Gość: Kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 13:03 Mam wielką prośbę, czy ktoś może opisac wspomniany hotel. Jak wygląda sprawa z all, jedzenie, itp. Za wszelkie informację będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: venus Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 193.164.157.* 12.12.07, 13:18 Też mnie właśnie zainteresował ten hotel- ScanHoliday? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:56 Podbijam pytanie,również zainteresowana tym hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 09:50 własnie wróciliśmy z Tunezjiz hotelu Bella Vista w Scanes.Było wspaniale, urlop udany, pełen wrażeń. Lotnisko wcale nie przeszkadza, animatorzy i animacje bardzo dobre, godne polecenia. Jest 4 polskie animatorki dla dzieci, które organizują czas dla milusińskich, tunezyjscy animatorzy oferują wiele atrakcji dla gości hotelowych, wyżywienie urozmaicone, do dyspozycji jest 3 bary i 2 resteuracje, nie ma kolejek.Obsługa hotelowa bardzo miła. Polecamy na lanch bar przy plaży, tu nie obowiązują stroje wyjściowe.Wycieczka na Saharę jest czadowa,polecam, pomimo niesamowitego upału, do przeżycia.Proszę nie zwracać uwagi na drobne szczegóły czy wpadki kelnerów,lecz bawić się i korzystać z uroków Tunezji. Jest tu bowiem "de best". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka13 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 15:05 Hotel Bella Vista to milo wspomniany przeze mnie hotel... Spędzilam tam 2 tygodnie.. i nie chciałam wyjeżdżać... bardzo smakowalo mi tam jedzenie... pokoje nawet nawet.. baseny cool Odpowiedz Link Zgłoś
euro18 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 13.12.07, 13:54 Może podpowiem że wcześniej nazywał się Occidental Grand Monastir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.terminus.pl 13.12.07, 21:39 nikt nic nie wie na temat tego hotelu wiec dzisiaj wykupilam primasol golden beach i mam nadzieje ze bedzie fajnie mam wiadomosci od osoby która byla w tym roku i wrocila zadowolona a cena jest zadowalająca pozdrawiam papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelh2 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.pse.pl 14.12.07, 08:51 Ja w Bella Viście byłem 2 lata temu , bardzo fajny hotelik połozony w centrum Hurghady, dosyć kamralna plaża ale jak ja byłem w lutym to był luz, jedzenie (HB) jak to w Egipcie trochę europejskiej kuchni troche miejscwych specjałów, w sumie bardzo samczne. Pamiętam tylko że ochrona nie pozwalała wnosic żadnych napojów do hotelu, ale mozna było obejsć jakoś ten problem, chowajac lub dając jakaś łapóweczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 193.164.157.* 14.12.07, 14:44 pawelku chodzi o Bella Vistę w Tunezji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.07, 09:50 ZAREZER TEN HOTEL , MAM W PONIEDZIAŁEK WPŁACIĆ ZALICZKĘ I ZASTANAWIAM SIĘ CZY TO DOBRY WYBÓR 6.084 ZA 3 OSOPBOWĄ RODZINĘ Z ALL ? MOŻE KTOŚ POMOŻE? Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga119 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 26.02.09, 21:22 Z tego co ja wiem to nazywał się LA FIESTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.07, 16:18 nikt nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:39 Wystarczy wpisać nową lub starą nazwe hotelu w google i gotowe !!! www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Occidental+Grand+Monastir-hid_29452.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:42 www.wakacje.pl/hotele/tunezja/occidental-grand-7726.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.07, 19:24 Bardzo dziękuję ,zdjęcia super hotelik nawet fajny.Myślę ,że za tę cenę jest ok. Zastanawiam się tylko dlaczego zmienili nazwę na Bella Vista? Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.chello.pl 06.01.08, 10:51 Również chciałam udać się do tego hotelu z rodzinką, ale w trakcie szukania opinii na róznych forach znalazłam coś co zapewne tłumaczy dlaczego została zmieniona nazwa. Otóż hotel ten znajduje się 5 min (pieszo przez drogę 4-ro pasmową od lotniska!)Pod nową nazwą hotelu takich opinii nie znajdziecie Państwo,ale pod starą a i owszem. Z takiego sąsiedztwa ja rezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joska1 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.jota.za.digi.pl 01.02.08, 10:16 ja wyjezdzam tam z rodzinka we wrzseniu i mysle ze zle nie bedzie podaje linka dla zainteresowanych www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Occidental+Grand+Monastir- hid_29452.html SAMI ZOBACZCIE pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joska1 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.jota.za.digi.pl 01.02.08, 12:18 www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Occidental+Grand+Monastir-hid_29452.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimałs Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.limes.com.pl 27.06.08, 23:10 sąsiedztwo lotniska zupenie nie ma negatywnego znaczenia - właśnie stamtąd wróciłem, samoloty ani mnie nie budziły, ani też chyba nikomu nie przeszkadzały w odpoczynku na plaży czy przy basenach. po prostu były tez inne dżwięki - szum morza, szum rozmów, śmiechy, muzyka, no i od czasu do czasu do tego dochodził dźwięk samolotu - wtapiał się w to. plusem była odległa o 200 m od bramy hotelu stacja kolejki podmiejskiej (rozkład jazdy był w recepcji, a bez trudu można też go dostać na stacji) - wygodnie i mega tanio (np 2 osoby + dziecko do monastyru i spowrotem za 2 dinary czyli ok. 3,5 - 4 pln)można było dojechać (do monastiru ok 15 min, do sousse ok 20 min), chociaż taxi też nie były drogie, ale jeżdzą z otwartymi oknami = szybkie przeziębienia u dzieci (sporo kasłało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.net.pulawy.pl 10.07.08, 18:06 wylatuje z warszawy 17.07 z dziećmi na dwa tygodnie. chciałabym sie dowiedziec czy hotel oferuje wyposazenie na plaze np. piłki plazowe.z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówa Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.chello.pl 01.09.08, 14:33 O masz poczytałem troszke o tym hotelu na stronce są opinie i sie zastanawiam www.holidaycheck.pl/hotel-oceny+hoteli_Hotel+Bella+Vista-ch_hb-hid_29452.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:46 witam też wybieram sie do tego hotelu pod koniec sierpnia czy ktoś też wybiera sie tam w tym samym czasie z dzieckiem?? i czy ktoś mógłby mi coś napisac o tym hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:51 No ja mam tylko foty z Eartha więc zapodaję, rzeczywiście trochę dziwne usytuowanie ........... no ale cóż www.photoblog.krzywokulski.pl/2008/03/06/hotel-bella-vista-w-tunezji/ nawet nie widać na mapie :) www.photoblog.krzywokulski.pl/2008/04/02/mapa-internetu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek34 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 23:45 Hotel bella vista to ten z lewej,do tego brak nowych basenów ze zjerzdżalniami(co nie zmienia faktu,że jest przy lotnisku).I tak jest lepiej położony niż te kilkaset metrów w prawo np. "ROSA BEACH" i do tego przy 2 dyskotekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.wieszowanet.pl 11.05.08, 11:51 wylatuje 28 sierpinia z Pyrzowic opinie sa rózne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:27 Ja z moją rodzinką jadę 12 czerwca wracamy 19.Jestem pełna obaw,gdy wrócę to wszystko opiszę.Wylatujemy z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA-GAGA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.09.08, 18:51 MY LECIMY 9.10.08 Z WROCŁAWIA . LECIMY Z DZIECKIEM KTÓRA MA 9 LAT CZY KTOŚ LECI W TYM SAMYM TERMINIE Z DZIECKIEM I TEŻ Z WROCŁawia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forsycja Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 13:23 witaj kaśka jestem agnieszka i razem z moim męzem i 3 letnia córeczka również wylatujemy w tym terminie tj 28 sierpnia do hotelu belle vista ale z lotniska we wrocławiu takze moze spotkamy się na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.wieszowanet.pl 29.06.08, 14:30 zobaczymy mam nadzieje ze się nie rozczarujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA-GAGA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.09.08, 18:46 TEŻ LECĘ DO HOTELU BELLA VISTA Z 9 LETNIĄ CÓRĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.chello.pl 14.07.08, 23:55 Ja również wylatuję do tego hotelu z dzieckiem 5 letnim 21.08.2008 r. z Warszawy może się spotkamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forsycja Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:03 witam wylatujemy z wrocławia 28.08 do tunezji hotell bella vista mamy 3.5 letnią córeczke szukamy znajomych czy któś wylatuje w tym terminie z małym dzieckiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 21:08 No to się troszkę ludzi zbiera :) Ja wyjezdzam ze swoim 6-cio letnią skarbem 28.08 z Łodzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 21:15 Chcecie sie dowiedziec więcej to zajrzyjcie tu: www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Bella+Vista-hid_29452.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 15:11 Jest sporo informacji na temat tego hotelu tylko nieco wczęsniej wpisanych. Np. pod tytuł wątku "własnie wróciłem z Bella Vista". Ja też wróciłem z Bella Vista 10.07. Oto moje odczucia: Ogólnie nie jest tam źle, jednak zdecydowanie hotel nie jest dostosowany do takiej ilości gości jakie obsługuje w pełni sezonu. Wszędzie kolejki. Pomimo dość długich godzin wydawania posiłków zawsze i po wszytko stało się w kolejkach. Przy śniadaniu po naleśniki, po omlety, po kawę, itd. Przy obiedzie i kolacji np. po spagetti. Podobnie po pizzę i w szczególności po naleśniki. Wspomnę, że najpierw, przy stoliku trzeba też było odczekać na podanie sztućców, a właściwie trzeba się było o nie upomnieć (samemu trudno je znaleźć). Hotel jest rekomendowany przez Scan H jako idealny dla rodzin z dziećmi. Skutek jest taki, że w hotelu zdecydowanie przeważają rodziny z małymi dziećmi. Sprawia to że atmosfera jest dość spokojna (brak pijanej i klnącej młodzieży) Niestety zarząd hotelu nie jest do końca na to przygotowany. Zaskoczeniem jest dla nich, że dzieći np. wolą zjeść naleśnika lub pizzę niż np. bakłażany czy cynadry lub wątróbkę z grilla . Skutek taki, że po naleśniki wiecznie stały kolejki. Naleśniki (przy basenie) smaży jeden gość, na jednej patelni (mimo że posiada podwójną elektryczną patelnię) i do tego dwóch kolegów zamiast pomagać tylko mu się przygląda i dowcipkuje. Raz ich ostro ochrzaniłem i od tamtej pory gdy ja stawałem w kolejce zaczynali smażyć nalesniki na obu patelniach. Przykro mi było tylko patrzeć jak lekceważąco traktowali oni innych gości w szczególności kobiety z Polski. Może jestem przewrażliwiony ale takie miałem odczucia. Odrębną sprawą jest brak zacienionych miejsc wokół basenów. Przestarzeni jest wystarczajaco dużo by można było dostawić trochę parasoli i leżaków. Niestety nikogo z zarządu hotelu to nie interesuje. Skutek jest taki, że przez całe dwa tygodnie pobytu trzeba było wstawac ok. 7.00 żeby zająć miejsce gdzieś w cieniu. Ogólnie pobyt uważam za udany ale trzeba było 2-3 dni na przyzwyczajenie się do kolejek i pierwotnych zachowań (jak walka o ogień) ludzi wokół basenu. Początek naszego pobytu zbiegł się również z wypadkiem jakiegoś durnia, który skoczył na główkę ze zjeżdżalni do basenu o głębok. 1,2 m i o mało się nie zabił. Wynieśli go z hotelu nieprzytomnego, zalanego krwią. Podobno kolejne dni przeleżał w szpitalu w śpiączce. Efekt taki, że dzieci bały się zjeżdzać. Odpadające kafelki w basench dla dzieci to też prawda. Skutek taki, że po zjechaniu zjeżdzalnią do basenu jednocześnie miało się pilling pięt na betonowym dnie basenu (oczywiście miejscami). Myślę, że negocjatorzy ze Scan Holiday powinni porozmawiać z zarządem hotelu nad wyeliminowaniem mankamentów. Jestem przekonany, że niewielkie poprawki mogą zdecydowanie poprawić sytuację. Jeżeli będą jakieś pytania, to bardzo proszę. Chętnie odpowiem. P.S. Faktycznie należy zdecydowanie pochwalić cały "animation team". Odpowiedz Link Zgłoś
rrino Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 05.08.08, 23:53 A może wybiera się ktoś 28 sierpnia z Krakowa?;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 217.153.54.* 17.09.08, 10:07 Już po wakacjach, a brak nowych wpisów. Napiszcie coś, bo wybieram się w przyszłym roku z całą rodziną(dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 17:25 Wrócilismy 11 IX. Było super. O odpadajacych kafelkach w basenie rezydentka uprzedzila nas już na początku, ale faktem jest - troche przeszkadzały, a nasza córeczka codziennie znajdowała nowe odpadnięte kawałki w brodziku. Ponoć właściciel hotelu ma cos z tym zrobic po sezonie. Naleśniki smażył jeden kucharz, ale na dwie patelnie i robił to baaardzo sprawnie. Zreszta współczuliśmy mu, bo był upał, a Tunezyjczykom w czasie Ramadanu nie wolno nawet kropli wody wziąć do ust aż do zachodu słońca. Ale trzeba przyznać, że naleśniki były pyszne! Z czekoladą, orzechami, dżemem, cukrem, wiórkami kokosowymi... Pizza z baru przy plaży to coś ala margarita. Żadna rewelacja. Posiłki mało urozmaicone. po tygodniu może sie znudzić. Mała jadła na okrągło makaron, frytki i lody. Zemsta Alibaby nas nie dopadla. A posmakowaliśmy wszystkiego. Łącznie z wodą z basenu i morza (to akurat córka). Napoje w barach przy basenie i plaży podawane w kubkach plastikowych wielokrotnego użytku. Sama byłam świadkiem jak jeden ze sprzątaczy wyjmowal z kosza na śmieci wrzucone tam kubki (niektórzy myśleli że to zwykłe jednorazówki) i zanosił je do mycia (czytaj: płukania). Niektórzy turyści brali jeden kubek, sami go myli i cały dzień chodzili z nim po napoje. Leżaki rezerwowalismy ok. 9 idąc na śniadanie. Przy basenie nie było problemów, na plaży gorzej. Plaża z drobniutkim jak mąka piaskiem, idealna dla dzieci. Morze ciepluteńkie, tylko zanieczyszczone wodorostami i odchodami wielbłądów. Dużo muszelek przy brzegu. Sprzedawcy wędrujący po plaży niezbyt nachalni. Z punktu widzenia dzieci - hotel świetny. Plac zabaw: część drewniana z huśtawkami i zjeżdżalniami, część plastikowa - też zjeżdżalnia, domek (ze strychem), huśtawka; Do tego trampolina do skakania. A na środku placu zabaw klatka z małpka Czitą. Malpka uwielbia winogrona. Codziennie po kolacji chodziliśmy ją karmić. Klub Scanbo: cudowne animatorki Zuzia i Kasia. Zajęcia dla dzieci w Mini Klubie od 10 do 12.30 i od 14.30 do 17.30. Byl dzień piratów, dzień indian, malowanie buzi, gra w minigolfa, olimpiada (z medalami i dyplomami) i wiele innych. Codziennie o 20.30 Mini Disco (porównując z ubegłorocznym hiszpańskim - było gorzej - animatorzy tńczą tylko na scenie, a dzieci przed sceną mają tylko patrzeć i ich naśladować. Za malo kontaktu i wspólnych zabaw) A potem animacje dla dorosłych. Animatorzy super. Pozdrowionka dla Momo, Fufu i Titi. Ogólne wrażenia: europejskie cztery gwiazdki to nie są, ale pojechalabym tam jeszcze raz. Wróciliśmy zadowoleni, wypoczęci i opaleni (dla dziecka krem z filtrem 50+ i wróciła opalona jak nigdy dotąd) Z wycieczek polecam Saharę. My byliśmy z trzylatką. No, chyba że ktoś ma chorobe lokomocyjną to odradzam, bo w jeepach strasznie trzęsie. Tunis i kartagina - żadna rewelacja. Tunisu w tym nie ma wcale. Jest Muzeum Bardo (po kilkunastu mozaikach mieliśmy dosyć), Sidi Bu Said (w zasadzie tylko dom tunezyjskiego dostojnika i panorama z dachu) i Kartagina (ta część była najfajniejsza). lunch w trakcie wycieczki - porażka. Tyle mi sie nasunęło. Gdyby coś jeszcze to pytaj, odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafii Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.12.08, 19:38 Hej my również się zastanawiamy nad wyjazdem w to miejsce ekipa 2+1 (5lat dziecko)no i czytając opinie wydaje się spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.strefa.com 06.12.08, 13:56 tez mysle o wyjeżdzie do Bella Vista z mężem i 3letnim synkiem 11.06 na 2 tyg. Tylko trochę wystraszyły mnie niektóre opinie - przypominjaące mi pobyt w Club Verano w Turcji w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
agakuba3 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 10.12.08, 11:11 My też planujemy wyjazd 2+1 (syn lat 8 ) od 25.06.09 i z waszych opisów hotel dobrze się prezentuje.Mam jedno pytanie czy żeby dostać pokój z widokiem na morze to trzeba "dać w łapę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
patka.ben Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 10.12.08, 14:21 My lecimy 09.07 na dwa tygodnie do w/w hotelu też z 8 letnim synkiem...ale do rzeczy .Jeżeli włożysz w paszport $ to postarają się o pokój dla Was.:)Jeżeli zdecydujecie się to wpiszcie się do listy wylotowj 2009... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:24 Nasza rodzina 8 lat i 14 lat dzieci lecimy 9.07-23.07,2009 z Bydgoszczy. Jesteśmy otwarci na propozycje.Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
patka.ben Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 04.01.09, 15:58 Witaj My lecimy w tym samym terminie z Warszawy z synkiem 8 lat+znajomi. Wpisz się na liste wylotową 2009.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANIA Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 89.191.147.* 17.05.09, 14:28 Z TEGO CO WIEM TO Z BYDGOSZCZY NIE MA LOTU JEST Z WARSZAWY LUB POZNANIA MY LECIMY Z RODZINA 2,07,2009 Z POZNANIA POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 195.149.64.* 11.12.08, 12:30 Hej, my też wybieramy sie 25.06.09 z 9 letnim synem, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObiWan Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.vlan473.corcoran.lubman.net.pl 15.05.09, 18:26 My się też wybieramy 25-06-09 na 2 tygodnie. 2+2 (dziewczyny 15 i 13 lat). Liczymy na ładną pogodę i wrażenia (te lepsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.hapay.pl 29.01.09, 18:39 My też lecimy 11.06 do Bella Vista 2+1(syn 12 l.)+siosta z mężem+córka(5 l.)Mamy znajomą animatorkę która poleciła nam ten hotel.Myślę że będziemy tam odpoczwać a nie szukać niedociągnieńć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga119 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 26.02.09, 21:20 Byłem w tym hotelu w lipcu 2008r hotel normalny zależy czego się oczekuje. Składa się z dwóch części starej i nowej a ja byłem w łączniku pomiędzy jednym a drugim. Ale kto jedzie żeby siedzieć w pokoju. Ja narzekałem na Klimę-słaba Tv w pokoju. Polecam wziąć trochę 1$ zostawiasz rano w pokoju i zawsze ci wyrzucą śmieci, dołożą papier toaletowy pościelą pościel zmienią ręczniki, POLECAM I tak samo w restauracji jak będziesz siadać w tym samym miejscu będziesz miała dwóch stałych kelnerów przyniosą ci picie, kwiaty na stole postawią jakiś napój że niby zarezerwowany usiądziesz do stołu a on zaraz podejdzie pomoże a to za 1$ = 3 zł. Pamiętaj żeby się zapisać w miarę szybko na kolację w restauracjach orientalnych w trakcie pobytu możesz skorzystać raz z kolacji w restauracji berberyjskiej i dwa razy z włoskiej. tylko trzeba wcześniej się zapisać na termin bo mają ograniczoną ilość miejsc. Jak masz pytania pisz na adres darecki119@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
molbrot Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 06.12.08, 22:40 Witam serdecznie. Byłam tam na wakacjach i było bardzo sympatycznie.No i muszę powiedzieć , że wybieramy się tam ponownie w lipcu.Szczególnie zachwycona była moja córka (6 lat)która napisała kilka wierszyków o hotelu i o pobycie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 07.12.08, 10:27 Hotel ma pare niedociagniec,ale nie bardzo istotnych. Moze unikajcie pokoi na parterze-mrowki. Hotel jest ok jak na warunki tunezyjskie.Fajne animacje,smaczne jedzenie.Pyszny ser bialy,ktorym zajadalysmy sie z corka. Warto wybrac sie na Sahare i do Kartaginy.Widoki ze Wzgorza Byrsa zapieraly dech w piersi!!!Cudne!!! Zycze milego pobytu i tak fantastycznego pobytu,jak nasz,dzieki poznanym tam znajomym. Pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Bella Vista Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:49 My mieliśmy pokój na parterze i mrowek nie było,pokój nr.2011.Na początku też włożyliśmy 20$ w paszport,ale recepcjonistka nam je oddała,wogóle zajmowali się nami poza kolejnością...Jeżeli na umowie typ pokoju jest CFJ to jest to pokój w nowej części rodzinny z widokiem na morze.Zależy kto za jaki płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.pke.pl 27.01.09, 13:49 Planujemy jechac całą rodzinką na początku lipca z Katowic. Dzis idziemy do Scana, oby nie za późno .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.itcomp.pl 29.01.09, 22:50 o ile ludzi tyle opini ale wiekszosc pozytywnych , mam pytanko czy ktos moze wybiera sie od 18 czerwca ? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.pke.pl 03.02.09, 08:27 Rąbło mi sie z tym lipcem:) wylot 11.06 - na dwa tygodnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniagość Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.ms.gov.pl 03.02.09, 10:27 Witaj Ja wraz z mężem i 6-letnią córką lecę w tym terminie z Warszawy Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.eqs.pl 23.04.09, 16:14 Ja wybieram się już 14 maja z Warszawy - może ktoś się wybiera w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.acn.waw.pl 06.05.09, 19:46 Czy leci ktos w terminie 11.07.09 z warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 14:03 Ja byłam rok temu w tym hotelu polecam wszystkim jest rewelka hotel, fajny, zaraz przy plaży, jedzenie super,obsługa miła, animatorzy też, aż żal było wyjeżdżać!!! pozdrawiam wszystkich którzy w tym roku tam jadą naprawdę godny polecenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 29.05.09, 09:59 My lecimy 11.06 na 2 tyg. z Poznania-niestety nie z Bydgoszczy.Z tego co wiem od przedstawiciela biura podróży, to stara część hotelu jest remontowana, czy był ktoś teraz niedawno i może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
gbujak74 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 29.05.09, 12:53 My chcemy lecieć 18.06.09 na 2 tyg. Powiedziano nam, że prace wykończeniowe są do połowy maja, a prace wewnętrzne do połowy czerwca. I goście z nowej części mogą mieć pewien "dyskonfort akustyczny" co kolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 30.05.09, 16:27 WŁASNIE WRÓCILAM Z BELLA VISTA BYŁO SUPER WSZYSTKO MOGĘ KAŻDEMU OPOWIEDZIEĆ I O REMONCIE I O WSZYSTKIM INNYM, NIE BAC SIE PYTAC JA TEZ MIAŁAM BARDZO DUZO WĄTPLIWOŚCI JAK LECIAŁAM NA MIEJSCU OKAZAŁO SIE ZE NIE SŁUSZNIE, JEŚLI MACIE JAKIES PYTANIA PISZCIE lola2@poczta.onet.pl CHĘTNIE WSZYSTKIM ODPOWIEM POZDRAWIAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.09, 09:11 hej, mam pytanie, przede wszystkim : 1. jaka pogoda - z map wychodzi, że jest teraz koło 27 stopni 2. czy jest podgrzewana woda w basenach 3. z jakiego bylas biura - my lecimy ze scana, chcielibysmy sie wybrac na jakies wycieczki i nie wiemy co bedzie ? 4. jak wygladaja pokoje, o ktory najlepiej prosic ? (gdzie usytuowany), sliczny widok, szybkie dojscie z basenu do pokoj (male dziecko)... to moze na razie tyle :) przepraszam, ze az tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 31.05.09, 10:26 pogoda dokładnie taka jak wskazują mapy czyli 27 stopni w cieniu :-)) podgrzewana woda jest tylko w krytym basenie. Wycieczke zamawialismy ze Scana, pokój najlepszy w części czerwonej , zielona to stara część ja miałam pokój 5004 był śliczny z widokiem na morze, czyściutki, nic nie pourywane, zero jakiegoś grzyba i inne rzeczy o jakiś ktoś wspominał...., hmmm najszybciej to dojdzie sie z zielonej części :-)) ale z czerwonej nie jest tak daleko 2 min spacerkiem chyba da sie przezyć :-)) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 08:01 Agatka, bardzo dziekuje za pomoc, czyli juz wiem na pewno, że bede proscic o pokoj w czesci czerwonej :) a napisz mi proszę jeszcze jak mniej więcej wyglądają wycieczki, może masz ta ulotkę, my tez lecimy ze scana, ale w biurze nie wiadomo nic n/t wycieczek, dokąd są i jakie są ich ceny, na co warto się zdecydować ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 01.06.09, 10:19 Wycieczki sa na quady, karawane i statek piracki w granicach 3-40 dinarów/osobe, na saharę 2-dniowa 180 dinarów/osobe + 20 dinarów strój, i jeszcze są do zwiedzania miast ale cen ich niestety nie pamiętam. Dla ułatwienia przeliczenia ceny 1 dolar = 1,3 z groszem dinara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia_79 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.128.13.121.static.crowley.pl 01.06.09, 15:41 Byłem w zeszłym roku.Jesli coś chceicie wiedzieć, pytajcie.Chetnie odpowiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 01.06.09, 20:24 Powiedzcie mi , czy za zakupy płacić dolarami , czy lepiej wymienić na ich pieniądze? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 19:04 Jakie wycieczki polecacie ? sahara ( 2dniowa odpada), szkoda mi czasu, jestesmy tylko 6 dni, ale karawana ? hmmm tylko czy dziecko da radę ?? Jak to jest z tymi ręcznikami i pilotem, czy faktycznie jest jednorazowa kaucja raz przy meldunku czy trzeba codziennie zdawać ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iza9953 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 02.06.09, 09:37 Witam! Jadę do Bella Visty 25.06 mam pytanie dotyczące pokoju. Wykupiony mam pokój DFJ (2-osobowy z dostawką) to będzie to zielona część czy czerwona Hotelu. I jeszcze czy w łazience jest suszarka do włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 02.06.09, 16:24 może byc zielona a moze czerwona, w zależności jak Cie zakwaterują, suszarki sa w pokojach, w moim działała bez zarzutu. A jesli chodzi o platności czy dolary czy dinary, to nie ma znaczenia, przyjmują i to i to, przeliczajac podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
iza9953 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 02.06.09, 17:54 A od czego zależy w której części dostanę pokój. Która część jest lepsza dla rodzin z małymi dziećmi (2 latka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:55 Agatka mam pytanie,czy możesz napisać imiona Tunezyjskich animatorek i animatorów.Byłam w zeszłym roku i jadę w tym.Ciekawa jestem czy się zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 03.06.09, 23:31 w której cześci dostanisz pokój zalezy od Pani/Pana w recepcji a wiadomo że lepsza jest część czerwona (bo nowsza) Co do animatorów to wszystkich imion nie pamiętam była Mimi, Sisi, Sam, Dico, Snopy reszta nie utkwiła mi w pamięci :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:51 Agatka bardzo Ci dziękuję,wygląda na to że to Ci sami animatorzy byli w tamtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 04.06.09, 16:50 jeszcze był Fifi, Christiano i Nina , przypomniałam sobie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 17:38 a czy był karzeł TITI albo AleX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 04.06.09, 23:58 nie karła nie było, ale nie wiem kto to Alex, byl jeszcze jeden chłopak nie wiem jak miał na imię, tzw DJ zajmował się muzyką no i ich szef... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 05.06.09, 14:33 jeszcze co bym chciał wiedzieć , to czy trzeba zaopatrzyć sie w coś na jakieś insekty? typu OFF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.54.171.233.tvksmp.pl 05.06.09, 18:58 na komary jak najbardziej, w czasie jak ja byłam w nocy było ich pełno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 03.07.09, 23:11 FuFu , Dico, Rico, Christiano,Sam,Mike, Sisi, Dżidżi - czy jakoś tak i jeszcze jedna kobietka - super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 09.06.09, 14:30 witam Jakiej narodowości przeważają goście hotelowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:31 Z Niemiec i Holandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 00:43 Witam, wybieram się do tego hotelu z rodziną na początku lipca. Czy możecie podać jakie w tym roku są wycieczki fakultatywne i w jakej cenie? Czy opisana wyżej Sahara za 180 dinarów zawiera eż El Jem , pustynne zoo i mieszkania w skałach (chyba Mahmata) Czy są rejsy statkiem pirackim? Jakieś inne atrakcje dla rodzin z dziećmi? pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otoja Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 26.06.09, 11:41 wróciłem wczoraj z wakacji. > Czy opisana wyżej Sahara za 180 dinarów zawiera eż El Jem , pustynne > zoo i mieszkania w skałach (chyba Mahmata) ja wykupiłem wycieczkę ze Scana i zwiedzaliśmy: el Djem, Matmate, Douz- tam spaliśmy w hotelu +karawana, wyschniete jeziora, góry atlas, Gafsa- obiad w hotelu, Kairouan- całokowity koszt z karawaną to 190 DT. Wycieczki z innych źródeł zawierały nieco inny program, ale zbliżony do tego ze Scana. Oprócz Sahary są : rejs statkiem , karawana , zwiedzanie souss i Monastiru,Tunis+Kartagina, quady, zoo skutery, lot nad morzem na padochronie i inne. Ogólnie hotel jest zarąbisty, każdy kto narzekał na cokolwiek to dla mnie ćwok i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 22:50 Dzieki za odpowiedź. Ja też jadę ze Skanholiday. Czy pamiętasz może ceny tych atrakcji, które wymieniłeś i torchę szczegółów - ze względu na dzieci (8 + 3) intersuje mnie szczególnie karawana i zoo. A tak przy okazji, nie wiesz ile tam kosztuje wynajęcie pokoju na 1 dobę - My w ramach wycieczki mamy hotel do 12:00 15.07, a wylatujemy o 04:00 16.07, potrzebujemy więc jakiegoś pokoju, zeby nie tułac się z dziećmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otoja Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 26.06.09, 23:59 Prawdę mówiąc to nie orientuję się ile kosztowały : karawana i zoo, bo mnie interesowała tylko Sahara. Z tego co wiem to z karawany ludzie wracali zadowoleni, natomiast z zoo nie bardzo, bo wracali zmęczeni, a i rewelacji w nim nie zobaczyli. Wybierz się z dzieciakami do jakiegoś naszego zoo, zaoszczędzisz im męczarni w upale. Jakoś dziwnie masz ustalone terminy zakwaterowania. Ja miałem od 11.06-25.06 , wylot był o 4 rano, z hotelu wychodziliśmy o 1.45, więc na śniadanie -25.06 już nas nie było. Co innego jak ktoś leciał do Katowic czy Wrocławia, oni 25.06 musieli opuścić hotel o 13.00, a wyjście z hotelu chyba o 17.00, więc to tylko kilka godz. Sprawdź dokładnie do którego dnia masz wykupione wakacje i o której godz. macie samolot, bo takie rozbieżności nie spotkałem. Jeśli masz samolot o 4 rano 16.07 to lecisz albo z Poznania albo z Warszawy i na umowie na pewno masz do 16.07. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.centertel.pl 04.07.09, 17:44 Proszę napisz jakimi samolotami lecieliście i jakimi liniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tvgawex.pl 09.07.09, 07:51 tunezyjskimi - Tunisianair -bodajże tak się nazywają,Airbus A330- samolot duży, dużo miejsca przy fotelach, "elegancko" podane jedzenie., czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
magraj13 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? 07.07.09, 13:19 Ja jadę za 2 dni tzn. 9 lipca - czy może ktoś wie, czy dal dzieci są zabwaki do pisaku typu wiaderko, łopatka, formeki itd... czy może lepiej zabrać ze sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc30 Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.litnet.osi.pl 29.06.09, 16:25 od 12 do 16 zyczyli sobie 30 dinarow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.tosa.pl 09.07.09, 20:41 Mam pytanie - bo jakoś nie mogę znaleźć informacji czy na kolacje obowiązuje "odpowiedni strój". Chodzi mi oczywiście o długie spodnie dla panów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 19:53 długie spodnie na szczęście nie obowiązują - chyba że w restauracji a'la carte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:02 Czy leci ktoś na wakacje 10.06.2010 ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: 109.243.250.* 12.05.10, 16:43 TAK! JA z Mężem i Córcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Co sądzicie o hotelu Bella Vista?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:11 My też lecimy z dziećmi z Warszawy... :) Odpowiedz Link Zgłoś