Gość: Krzysztof IP: *.acn.pl 19.09.03, 13:31 Alfa star proponuje mi zamianę hotelu z Coral Beatch na Crown Plaza. Czy ktoś zna ten hotel ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Hotele w Egipcie 19.09.03, 14:46 Dział forum HOTELE w EGIPCIE cały czas się powiększa, ale nadal sporo opisó hoteli w nim brakuje. Jeśli byłeś w Egipcie na pewno masz jakieś zdanie o "swoim" miejscu pobytu. Opisz obiektywnie co Ci się podobało, a co nie w "twoim" hotelu. Wiele osób czeka na takie informacje, a dzięki temu działowi i Twojej informacji szybciej znajdą odpowiedź na najczęstsze na tym forum pytania. Adres działu HOTELE W EGIPCIE: www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 Dziękuję PC_M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togo Re: Kto zna hotel Crown Plaza IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 08:17 Wczoraj wrocilismy z Crown. Caly kompleks hotelowy b. ogromny, zbudowany w stylu miasteczka marokanskiego, szczegolnie mozna to odczuc, spacerujac wieczorem. Pokoje calkiem spore, ladnie urzadzone, mala lodowka, na poczatku wydaje sie, ze nie dziala, dlatego piwo trzeba wkladac dzien wczesniej,zeby dobrze bylo schlodzone, dwa duze lozka, telewizor- tylko wybrane kanaly wloskie, niemieckie i angielskie. Lazienka b. duza (wanna i prysznic), suszarka; mydlo,szampon-uzupelniaja w miare zuzycia. Jeszcze czajnik mozna gotowac wode i robic kawe lub herbate (wbrew temu co pisza mozna pic wode przegotowana). Kazdy pokoj ma taras albo balkon- roznej wielkosci. Uwazam, ze Crown Plaza nie ma zlych pokoi, tylko nie trzeba sie porownywac z sasiadami, zeby nie psuc sobie humoru, bo moze okazac sie, ze ktos ma wiekszy balkon lub taras (jest duze zroznicowanie). Hotel ma b. duza plaze, lezakow i parasoli mnostwo, pomost i piekna rafe, gdzie godzinami mozna podziwiac cuda podwodnego swiata!! W hotelu jest 5 basenow, w tym 2 nadaja sie do plywania, szczegolnie polecam ten przy fitness- gleb. 2m, czysciutki i wogole nie ma ludzi (prawdopodobnie nie wiedza ojego istnieniu, bo jest niezle ukryty! Jedzenie jest mozliwe, pewnie jak we wszystkich hotelach, piwo 21 le, woda duza 8le. Najlepiej pojechac do Naama Bay bezplatny autobus o godz 18: 30 i zrobic zakupy. Piwo w bezclowym sklepie lub w sklepie obok 6le. Na okeciu radze kupic plastikowa butelke jasia wedrowniczka lub inne mocne swinstwo, i popijac po kilka lykow po kazdym posilku, w alkoholizm od tego raczej nie wpadnie sie, a mozna uniknac wielu problemow! Jezeli masz jeszcze jakies pytania to prosze. My tez pojechalismy tam z zamiany z Corala, wiele bylo obaw, ale uwazam, ze Crown jest super! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Kto zna hotel Crown Plaza IP: *.acn.pl 21.09.03, 10:06 Dziękuję za odpowiedź. Ja już wcześniej wyraziłem zgodę na zamianę hotelu po krótkim zapoznaniu się z prospektami w tym również z Alfa Star i myślę, że hotel jest na porównywalnym poziomie z hotelem Coral. Co do opisanych warunków całkowicie mi odpowiadają. Nie wykształciła się u mnie cecha (niestety powszechna w śród naszych rodaków) zawiści i zazdrości. Pomimo wielu lat życia nie odczuwam tego problemu i być może z tego powodu mam jeszcze zdrowy żołądek. Warunki panujące w Egipcie i co trzeba wziąć znam bo byłem wcześniej w Hurgadzie. Ja osobiście preferuję Pana Tadeusza. Lubię sobie poczytać. Mam natomiast pytanie o zróżnicowanie poziomów między plażą, jadalnią a pokojami. Mam pewne kłopoty z chodzeniem i na dzień dzisiejszy lepiej pływam lub jeżdżę na rowerze niż chodzę. Jaki pokój należało by wybrać (jeśli to będzie możliwe) aby jak najmniej wspinać śię po schodach. W prospekcie widziałem , że na terenie hotelu jest Internet Caffe. Jest to doskonałe urządzenie do komunikowania się z rodziną. Czy korzystałeś z tej usługi. Jakie są ceny (do wytargowania) taksówek do Naama? Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togo Re: Kto zna hotel Crown Plaza IP: *.acn.waw.pl 22.09.03, 21:33 Glowny budynek hotelu, w tym niestety restauracja, w ktorej jada sie sniadania i kolacje jest na poczatku tak jakby od pustyni, pozniej uklad jest kaskadowy, w dol do morza, wiec jezeli bedziesz mial pokoj blizej budynku glownego dalej bedziesz mial do plazy i odwrotnie. Pokoj oczywiscie polecam na pieterku - lepsze widoki i w tym przypadku gdzies w polowie, przy glownej alejce. Taksowka ok 10 do 15 le max. Internet rzeczywiscie jest, chyba 30 albo 40le za godzine, nie korzystalismy z tej uslugi gdyz nie bylo takiej potrzeby (nie komunikujemy sie z nikim na wakacjach :) Odpowiedz Link Zgłoś