Dodaj do ulubionych

Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora

27.05.07, 18:15
w sharm .Lecę tam w czerwcu z biurem SELECTOURS ....CZY ktoś był z nimi w
egipcie ? Jakim samolotem się leci z tego biura?
Interesuje mnie wszystko o tym biurze podróży i hotelu? Za odpowiedzi będę
wdzięczna zaznaczam że wykupiłam opcje all inn.
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 27.05.07, 18:17
      a co o tym hotelu, biurze i samolocie powiedział ci sprzedawca który ci go
      sprzedał - bo chyba cos powiedzial - czy poprostu wziołes co było ??

nie odbierz mnie źle ale .... zadziwia mnie jak mozna zapłacić za cos o czym -
      jak piszesz nic - N I C nie wiesz.

Ewa

PS - Amphoras jest na liscie moich ulubionych hoteli :)
      • zeel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 27.05.07, 18:29
        Zamówiłam przez neta ,..ale wczesniej oglądałam ofertę ze zdjęciami i
        zapewnienie przez wakacje.pl że to swietny wybór.......ale czytając niektóre
        posty zaczęłam mieć małe obawy ...dlatego poszukuje osób które z autopsji
        napiszą mi prawdę ,dodam że nie jestem wymagająca ale lubię zjeść i pić a w
        opcji all to powinnam mieć.W ofercie wszystko ok !
        • cameltravel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 27.05.07, 18:35
          Amphoras:
          www.amphorashi.com

extra hotel
          amonek pisał ze all dziala w 3 barach ale ze sam hotel jest oki :)

on juz niedługo z niego wroci - poczekaj tydzien a dostaniesz najnowsze newsy :)
          mi hotel baaaaaaaaardzo sie podoba ma wsio co trzeba

select lata koral blue - fajne linie - ostatnio pisalam o nich na forum poszukaj
          w postach z okolic 8- 16 maja :)

w amphorasie wakacje beda udane

ewa
          • kaska571 Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 20:34
            Wybór bardzo dobry. Wróciłam do niego po dwóch latach i uważam że zmieniło się
            na korzyść. Porządna restauracja,dobre i w dużym wyborze jedzenie, piękna
            zieleń dookoła, pokoje wszystkie o.k., baseny czyściutkie, dużo leżaków na
            plaży, pomost w porządku, no i rafa !!!!!!
    • kasiora7 Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 21:13
      napisz swój adres e-mail to wyślę Ci kilka świetnych fotek z tego hotelu. Swoją
      drogą hotel polecam - świetna lokalizacja, świetne jedzenie, super baseny i
      ekstra rafki.
      • bobo1964 Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 21:28
        Witam serdecznie.
        Jeżeli to nie jest duży problem ,to ja również proszę o zdjęcia z tego hotelu.
        Wybieram się z rodziną do Amphory w lipcu.
        Z góry dziękuję za zdjątka. Podaję mój adres: bobowit@wp.pl
        Pozdrawiam serdecznie zakochanych w Egipcie.
        • kasiora7 Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 22:36
          właśnie wysłałem zdjęcia - gdyby nie doszły to daj znać
      • zeel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 01.06.07, 12:35
        Dziękuje za informację ;-) będę wdzięczna za fotki adres : sharki4@o2.pl
      • zeel do kasiora7 01.06.07, 13:01
        Proszę o dokładne informację , za fotki będę wdzięczna :-)
        I może wiesz gdzie tanio można tam kupić egipską biżuterię Ze srebra lub złota)
        z każdej podróży lubię mieć jakąś małą pamiątkę biżuteryjną...noo cóż jestem
        tylko kobietą !!!
        Pozdrawiam
        Mój adres: skobar1@o2.pl
    • staniwaw Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 22:21
      Byłem 21-28.09.2007 na pobyciewszystko było ok,choć znam inne opinie,ale nie
      czepiajmy się,chętnie wróciłbym bo hotel ma ciekawa architekturę,w zasadzie nie
      ma złych pokoi,każde maja swoje plusy.Wyżywienie dobre. Osobiście nie wiem
      gdzie widziano te piekną rafę ale "taką sobie to rafa była" Piękniejsze rafy
      widziałem kawałek "wyżej"od Amphoray- na Nabeq /ok 20 km/.Pomost taki
      sobie ,ale to nie jest ważne jakim pomostem podchodzisz do zejścia-to jest
      szczególarstwo,więc jak napisałem nie czepiajmy się.Słowem warto.Acha-animacje
      superrrr.Stosunkowo łatwo podjechać na Old Market i do Nama Bay też. Jeżeli
      masz pytania-pytaj.
      • zeel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 01.06.07, 12:41
        pytań mam dużo a więc jak prosto i łatwo dojechać do Nama i gdzie najtaniej
        można dostać jakieś fajne pamiątki.ogólnie proszę o wszystkie informacje ;- czy
        faktycznie są tam jakieś mrówki lub inne owady ,jak z leżakami , czy wszystkie
        pokoje maja tarasy?
        a i gdzie najtaniej można dostać piękną egipską biżuterię :-)
        mój adres : sharki4@o2.pl
    • synai_walker Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 29.05.07, 23:26
      wróciłem z w/w obiektu dzisiaj rano - opinie na gorąco :

1. architektonicznie hotel jak i cały obiekt to majstersztyk
      2. usytuowanie dobre, sasiedztwo plazy ale niestety korzystac z morza w
      tradycyjnym rozumieniu się nie da.
      3. Baseny to duża zaleta tego obiektu jest ich 6-7 ztego tylko przy 2 działa ALL
      inclusive

teraz moje zastrzezenia które mogą dyskwalifikowaa obiekt:

1. SMRÓD - wyobrażcie sobie że całą zieleń na obiekcie jest zreaszana wodą z
      szamba...wieczorami nie da sie wytrzymać przez ten smród roi się od robactwa.
      Każda z osób która tam byłą narzekała na pokąsania nóg...jak dla mnie TRAGEDIA

2. brak REZYDENTA. Nie wierzcie w bajki w opiekę rezydenta. Żadne biuro nie
      posiada tu rezydenta. Rezydent przyjeżdza 3 razy w tygodniu na sesje po 30
      minut...Jak nie chcecie się denerwować lepiej żadajcie od biór podróży
      oświadczeń że rezydent jest zawsze na miejscu.
      Jako klient biura EXIM jak i cała reszta przy KAŻDEJ telefonicznej interwencji u
      pani Anety M. ( tzw. "rezydenta" ) uzyskiwalismy informaqcje że Pani nie ma
      czasu etc etc... szokujące ale prawdziwe. W tym hotelu jesteś zdany sam na
      siebie. Jeśli nie znasz języka angielskiego jesteś stracony. Wiem to po tym co
      widziałem - przykład starsze osoby zapisały się na wycieczkę do kairu a
      pojechały do jerozolimy...po zorientowaniu sie organizatrtow zostały "odstawione
      do hotelu"

3. Animacjami włoskimi można sie porzygać...miło jest popatrzec dzień i dwa ale
      nie cały tydzień...zamiast relaksować te animacje denerwują. Totalny brak muzyki
      do strawienia przez Polaków.

4. Mimo iż Polaków jest najwięcej zaraz po włochach nikt tam nie kwapi się by
      cokolwiek zrobić by polskojęzycznej klienteli umilić czy usprawnić pobyt.
      Wkur...e były opisy potraw na szwedzkim stole w języku rosyjskim.

reasumując hotel ma to coś ale wady są równie ewidentne które w pewnych
      sytuacjach dyskwalifikuja ten hotel.
      • staniwaw Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 30.05.07, 09:12
        poprzednik nie dodal wiec ja napisze,ze nie ma wieprzowiny golonki etc za ktora
        tesknia Rodacy,smrod to nie woda z szamba a efekt "przygotowania i tzw
        uzdatniania" wody morskiej do podlewania roslin,muzyka moze razic,nalezy zabrac
        MP3 z kraju a nie narzekac,kurorty jak wiadomo nie byly stworzone dla Polakow
        wiec trudno oczekiwac podporzadkowania,zgineliby arabowie liczac tylko na
        Nas,nawet nie stanowimy wiekszosci,prosze zobaczyc jak kupuja rosjanie na
        bazarach..wsijo jak leci...a my sie z groszem liczymy,dla nich liczy sie ten
        kto im mamomy przysparza, wiec nie gdybajmy o muzyke w Amphorass;gdy kompleks
        jest dla wlochow
        • synai_walker Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 30.05.07, 12:32
          oficjalnie to "woda uzdatniona" ale zapewniam że odsolona woda nie tak pachnie
          zreszta w chwilach szczerości sama obsługa ( animatorzy ) przyznali że to woda
          pochodzaca z szamba. Ten charakterystyczny zapach wody która spuszczasz z
          akwarium jest nie do zniesienia. Do "uzdatnionej wody" nie lgnie robactwo...

Co to braku polskiej lokalizacji... otoz Polacy to druga po wlochach nacja. To
          czegos wymaga...chociazby minimalnego zainteresowania sie tym faktem. Egipcjanie
          probuja do polakow zwracac sie po rosyjsku co spotyka sie ze zdecydowanym naszym
          oburzeniem i slusznie. Oni ciagle nas oceniaja jako satelite ZSRR.
          To samo na granicy izraelskiej.
          Dobra rada jesli zwracaja sie do was po rusku po prostu ignorujcie egipcjan albo
          kwitujcie ich "excuse me ??" Moze to ich zmobilizuje do nauki polskiego.

Co to mamony...otoz wierz mi arab ceni nie tego kto mu placi le tego kto jest
          godnym przeciwnikiem... poza polakami nikt sie z nimi nie targuje...mimo iz ceny
          sa zawyzane o 300%... Dla przypomninenia koszt zycia w egipcie wynosi 1
          dolar/tydzien dla egipcjanina reszte sami sobie dopiszcie. Zreszta oni sami
          pisza o tym ze nie lubia wlochow i ruskich...

• zeel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 01.06.07, 12:57
          Co fakt to fakt1 Na całym świecie Polacy są ale na bazarach kupują inni.A ceny
          maja typowo jak mawiają w tunezji dla bogatych i głupich amerykanów...my lubimy
          się targować i kupować w dobrej cenie.Muzyka mnie nie interesuje ani opisy czy
          rosyjskie ,włoskie,francuskie,itp. Bo mi wystarczy żeby jedzenie było w miare
          smaczne i urozmaicone a nie należę do osób które leżą cały czas na leżaczku
          popijając .... :-) , interesują mnie wyjazdy nawet samodzielne bo tak
          najbardziej lubię zwiedzać dany kraj i to co zobaczę i przeżyję sama tego nigdy
          z rezydentem bym nie zobaczyła..takie są moje doświadczenia.Ale na saharę lub na
          jakieś inne wyjazdy chętnie pojadę z grupą bo tam inaczrj się nie da. Może masz
          jakieś fajne namiary na wycieczki w atrakcyjnej cenie.
      • zeel Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 01.06.07, 12:49
        Noooo to nieźle !
        Ja już zapłaciłam ! Jadę tam z selectours .robactwa nie znoszę!
        Co w takim razie warto zabrać aby nie być pogryzionym- w egipcie będę pierwszy raz.
        A jak pokoje czy tam tez wchodzą robale? A może sa tam pokoje w których nie czuć
        smrodu bo to mi już odebrało chęć pobytu z której strony bardzo śmierdzi?
        prosze o dokładne objaśnienie ....jestem tylko kobietą która nie znosi smrodu i
        robali.Pozdrawiam
        sharki4@o2.pl
        • synai_walker Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 01.06.07, 23:58
          my żałowaliśmy juz w pierwszym dniu jak w nocy komary nam latały nad głowami że
          nie zabraliśmy RAIDA - tego elektrycznego. Polecam go zabrać ze sobą...

Co do robali to niestety jest gorzej niż się spodziewałem...na tarasach masa
          mrówek i innych egzotyk które wchodzą do pokoi. Do tego karaluchy przechodzące
          szybami klimatyzacji i wentylacji...

a smród może nie jest tak dokuczliwy za dnia ale wieczorem pozachodzie słońca (
          w porze kolacji ) zaczynają zraszać to siedzenie na trawce przy bardze to po
          prostu katorga...

Te fakty jak dla mnie dyskwalifikują ten obiekt a szkoda bo ma zadatki na to by
          być jednym z najlepszych obietów na Synaju.
          • kaska571 Re: Proszę o poradę na temat hotelu Inn Amphora 02.06.07, 15:29
            Wróciłam miesiąc temu - nie było komarów ani robactwa - jak to możliwe, a
            mieszkałam na parterze w Zonie 2 prz basenie (tym z jacuzzi)???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka