Dodaj do ulubionych

El Palacio w Hurgadzie

07.05.07, 10:59
Czy ktos może napisać cos o tym hoteliku:)
Obserwuj wątek
    • janusz.amir Re: El Palacio w Hurgadzie 07.05.07, 11:41
      Wyszukiwarka nie gryzie!!
      Temat przerabiany do bólu!!
      Pzdr.
      • amon-re Re: El Palacio w Hurgadzie 07.05.07, 14:33
        janusz.amir napisał:

> Wyszukiwarka nie gryzie!!
        W przeciwieństwie do Janusza ;-))))))
        Ale rzeczywiście to siedlisko rozpusty i przemocy było wielokrotnie opisywane :-
        )))
      • staniwaw Re: El Palacio w Hurgadzie 27.05.07, 22:26
        widzisz janusz.amir jestes doświadczonym forumowiczem a odpisałeś na post jak
        maluch,znalazłem ten tekst bo akurat szukam info o tym hotelu i co...? ano nic
        na wyszukiwarce nie znalazłem albo fiksuje akurat,być może ten facet co mu tak
        super odpisałeś tez akurat szukał jak i ja.Oj nieładnie tu ludzie szukaja info
        ale nie powinni znajdować drwin.Myslę,że jesteś facet na miejscu i jak masz
        info to łaskawie napisz-sam na to czekam,ale jak nie masz co napisać to nie
        pisz nic.
        • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 07:17
          Ten hotel to syf i porażka, zdecydowanie odradzam.
          • staniwaw Re: do derduch 28.05.07, 09:01
            Fajnie ze piszesz ale cos wiecej obszerniej to dla malo bo jest to skrajna
            opinia ale tez wazna,powaznie napisz,czekam,dzieki
            • sruba29 Re: do derduch 28.05.07, 19:14
              Hotel jest super naprawdę polecam. Właśnie z tamtąd wróciliśmy kilka dni temu i
              było cudnie. Był to już nasz drugi w tym roku wyjazd do tego hotelu. Szczerze
              wszystkim polecam. W zeszłym tygodniu hotel zajął pierwsze miejsce pod względem
              żywności i higieny nad całym Morzem Czerwonym więc to też o czymś świadczy...
              • derduch Re: do derduch 28.05.07, 21:59
                hahahahahaha no nie mogę :-)))))))

Weź przestań się ośmieszać. zaplułem monitor ze śmiechu :-)))))

Zmieniam sygnaturkę z tego powoodu :-)))))
                • cameltravel Re: do derduch 28.05.07, 22:06
                  no tak -ciekawam co za konkurs ??

ewa
                  • iberia.pl Re: do derduch 28.05.07, 22:09
                    cameltravel napisał:

> no tak -ciekawam co za konkurs ??
                    >
                    > ewa

Ewa TY nie wiesz???EEEEe to kicha jakas :-DDD
                • iberia.pl Re:derduch 28.05.07, 22:16
                  Derduch Ty sie nie znasz, kolezanka srubka wrocila raptem kilka dni temu z
                  Egiptu i ma najnowsze newsy a Ty kiedy ostatnio byles w Egiptowie?Takie same
                  wieki temu jak i ja :-DDDDDDDDDDDDDD
                  • derduch Re:derduch 28.05.07, 22:22
                    iberia.pl napisała:

> Derduch Ty sie nie znasz, kolezanka srubka wrocila raptem kilka dni temu z
                    > Egiptu i ma najnowsze newsy a Ty kiedy ostatnio byles w Egiptowie?Takie same
                    > wieki temu jak i ja :-DDDDDDDDDDDDDD

O przepraszam! Byłem w marcu przecież.
                    • iberia.pl Re:derduch 28.05.07, 22:24
                      w ktorym?jak w tym to ja tez, ale to juz tyllleeee czasu minelo, ze przeciez
                      nie mamy ostatnich newsow, prawda?A srubka MA!
    • platynka.iw Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 22:18
      Ten syf pierwsze miejsce i to w jakims podejrzanym konkursie?
      chyba sami oglosili ten konkurs i byli jedynymi uczestnikami-i sami sobie
      przyznali glowna nagrode :D

<rotfl>

• cameltravel Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 22:20
        ide w zakład, że to Gomaa, Mahmoud lub któryś inny kelner wymyślił taki text
        żebyś tylko do tego jednego hotelu wracała :)

iberio - ja nie wiele wiem :(

Ewa
        • sruba29 Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 22:29
          Byliśmy na uroczystościach z okazji tego konkursu i mogę śmiało powiedzieć, że
          sami sobie tego nie wymyślili. Wszystkim ten hotel gorąco polecam.
          • iberia.pl Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 22:32
            a czy mozesz pnapisac, jakie inne hotele zdobyly podobne trofea?No chyba, ze El
            Palacio zajal pierwsze trzy miejsca.....
          • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 28.05.07, 22:36
            To wyjaśnij nam:

1. Z jakiego powodu sieć Sun Rise się go pozbyła
            2. Z jakiego powodu odebrano im gwiazdkę.
            3. Ile w tym hotelu jest restauracji w ALL
            4. Ile barów z jedzeniem w ALL
            5 Ile basenów
            6 Ile basenów podgrzewanych
            7 Jakim cudem hotelina 3* może pokonac 3 czy 4 gwiazdkowe? :-))))
            • depresja123 Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 14:58
              Cała Hurgada gada o tym dlaczego hotel został sprzedany a ty nic nie wiesz? Czy
              ty tam byłeś?
              • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 15:25
                Byłem, niestety byłem.
                Odpisz w punktach, jasno jak ja zamiast pisac bzdury totalne.
                Robisz to specjalnie żeby i inni w te bagno się władowali?
    • kari45 Re: El Palacio w Hurgadzie 29.05.07, 08:29
      Widze że potraficie podnieść na duchu. A już niedługo wyjazd :(
      • iberia.pl Re: El Palacio w Hurgadzie 29.05.07, 10:30
        kari45 napisała:

> Widze że potraficie podnieść na duchu. A już niedługo wyjazd :(

to na drugi raz zanim zostawisz pieniadze w biurze pdorozy to zrob male
        rozeznanie co do hotelu....
      • ewano2 Re: El Palacio w Hurgadzie 29.05.07, 10:53
        Kari, przeżyjesz. Hotel ma przyzwoite, czyste i ładne pokoje. Niestety, jest to
        moloch-gigant, dzikie tłumy ludzi, co przekłada się na jakość obsługi i
        posiłków, atmosferę i wypoczynek na przyhotelowej plaży itp. Po prostu - ja
        osobiście nie lubię lotnisk i pobyt na ich traktuję jako nieunikniony
        przystanek w podróży. Natomiast nie chciałabym spędzać na nim całego urlopu, a
        wakacje w El Palacio tak właśnie wyglądają... jak na lotnisku, niestety.
    • kari45 Re: El Palacio w Hurgadzie 29.05.07, 13:37
      :(:(:( Załamka
      • kronikus Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 13:01
        EE spoko jak komuś sie w duszy poprzewracało to będzie na wszystko narzekał, ja z dziewczyną wróciłem z El Palacio 2 tygodnie temu i nie żałuję pobytu w nim, hotel jest czysty i przyjemny jak na Egipt, jedzenie OK i nigdy niczego nei brakło i radzę na samym początku pozwiedzać stołówkę bo są w niej 2 stanowiska z posiłkami tylko niektórym już się dalej iść nie chce i narzekają że kolejka jest a drugie stanowisko jest wolne :P albo i minimalna ilościa osób. Drinki są OK oczywiscie lepiej jak się rzuci 1$ co 2-3 dni to będą ciekawsze :) Basen jeden ale nie jest jakoś bardzo okupowany i spokojnie mozna popływać choć polecam maskę i minirafę za restauracją rybną ORKA to obok statków sa tam na końcu 2 zejścia ale lepiej umiec pływac bo jest spadek kilkumetrowy :) W hotelu trzymaliśmy się kilkuosobową grupą i nikt z nas nie narzekał na hotel, owszem mogło by być lepiej ale to już czepianie się szczegółów tak samo jak tego że nie ma np rezydenta cały czas w danym hotelu :) Acha jedzenie podobno się bardzo poprawiło od jakiegoś czasu, jest go więcej i bardziej różnorodne tak twierdził koles który był 3 razy w tym hotelu i jego słowa potwierdziła rezydentka z Eximu która sama jadła w El Palacio mimo że była z innego hotelu. Ogólnie głowa do góry i optymistycznie patrz na wyjazd a na pewno nie będziesz żałowac. A co do Derducha to niech jedzie do Turcji tam hotele sa o klase albo i 2 lepsze może tam będzie mu odpowiadać. Najwiecej narzekają ci co im sie w duszy poprzewracało i robią z siebie wielkich panów za granica a w polsce ledwo łącza koniec z końcem.
        • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 13:08
          kronikus napisał:

> A co do Derducha to
          > niech jedzie do Turcji tam hotele sa o klase albo i 2 lepsze może tam będzie
          muodpowiadać.

Byłem, odpowiadało. Wolę dobry hotel w Egipcie czy na Dominikanie.

Najwiecej narzekają ci co im sie w duszy poprzewracało i robią z s
          > iebie wielkich panów za granica a w polsce ledwo łącza koniec z końcem

Tak, przewróciło mi się we łbie z dobrobytu, w Polsce wydaję też sporo, nie mam
          co z kasą robić. W tym roku byłem juz na Florydzie, w Egipcie, na Majorce i
          Ukrainie, w wakacje ze dwa razy też gdzieś polecę. Także z tym wiązaniem końca z
          końcem to... :-))))))))

A Palacio to najgorszy hotel w jakim byłem w Egipcie, lista w których byłem
          znana stałym bywalcom Forum i TWA, na życzenie przedstawię.
          • ewano2 Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 13:26
            Pewnie, że z odpowiednim nastawieniem można wiele znieść! Ale tekst, że
            to "dobry hotel jak na Egipt", świadczy własnie, że nie masz pojęcia o czym
            piszesz, Kronikus!! Jak na Egipt to to jest właśnie beznadziejny hotel! Jak na
            Hurghadę! I właśnie w Egipcie za te albo i mniejsze pieniądze można dostać coś
            o wiele wiele lepszego!!
            Oczywiście, jak się tego wszystkiego nie wie i nie ma porównania, to jakoś się
            i w El Palacio przeżyje...
            • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 13:42
              ewano2 napisała:

Idealnie wyraziłaś to o co mi chodzi, może i bywają w Egipcie gorsze hotele, ja
              jednak na szczęście nie miałem okazji w takim być.
              Miałem tego pecha że byłem w Palacio w styczniu, a wcześniej w grudniu w Sea
              Gull, porównanie było przerażające.
              • kari45 Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 14:27
                do DERDUCH, A takie małe pytanko skoro tak sie znasz na Egipskich hotelach to
                dlaczego pojechałeś w styczniu do El Palacio skoro to taki ponoć " syf"
                • ewano2 Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 14:37
                  Oj, Kari Kari! Widocznie zrobił tak jak Ty - najpierw wykupił hotel, a potem
                  pytał na forum ;);)
                  A tak na serio - nie wiem, jak to było w przypadku Derducha, ja miałam
                  szczęście odwiedzać ten hotel wielokrotnie, nie musząc na szczęście w nim
                  mieszkać. Odwiedzałam w nim przyjaciół, którzy byli w Hurghadzie wtedy co i ja,
                  i za każdym razem było to traumatyczne przeżycie... Ich opowieści tylko to
                  wrażenie potęgowały... Ale, powtarzam, przeżyjesz, a na przyszłość najpierw
                  pytaj na forum, a nie rezerwuj, potem pytaj i jeszcze obrażaj się jak ktoś
                  odpowiada nie po Twojej myśli;)
                  Miłego pobytu!
                • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 17:06
                  Było to w styczniu, z tym że 2005. Palacio miał wtedy same doskonałe opinie,
                  zarówno na Forum jak i u zaufanych Agentów, uwierz mi ale zapłaciłem wtedy sporo
                  więcej niż teraz za ten hotel się płaci, zapłaciłem bo chciałem dobrego hotelu,
                  zastałem MOCNO przeciętny. Żeby było jasne, napisze w punktach co dyskredytuje
                  ten hotel jako 5 czy 4 gwiazdkowy:
                  1. na ponad 2000 osób jedna restauracja w ALL
                  2. jeden bar z przekąskami
                  3. jeden mały basen
                  4. brak basenu podgrzewanego, zimą dokuczliwe bardzo.
                  5. Brak plaży, ledwie ok. 15 metrów szerokie sztuczne zejście piaszczyste, w
                  innych miejscach wpadasz od razu na 5-6 metrów głębokości lub z zewnętrznej
                  strony po zzieleniałych kamieniach na rafy. Podczas naszego pobytu dwie osoby
                  poślizgnęły się tam i jedna złamała rękę, druga skręciła nogę w kostce.
                  6. Ciągły brak ręczników plażowych, te co były to stare dziurawe i brudne szmaty.
                  7. Codzienna walka o wolne leżaki, im dalej budynku głównego tym bardziej brudne
                  i rozlatujące się, te na samym cypelku lepiły się z brudu.
                  8. Ustawiczny brak jedzenia, ZERO sałatek

To tak na szybko tyle...

To dla porównania Dana Beach w której byłem w marcu w tym roku:
                  Ogromny basen podgrzewany, dwa kolejne z wodą zwykłą, trzy stałe restauracje w
                  ALL, trzy tematyczne za rezerwacją. Barów z jedzeniem i piciem nie wymienie bo
                  nie jestem w stanie spamiętać... na pewno ponad 10. Pokój :-) Mieliśmy
                  apartament ok. 70m 2 sypialnie, 2 łazienki, salon, kuchnia itp.
                  I nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten wyjazd, ani dolara które hojnie
                  (jak zwykle) rozdawałem obsłudze.
              • kronikus Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 16:57
                Miałem tego pecha że byłem w Palacio w styczniu, a wcześniej w grudniu w Sea
                > Gull, porównanie było przerażające.
                Ja na szczeście w Sea Gull nie byłem ale z opini na forum też ten hotel nie jest taką rewelacją jak go opisujesz z zewnątrz ładny ale wychodzi się wprost na brudną i głośną ulice główną więc ja rewelacji w tym nie widzę do tego dochodzi podział na gości lepszych i gorszych czyli jak zapłacisz to do nowej cześci a jak nei to do starego syfu co potwierdzają wypowiedzi na forum
                www.wakacje.pl/hotele/egipt/sea-gull-resort-611.html Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. My daliśmy 5$ w paszport tylko po to aby miec widok na morze i faktycznie rano jak się wstawało to było cudnie nawet 2 minutowy spacer na stołówke nie przeszkadzał. Wielką zaletą El Palacio jest specyficzny mikroklimat tzn przez cały dzień od lewej strony wieje więc jak się leży to nie czuć gorąca i temperatura tak nie dokucza. POlecam wszystkim dac te 5$ w paszport i poprosić o pokuj w lewym skrzydle na 2 piętrze z widokiem na morze, wadą jest pewna odległość do stolówki ale widok rekompensuje wszystko.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8115083f3db1651b.html
                • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 17:14
                  1. Jak byłem w Sea Gull nowej części jeszcze nie było.
                  2. Miałem jeden z najlepszych pokoi w hotelu, z bezpośrednim wyjściem z tarasu
                  na basen.
                  3. 5$ to się daje wieczorem barmanowi żeby nam drinki donosił, a nie żebym sam
                  latał, recepcjoniście bym się wstydził(to moja prywatna opinia, nie musi się z
                  nią nikt zgadzać)
                  4. Nikt mi nie wciskał kitów że Sea Gull jest taki wspaniały, o Palacio były
                  same superlatywy... a to przeciętny hotelik.
          • depresja123 Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 14:46
            Dla mnie same dziwne rzeczy wypisujesz. Wróciłam z EL Palcio 25maja2007r. Za
            ORKĄ sama się opalałam na pustej ławce ,gdy mąż pływał z fajką i w promieniu 25
            metrów nie było żywego ducha. Po godzinie zjawił się jeden duch i namawiał mnie
            na masaż w gabinecie odnnowy. Pewnie że przy basenie było dużo ludzi na
            leżakach. Ale w basenie raczej niewiele. Na plaży od północnej strony hotelu
            zawsze było cicho i spokojnie. I piękne otwarte morze. Jeśli chodzi o stołowkę
            to faktycznie były tłumy, ale zawsze był wolny stolik. A przez cały dzień przy
            basenie działał bar przekąskowy. Każdy gość ma do dyspozycji po jednej kolacji
            w rest. włoskiej i rybnej gdzie zamawia z karty ( w ramach ALL.) Pozdrawiam
            • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 15:18
              Nie wiem w jakich hotelach byłaś wcześniej, napisz, zobaczymy jaką masz skalę
              porównawczą. Dla mnie i jak widzisz nie tylko, był to zdecydowanie najgorszy
              hotel w jakim byłem w Egipcie.
        • iberia.pl Re: El Palacio w Hurgadzie-do kronikusa 30.05.07, 19:49
          kronikus napisał:

> EE spoko jak komuś sie w duszy poprzewracało to będzie na wszystko narzekał,
          >Najwiecej narzekają ci co im sie w duszy poprzewracało i robią z s
          > iebie wielkich panów za granica a w polsce ledwo łącza koniec z końcem.

dlaczego uwazasz, ze jesli ktos narzeka, albo byl w lepszym hotelu niz El
          Palacio to od razu nowobogacki???Co ma piernik do wiatraka?
          • kronikus Re: El Palacio w Hurgadzie-do kronikusa 31.05.07, 22:56
            iberia.pl napisała:

> dlaczego uwazasz, ze jesli ktos narzeka, albo byl w lepszym hotelu niz El
            > Palacio to od razu nowobogacki???Co ma piernik do wiatraka?

Nie napisałem że nowobogaccy a wręcz przeciwnie :) Z obserwacji polskich turystów w Egipcie i nie tylko w nim wysnuwam jeden wniosek że do europy z kulturą to nam jeszcze bardzo daleko, zachowujemy się jak książątka którym się wszystko należy a sami nie potrafimy uszanować czyjejś pracy i uważamy siebie za lepszych. Część osób nie rozumie ichnich kultur i są zdziwieni tym że jedni goście są obsługiwani przez kelnerów szybciej i lepiej a oni nie ale o napiwku to zapominają albo twierdzą że obsługa to śmierdzący obowiązek kelnerów i nic nie dają.
            Wcale nie uważam że El Palacio jest najlepszym hotelem w HRG bo nie jest napewno jest kilkanaście a może i kilkadziesiąt lepszych nie wiem wszystkich nie zwiedziłem ale twierdzenie że w hotelu jest syf i nic poza nim to bzdura na kółkach.
            Jedzenia jest w brud i różnorodne są sałatki, nabiał, warzywa i owoce kazdy znajdzie coś dla siebie a barków jest 2 a nie jeden więc Derduch chyba od twojego pobytu sporo się zmieniło albo Ci się nie chciało po prostu zajrzeć dalej :) dodatkowo na kolację są na zewnątrz pieczone i grillowane potrawy, nawet 2 razy były małze. Hotel jest spory i ludzi w nim niemało ale to też ma swój urok bo nie kazdy lubi wymarłe miejsca.
            Hotel ma swoje wady ale tak naprawdę wszędzie można się doczepić do czegoś nawet w 7* hotelu (Dubaj - polecam Derduch powinno zaspokoić i twoje gusta choć kto wie :) ) Do wad El Palacio można zaliczyc już nie najnowsze budownictwo i trochę wysłuzony sprzęt np. klima i lodówka ale są to mało ważne przynajmniej dla mnie rzeczy.
    • kari45 Re: El Palacio w Hurgadzie 30.05.07, 14:28
      Aha dzieki bardzo KRONIKUS za konkretna odpowiedź
      • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 02.06.07, 06:57
        Kronikus to bardzo wiarygodna osoba, szczególnie gdy sam ze sobą polemizuje,
        czekam aż zacznie sam siebie prać po pysku:
        forum.wakacje.pl/egipt/desert-rose-relacja-z-maja-728723.html&s=3
        Koleś mnie rozwalił :-)))))
    • depresja123 Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 13:58
      Byłam ta pod koniec maja (tego roku) Było bardzo fajnie. Basen może nie duży
      ale i tak w nim mało osób opływa. Czysto, obsługa miła, klimatyzacja działa ,
      jedzenie dobre, weź buty do wchodzenia do morza-uwaga na jeżowce! Piękne
      kolorowe rybki dla pływających z fajką. Na końcu hotelu za rest.rybną ORCA -
      (bardzo polecam) wielkie kolorowe ryby -ciekawsze niż na nurkowaniu czy w łodzi
      podwodnej. Blisko do miasta. Apteka przy hotelu. Mnie bardzo pasuje ten hotel.
      • derduch Re: El Palacio w Hurgadzie 03.06.07, 15:24
        depresja123 napisała:

> Blisko do miasta.

Albo go przenieśli albo kłamiesz. Przecież to totalny wygwizdów, obok nie ma NIC
        oprócz tych dwóch bliźniaczych hotelików! A może go przenieśli?!?!?!?! :-)))))
        Ty, to może i plaza tez tam jest?
        Żarty, po prostu żarty sobie robisz, chyba że do tej pory jeździłaś nad Bałtyk...
        Pojedź raz do prawdziwego 4 czy 5 gwiazdkowego hotelu w Egipcie, na tą padaczke
        nie będziesz chciała splunąć nawet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka