:56
                                          I tak chyba trzeba robić, wtedy będzie wszystko super. Dzięki za radę
                                      • miriam_73 Re: Do Mari 21.06.06, 19:28
                                        W tej chwili tak przypadkiem większość hoteli w SSH jest luźna. To po pierwsze.
                                        oza tym cenaa Rehany w Eximie nie przekroczyła 2800 w sezonie nie licząc rabatów
                                        z początku sezonu.
                                        Ponadto, jakimś trafem, Marysiu ja byłam w czystym hotelu, zmieniano mi pościel
                                        codziennie, ręczniki również (przy okazji rzecz jasna sprzątacz robił z nich
                                        różne dziwadełka), dostając za to codziennie niewielki bakszysz.
                                        Na plaży był luzik, widać to zresztą gołym okiem na zdjęciach, nie biegałam
                                        nigdzie po 20 km tylko co najwyżej 300 m do pomostu, albo kawałek po rafie do
                                        jej krawędzi. Na plaży byłam codziennie.
                                        Za swoje AI i pokój-jedynkę zapłaciłam 1600 złotych nie spodziewając się złotych
                                        klamek, fajerwerków i wiedząc czego mogę się spodziewać. Pomarudziłam tylko w
                                        recepcji po przydziale pokoju - sprawa "się załatwiła" w ciągu 5 minut i jednym
                                        telefonie do recepji.
                                        Przy wyborze hotelu wykorzystałam "koniec języka za przewodnika", internet i
                                        swoją dotychczasową wiedzę o SSH, który trochę znam, wbrew temu co ci się wydaje.
                                        Powtórzę, akurat tym razem nie byłam z Eximem. Z Eximem byłam w SSh raz w życiu,
                                        w 2004 r. i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. ALe wtedy za tydzień w 5* z HB
                                        zapłaciłam 3 tys. Dostajesz tyle, za ile płacisz.
                                        A co do fantastycznych 3* w SSH - otóż są takie hotele, fajne, kameralne, czyste
                                        i bdb położone, np. Halomy czy Amar Sina, kiedyś też chwalono Fantazję. Ale nie
                                        spodziewaj się czerwonych dywanów i wodotrysków.
                                        • jooasiaa Miriam 21.06.06, 21:52
                                          Bana jej:)
                                          • Gość: Maria Re: Miriam IP: *.aster.pl 21.06.06, 22:28
                                            co ty nie powiesz? a może tobie bana kolejny głupku
                                            • jooasiaa Mario 21.06.06, 23:03
                                              Powsłuchaj Paniusiu ja ciebie nie obrazam
                                              • iberia30 Re: Mario 21.06.06, 23:04
                                                jooasiaa napisała:

> Powsłuchaj Paniusiu ja ciebie nie obrazam

Jooasiaa nie karm trolla i klikaj w smietniczek :-)
                                • Gość: Maria Re: Czytaj ze zrozumieniem IP: *.aster.pl 21.06.06, 18:36
                                  dziekuję Ci wyróznienie wątku, bardzo mi pomogłaś. przynajmniej kilka osób
                                  więcej poczyta na temat tego syfiastego biura i hotelu, a każdy sam sobie
                                  wnioski wyciagnie czy chce do niego jechać i biegać na inne plaże po 20
                                  kilometów, czy wybrać hotel w innym miejscu Sharmu. Super robota.
                                  • Gość: robercik Re: Czytaj ze zrozumieniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:02
                                    Piszesz ,że byłaś w hotelu Coral Beach Tiran.Hotel jest Super.
                                    Nie zastanowilo ciebie to,że ten hotel jest droższy od Rihany,mimo,że ma H.B
                                    Odpowiedz sobie.
                                    K
                                    Jesteś bogata,a dałaś się złapać na skarpetki za 0,50gr.
                                    Ty co bywałaś w Shrmie i znając realia powinnaś wiedzieć,że nie ma takiego
                                    hotelu,żeby było i All i plaża pod nosem.
                                    I nie kłam,że płaciłaś "prawie" 3000zł.
                                    Nigdy Exim nie miał na maj i czerwiec takiej ceny.Katalogi właśnie leżą przede
                                    mną.Nie wspomnę o duzym rabacie jaki dawał Exim za wykup imprezy do 31 marca.
                                    nie dalś więcej za ten hotel niz 225ozł w forme all.
                                    Sprawdziłem.
                                    I wyluzuj po wspaniałym Egipcie
                                    • Gość: Maria Re: Czytaj ze zrozumieniem IP: *.aster.pl 21.06.06, 21:49
                                      a kto ci napisał, ze byłam w maju lub czerwcu? ja na 100 % nic takiego nie
                                      pisałam. Jeśli znajdziesz datę mojego wyjazdu w tych postach, to stawiam ci
                                      dobrą kolację
                                    • Gość: maria Re: Czytaj ze zrozumieniem IP: *.aster.pl 21.06.06, 21:51
                                      zapomnialeś czlowieczku, ze rok składa się z12 miesięcy.

A jeśli się chcesz kłócić ze mną o to ile zapłaciłam, to przegrasz, bo ty masz
                                      katolog, a ja mam rachunek. Tylko ty robisz teraz krecią robotę, czyli
                                      odwracasz kota ogonem. ja mówię o warunkach, a ty o cenie
                          • Gość: Maria Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.aster.pl 21.06.06, 22:28
                            tak, super ze ja dała, bo pokazują idealnie syf tej plaży rehany
                            • cameltravel Re: Rehana w oczach innej osoby 21.06.06, 23:03
                              heh byłam w tym hotelu - mi sie podobało - na końcu tej nieładnej płycizny z
                              masą rozgwiazd i jeżowców jest bajeczna rafa!
                              plaża mała wąska no i co ?
                              hotel nie ma 400 pokoi więc nie potrzebuje kosmicznie szerokiej. Rehana
                              maxymalnie kosztowąła 3200 za 2 tyg - jelsi wtedy ją kupiłaś przepłaciłaś
                              słono !
                              przypuszczam, że niedawno wróciłać z tego hotelu - jednak ceny w ostatnich 4
                              miesiącach są niemal denne !!! ktoś cię naciągnął na ofertę albo first minute
                              albo poprostu wcisnął ci kit - przepraszam może to brzmi drażliwie. gdzie
                              kupowałaś wycieczkę ? czy bezpośrdnio w Eximtours ?? czy pytałaś o szczegóły co
                              i jakna miejscu?
                              zapytałas na tym forum czy a hotelach co i jak ze szczegółami?

MI się ten hotel podobał zwłaszcza pokoje spore przestronne - kumpel miął
                              przejścia ale rozmowa w recepcji rozwiązywała problemy.

baseny i teren hotelu jednak były ok!

wiesz jeśli chodzi o sharm to specyficzne miejsce nastepnym razem sugeruję
                              popatrzeć w necie lub zapytać kogos zanim sie wyda kilka tysięcy na urlop
                              marzeń.
                              Pozdrawiam ewa

PS nie siej nerwów na tym forum bo narażasz sie na obelgi które tu można jak
                              sie okazuje siać bezkarnie. sama obrażająć narażasz sie na pozew - sugeruje
                              następnym razem zastanowić się gdzie kupujesz wycieczkę aby takie pytania i
                              problemy poruszać przed wylotem a nie po powrocie .....
                              • Gość: mgurniak Re: Rehana w oczach innej osoby IP: 194.181.197.* 22.06.06, 07:34
                                wiesz Maria ja jak gdziekolwiek bywam i mi sie cos nie podoba to robię temu czemus fotki ..... może wstaw takie fotki które pokażą to co opisujesz ?
                                nie wiem kiedy tam byłaś, ale wiadomo ze jak jest oblężenie to ludzi jest wszedzie dużo ;-) nawet w tych "ekskluzywnych " hotelach
                                • Gość: web Re: Rehana w oczach innej osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:04
                                  wątek jest wzorcowy. Za żadne skarby nie nalezy go kasować.
                                  Z jednej strony pokazuje jak można subiektywnie oceniać hotel i biuro, z drugiej
                                  widać, że większość userów nie wykorzystuje sytuacji, aby dokopac kolejnemu
                                  touroperatorowi.
                                  starający się być bezstronnym web:)))
    • kbet Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 04.08.06, 12:20
      Marysiu chyba cierpisz na EXIMOFOBIE!!!Nie pisz chociaż bzdur na forum o
      JAKIMŚ "SYFIE"-chyba nie znasz znaczenia tego słowa!!!Byłem w REHANIE od
      18.07do1.08.2006(środek sezonu)i było rewelacyjnie czysto na kazdym kroku pokój
      sprzątany każdego dnia (CHYBA ŻE KTOŚ TAKI JAK TY NIE ZNA SŁOWA
      BAKSZYSZ),stołówka i jedzenie super,all obejmuje nawet frytki,hamburgery itp.
      Co do plazy nie jest rewelacyjna,ale spoko jak na SHARM,leżaki bez problemu,a
      RAFA CUDO i jak ktos ma pojęcie o pływaniu i jest "KUMATY" to bez problemu
      wchodzi i wychodzi z morza.Dla rewelacja!Pytania na GG 5551386 wszystko opisze
      i poradze - POLECAM TO MIEJSCE moge wysłac fotki !!!
      • layout2 Od Egiptu nie ma co wiecej oczekiwac 04.08.06, 12:38
        Syf jest wszechobecny mimo tego ze "patrzą wieki":) Jesli chodzi o kwestie
        czystosci do sredniego światowego poziomu daaaaleko.
        Pzdr
        • kbet Re: Od Egiptu nie ma co wiecej oczekiwac 04.08.06, 13:13
          "SYF" jak to nazywacie wszechobecny -jest w całym EGIPCIE,ale oczywiscie poza
          hotelami.
          Moja wypowiedz dotyczy tylko hotelu PRIMA LIFE REHANA i plazy - czytaj
          dokładnie!!!
          Dla mnie hotel rewelacyjny i czysty,a zapewniam,ze nie był to pierwszy hotel,w
          którym byłem.
          Pozdrawiam.
          • layout2 Re: Od Egiptu nie ma co wiecej oczekiwac 04.08.06, 13:27
            Drogi Kbecie:) Nie nawiązywałem do Twojej wypowiedzi.. Moja miala charakter
            ogólny
            Pzdr
    • kiitek Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 04.08.06, 13:16
      Co masz na myśli pisząc "wysmarujesz się olejakimi"? bo nie bardzo
      rozumiem...możesz sprecyzować?
      • lika13 Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 04.08.06, 23:11
        No chyba to ze sie brudna nasmarowana i spocona po plazy kładzie spać:P
        • kbet Re: Syfiasty hotel prima Life Rehana w Sharmie 05.08.06, 18:20
          Dokładnie!!! Trzeba czasem wziąc prysznic - he he!!! I pamiętac o tym ,że jest
          się w takim kraju,gdzie bakszysz jest na porzadku dziennym... Jeszcze raz
          szczerze polecam wszystkim ten hotel... Pzdr...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka