Dodaj do ulubionych

ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY

IP: *.magma-net.pl 31.08.03, 20:58
Pytajcie!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 21:13
      - jak hotel?
      - bylo coś nie tak jak powinno?
      • Gość: gabi22 Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.magma-net.pl 31.08.03, 21:22
        Hotel extra, super. Mielismy pokój od strony ulicy, ale nic absolutnie nam nie
        przeszkadzało, bo do pokoju przychodzilismy tylko spać. Klima sprawna,
        sprzątanie codziennie, codziennie czyste ręczniczki. Super obsługa. Jest tam
        pyszne jedzonko, jedynie sniadania baardzo monotonne (14 dni to samo!!!!!). za
        to kolacje rekompensowały wszystko. W ogóle jestem baaaaaaaaardzo zadowolona.
        Oczywiście po przyjeździe okazało się, że mamy tylko tygodniową rezerwcję,
        zamiast 2 tyg. Pani rezydentka kazała mi wpisać ten tydzień do karty pobytowej,
        a potem sie wyjaśni. NIE DALIŚMY SIE NABRAĆ. Kazałam jej na piśmie złozyć
        oświadczenie o przedłużeniu pobytu (nie dajcie sobie zabrać voucherów
        podróżnych - ksero!!!). Na szczęscie wszystko sie wyjaśniło i byliśmy 2
        tygodnie - przypilnujcie dokładnie w razie kłpotów dogrania spraw. Opiekował
        się nami Hany Hamid z Alfy - super facet
        • Gość: Agusha Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: 62.139.27.* 31.08.03, 21:45
          A jak bylo z organizacja wycieczek? Braliscie u rezydenta?
          • Gość: gabi22 Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.magma-net.pl 01.09.03, 07:34
            Tak, wycieczki kupiliśmy u rezydenta, bo mieli dobre ceny (Luxor 40$, rafy 12$,
            Jeep safari 16$). Może to pare dolców drożej, ale byłam pewna polskiego
            przewodnika i ubezpieczenia. Kazda z wycieczek była super. W Luksorze mieliśmy
            przewodnika Egipcjanina - Mohameda Ibrahima, który bardzo ciekawie opowiadał i
            b. dobrze mówił po polsku, w Kairze mieliśmy przewodniczkę - śliczną
            Egipcjankę - Inez, która tak ciekawie opowiadała (oczywiscie po polsku), że
            przrdłużyliśmy pobyt w muzeum i siedzieliśmy sobie na trawce, a ona mówiła,
            mówiła, mówiła.....
            Pojechaliśmy tez z biura ORBIT na wyspę Giftun i tez nawet było o.k. Taka
            normalna wycieczka. Cena za nią 15$, w hotelu w Aqua Center 20$. Dla porównania
            ceny w Orbit: Luxor 25$, Jeep safari 15$, Rafy 9 $.
            Naprawdę jestem zadowolona inie żałuję ani jednej minutki z pobytu. Chciałabym
            tam wrócić.
    • Gość: isia Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 12:48
      hello, miło że ktos juz wrocił czyli cala nerwówke ma za soba ale chce pomóc.
      ja mam mnostwo pytan bo jade 12.09. czy mieliscie formułe all in? jesli tak to
      co tak naprawde jest w to wliczone, czy ta plaza jest az tak beznadziejna?, czy
      jest piaszczyste zejscie do wody, czy mozna opalac sie w toplessie, czy basen
      jest duzy i dlaczego nie byliscie w kairze? czy probowac zmienic pokój na
      miejscu 9tez mam bez balkonu czyli od ulicy)

uff to wszystko:)
      pozdrawiam
      • pakuz Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY 01.09.03, 14:05
        Gość portalu: isia napisał(a):

> hello, miło że ktos juz wrocił czyli cala nerwówke ma za soba ale chce
        pomóc.
        > ja mam mnostwo pytan bo jade 12.09. czy mieliscie formułe all in? jesli tak
        to
        > co tak naprawde jest w to wliczone, czy ta plaza jest az tak beznadziejna?,
        czy
        >
        > jest piaszczyste zejscie do wody, czy mozna opalac sie w toplessie, czy basen
        > jest duzy i dlaczego nie byliscie w kairze? czy probowac zmienic pokój na
        > miejscu 9tez mam bez balkonu czyli od ulicy)
        >
        > uff to wszystko:)
        > pozdrawiam
        jesli podasz maila to moge ci puscic pare zdjec hotelu/plazy/basenu
        i nic sie nie martw bo hotel jest o.k.
        • Gość: isia Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 14:56
          bedę wdzięczna za info : joanna@verbum.com.pl
          • Gość: mm mi też! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 01.09.03, 16:47
            kiwigirl@gazeta.pl
            Albo lepiej - wklej na forum - więcej osób zobaczy!
    • Gość: pikus Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: 195.94.206.* 01.09.03, 13:23
      Ile paliwa spalił samolot???
      • Gość: gabi22 DO ISI IP: *.magma-net.pl 01.09.03, 16:43
        Plaża nie jest az tak beznadziejna, jak to słyszeliśmy na TYM FORUM. Jest
        całkiem o.k. Woda trochę mętna, ale piaszczyste dno (troszkę łupków
        kamienistych i resztki rafy sa też). Basen bardzo fajny i duzy, sprzatany
        codziennie (nie wolno sie kąpać po 19.00). Nie mielismy wersji all inclusive,
        bo wyjeżdzaliśmy na wycieczki i nie opłacało się tego kupować.
        Co do opalania topless, to nie bardzo przy basenie. Przynajmniej na naszym
        turnusie nikt tego nie robił. Może na plaży, ale też nie widziałam.
        Byliśmy w Kairze za 25$ (to ten "gratis"). Mielismy extra przewodniczkę -
        Egipcjanke INEZ, która bardzo troskliwie się nami zajmowała i ma dużą wiedzę o
        historii i kulturze - można słuchać jej godzinami.
        Co do pokoju, to są różne. Ciężko jest z zamianą, bo cały czas hotel jest
        zapełniony na maxa. Nawet nie warto dawać "bakszyszowej łapówki", bo przeciez
        hotel nie jest z gumy. My mieliśmy pokoik od ulicy i tez było spoko. Do
        trąbienia busików przyzwyczailiśmy sie szybko iw ogóle nam to nie
        przeszkadzało. Było super, ech..
    • Gość: Kasienia Re: ALFA STAR - SULTAN BEACH - DZISIAJ WRÓCILISMY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 17:28
      A wiecie cos moze o pokoju typu villa.Ja ze znajomymi wlasnie w takim bede
      zakwaterowana.Dzieki z gory za wszelkie informacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka