Dodaj do ulubionych

Szukam opinii nt. biura Selectours.

31.07.03, 09:56
Czy ktos byl na wycieczce do Egiptu z biura Selecours? Szukam opinii na temat
tego biura.
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:20
      Byłam z tym biurem w tym roku w Egipcie i muszę przyznać, że był to wyjazd
      udany. Każde biuro ma jakieś większe i mniejsze niedociągnięcia, ale ja akurat
      nie mam im nic do zarzucenia. Spotkałam w Egipcie osoby , które były
      niezadowolone ze swojego hotelu, ale przecież nie wszystkie hotele maja ten sam
      standard ( są lepsze i gorsze ), jeżeli ktoś wybrał ten gorszy, to nie może
      mieć pretensji do biura, że tam mu się nie podobało.
      Pozdrawiam
    • Gość: Ewka Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 217.153.60.* 31.07.03, 13:13
      Ja byłam w ubiegłym roku w hotelu SEA GULL ****+
      Wszystko było dobrze - hotel taki jak w katalogu,jedzenie ok., przelot i
      transfery w sensownych godzinach
      Miałam wprawdzie pewne zastrzeżenia co do rezydentki - no ale bez jej pomocy i
      tak poradziliśmy sobie znakomicie.
      Pzdr.
    • Gość: piter Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 213.25.39.* 31.07.03, 15:11
      Właśnie wróciłem z Egiptu. Dzisiaj o godzinie 9.30 lądowałem w Katowicach. Co
      do Selectours to można powiedzieć, że są tak samo do dupy jak wszystcy inni
      polscy touroperatorzy. Wykupiłem pakiet rodzinny (3+1) a na miejscu dostałem
      sypialnię z dwoma wąskimi łózkami + coś co miało być living-roomem ale bez
      łóżka i bez pościeli (!) klima tylko w sypialni do tego nie działała. Hotel
      Royal Palace4* - gorąco odradzam - syf jak się patrzy - łazienka na poziomie
      hotelu robotniczego, pokoje typu kwatera nad polskim morzem. Rezydentka
      Selectouru, niejaka pani Kasia, zamiast zająć się rozwiązaniem problemu z
      zakwaterowaniem sprzedawała wycieczki po "okazyjnej" cenie (3-krotnie wyższej
      od oferowanych w okolicznych biurach podróży)tym naiwniakom, którzy dali się
      nabrać na gadki typu "może nie być miejsca itp, itd, jeśli nie wykupicie od
      razu". Oczywiście zmianę pokoju musiałem załatwić sobie sam bo ta głupia baba
      nawet nie wiedziała jak to załatwić.
      Co do samego biura podróży:
      - uważać na gratisowe wycieczki w cenie (25$ dopłaty u rezydentki) bo tyle samo
      kosztują u lokalesów a przewodnicy lepsi i więcej czasu na zwiedzanie miejsc
      historycznych a nie fabryk papirusów i perfumerii
      - ubezpieczenie KL do wartości jedynie 5tys.$ a nie jak u wszystkich 20 lub 25
      tys. - do tego nie obejmuje ewentualnych wypadków powstałych w trakcie
      wycieczek wykupionych w innych biurach
      - wylot z Egiptu o godzinie 5.00 - koczowanie na lotnisku już od drugiej
      itd itp syf syf syf
      • Gość: Ewka Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 217.153.60.* 31.07.03, 15:22
        Mnie przed wyjazdem uczulano, że niżej niż 5* egipskich nie wchodzi w grę.
        Dlatego się nie rozczarowałam.
      • Gość: KRABE Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 217.30.159.* 31.07.03, 15:29
        MYŚLISZ, ŻE ZAGRANICZNI TOUROPERATORZY DZIAŁAJĄ INACZEJ??? NIE LICZYŁABYM NA
        TO. KAŻDE BIURO DOSTARCZY CI RÓZNEGO RODZAJU NIEMIŁYCH NIESPODZIANEK. ALE WAŻNE
        JEST NASTAWIENIE, POZYTYWNE A NIE SZUKANIE DZIURY W CAŁYM. EGIPT TO NIE EUROPA
        I NA PEWNO HOTEL 4* EGIPSKI NIE JEST TAK LUKSOUSOWY JAK EUROPEJSKI 4*. DZIWI
        MNIE, ŻE O TYM NIE WIEDZIŁEŚ( A SWOJĄ DROGA WIDZIAŁAM TEN HOTEL BEDĄC W ZESZŁYM
        ROKU W HURGHADZIE I NIE BYŁ TAKI ZŁY. CAŁKIEM PRZYJEMNY STANDARD)I JESZCZE
        JEDNO. PRZECIEŻ NIE JEDZIEMY NA EGIPTU PO TO ABY SIEDZIEĆ W HOTELU I NARZEKAĆ
        NA POKÓJ. CZEMU WSZYSCY SZUKACIE DZIURY W CAŁYM A NIE CIESZYCIE SIĘ URLOPEM W
        CAŁKIEM PRZYJEMNYM EGIPCIE I NAD WSPANIAŁYM MORZEM CZEROWNYM.
        • Gość: piter Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 213.25.39.* 31.07.03, 16:03
          Jeśli nie spędzałaś w nim urlopu to proszę nie wypowiadaj się na temat
          standartu bo nie wiesz o czym mówisz. A Morze Czerwone jest rzeczywiście piękne
          ale nie koniecznie na plaży hotelu RP.
          • Gość: Monika Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 16:26
            mam wrażenie ze troche przesadzasz z opisem tego hotelu. Ja tam mieszkałam pod
            koniec czerwca i uważam ,że jak na jego cenę to był w porządku. Pewnie ze są
            hotele lepsze od Royal Palace, ale sa one również dużo droższe. Mogłes od razu
            wykupić sobie taki hotel, to moze byś nie narzekał. Przecież sam znasz swoje
            wymagania, więc nie miej pretensji do biura Selectours, bo przecież oni mają
            też te luksusowe hotele w ofercie, ale widać , że chyba wybrałeś opcję tańszą
            skoro skusiłes sioę na słabsze 4****.
            pozdrawiam
            • Gość: faraon Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 19:25
              powiedzieli ze wiza jest w cenie
              nieprawda
              musialem kupic na lotnisku w hurghadzie za 15$
              pozdrawiam
              klamstwo na dzien dobry psuje urlop
              specjalnie dzonilem w polsce dwa razy w tej sprawie
              i dwa razy baba sklamala
    • Gość: pinio Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: *.tkdami.net 01.08.03, 23:31
      Lecę z nimi do egiptu, jakimi liniami latają
      • Gość: piter Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 213.25.39.* 04.08.03, 11:15
        Latają egipskimi liniami czarterowymi LOTUS. Linie jak linie - jedzenie
        kiepskawe - szczególnie śniadania. Aha, latają Airbusami.
        • Gość: Monika Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 15:00

Do Pittera
          jakoś zabrakło ci słów na mój komentarz, że wybrałeś tanią opcję a oczekiwałeś
          luksusu.
          pozdrawiam
          • Gość: piter Re: Szukam opinii nt. biura Selectours. IP: 213.25.39.* 05.08.03, 15:52
            Niestety sprawa jest toszkę bardziej skomplikowana niż Ci się wydaje. Ze
            względu na to, że jechaliśmy z dwójką dzieciaków (3,5r i 10m) zdecydowaliśmy,
            że fajnie byloby zabrać babcię (przetrenowane tej zimy w Austrii - było gites)I
            tutaj zaczęły się schody bo jak nie liczyć zawsze musiałem zapłacić albo
            dopłatę do singla dla babci albo starszego syna mieć jako pełnopłatnego (w
            wersji 2 pokoje - żona+maluszek+ja oraz babcia+starszak). No i znalazłem ofertę
            pokoi rodzinnych 3+1 w różnych hotelach (dodam, że niewielu) z których w opcji
            AI wydawał się najlepszy (ale klops). Teraz już wiem, że trzeba było nie łasić
            się na "marne" 2 tałzeny dopłaty do singla i jechać do lepsiejszego hotelu.
            Trudno. Ale błagam nie wmawiajcie nikomu, że RoyPal zasługuje na 4**** - nawet
            egipskie. Niestety w Egipcie niektóre 3*** są lepsze a biura traktują RoyPal
            jako takie miejsce, gdzie zgania się wszystkich biedaków dla których zabrakło
            miejsca w inncy "czwórkach" czy też "trójkach" - brylował w tym EXIM.
            • Gość: Kasia Do Pitera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 11:46
              ciekawa jestem czy juz złożyłes reklamację na swój wyjazd, bo z twoich
              opowieści wnioskuję że na siłę szukasz czegoś żeby się uczepić. Bardzo jesteś
              zdenerwowany jak komuś tam się spodobało, a przecież nie każdy jest takim
              malkontentem jak ty i nie oczekuje więcej niż za to zapłacił.
              pozdrawiam
              • Gość: piter Re: Do Kasi IP: 213.25.39.* 07.08.03, 11:17
                Nie, nie składam żadnej reklamacji i w zasadzie wisi mi kalafiorem hotel RoyPal
                Jeszcze raz deklaruję WCZASY W EGIPCIE - TAK, HOTEL ROYAL PALACE - NIE. Spróbuj
                sama innego hotelu a przekonasz się, że może być fajniej.
                • Gość: Sylwia Re: Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:00
                  Kasiu jako postronny obserwator stwierdzam ze to ty sie denerwujesz i czepiasz
                  a nie Piotr.Przy okazji moi znajomi tez byli w zeszlym roku w tym hotelu i
                  potwierdzaja opinie Piotra .Pozdrawiam
                  • Gość: Kasia Re: Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:12
                    Ja się nie czepiam, tylko stwierdzam fakty, po przeczytaniu całej opowieści. A
                    co ciebie tu zabolało????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka