gabcia100 04.08.06, 11:19 Moi Drodzy czy w ramach zwiedzania Egiptu i oglądania piramid można w legalny :) sposób wejść i zwiedzić piramidę, czy też turyści nie mają wstepu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: wstęp do piramid 04.08.06, 11:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=45279729&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: wstęp do piramid 04.08.06, 11:35 Można. Ta największa (super przeżycie!) to 100 LE Odpowiedz Link Zgłoś
meps3 Re: wstęp do piramid 04.08.06, 14:24 Witam Można wchodzić koszt to o ile dobrze pamiętam 10 i 40 funtów. Jednak musisz brać pod uwagę,że jest tam bardzo nisko , duszno i pylisto.Zresztą przewodnik wcześniej zazwyczaj uprzedza bo nie wszystkim ze względów zdrowotnych to odpowiada. Ja tam nie wchodziłem notomiast w tym czasie przekupiłem policjanta i pozwolił mi wleźć odrobinę na piramide i mam takie zdjęcie .No ,normalnie jest to oczywiście surowo zabronione ale czego się nie zrobi za kilka funciaków od niewiernego:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: wstęp do piramid 04.08.06, 14:46 I naprawdę, super przeżycie! Jeśli nie masz kłopotów z krążeniem, oddychaniem, albo klaustrofobii Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: wstęp do piramid 04.08.06, 23:18 Do cheopsa sprzedają tylko 150biletów dziennie i kolejka stoi od 8 rano. Jak jestes na fakultecie to raczej bez szans. Chefrena nie wiem. Mykerinosa 20Le. Nasza przewodniczka powiedziała nam tak:Moga państwo zejści do dwóch piramid Mykerynosa,lub grobowca jego Matki W obu jest strome zejście ,w obu jest wysokosć przy zejściu 1,20 ,w obu jest ciasno w obu jest duszno w obu temp jest ok.60stopni,w obu nie ma skarbów ani malowideł. W piramidzie faraona nie można fotografowac -w piramidzie jego Matki i owszem:) Aaa i wejscie do piramidyMatki(ta ostatnia mała po prawej) kosztuje 1Le. Wybór nalezy do państwa:P Odpowiedz Link Zgłoś