iwonka994 29.10.06, 17:39 CZY WIECIE COS NA TEMAT TEGO BIURA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plutaania Re: BP SUN&FUN 29.10.06, 18:27 tak, polecam BP sun&fun. Byłam z nimi w Egipcie, zresztą z polecenia rodziców, którzy też korzystali z ich usług. Bez zadnych zastrzeżeń! Odpowiedz Link Zgłoś
m-oni Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 07:54 Byliśmy z nimi w tym roku czwarty raz ,wszystko ok. Żadnych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_c Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 08:47 Witam,wróciłam 20 października z hurgady,. Byliśmy z sun&fun, wszystko jak najbardziej ok :) nie mamy żadnych zastrzeżeń, i chętnie polecimy z nimi jeszcze raz. Nie wiem skąd lecisz, ale z katowic maja fajne samoloty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 09:36 Bardzo w porzadku biuro, rezydentki w Sharm naprawde świetne, profesjonalne, rzeczowe.Ja polecam, byłam z nimi 2 razy i pojadę trzeci.Bo na Eximtours się. strasznie zawiodłam. Pozdrawiam.K. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 09:41 I dodam jeszcze, że mają naprawdę konkurencyjne ceny. Mój pośrednik twierdzi, że najlepsze z wszystkich biur oferujacych wycieczki do Egiptu.Skłaniam sie ku tej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mojakarolinka Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 17:28 Witam, Rzeczywiście mają najtaniej, dlatego lecę z nimi już za kilka dni :) Byłam z nimi w zeszłym roku - w zasadzie wszystko było o.k. ale..... Lot liniami Fisher - horror w starej skorupie. Na szczęście wylądowaliśmy cali i zdrowi. W drodze powrotnej spędziliśmy cały dzień na lotnisku, w końcu wracaliśmy Central Wings :) Fakultety mają drogo i wmawiają klientom, że jak pojadą na wycieczki fakultatywne z miejscowymi biurami podróży - nie dostaną tzw. lunch box-u (suche bułki, jajko, pomarańczka i soczek). Taki zapis mają również w katalogu ale nie jest to wiążące : ważne to co w umowie a nie w katalogu! W razie czego - trzeba się wykłócać o te suche bułki :( w końcu zapłacone masz wyżywienie za cały pobyt, żenada Mam jeszcze jedno zastrzeżenie, nie wiem czy inne biura też tak praktykują? Mianowicie : 14 noclegów było i owszem ale dni 13 :( W tym roku też tak jest, w piątek wieczorem będziemy na miejscu a dwa tygodnie później w piątek - pobudka nad ranem i fruuuuu :( 14 dzień przepada.... Mimo wszystko, porównując inne oferty cenowe uważam, że warto :) pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
toja_kk Re: BP SUN&FUN 30.10.06, 18:35 witam, ja 27.10 wrócilam a Hunghady. Nie mam zbytnich zastrzeżeń, muszę jednak przyczepic sie do rezydentek. Ich porady np.:prezenty najlepiej kupowac w Hunhadzie mija sie z prawdą (na południu Egiptu jest o wiele taniej). Najgorszą kobieta była rezydentka z Hilton Long Beach, w naszym otoczeniu zyskała miano ziemnioka :). Od niej dowiedzieliśmy sie, ze busik do centrum kosztuje 20 funtów, a w rzeczywistości kosztował 2 i wiele innch przydatnych :) informacji. W Egipcie uczestniczylam w rejsie po Nilu i bardzo taką forme zwiedzania Egiptu polecam, przy czym "nilowcy" dostali bardzo dobre hotele z których wszyscy byli bardzo, bardzo zadowoleni (pomimo, że inne niz te o których byla mowa przy wyjeździe do Egiptu). W razie dodatkowych pytań sluże informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka994 Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 18:03 dzieki za odpowiedzi. jade dopiero w styczniu ale wole sie dowiedziec wczesniej co s o tym biurze :) Odpowiedz Link Zgłoś
miko79 Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 18:43 hm, a ja pojutrze lece i z tego co sie dowiedziałam, jeszcze nie oficjalnie na 100%, wylot miał być z wawy o 7 rano a odbedzie sie dopiero w nocy. Też tak mieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
mojakarolinka Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 20:37 Witaj, Też tak mieliśmy w zeszłym roku, wylatywaliśmy około 23 - a miało być rano. Powrót miał być 11 rano ale wylecieliśmy wieczorem - jakieś problemy z samolotem czy coś - nikt nas nie informował o co chodzi a na lotnisku wszystkie opóźnienia podawali tylko nie do Katowic :( W tym roku też jest podobnie, wylot jak na razie jest rano (choć do pojutrza może się zmienić), za to powrót ma być bladym świtem - 14 dzień wycięty z życiorysu :( Ciekawa jestem czy tak jest w innych biurach podróży? Bo ja nie mam zbyt wielu doświadczeń w dziedzinie zorganizowanych wyjazdów. pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
miko79 Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 20:56 cześć:) tez wylatujesz pojutrze? jutro musze tam zadzwonc i sie dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
mojakarolinka Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 21:06 Witam ponownie, też pojutrze i jestem jakaś wyjątkowo niespokojna... też tam zadzwonię z rana a potem dla pewności po południu :) pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
miko79 Re: BP SUN&FUN 01.11.06, 21:08 tym bardziej ze na potwierdzeniu mam wylot 7, na stronie jest ze 6, miejmy nadzieje wylecimy o czasie i bedzie git:) do jakiego hotelu lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: BP SUN&FUN 02.11.06, 18:32 Witaj bylem z nimi w sierpniu b/p ok. przynajmniej wtedy mieli naprawde dobre ceny lecielismy egipskimi liniami AMV byl to nowy samolot ,byl goracy posilek i napoje gratis zero jakich kolwiek opuznien , a co do rezydentek to ja na cale szczescie nie widzialem zadnej na oczy ( na lotnisku odbieral a takrze odwozil nas egipski przedstawiciel b/p w miare dobrze mowiacy po polsku ) ogulnie b/p ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaaa Re: BP SUN&FUN 03.11.06, 08:44 A ja nie polecam Sun&Fun... Niby wszytsko było ok ale w ostatniej chwili pozmieniali nam godziny wylotu z Katowic a potem dwa razy godziny wylotu z Sharm zabierając nam cały dzień. Wiem, ze to sie zdarza i w innych biurach ale Sun & Fun zmienił nam tez przewoznika na Air Cairo ( a jeszcze kilkanascie godzin przed wylotem zapewniali, ze AMC - tez egipski ale dosyc znany charter) a samolot na rosyjskiego Tupolewa !!! Niepotrzebny stres podczas koszmarnego lotu... Złożylismy reklamację. Napewo więcej z nimi nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: zgadza sie 07.11.06, 16:40 Hejka,zobacze jak bedzie u mnie,lece 24.Mam nadzieje,ze nie bedzie zadnych potkniec.Pozdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
suomi77 Re: zgadza sie 07.11.06, 19:43 ja sobie zdawalam z tego sprawe,bo czytam forum,zycie znam...ale z 8 rano na 21 nam przeniesli,jestem w Egipcie o 1 w nocy,zanim sie zameldujemy bleee,bedzie sobota rano Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: zgadza sie 08.11.06, 16:11 suomi77 napisała: > ja sobie zdawalam z tego sprawe,bo czytam forum,zycie znam...ale z 8 rano na 21 > > nam przeniesli,jestem w Egipcie o 1 w nocy,zanim sie zameldujemy bleee,bedzie > sobota rano Hmm...mamy wylot 7 rano-oby sie spisali,tez nie znosze ladowac tam w nocy...ale w koncu liczy sie dobry humor i to,ze sie tam jest.Pozdrawiam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: zgadza sie 09.11.06, 14:58 I nie trzeba bylo dlugo czekac...z 07 rano na 20:15...coz-norma widze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
suomi77 Re: zgadza sie 09.11.06, 15:37 a wiesz co jest najgorsze,ze Oni to wiedza juz zanim podpisujesz umowe,czemu nie powiedza odrazu? hehe,ale dzien po tym jak sie kupi wycieczke,lecisz tydzien po mnie a juz wiesz,czyli nie dzien przed,mi juz dwa razy zmienili,czekam az wylot bedzie w sobote rano Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: zgadza sie 10.11.06, 09:33 No tak suomi77,fakt.Mam jeszcze jedna opcje-wylot z katowic/jak sie uda/.K-ce maja wylot o 13:15 tylko czy beda miejsca i czy i tam sie nie zmieni zobacze.W kazdym badz razie nie moge nazekac gdyz tak czy inaczej od wiosny juz tam bede mieszkal na stale.Pozdrowionka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
suomi77 Re: zgadza sie 12.11.06, 13:32 zaraz dostanie sie nam,ze gadamy o glupotach i zasmiecamy forum :) o to niezle,tam bedziesz na stale,ja wole na stale Kanade lub Finlandie,Egipt to tylko na wakacje,na codzien za duzo gwaru,zaczepek :)),ale i tak o niebo lepiej niz Tunezja czy Turcja bleeeeee.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś