rafiwroc 15.05.08, 22:33 Witam mam pytanie - wylot 2 osób dorosych plus 7 letnie dziecko czyli 3x20 kg bagazu - czy mozna to zamiennie stosowac czyli 2 walizki po 30kg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furka17 Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 07:26 rafiwroc napisał: > Witam mam pytanie - wylot 2 osób dorosych plus 7 letnie dziecko > czyli 3x20 kg bagazu - czy mozna to zamiennie stosowac czyli 2 > walizki po 30kg? Witam Nie zdażyło mi się aby był z tym kiedykolwiek problem. Zawsze mamy dużo ciężkiego bagażu (sprzęt nurkowy)i mało sztuk walizek. Jednak dowiedz się jakimi liniami lecisz bo jeśli Centralwigns to może być problem. Tani przewoźnicy pilnują wagi, ale moze na czarterach to pomijają. Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 08:44 Proponuje jednak kontakt z liniami , którymi lecisz lub biurem podróży. Nie zawsze jest tak samo I niestety nie zawsze się sumuje bagaż w tak prosty sposób.Czasem np jest tak że każda z osób może zabrać 20 kg..ale jak lecą dwie to ich jedna wspólna walizka nie może być cięższa niż 35 kg....Czy rygorystycznie to sprawdzają nie wiem!....Ale generalnie chodzi by bagażowym było lżej "pomiatać " naszymi walizkami przy upychaniu ich w lukach ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiureczek Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 09:29 Ja musiałam wyrzucić część bagażu na lotnisku w drodze powrotnej, bo mieliśmy 1 torbę ważącą 38 kg, a zgodnie z nowymi przepisami torba moze ważyć do 32 kg Odpowiedz Link Zgłoś
drugiszymki Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 11:28 ciężar liczy się na trzy osoby stawiasz 2 walizki dajesz 3 paszporty i możesz mieć 60 kg moi znajomi wracając z HRG mieli 30kg nadbagażu dali 10$ w kieszeń wagowemu i nie było problemu ja miałem 4kg nad dolarek w kieszeń i wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperekeb Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 12:09 Niekoniecznie...w liniach AMV w drodze do Egiptu każdy kładzie walizkę osobno na wagę i max jest 20kg. Jak to wygląda w drodze powrotnej to moge dać znać po 10 czerwca bo wtedy wracam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianch1 Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 12:32 Ja lece 12 czewca do Hurghady z żona i córeczkami 5 i 8 lat wiec chyba trudno by było im mieć swoje walizki w tym wieku? W zeszłym roku na lotnisku w Pyrzowicach (lot do Tunezji) ważono nam razem 2 walizki. Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 13:19 A dlaczego trudno? Przysługuje im taki sam limit jak Wam...walizki moga być ich, a tatuś tylko je nosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianch1 Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 13:25 baaaaaaaaaaaardzo praktyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 18:42 To prawda że jedna sztuka bagażu nie może przekraczać 35 kilo. Są to międzynarodowe przepisy i nie powinno być od nich odstępstw w żadnych liniach. Podyktowane jest to względami bezpieczeństwa i zdrowia panów wrzucających bagaż do cargo. Bo jak by im się notorycznie trafiały cięższe walizy to ich firma nie wypłaciłaby się na odszkodowania.... z powodu uszkodzonych kręgosłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
noegipt0 Re: Bagaz - ilosc kilogramów 16.05.08, 23:22 my na 3 os. mieliśmy 2 walizki łącznie 51 kg - jedna 42kg a druga 9 kg i nie było problemu, a z powrotem w hurghadzie nawet nie ważyli:) Odpowiedz Link Zgłoś