Dodaj do ulubionych

rejs po nilu statki

13.05.07, 18:55
niedługo wybieram sie do egiptu na rejs po nilu z alfa star. czy ktos moze
był na takim rejsie i wie na jakich statkach oni plywaja? chodzi mi o nazwy
statków. moze jakies komentarze? i co to sa okna wewnetrzne?
Obserwuj wątek
    • carola84 Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 09:05
      Czesc
      Tez planuje podroz z Alfa Star 19 wrzesnia - Rejs po Nilu
      dlatego chcialabym dolaczyc sie do tego pytania:)
    • aeki Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 11:30
      Płynąłem z alfa " Prince Omar " okna wewnętrzne to wychodzące na korytarz. Na
      statku były tylko zewnętrzne.
    • aeki Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 11:36
      www.aotravelegypt.com/Photo_Album.html
      • pocztowka_z_egiptu Re: rejs po nilu statki 14.05.07, 18:28
        Dzieki za odpowiedzi:-) Proszę o jeszcze. Może jeszcze jakies statki? A tak a
        propo czy sa jakies limity na korzystanie z wody pod prysznicem?
        • aeki Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 08:07
          Nie ma żadnych limitów. Skąd ten pomysł ???
          • fantasmagorie3 Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 11:58
            O, statek wygląda klasa. Fajne pokoje. Jest co tam robić, jak już się płynie?
            Jak jedzenie?
            • yrec61 Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 12:38
              ze statkami to czasami jest loteria, my mieliśmy w katalogu napisane 4*, a
              armator podstawił nam 5*
            • aeki Re: rejs po nilu statki 15.05.07, 13:27
              Możesz się opalać na pokładzie , pić drinka w barze , moczyć d... w baseniku,
              oglądać tv w kajucie, biegać na bieżni, ale najlepiej podziwiać mijane miejsca
              • fantasmagorie3 Re: rejs po nilu statki 16.05.07, 13:39
                :] Jej, ja o niczym innym nie marzę po paru miesiąach roboty w pracy i pracy w
                domu. Ale to może innym razem, w tym roku będę się wylegiwać w Hurghadzie
                bardziej stacjonarnie ;) Żeby to tak zawsze było, płaciesz za 4*, dostajesz 5*.
                I tak na codzień. Zamawiasz pączka, a dają i kawałek tortu w tej samej cenie ;)
                • elekta Re: rejs po nilu statki 21.05.07, 11:31
                  Prośba o ifo .Czy na statku 4* w kayutach są lodówki ponoć 5* mają.
                  • kronikus Re: rejs po nilu statki 21.05.07, 19:58
                    Ja wróciłem parę dni temu z Egiptu i mielismy m.in rejs na statku 4*, generalnie statek OK tylko łazienka trochę mała i lodówki w pokoju nie było tak to w porzadku choć jak poszedłem obejrzeć cumujący obok 5* to różnica kolosalna po powrocie te 4 * wydao mi się zbyt dużo, statek to M/S Rosetta i była to wycieczka z Triady, jedzenie spoko. Wrażenia z wycieczki OK ale polecałbym ja raczej starszym osobom niż młodszym bo 7 dni to za długo na taką wycieczkę i spokojnie mozna było to zrobić w 4 dni a resztę spędzić w hotelu na nurkowaniu. Teraz to wolałbym wykupić 2 tygodnie wypoczynku i dodatkowo na miejscu wziąść 3 dni wycieczkę autokarem do luxoru, karnaku. Acha jesli chodzi o Triadę to nie zwracaja oni części pieniędzy ze 130$ które sie wpłaca tzn jedna z pań powiedziała ze nie będzie wogóle jeździła nigdzie tylko siedziała na statku a przewodnik chciał jej oddać tylko 56 $ nie wiadomo po co zatrzymując resztę skoro nie wychodziła poza pokład.
                    • becikowe5 do Kronikusa 21.05.07, 21:16
                      Z jakich biur podróży były osoby na tym statku? Czy tylko z Triady?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka