Dodaj do ulubionych

Eco holiday nastepny numer

25.09.06, 17:09
Wykupilem 7 dni Egipt Safaga Menaville 17-24.09
Wylot do nastapil 18.09 o 0,45
wylot z Hurgady 24.09 o 10 rano (pobudka o 6)
Mnie "skubneli" na 1 dzien a ludziom "na dwa tygodnie" 2 dni
ot tak sobie pisze a moze jeszcze czas na zmiane biura ???
O syfie i pazernej ponad wszystko rezydentce p.kasi nie bede nawet pisac bo
mi "gul" skacze.
pod rozwage
Pawel Gieraltowski
Obserwuj wątek
    • uncle_jungle Re: Eco holiday nastepny numer 25.09.06, 20:36
      Potwierdzam!!!Również przestrzegam!!!
      • devolay Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 22:23
        A tak Pani pseudo rezydentka Kasia z ecco holiday stacjonujaca w hotelu
        menavile to najlepszy przyklad na przyslowie ,,jak robic zeby sie nie
        narobic...totalne dno, za nic ma sobie klientow biura, urlopowiczow wrecz zyje
        chyba w przeswiadczeniu ze turysci sa dla niej a nie ona dla nich...nie chce
        podawac przykladow jej niefachowosc bo niestarczylo by mi miejsca na tym
        forum..w kazdym razie przestrzegam wszystkich jadacych do hotelu menavile nie
        starajcie sie zalatwiac z nia czegokolwiek bo nic nie zalatwicie a wrecz
        zmarnujecie urlop na wscieklosci na ta kobiete...
        niestety tez nie ma co liczyc ze kiedykolwiek zniknie, ojcem jej dziecka jest
        miejscowy mohamet jeden z czlonkow zarzadu tego hotelu...
    • ivis Re: Eco holiday nastepny numer 25.09.06, 22:24
      Witam,
      akurat w tym samym czasie byłam w tym hotelu. Co do transportu nie dyskutuję bo
      mnie też "skubneli " 1 dzień - ale to pisało w umowie. Proszę natomiast mi
      wyjaśnić na czym polega ta "pazerność ponad wszystko " rezydentki?? o jaki syf
      chodzi??
      bardzo dziekuję za wyjaśnienie
      ivis
      • shilo2 Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 08:39
        ojej nie straszcie mnie! Nikt wcześniej nie pisał o żadnym syfie!!! Ja wylatuję
        tam 1 pażdziernika i mam nadzieję że ten wyjazd będzie udany!!!
        • babee84 Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 09:33
          Nie martw się bo napewno będą to dla Ciebie niezapomniane wakacje oczywiście w
          tym dobrym sensie :)
          Ja byłam w Hurghadzie w lipcu z Ecco Holiday i nie narzekam na nich.
          Przesuneli mi co prawda termin wylotu, ale wiedziałam o tym wcześniej i dostałam
          w ramach rekompensaty wycieczkę gratis na wyspę Giftun. Za pierwszym razem gdy
          mielismy na nia jechać kierowca po nas nie przyjechał - może uznał, że po 2
          osoby nie warto. Rezydentka była delikatnie mówiąc zaskoczona tym ale na
          szczęście wszystko skończyło się dobrze.

Jeżeli chodzi natomiast o syf to niestety miasto to nie nalezy do czystych, ale
          da się to przeżyć...zrekompensuje Ci to słoneczko, ciepła woda w morzu i piękne
          zabytki.
    • polpeter Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 08:53
      Rozumiem ,że w czasie pobytu w Egipcie zmienili Ci godzinę wylotu !!! , czy tak było ??
      • ilga26 Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 09:29
        shilo2 nie przejmuj sie ja tego typu opiniami
        ja uwazam ze nastawienie duzo daje i ja jestem nastawiona na super udana
        podroz :) i napewno tak bedzie.
        Grunt to sie nie przejmowac i miec pozytywne nastawienie.
        A kolega powinien dokladnie poczytac sobie warunki umowy odnośnie zmiany
        terminu wyjazdu i powrotu V pkt 3 - poczytaj.
        • shilo2 Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 09:37
          No ja zamierzam odpoczywać i dobrze się bawić ! szkoda że lecę tylko na tydzień
          ale tylko tyle mam urlopu więc będę korzystać z niego podwójnie hihihi!
          • papcio56 Re: Eco holiday nastepny numer 26.09.06, 11:16
            Pisze to bez szczegolnych emocji i checi oplucia,zarzygania czy zabicia
            rezydentki czy wlascicieli biura.Byl to moj 11 wyjazd do egiptu (kocham ten
            kraj i jego rafy) do pewnych rzeczy zdazylem sie juz przyzwyczaic.Chocby do tego
            ze 4* wSharm,Hyrgadzie czy w Safadze to nie to samo i ze kazdy hotel ma pokoje
            o roznych standardach.Pojedyncza wpadka biura tez mnie nie przeraza,ale jesli
            jest to nagminne to chyba warto o tym napisac.To jest moja opinia-wcale nie
            nasaczona jadem-to fakty.
            Za te same badz niewiele wieksze pieniadze mozna leciec np.samolotem w ktorym
            osoba o wzroscie pow.175cm moze spokojnie wstac i nie miec zdretwialych nog po
            4,5 godz lotu - no ale to detale
            Pokoje nie sa takie zle choc znacznie odbiegaja od tych (tez 4* )w Holiday
            czy w Shams (moim zdaniem te w Safadze najlepsze) ale wylewanie szamba pod palmy
            ok. godz.22 w tym upale to to jest wlasnie syf.
            Co do "pani" to historia miala sie tak: "pani ma uklad z baza nurkowa z Hurgady
            a ja wczesniej (internet)zalatwilem sobie nurki w Safadze-nie napisze tu z jaka
            baza bo nie che byc o nic posadzony.Kiedy spotkalem sie z czlowiekiem z "mojej"
            bazy w lobby hotelowym "pani" wezwala policje.Najpierw turystyczna pozniej juz
            ta normalna.Za dlugo by to opisywac ale trwalo to ok.3 godz.
            Nurki z "pani" bazy byly ok.30-40% drozzse niz w mojej. Np."intro" TAM 55 S
            a wmojej 30 S. Na pytania turystow o nurki w Safadze padala odpowiedz ze w
            Safadze to sie prawie nie nurkuje bo rafy sa slabe!!!!!!? (kto byl ten wie)
            Baza "pani" wozila ludzi do Hurgady(50km) i ludzie nurkowali po 40-50 na jednej
            lodzi gdzie w Safadze bylo nas na lodzi dlugosci 30m 7-12osob no i luzik pod
            woda + piekne niezdewastowane rafy.
            Do "przedpiszczczyni" : Nastawienie pozytywne ? Oczywiscie !!! ale rowniez
            przygotowanie na niespodzianki-po to wlasnie pisze.Duzo latwiej to zniesc
            (wiem po sobie) jesli sie wie ze cos takiego moze Cie spotkac a przyjemniej jak
            sie nia zdarzy. Ja IM juz nie zaufam.
            A co do samej Safagi to mnie ten klimacik bardzo odpowiada. Zaluje tylko ze na
            baraninke musialem jechac do Hurgady bo w Safadze w knajpkach brak :(
            Przpraszam ze sie tak rozpisalem ale tak rzadko zabieram tu glos ze chyba mi
            wybaczycie.
            Pozdro Pawel Gieraltowski
            • shilo2 Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 09:28
              Moze jednak zdradzisz nam z kim nurkowales to nie bedzie reklama a przynajmniej
              my nie damy sie naciac nieuczciwym naganiaczom.
            • iholek Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 10:25
              Nie chciałabym być posądzona,że bronie rezydentki,ale to nie ona ma układ z
              nurkami,jak to określiłeś.Każde biuro podróży ma podpisaną umowę z jakąś bazą
              nurkową.Reklamuje ją w swojej ofercie,wysyła do niej gości,a w zamian pobiera
              jakąś ustaloną opłatę.Wybór bazy i jej ceny nie zależą od rezydentki-to jest
              ustalane odgórnie.Kiedy sprzedaż jest mała,to ona dostaje reprymendę.I czy to
              jest Ecco Holiday czy każde inne biuro-zasada jest taka sama.Mam nadzieję,że
              zrozumiałeś postępowanie,ona zrobiła to co do niej należało.Ty oczywiście nie
              musisz korzystać z oferty biura z jakim przyleciałeś ale tez nie mozesz umawiać
              sie z przedstawicielami innych biur w hotelu.Na miescie owszem,jak
              najbardziej,nikt nie moze Ci tego zabronić.Na przyszłość po prostu umów sie w
              jakiejś fajnej knajpce.
              Pozdrawiam
              • swt22 Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 10:55
                Tereferekuku.Absolutnie nie podzielam tej opinii.Skończmy te ukryte
                opłaty.Niektóre biura zaczęły traktować pozycje "opieka rezydenta" jako
                obowiązkowa "opieka" przy kupowaniu wizy i fakultetów.Jak ktoś nieraz
                napisze,że rezydent nie chciał pomóc przy zameldowaniu,lub jakiś spraw w
                recepcji to zaraz się niektórzy odzywają,że najlepiej niedługo za rączkę trzeba
                będzie prowadzić.Co do licha ma rezydent do osób z którymi w hotelu rozmawiam.
                A rezydenci niech się zastanowią i postawią BP warunki pracy.Bo ten układ,że
                sami muszą sobie pensje uskrobać na turystach długo nie pociągnie.
                • iholek Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 11:10
                  Każdy rezydent ma jakąś podstawową pensję,no i oczywiście prowizje od
                  sprzedanych wycieczek.Więc nie dziwcie się ,że tak bardzo zależy im na dobrej
                  sprzedaży.Myślę,że większość z nas działała by podobnie.Bo przeciez pieniądz
                  motywuje do pracy.Zgodzę sie ,że nie wszyscy rezydenci są nimi z powołania.Dużo
                  osób traktuje tę pracę jako "praca na sezon".Zależy im wtedy tylko na kasie-
                  niestety,a problemy turystow maja gdzieś.Ta grupa rezydentów przynosi wstyd
                  pozostałym,tym którzy pracują w tym zawodzie na stałe.Ale o tych dobrych
                  rezydentach raczej sie nie pisze.Żadko można przeczytać pochwały,my Polacy
                  lubimy narzekać i zbyt często obrażamy innych.
                  • papcio56 Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 12:56
                    Absolutnie nie mam nic przeciwko temu ze ktos chce zarobic (dorobic). Wrecz to
                    popieram. Nalezy to jednak robic w sposob uczciwy i bez szkody dla klienta
                    patrz: turysty. Spotykalem sie z takimi sytuacjami (nie w Menaville) gdzie
                    gosciom z opcja all utrudniano dostep do suchego prowiantu tzw. lunch boxu
                    jesli jechali na fakultety z "obcym" organizatorem.
                    Zabronic spotkania w hotelu z kimkolwiek moze mi jedynie obsluga hotelowa a nie
                    rezydentka wzywajac policje.Ten pan byl obsludze zupelnie nieznany.
                    Spotkalismy sie w hotelowym lobby bar a wiec "na oczach" wszystkich a pan
                    niczego nie reklamowal. Na stronie Eco nie ma zadnej nazwy centrum n.
                    z ktorym nurkuja choc proponuja wykupienie pakietu w Polsce.
                    Wykonalem telefon.
                    ja: z jaka baza nurkujecie ?
                    Pani: dokladnie nie wiem ale w zeszlym roku bylo to centr.n Vip
                    ja: czy centrum znajduje sie na terenie hotelu?
                    Pani: oczywiscie
                    No i co ? Oplacasz pakiet. Wesolutki ze wszystko cacy.Lecisz i duup.
                    Okazuje sie ze nie tylko jest drozej ,ciasniej ale ze nureczki z Hurgady
                    3 godz. dziennie w plecki w busiku. Chcesz na miejscu ? "pani" mowi ze tu rafy
                    straszne i nie ma z kim nurkowac. Ot summienne wywiazywanie sie z obowiazkow
                    wobec B.P
                    A co do fajnych rezydentow to masz racje malo sie o nich pisze.Wiec wspomne
                    choc jednego :Araba z hotelu Roma-imienia nie pamietam-ale super gosc.
                    Z tym chwaleniem hmmm.. przecierz oni wykonuja swoja prace..
                    OT przypomniala mi sie anegdotka jak to starowinka dziekowala w koncercie
                    zyczen kierowcy autobusu bo nie dosc ze wysadzi ja na wlasciwym przystanku
                    to jeszcze drzwiami jej nie przycial.

p.s.: prosze mi wybaczyc jesli ktos poczuje sie urazony ale odpowiadam na
                    pytanie o baze i jest to moja opinia.
                    Nurkowalem z Dive-Top goraco polecam bo takigo luziku i takich raf nie
                    zobaczycie w Hurgadzie a i Salem bez doplat. Cene negocjowac przed pierwszym
                    nurkiem.
                    to do M -)
                    holera znow elaborat
                    Pawel
                • annie2003 Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 12:17
                  Popieram. Rezydent nie ma prawa ingerować w to, z kim się spotykam na terenie
                  hotelu, a już tym bardziej robić takiego zamieszania z wzywaniem policji. To
                  hotel decyduje, kogo chce wpusić na swój teren, a kogo nie. W hotelu przebywają
                  też goście innych biur. A poza tym, od kiedy gość ma obowiązek wybierania ofert
                  proponowanych przez rezydentów? Tylko od nas, albo policja i szykany? To chyuba
                  jakaś farsa.. tym gorzej świadczy o biurze, które zatrudnia rzeczoną
                  rezydentkę, która posuwa się do takich żenujących zagrań w stosunku do swoich
                  klientów.
              • kosmowskim Re: Eco holiday nastepny numer 08.10.06, 20:28
                Witam
                Współczuje wszystkim tym którzy jezdża z biurami podróży, koszą was na wszystkim
                a wogole ta akcja mnie rozbawila do lez. Jakos mi sie w głowie nie miesci ze
                rezydentka wezwala policje tylko dlatego ze wybralas inne centrum nurkowe,
                poprostu szok.
                Ja zawsze jezdzę na własną rękę, dogaduje sie z lokalnymi agencjami i zawsze
                wynegocjuje sobie dobra cene czy to na nurkowanie czy na wycieczki a zapeniam są
                to te same wycieczki. W hotelu w ktorym mieszkalem ostatnio wycieczka na Giftun
                kosztowala 40$ ja w agenci na miescie zaplacilem 27$ za dwie osoby. Potem na
                wycieczce spotkalem ludzi z mojego hotelu. Nic tylko wspolczuc.

Pozdrawiam
                Michal
                P.S. Jesli jest ktos zainteresowany opisem mojej wycieczki :)
                Egipt na własnę rękę!!!
                www.wypady.pl/content/view/55/50/lang,/
                • papcio56 Re: Eco holiday nastepny numer 09.10.06, 17:58
                  To ze wspolczujesz -rozumiem.To ze wszystko zalatwiasz sam tez
                  (jak widzisz ja rowniez) Ale ze sytuacja jaka miala miejsce rozbawila cie do
                  lez -to tego juz pojac nie moge.....
                  Pozdrawiam Pawel
    • bodick Re: Eco holiday nastepny numer 27.09.06, 15:40
      Byłem w menaville w lipcu.
      Nurkowałem z Dive-Top. Moje doświadczenia: uczciwi, kompetentni, profesjonalni.
      Logistyka, wybór i znajomość miejsc nurkowych fantastyczna. Szczerze polecam.
      Rezydentka Kasia. Szczęśliwa małżonka jednego z menadżerów hotelu.
      Niezatapialna. Uaktywnia się jedynie wtedy gdy może zarobić. Nie dziwię się
      więc że zdenerwował ją fakt istnienia konkurencji. Reakcja niestety typowo
      polska - udupic za wszelką cenę (najlepiej przy pomocy Policji). I jak to się
      już stanie, dalej będą wozić nieświadomy ludek z VIP Divers do Hurghady na
      wspaniale zdewastowaną rafę, a Kasia bedzie miała święty spokój.
      Jedna rzecz mnie niepokoi. Dużo podróżuję służbowo i prywatnie, i nikt nigdy
      nie zabronił mi przyjmowania gości w hotelu byle nie po 22. Ja jako gość
      hotelowy biorę wtedy pełną odpowiedzialność za taką wizytę.
      Pozdrawiam wszystkich planujących wypoczynek w Safadze. Nie dajcie się robić w
      balona. Nikt za was nie powinien decydować z kim i w jaki sposób wypoczywacie.

Bodick

Ps. Nie jestem finansowo zaiteresowany rozwojem CN Dive-Top.
    • agab123 Re: Eco holiday nastepny numer 28.09.06, 09:42
      Ja byłam w hotelu Sunrise Holidays Resort między 17.09. a 24.09. z Ecco
      Holiday. Hotel super. Wylot z powrotem miał nastapić o 20, a dwa dni przed
      powrotem poinformowano nas, że zostal on zmieniony o 10 godzin - na 10 rano.
      Fakt, że w umowie jest zapis o możliwości zmiany lotu, ale uważam, że to
      chamstwo urywać ludziom cały dzień urlopu, zwłaszcza jak ktoś pojechał tylko na
      tydzień. W sumie wyszło tylko 6 dni na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka