Dodaj do ulubionych

zdjecia z podrozy

02.01.07, 12:40
Camel pojechal, a nam zostaly tylko zdjecia. Oto kilka wspomnien z zeszlego
roku. Mam nadzieje, ze przyszly (obecny) tez bedzie pelen pieknych podrozy.
Tego sobie i Wam zycze:)
fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,37504288,54774950.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,37504288,54775054.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,37504288,54775148.html
Obserwuj wątek
    • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 14:08
      słoń fajny, reszta nie ciekawa. ta rwanda to jednak niezwykle paskudny kraj...
      • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 14:31
        na Tobie micko zawsze mozna polegac. Dzieki za uwagi, od dzis wyrzucam aparat za
        okno i juz nigdy nie pojade do zadnego afrykanskiego kraju. Takie w koncu
        paskudne... Nie, chyba jednak nie... :)
        • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 14:39
          nie mowie, ze zdjecia paskudne ale, ze kraj paskudny. A zdjecia swoja droga
          takie sobie (poza sloniem :-))

ciagle slysze, ze kraj, ktory ktos odwiedzil jest taki piekny. niemal bez
          wyjatku. skoro maja byc piekne kraje to musza tez byc i brzydkie. Zeby Norwegia
          byla ładna to musi byc tez jakas cholerna Holandia... Żeby jakieś panienki były
          ładne to musza być tez pryszczate i z grubymi dupami :-)))

PS. Mamdani jest juz troche dalej niz w polowie...
          • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 14:50
            Zeby byli doskonali fotografowie, musz byc takze amatorzy... Chyba jakos e ten
            desen to lecialo, nie?
            Leni jest boska - choc jej romanse z faszyzmem jakos mnie nie pociagaja. Tym
            bardziej porownania z nia mnie nie interesuja, ale jej album Olympia mam i
            wysoko sobie na polce cenie...No i chcialabym zyc tyle co ona i w jej wieku
            zrealizowac film o nurkowaniu... No i oczywiscie zapisac sie w historii kina za
            stworzenie do dzis stosowanego "sposobu" montazu filmowego...
            Ale za nim to zrobie, musze popelnic na Twoje micko nieszczescie kilka fotek i
            odwiedzic kilka paskudnych krajow... Przykro mi strasznie z tego powodu:)
            PS Bomba... milych chwil przed ekranem komputera.
            • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 15:20
              Te romanse i mnie nie pociagaja. mowilem jedynie o zdjeciach. Ciekawe zdjecie
              mozna zrobic i brzydkiego miejsca przeciez (a moze zwlaszcza nawet...). Zdjecie
              musi opowiadac jakas historyjke zeby bylo ciekawe. Malpa jedzaca smieci na
              drodze czy palma na piachu historyjki nie opowiadaja. Caly swiat zostal juz
              ofotografowany tysiac razy i robienie zdjec ilustracyjnych ma sens niewielki
              (miało wiekszy sto lat temu). W ogóle jestem zdania, że jeśli na zdjeciu jest
              palma albo malpa i jedyny możliwy podpis to 'palma' albo 'malpa' to takie
              zdjecia sa nieciekawe, ale jeśli na zdjęciu jest dziecko, a podpis
              to 'niesmialość i zaciekawienie' to zdjecie jest ciekawe. Nie jestem pewien,
              ale wydaje mi się, że każde zdjęcie musi mieć podpis.
          • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 15:04
            Holandia wcale nie jest cholerna... przeciez nikt tu nie choruje na cholere.
            Ubawic sie mozna twoimi porownaniami
            • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 15:09
              no to nie cholerna tylko szkaradna...
              • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 15:39
                cos masz jednak w sobie ze szkaradnosci... mowisz jakbys wiedzial co i jak..
                • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 15:57
                  A jest w Europie jakiś brzydszy kraj niż ta Holandia?
                  • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:16
                    dlaczego nie mozesz przyjac do wiadomosci ze kazdy kraj jest piekny, bo kazdy
                    jest inny. Holandie traktuje jako moja druga ojczyzne i nie uwazam jej za
                    brzydka.
                    • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:19
                      Każdy kał też jest inny co wcale nie znaczy, że jest piękny...
                      Przyzwyczailem sie już do dziwactw ludzi i to, że komuś się Holandia podoba nie
                      dziwi mnie.

Gdybym pochodził z Rzeszowa to nawet Kielce by mi sie zapewne podobaly...
                      • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:30
                        ach te polskie dyskusje na poziomie:) Jak wiesz micko, o gustach tutaj nie
                        dyskutujemy. Zatem moze wrocmy do Afryki? Moze Wy cos zaproponujecie? Zdjecia
                        Kingi widzialam - mi sie bardzo podobaly i chcialabym wiecej. Zdjecia micko
                        takze - niektore "mialy cos w sobie", ale jak zawsze fajnie ogladac Afryke z
                        roznych stron - moze ktos inny cos jeszcze zaproponuje. Bo ja,pomimo opinii
                        naszego konesera, zdjecia ogladac lubie - czy to sa gnu, malpy (ten pawian
                        zapewne bardzo by sie obrazil, ze zostal okrzykniety malpa...odbierasz mu jego
                        indywidualnosc), czy palmy... Kazde niesie ze soba pewne emocje, tylko nie
                        wszyskim jest dane to dostrzec. Niektore maja ogromna wartosc emocjonalna tylko
                        dla tego, kto je zrobil, a mimo to chce sie nimi dzielic - i niech tak zostanie.
                        Dzieki Bogu i III RP mamy jeszcze w tym kraju pewne rodzaje wolnosci...
                        • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:37
                          a juz dorzuce kilka na fotoforum :) szkoda ze nie mozna filmow tam dolaczac, bo
                          mam kilka bardzo fajnych.
                          • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 17:00
                            A gdzie dokladnie bylas, bo o ile pamietam widzialam zdjecia z Dar, Zanzibaru i
                            .. okolic Arushy?
                            • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 17:22
                              tak, w tych terenach bylam. Mieszkalam najpierw w Dar w tzw slumsach, pozniej
                              przenioslam sie do dzielnicy dyplomatow. Na Zanzibarze bylam przez weekend,
                              tyle jak mi sie z pracy udalo urwac. I w Arushy bylam tez w pracy, ale tam nas
                              juz ulokowali w Meru House Inn, wiec prawdziwego zycia nie poznalam jak w
                              Dar :) Jedynie to ze Arusha naprawde mnie urzekla. Moze dlatego ze lezy w
                              gorach, a ja sama jestem z gor :)
                              • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 17:55
                                Ja tez bardzo lubie to miasto, ale glownie dlatego, ze mam tam fantastycznych
                                znajomych! Bylam tam dwukrotnie i caly czas szukam mozliwosci - jak do Arushy
                                wrocic:) Dar kompletnie nie znam - bylam tylko na lotnisku... Ale Zanzibar ma
                                tez swoj urok! Pewnie bez sensu pytac, czy chcialabys tam wrocic...:)
                        • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:44
                          Nazywanie Go pawianem także odbiera mu indywidualność. Powinno się do niego
                          zwracać per Janek Kwiatkowski (ewentualnie Zosia Kwiatkowska). Zdjęcie
                          Kwiatkowskiego (Kwiatkowskiej) niesie jakieś emocje? Jakie? Wlasnie dlatego te
                          zdjecia sa byle jakie, ze poza ilustracją nie ma na nich nic wiecej, zadnych
                          historyjek ani emocji... (Ale slon, mimo ze to ilustracja jest jednak fajowy :-
                          ))

'Niektore maja ogromna wartosc emocjonalna tylko dla tego, kto je zrobil, a
                          mimo to chce sie nimi dzielic.'

Ano niestety, to tak jak ze zdjęciami łysego wujka na weselu ciotecznej
                          siostry...
                          • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 16:59
                            ten lysy wujek ma pewno za soba niesamowita historie zycia - moze akurat on w
                            latach '70 nalezal do ekspedycji STARA, ktora to dojechala tymze STAREM az do
                            rownika? Ze swoim paternalistycznym podejsciem udowadniasz tylko jak plytko
                            szukasz:)
                            A moj pawian to bardzo dluga historia... Bardzo zabawna tez... Bo w koncu nie
                            kazdemu pawian Kowalski ukradl smieci (Jacek odbyl z nim wielka bitwe o nie...
                            jakby bylo o co:))) ale myslelismy, ze oto pawian kradnie nasz jedyny lunch
                            skladajacy sie z czerwonych bananow), napadajac na nas "od tylu"... W zasadzie
                            pewnie smieszniejsze bylyby w tym momencie nasze miny! Ale wyszlo jak wyszlo. W
                            kazdym razie konczac historie pawiana Kowlaskiego (alias Malpa), chcial sie
                            zemscic potem za to, ze probowalismy go przegonic i nie chcial nas wpuscic do
                            jedynej toalety w parku...
                            Dla robiacej wtedy zdjecia, jest to jedna z ulubionych historyjek:) Przepraszam,
                            ze wszystkiego tego nie zobaczyles na zdjeciu, zwanym ilustracja...
                            • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 17:26
                              hehe, a mi jakies ptaszysko wyrwalo z reki moj lunch... Czyli noge kurza... I
                              tak sie pozegnalam z jedzonkiem... :D I jeszcze mnie podrapal paskudnie. Ale
                              podobno czesty to przypadek ze te ptaki wyrywaja ludziom jedzenie z reki.
                              • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 17:59
                                Te madralinskie, afrykanskie zwierzaki!!! W parkach na samym poczatku pouczaja,
                                by nie otwierac zbyt szeroko okien, bo pawiany atakuja - szczegolnie lubia
                                aparaty fotograficzne, no i banany:) ale o ptakach jeszcze nie slyszalam.
                                Musialo bolec... pole sana!
                                • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 18:33
                                  takie sa szkolone :)) latwy kasek lunch czlowieka :)) Akurat pawianow nie
                                  mialam przyjemnosci spotkac i moze dlatego nic mi nie zginelo :))) ale atak
                                  slonia trzeba odpierac poprzez otwarcie i machanie drzwiami od auta :)))
                                  • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:15
                                    z tymi sloniami to zartujesz, nie? Kto by mial odwage otworzyc te drzwi! Ale to
                                    jest stresujace jak masz slonia z przodu, z tylu i z boku... albo nosorozca:)
                                    • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:34
                                      jak sie ma slonia z gory to jest to jeszcze bardziej stresujące
                                    • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 20:42
                                      powaznie! Jak slon atakuje, albo staje i zaczyna machac uszami na znak ataku,
                                      to nalezy otworzyc obydwoje drzwi samochodu i machac nimi podobnie. Slon mysli
                                      ze jest to duzo wiekszy slon i sie wycofuje. Takie hisoryjki sie zdarzaja na
                                      safari.
                                      • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 20:56
                                        Alez durne te slonie, jak widza samochod to mysla, ze to slon. Jak widza palme
                                        to zapewne mysla, ze to okret podwodny...
                                        • kingadpl Re: zdjecia z podrozy 03.01.07, 10:46
                                          wiesz, chyba sa madrzejsze od ciebie...
                            • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 18:07
                              widze, ze sie nie rozumiemy. to zdjecie ma opowiadac historyjke a nie jego
                              autor. Gdy mial opowiadac autor to na zdjeciu moze byc cokolwiek, albo w ogole
                              moze go nie byc... to co wujek ma do opowiedzenia nie ma nic wspolnego z tym
                              czy zdjecie jest ciekawe czy nie.

PS. Pawian mial na nazwisko Kwiatkowski przeciez :-)
                              • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:12
                                faktycznie, nie rozumiemy sie i pewnie sie nie zrozumiemy... ale to juz nie
                                pierwszy raz i nie tylko ze mna sie zazwyczaj nie rozumiesz...:)to w sumie takie
                                Twoje hobby - w tym sie zgadzamy, nie?
                                • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:15
                                  dobra tam, widze, ze bicie piany tu jest twoim hobby. baw sie na razie sama
                                  wiec...
                                  • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:21
                                    ojej! Udalo sie:) micko sie wycofal! warto bylo troche pobic piane:)))) Czyzbym
                                    siegnela troche dalej, niz obrazek chcialby pokazywac?
                                    • micko2 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 19:32
                                      nie, nie lubie sie klocic o nic. moge sie klocic o jakas malarie czy o to jakie
                                      zdjecia warto robic i pokazywac, ale o to co kto tam rozumie mi sie nie chce i
                                      zawsze gdy widze tu jakies próby pouczania mnie jak mam żyć i jaki to ja jestem
                                      unikam gadania.

skoro nie mozesz pojac tego co wyzej napisalem o tym, ze to zdjecie ma
                                      opowiadac historyjke, a nie jego autor ma opowiadac co mu sie wydaje, ze na
                                      zdjeciu jest to trudno...

mi niespecjalnie zależy na tym, żeby dyskusje wygrac. Jesli sprawia ci
                                      przyjemnosc wygranie to ci gratuluje wygranej teraz.
                                      • kika82 Re: zdjecia z podrozy 02.01.07, 22:45
                                        micko - ostatnia rzecza na jaka mam ochote i czas jest pouczanie Ciebie, ani
                                        kogokolwiek. Nie rozumiesz, ze nie chodzi o pojmowanie, badz jego brak? Mam inne
                                        zdanie na ten temat (moze poprostu uwazam, ze te zdjecia opowiadaja historie, a
                                        Ty nie musisz jej dostrzegac, bo wszyscy jestesmy inni - o to mi chodzilo piszac
                                        o wolnosci) i mnie nie zmienisz i tyle. Dopoki Ty drwisz z innych - bez
                                        konkretnych powodow - jest ok, ale od mojego wara, nie? Czekam na kolejne
                                        komentarze, przy kolejnych tematach... i na tlumaczenie ksiazki, o historii
                                        ludzi z jakze paskudnego kraju.
                                        A tymczasem pozdrawiam i zycze milej nocy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka