miauuuuu 16.10.06, 22:03 Witajcie mili Państwo, do którego kurortu się wybrać by było najbliżej do piramid? Może i pytanie to jest nie na miejscu ale dla mnie to ważna kwestia. Dziękuję za pomoc:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Kierunek ---> Egipt 16.10.06, 22:30 W zasadzie bez różnicy czy Hurgada czy Sharm (z obu jest ok. 500 km). Safaga i El Gouna jeździ jak Hurgada, nie wiem jak jest z wycieczkami do Kairu z Taby. Tyle, że z Sharmu nie ma problemu z konwojami i nie ma (przynajmniej na razie) kłopotów z kupowaniem wycieczek "na mieście", które kosztują rzeczywiście mniej niż u rezydentów a nie ma takiej "kombinatoryki" jaka ma miejsce po lokalnych biurach w Hurgadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
voy5 Re: Kierunek ---> Egipt 16.10.06, 23:27 Pzdr miriam .... ano wyszło na remis ... trzeba widac zadacinne pytania pomocnicze ... czy tylko do Kairu czy tez inne fakultety albo do Luksoru albo na Góre Mojrzesza pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Kierunek --->nowhere 17.10.06, 07:27 Moze jednak na Gore MOJŻESZA. Bedzie duzo latwiej trafic. T. Odpowiedz Link Zgłoś
nehti do Deo aka voy5 17.10.06, 08:42 Jak chcesz komus pomóc to rób to z głową ;-))) "cieplutko" pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: do Deo aka voy5 17.10.06, 08:49 A tak na marginesie...dlaczego zmieniłes nik? stary był beeeeee? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmowskim Re: Kierunek ---> Egipt 17.10.06, 09:38 Witam Polecal bym Hurghade, ta sama odleglosc do Kairu co z Sharmu ale zdecydowanie blizej do Luxoru i do Asuanu. Nie ma problemu z kupowaniem wycieczek na miescie sa o wiele tansze niz w hotelach. Pozdrawiam Michał Kosmowski A tu opisy moich wyjazdow do Egiptu: Egipt 2006: www.wypady.pl/content/view/64/50/lang,/ Egipt 2004: www.wypady.pl/content/view/55/50/lang,/ Galeria zdjec podwodnych: galerie.wypady.pl/main.php?g2_itemId=39 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Kierunek ---> Egipt 17.10.06, 11:09 hej ... fakt , że wysłałbym nicka miauuuu w podróż dookoła świata w poszukiwaniu góry Moj-rz-esza ...a wiązałoby sie to z jeszcze jednym ryzykiem , że nie wiadomo czy wszędzie lubią kotki .... przepraszam ... dyktanda w Katowicach bym jednak nie wygrał ... Łatwiej znaleźć tę górę Mojżesza i na nia wejśc .. choc jak piszą to wcale nie taki sobie spacerek ... ale moja odpowiedź ... jakby sprowadzała sie do tego o czym pisze kol Kosmowski .... zależy co chcesz zobaczyć ... czyli dodatkowe pytania poprosze ... i tu juz eksperci sie wypowiedzą ... Ja zacząłem Egipt od HRG i teraz czeka mnie Sharm z Izraelem albo z Tunezja i Syria .... deoand to moj podstawowy nick ale napisane w temacie posty z piec chyba ... nie chciały sie ukazać .... stąd ten drugi nick ...ale jak zauważyliście ... cos mało kompetentny hahahahhaha pzdr deo ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dianamirek Re: Kierunek ---> Egipt 17.10.06, 14:12 Oczywiscie, ze najblizej do piramid to bedzie z Kairu ale ominie Cie to co jest najpiekniejsze pod woda np, w Hurghadzie zobacz foto.onet.pl/DyIBO1R_A+BzADMgU4CDtUZgExUGICMlx1CGpdYgNtW2pSNgNjAWNVfg8xAQ== Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś