plajsterskw 23.12.07, 00:06 Jestem ciekaw waszej opinii w jakim czasie bardziej oplaca sie kupowac wakacje? Czy lepiej i taniej jest korzystac z tzw. ofert first minut czy last minut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: First czy last? 23.12.07, 12:30 Zdecydowanie first,od lat tak kupujemy.Na czerwiec w tym roku kupiliśmy w listopadzie 4o% taniej,płatne też 40% a reszta na miesiąc przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: First czy last? 23.12.07, 15:26 tutaj masz ostatnią z wielu dyskusji na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=72895520 Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: First czy last? 23.12.07, 16:16 First to z reguły mimo wszystko trochę wyższe ceny (ale i tak niższe niż normalnie), ale gwarancja spokoju, że ma się zaklepany wypad. Ja zawsze kupuję w ostatniej chwili i tylko w zeszłym roku musiałem pojechać do Tunezji, bo Egiptu nie było już :( Last z reguły to niższa cena, ale też i dreszczyk emocji czy będzie to chcemy i czy miejsca w samolocie nie braknie. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: First czy last? 23.12.07, 16:41 No właśnie.To taki wybór,może to i dobrze ten dreszczyk emocji.Osobiście wolę spokój a przede wszystkim pewność miejsca czasu i terminu.To tylko kwestia wyboru.Pozdrowienia świąteczne dla podróżników za wyjątkiem TWA. Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: First czy last? 23.12.07, 17:33 Ja akurat jestem zmuszony korzystać z lasta gdyż nie mogę sobie zaplanowac terminu urlopu z dużym wyprzedzeniem i muszę decyzję podejmować w zasadzie z dnia na dzień. Dziękuję za życzenia i również życzę wszystkim czytającym Spokojnych Świąt. Odliczam 10 dni do wylotu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: First czy last? 23.12.07, 21:29 Podobnie życzę.Ja mam tylko tę przewagę że jestem nie tylko żeglarzem ale i okrętem czyli na swoim.Dlatego przewaga frist,można zaplanować.Wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś