pocztowka_z_egiptu 13.05.07, 18:55 niedługo wybieram sie do egiptu na rejs po nilu z alfa star. czy ktos moze był na takim rejsie i wie na jakich statkach oni plywaja? chodzi mi o nazwy statków. moze jakies komentarze? i co to sa okna wewnetrzne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carola84 Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 09:05 Czesc Tez planuje podroz z Alfa Star 19 wrzesnia - Rejs po Nilu dlatego chcialabym dolaczyc sie do tego pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 11:30 Płynąłem z alfa " Prince Omar " okna wewnętrzne to wychodzące na korytarz. Na statku były tylko zewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 11:36 www.aotravelegypt.com/Photo_Album.html Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 18:28 Dzieki za odpowiedzi:-) Proszę o jeszcze. Może jeszcze jakies statki? A tak a propo czy sa jakies limity na korzystanie z wody pod prysznicem? Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 08:07 Nie ma żadnych limitów. Skąd ten pomysł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorie3 Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 11:58 O, statek wygląda klasa. Fajne pokoje. Jest co tam robić, jak już się płynie? Jak jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
yrec61 Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 12:38 ze statkami to czasami jest loteria, my mieliśmy w katalogu napisane 4*, a armator podstawił nam 5* Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 13:27 Możesz się opalać na pokładzie , pić drinka w barze , moczyć d... w baseniku, oglądać tv w kajucie, biegać na bieżni, ale najlepiej podziwiać mijane miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorie3 Re: rejs po nilu statki 16.05.07, 13:39 :] Jej, ja o niczym innym nie marzę po paru miesiąach roboty w pracy i pracy w domu. Ale to może innym razem, w tym roku będę się wylegiwać w Hurghadzie bardziej stacjonarnie ;) Żeby to tak zawsze było, płaciesz za 4*, dostajesz 5*. I tak na codzień. Zamawiasz pączka, a dają i kawałek tortu w tej samej cenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: rejs po nilu statki 21.05.07, 11:31 Prośba o ifo .Czy na statku 4* w kayutach są lodówki ponoć 5* mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kronikus Re: rejs po nilu statki 21.05.07, 19:58 Ja wróciłem parę dni temu z Egiptu i mielismy m.in rejs na statku 4*, generalnie statek OK tylko łazienka trochę mała i lodówki w pokoju nie było tak to w porzadku choć jak poszedłem obejrzeć cumujący obok 5* to różnica kolosalna po powrocie te 4 * wydao mi się zbyt dużo, statek to M/S Rosetta i była to wycieczka z Triady, jedzenie spoko. Wrażenia z wycieczki OK ale polecałbym ja raczej starszym osobom niż młodszym bo 7 dni to za długo na taką wycieczkę i spokojnie mozna było to zrobić w 4 dni a resztę spędzić w hotelu na nurkowaniu. Teraz to wolałbym wykupić 2 tygodnie wypoczynku i dodatkowo na miejscu wziąść 3 dni wycieczkę autokarem do luxoru, karnaku. Acha jesli chodzi o Triadę to nie zwracaja oni części pieniędzy ze 130$ które sie wpłaca tzn jedna z pań powiedziała ze nie będzie wogóle jeździła nigdzie tylko siedziała na statku a przewodnik chciał jej oddać tylko 56 $ nie wiadomo po co zatrzymując resztę skoro nie wychodziła poza pokład. Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 do Kronikusa 21.05.07, 21:16 Z jakich biur podróży były osoby na tym statku? Czy tylko z Triady? Odpowiedz Link Zgłoś