andrzejkolumna 10.12.06, 16:33 Proszę o odpowiedz jadę do Egiptu po raz pierwszy i chcę na wszelki wypadek mieć rezerwę pieniędzy , czy karta jest dobrym pomysłem bo przecież tam pieniądze wypłacę w ich funtach . Proszę o odpowiedz . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Bankomaty 10.12.06, 17:40 W Egipcie walutą jest LE to w czym problem. Bankomaty masz co krok i działają bez zarzutu. Z większą gotówką w portfelu to tylko problem bo trzeba jej pilnować a tak wypłacasz na bieżąco ile potrzebujesz. USD to tylko na wize i do wolnocłówki. Za wycieczki też możesz płacić w funtach po oficjalnym przeliczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Bankomaty 10.12.06, 18:49 ...poza tym za wyplacenie 1000 funtow prowizje mialem 10 zlotych polskich wiec bez problemu karta jest super rozwiazaniem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0802 Re: Bankomaty 11.12.06, 16:01 nie ma to znaczenia, i tak więcej wydajesz funtów, zawsze mozesz wymienic w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
agna121 Re: Bankomaty 13.12.06, 20:52 a mogę wiedzieć jaką masz kartę kredytową,bo ja się kompetnie na tym nie znam a chciałabym sobie wybrać jakąś dobrą Odpowiedz Link Zgłoś