ewula144 19.01.07, 22:07 co sądzicie o tym hotelu? bardzo prosze o wasze zdania, wybieramy sie w marcu, ale ciągle szukam propozycji, jedziemy z dzieckiem, 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewula144 Re: SEA LIFE- opinie 20.01.07, 20:59 czy nikt nie był w tym hotelu? bardzo proszę napiszcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: SEA LIFE- opinie 20.01.07, 22:43 W związku z tym,że wybieram się do tego hotelu(byłem kilka razy w Sharm,ale tego hotelu nie znałem),postarałem się skontaktować z osobami ,które tam przebywały.Jedną z nich jest przemiła Kasieńka Mam nadzieję,że Kasieńka nie obrazi się ,jak przytoczę jej komentarz,który dostałem na e-maila. "...Moja ocena Sea Life jest bardzo wysoka. Byłam bardzo zadowolona i nie mogę powiedzieć złego słowa o tym hotelu. Byłam z Triady. Sam hotel jest ogromny, dużo zieleni, pięknie oświetlony wieczorami. Tworzy niezwykle romantyczne miejsce. 1) Jestem zwolenniczką basenu ( a jest on wyjątkowo duży i pierwszy raz spotkałam sie z basenem niechlorowanym-maja w piwnicach systemy filtrujace ), bylam kilka razy w Egipcie i tym hotelu był najczystszy basen:)...Natryski są w 2-3 miejscach na plaży, WC korzystałam raz ale byłam w szoku bo w WC, ktore bylo w podziemu bylo tak czysto jak w pokojach, nawet suszarka do rąk jest;) Pokoje w Sea Life są wszędzie takie same. Byliśmy w 5 pokojach bo akurat z tyloma parami sie poznaliśmy tam...i kazdy mieszkał w innej częsci, ale wszedzie tak samo. Niestety numeru nie pamietam. Poza tym to zalezy czy wolisz blizej plazy , czy blizej basenu czy blizej jadalni. Ja mieszkalam blisko jadalni czyli budynku glownego i bardzo mi to odpowiadalo a dzien spedzalam na basenie, do pokoju wracalam po 17. Nie korzystałam z zamiany pokoju i jak ja bylam to chyba nikt nie zmienial, hotel jest nowy więc nie powinno byc problemu jesli cos bedzie nie tak. Nie szykuj pieniedzy w paszporcie, bo pokoje sa juz wcześniej przypisane do nazwiska, ewentualnie mozesz poprosić że chciałbyś blizej basenu lub plaży to już zależy od Ciebie. Pokoje wygladaja identycznie jak na folderach. Sa świeze ręczniki codziennie, bardzo wygodny automat z mydlem i szamponem. Szklanki, dobrze działająca lodówka, duży Tv, kanapa + stolik i 2 coś jak fotele, duża szafa ,a łazience nawet bidet...acha i jest SEJF na kod, za darmo! Sklepu spozywczego nie ma, bo hotel jest troche na odludziu.Codziennie sa zapisy na darmowego busa do miasta. Nie ma problemu z wnoszeniem napojów, tzn nie trzeba sie kryc ale też 'kulturalniej' jak sie wnosi napoje w plecaku lub torbie... Szczegolnie że wysiada sie z busa wieczorem ok 21 on wraca i wtedy na wejsciu na dworzu zawsze spiewa taki pan w 'piano barze' i na wejsciu siedzi duzo ludzi przy stolikach. (bardzo romantyczne). Na marginesie znajomi kupowali naprawde duzo w hotelu i rachunek koncowy naprawde nie byl zbyt wysoki. Pizza na plazy jest bardzo smaczna cena ok. 12-15 zł za duza pizze , frytki(ale pyszne ) tak ok 8 zl na nasze. Nie musisz wymieniac pieniedzy zbyt czesto bo w hotelu wiekszosc rzeczy podpisujesz na rachunek potem go regulujesz. Sea Club jest tuż obok, niestety nie wiem jakie tam sa pokoje, na pewno prezentuje sie ciut lepiej, jest bardziej elegancki, chociaz moim zdaniem wieczorami spacerowalam po swojej czesci hotelu bo wydawala mi sie o wiele ladniejsza i lepiej oswietlona. Niezaleznie w ktorym hotelu jestes to mozna bylo korzystac z obu hoteli, i jesc w obu restauracjach. Na poczatku jedlismy w Sea Life, potem w Sea Club, a zdarzalo sie chodzic i tu i tu:)) ale to juz pod koniec pozwalalismy sobie na takie szalenstwo. Mozna tam nieźle przytyc bo jedzenia jest duzo i smaczne. Na jedzenie polecam Sea Club jest ciut wiekszy wybor, choc jadalnia zdecydowanie w Sea Life jest o wiele wieksza, jest bardziej przestronnie..." Tyle,przynajmniej na dziś. Odpowiedz Link Zgłoś