kasia_p45 27.06.08, 21:46 25 lipca wylatuje i zaczynam powoli odliczanie...moze jakies jeszcze nowe rady i opinie na temat tego osrodka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 27.06.08, 23:33 Witam! Dzisiaj wrocilem z Serenity . Był to moj 3 pobyt w Egipcie, a poza tym duzo podrozuje wiec mam porównanie.Hotel moge polecic w 100 % Jedyna recza do ktorej mozna faktycznie sie przyczepic to znaleznie wolnych lezakow (najlepiej rezerwowoac wczesnie rano jesli sie chce miec dobre miejsce ), a tak poza tym to na prawde super ! Jedzenia duzo, urozmaicone kazdy znajdzie cos dla siebie. 3 posiłki , a porocz tego hamburgery hot-dogi pizze, popcorn i lody. Obsługa wiecznie usmiechnieta, caly czas sie pytaja czy wszystko w porządku. Powiem krótko jesli jest sie miłym i usmiechnietym dla nich to oni w taki sam sposob beda sie zachowywac względem Ciebie. Strzelaniem fochów sie wiele nie załatwi. (chocicaz problemów zadnych nie bylo) Oczywiscie nie zabrakło Polaków pseudoświatówców, ktorzy zawsze sie do czegos przyczepia, ale na takich lepiej przymknac oko i tylko ich pozałowac. Jesli masz jakies szczegółowe pytania to pytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 08:22 Ja raczej lezec i smazyc sie nie bede bo nie wylezalabym nawet 10 minut w takim upale.. Zreszta nie lubie lezec na sloncu..Wole aktywnie spedzac czas.. (spacerowac, plywac...jezdzic na wycieczki) A jak upaly teraz? Da sie wytrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 09:24 Ja lece 30 lipca i już sie nie moge doczekać. Myślę, że bedzie super i tez nie biorę zbyt poważnie postów typu "jedzenie jest okropne" lub "wszędzie jest daleko". :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 10:15 matzk napisał: > Witam! > Dzisiaj wrocilem z Serenity . Był to moj 3 pobyt w Egipcie, a poza tym duzo > podrozuje wiec mam porównanie.Hotel moge polecic w 100 % > Jedyna recza do ktorej mozna faktycznie sie przyczepic to znaleznie wolnych > lezakow (najlepiej rezerwowoac wczesnie rano jesli sie chce miec dobre miejsce > ), a tak poza tym to na prawde super ! > Jedzenia duzo, urozmaicone kazdy znajdzie cos dla siebie. 3 posiłki , a porocz > tego hamburgery hot-dogi pizze, popcorn i lody. Obsługa wiecznie usmiechnieta, > caly czas sie pytaja czy wszystko w porządku. > > Powiem krótko jesli jest sie miłym i usmiechnietym dla nich to oni w taki sam > sposob beda sie zachowywac względem Ciebie. Strzelaniem fochów sie wiele nie > załatwi. (chocicaz problemów zadnych nie bylo) > > Oczywiscie nie zabrakło Polaków pseudoświatówców, ktorzy zawsze sie do czegos > przyczepia, ale na takich lepiej przymknac oko i tylko ich pozałowac. > > Jesli masz jakies szczegółowe pytania to pytaj. > > Pozdrawiam No wlasnie mialabym szczegolowe pytanie: Powiedz prosze jak tam wyglada sprawa z woda? Jakie jest cisnienie w kranach i czy zawsze jest woda czy robia jakies przerwy w dostawach? Rozumiem, ze wody do picia jest pod dostatkiem? A w ogole mozna butelkowa wode normalnie kupic w osrodku? I ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 12:05 Przerwa w dostawie wody nie bylo ani razu podczas mojego pobytu. Cisnienie wody ? Sama regulujesz jak mocno ma leciec woda z kranu, tak samo jak u nas ;) Co do upałów, w hotelu pokazywali 36 st w cieniu. Rafa przy hotelu jest b ładna z duza iloscia ryb. cos wiecej to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 13:10 matzk napisał: > Przerwa w dostawie wody nie bylo ani razu podczas mojego pobytu. Cisnienie wody > ? Sama regulujesz jak mocno ma leciec woda z kranu, tak samo jak u nas ;) > > Co do upałów, w hotelu pokazywali 36 st w cieniu. Rafa przy hotelu jest b ładna > z duza iloscia ryb. > > cos wiecej to pytaj Pytalam o wode bo wiadomo, ze w Afryce jest na "wage zlota" i czytalam gdzies nawet, ze w osrodkach tez jest kranowa ograniczana. Ale dzieki, ze mnie uspokoiles :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 13:12 A powiedz jeszcze czy brales udzial w wycieczkach, i ktore polecasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 20:02 A co do wody butelkowanej to nawet nie zwróciłem uwagi czy była gdzies dostepna w hotelu. Jak przyjechałem to w lodowce w pokoju byly 2 buteli wody, wiec pozniej sobie tylko na noc zapełniałem te butelki woda z (nie wiem ,jak sie to nazywa :) ) tych baniaków, ktore były wszedzie ogólnodostepne bez ograniczen. Tepmperatura dla mnie znośna bo lubie upały, ale dla niektórych na początku moze byc ciezko. Byłem w Luksorze, na snorkellingu i 2x na quadach. Quady kupiłem od takie smiesznego chudego araba ,ktory chodzil po hotelu i na nie namawial. Sprawa o tyle fajna ,ze ma swoje quady na terenie hotelu i stąd bezposrednio na quadach na pusytnie 2 godziny sie jezdzi, dla mnie super jechałem ponad 50 km/h hehe Tyle ,ze bedzie proponowal tez wioske beduinska po dorze, ale tego nie bierz bo to sciema, mysalalem ,ze sie posikam ze smiechu jak zobaczylem te 2 szałasy hehehe, ale i tak kupiłem 2 raz tyle ,ze bez "wioski" Ogolnie wszystkie 3 polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irenakowalska1 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 22:48 SORY JESZCZE JEDNO CZY Z pANEM OD LEZAKÓW MOZNA ZAŁATWIC ABY JE REZERWOWAŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
irenakowalska1 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 22:43 witam bardzo mnie ucieszyła twoja opinia byłam juz załamana napisz proszę czy mozna i za ile załatwic pokój z widokiem na basen lub moeze? za ile jezdziliscie do hurghady? czy jest gdze wyjsć poza hotelem z jakiego biura byliscie my jedziemy z Oazis mamy pokój mieć w standart czy zeczywiście zamieniaja na miejscu i jak to załatwic DZieki i POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 28.06.08, 23:16 To ,ze dasz kase w łape w recepcji nic nie załatwi. Po prostu biura maja wykupiony określony typ pokoi ( chodzi mi o położenie bo standart jest wszedzie taki sam) i nic na to nie poradzisz. Ja byłem z Neckermann'a i pokoj mialem z widokiem na morze i cały kompleks , blisko basenow i restauracji. Stał obok mnie jeden Polak i widziałem ,ze mu córka podawała dolary podczas meldowania, ale to nic nie pomogło bo i tak tym smiesznym busem dojezdzal do głownego budynku. Jesli Twoje biuro faktycznie ma wykupione pokoje w budynku głównym to tam trafisz. Do Hurghady jechałem taxa hotelowa wiec byla troche drozsza placilem 29euro tam i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 29.06.08, 12:55 A nie orientujesz sie moze jakie pokoje ma ScanHoliday??? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 29.06.08, 14:38 raczej w budynku głównym, bo ludzie ktorzy stali obok mnie podczas meldowania byli wlasnie ze Scan Holiday i zdawało mi sie ,ze mieli pokoj wlasnie w budynku głównym. Scan to poważna marka wiec nie sadze zeby kwaterowali w czesci Sport Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 29.06.08, 14:42 A powiedz jeszcze czy z budynku glownego jest bezposredni widok na morze?...Bo ja taki pokoj wykupilam (DEJM) Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 29.06.08, 16:57 Ja akurat trafiłem na bezposredni, moj budynek znajdowal sie na takim jakby wzniesieniu nad sklepami wiec dobrze widzialem z balkonu prawie caly obiekt i morze. Jesli bedziesz zakwaterowana w innych to bedziesz miala tzn. boczny widok na morze. Są jeszcze dwa domki przy samej plazy z oknami skierowanymi bezposrednio na nia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 30.06.08, 06:00 Chyba najlepiej dostac pokoj gdzies posrodku osrodka?.. Bo w budynku glownym to chyba troche za glosno jest i w ogole do plazy daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 30.06.08, 12:18 No nie wiem kwestia gustu. Dla mnie rzeczy typu "czy pokoj bedzie oddalony od plazy 100 czy 200 m" są w ogolnie nieistotne. W pokoju się przeciez tylko nocuje. Grutnt zeby nie byc zakwaterowanym wczesci SPORT. Osrodek jest bardzo łady wiec spacerek na plaze nikomu nie zaszkodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 30.06.08, 21:00 pewnie masz racje:)) a poza osrodek mozna wyjsc? czy nie puszczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 30.06.08, 23:27 zeby nie bylo odpowiem ;] Kazdy pojazd/kierowca jest legitymowany przed wjazdem do hotelu. Wiem tyle ,ze jesli ktos zamawial np. taxowke z Hrgh ,a nie z hotelu to musial czekac na nia przed brama wjazdowa. A pieszo poza osrodek to raczej nie ma po co wychodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 01.07.08, 17:03 czyzby ktos wycial moje wpisy iberi?... ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 02.07.08, 13:08 kasia_p45 napisała: > czyzby ktos wycial moje wpisy iberi?... ale jaja... nie mam pojecia, ale na to wygląda ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - owoce morza 03.07.08, 22:42 kto wie czy daja tu owoce morza? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - owoce morza 03.07.08, 23:23 Owoce morza podaja w restauracji włoskiej , ale tam trza sie zapisac, procz tego mozna zjesc na kolacji przy basenie, ale dodatkowo płatne. Podczas mojego pobytu konczyli restauracje rybna na plazy, wiec może tam beda je podawac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - upały 05.07.08, 10:40 Jaka Teraz pogoda w Hurghadzie i okolicach?. Da sie to jakos wytrzymac? Co robic, zeby to jakos dobrze znosic? Czekam na rady i opinie (najlepiej tych ktorzy byli teraz lub rok temu..(w srodku lata) Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Serenity Makadi Heights - upały 05.07.08, 16:53 w drugiej połowie czerwca w hotelu podawali temp. 36 st. w cieniu, woda 27/28 st. W Luksorze momentami dochodziło do 46 st.w cieniu. Jak wytrzymac ? hmmm ja znosiłem to całkiem dobrze, chociaz pierwsze 2 dni faktycznie maly dyskomfort. Jedziesz w lipcu wiec pewnie bedziej jeszcze cieplej. Duzo zimnej wody i bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 05.07.08, 17:01 kasia_p45 napisała: > 25 lipca wylatuje i zaczynam powoli odliczanie... szkoda, ze nie 5 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 05.07.08, 17:03 iberia.pl napisała: > szkoda, ze nie 5 lipca. znów zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 12.07.08, 20:50 iberia.pl napisała: > kasia_p45 napisała: > > > 25 lipca wylatuje i zaczynam powoli odliczanie... > > szkoda, ze nie 5 lipca. > PYTAL CIE KTOS O ZDANIE? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 13.07.08, 17:53 kasia_p45 napisała: > iberia.pl napisała: > > > kasia_p45 napisała: > > > > > 25 lipca wylatuje i zaczynam powoli odliczanie... > > > > szkoda, ze nie 5 lipca. > > > PYTAL CIE KTOS O ZDANIE? kasiunia, czyzby cie zabolalo, ze sie nie odnioslam do twojego poprzedniego postu? No patrz ale pech. A co do tego czy mnie ktos o zdanie pytal czy nie to przypominam ci, ze idea forum jest taka, ze KAZDY moze w dowolnym momencie wlaczyc sie do dyskusji, czy ci sie to podoba czy nie.Zaloz sobie prywatne forum to wtedy na nim bedziesz miala wyselekcjonowane osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 13.07.08, 18:51 kasiunia, czyzby cie zabolalo, ze sie nie odnioslam do twojego poprzedniego postu? No patrz ale pech. A co do tego czy mnie ktos o zdanie pytal czy nie to przypominam ci, ze idea forum jest taka, ze KAZDY moze w dowolnym momencie wlaczyc sie do dyskusji, czy ci sie to podoba czy nie.Zaloz sobie prywatne forum to wtedy na nim bedziesz miala wyselekcjonowane osoby. Wlasciwie to o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 23.07.08, 19:10 >kasiunia, czyzby cie zabolalo, ze sie nie odnioslam do twojego > poprzedniego postu? No patrz ale pech. > A co do tego czy mnie ktos o zdanie pytal czy nie to przypominam ci, > ze idea forum jest taka, ze KAZDY moze w dowolnym momencie wlaczyc > sie do dyskusji, czy ci sie to podoba czy nie.Zaloz sobie prywatne > forum to wtedy na nim bedziesz miala wyselekcjonowane osoby. > Iberia .. wiesz, ze sie powtarzasz??? > Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 12.07.08, 20:15 Pytanie z innej parafi... Kupie na osrodku karte do telefonu? czy dopiero w Hurghadzie?.. Chce miec jakis kontakt ze swiatem...ale chyba lepiej kupic egipska karte?... I najlepiej jakiego operatora...podpowie mi ktos jakies dobre rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
darskii2 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 13.07.08, 12:26 Witam cię Kasiu!!!Chodzi mi tylko oto jak będziesz już tam na miejscu czy mozesz mi nagrać lub się dowiedzieć jakim utworem kończą animację dla dorosłych.Tym utworem kończą każdą animacje.Byli to Turkowie 4 gości.Ja to miałem ale gdzieś mi przepadło.To narazie i zyczę Ci bajecznej zabawy i wspaniłego pobytu w tym pięknym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 13.07.08, 13:08 darskii2 napisał: > Witam cię Kasiu!!!Chodzi mi tylko oto jak będziesz już tam na > miejscu czy mozesz mi nagrać lub się dowiedzieć jakim utworem kończą > animację dla dorosłych.Tym utworem kończą każdą animacje.Byli to > Turkowie 4 gości.Ja to miałem ale gdzieś mi przepadło.To narazie i > zyczę Ci bajecznej zabawy i wspaniłego pobytu w tym pięknym hotelu. Jesli nic nie stanie mi na przeszkodzie to bardzo chetnie...kamerke biore wiec chyba sie uda.. A powiedz mi o ktorej godzinie mniej wiecej koncza i czy to jest codziennie? A przy okazji...mozna tam kupic karte do telefonu na osrodku?.. czy lepiej na miescie gdzies?..I jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
darskii2 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 13.07.08, 17:50 Animacje są codziennie i kończą się około 23.00 Po animacji szliśmy zawsze na dyskotekę.O karcie nic nie mogę Ci powiedzieć bo kontakt mieliśmy sms.2zl za sms.Operator mobinil. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 13.07.08, 18:52 darskii2 napisał: > Animacje są codziennie i kończą się około 23.00 Po animacji szliśmy > zawsze na dyskotekę.O karcie nic nie mogę Ci powiedzieć bo kontakt > mieliśmy sms.2zl za sms.Operator mobinil. Aha ok A chodzi ci konkretnie o nagranie utworu ktory konczy jakakolwek animacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
darskii2 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 13.07.08, 22:35 Każdego dnia animacja dla dorosłych kończyła się tym samym utworem.Ten utwór jest taki że nawet jak ci się niechce nic to i tak cię zmusi do podrygiwania czym kolwiek.Oczywiście jak to będą animatorzy z Turcji.1 mały i 3 większych.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 14.07.08, 07:37 No to pewnie tez bede chciala to choc raz obejrzec.. jesli nie wiecej :)) mam tylko nadzieje, ze beda to ci sami animatorzy, o ktorych mowisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
darskii2 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 14.07.08, 16:56 Coś Ci w tajemnicy powiem że z tych animacji właśnie ta pioseneczka była naj,naj....reszta była ble,ble.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 14.07.08, 20:13 darskii2 napisał: > Coś Ci w tajemnicy powiem że z tych animacji właśnie ta pioseneczka > była naj,naj....reszta była ble,ble.... aha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 16.07.08, 10:07 A mi jeszcze tylko 9 dni zostalo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janmilko Re: Serenity Makadi Heights - telefon 17.07.08, 00:45 no Kasiu nie wiem z jakiego biura jedziesz ale jest w Serenity afera menadżer sprzedał o 50% wiecej miejsc niż liczy hotel i turysci sa kwaterowani w innych hotelach ale o tym dowiadują sie już na miejscu, dawna nazwa Carlos hotelu który nie cieszył sie najlepszą sławą, poza tym hotel jest zapakowany do pełna i ruch tam jest jak na ulicy w Kairze/ ja mieszkałem obok w Nabila Makadi Bay/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 17.07.08, 07:43 Ja jade ze ScanHoliday i wykupiłam pokój z widokiem na morze.. mam nadzieje, ze nie wytna mi numeru? Chyba by powiadomili co? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - wymeldowanie 17.07.08, 07:51 A tak jeszcze przy okazji mam pytanie odnosnie wymeldowania w ostatnim dniu. Samolot powrotny mamy ok 18-stej a wymeldowac sie trzeba chyba o 12-stej..Wie ktos czy daja jeszcze obiad w tym dniu czy juz trzeba sie samemu martwic o to? Jak juz wspomnialam jade ze Scanem a to marka Tui wiec chyba staną na wysokosci zadania? A wracajac do poprzedniego wątku, ze nie ma miejsc i kwateruja gdzie popadnie w innych hotelach to tak sobie mysle, ze Scana to chyba nie dotyczy??? Wie ktos wiecej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - telefon 23.07.08, 17:32 janmilko napisał: > no Kasiu nie wiem z jakiego biura jedziesz ale jest w Serenity afera > menadżer sprzedał o 50% wiecej miejsc niż liczy hotel i turysci sa > kwaterowani w innych hotelach ale o tym dowiadują sie już na > miejscu, dawna nazwa Carlos hotelu który nie cieszył sie najlepszą > sławą, poza tym hotel jest zapakowany do pełna i ruch tam jest jak > na ulicy w Kairze/ ja mieszkałem obok w Nabila Makadi Bay/ pozdrawiam A wiesz, ze to wszystko twoja wina???.. Ta cala moja panika! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 23.07.08, 17:23 Noo jeszcze tylko dwa dni mi zostaly:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 23.07.08, 20:35 kasia_p45 napisała: > Noo jeszcze tylko dwa dni mi zostaly:))))))))))))))) Napisz do jakiego hotelu trafiłaś !!!! Żartowałem baw się dobrze !! czekamy na relacje po powrocie ! Jestem ciekaw czy w sporcie otworzyli ten bar i czy restauracja ta przy plaży jest już czynna pozdrawiam Matanzas Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 23.07.08, 20:43 matanzas napisał: > kasia_p45 napisała: > > > Noo jeszcze tylko dwa dni mi zostaly:))))))))))))))) > > Napisz do jakiego hotelu trafiłaś !!!! > > Żartowałem baw się dobrze !! > czekamy na relacje po powrocie ! > Jestem ciekaw czy w sporcie otworzyli ten bar i czy restauracja ta przy plaży j > est już czynna > > pozdrawiam Matanzas Z całą pewnoscią się odezwe po powrocie :)) Rownież pozdrawiam cieplutko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 24.07.08, 12:06 No Kasieńko, jeszcze tydzień i do Ciebie dołączę. Miłego lotu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 24.07.08, 15:56 nooo ja juz jutro wieczorkiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 25.07.08, 06:13 To juz dzis:)) Odpowiedz Link Zgłoś
renary Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 25.07.08, 09:20 Dobrego lotu, przedniej zabawy i udanego wypoczynku życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 25.07.08, 13:28 Dzieki :))) Juz mnie tylko godziny dzielą od wyjazdu z domu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 25.07.08, 16:33 No to papa wszystkim :)) Do zobaczenia jak wroce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 01:27 Fajnie bylo ale sie skonczylo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha025 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 02:26 no to opowiadaj bo ja jade za miesiac:):):)miałaś pokoje sport?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 09:37 agniecha025 napisała: > no to opowiadaj bo ja jade za miesiac:):):)miałaś pokoje sport?? Nie miałam pokojów SPORT bo wykupiłam wczesniej pokoj z widokiem na morze i taki dostałam.. W ogole osrodek rewelacja. Szkoda, ze wakacje byly takie krotki. Jeszcze bym tam została:)) Odpowiedz Link Zgłoś
irenakowalska1 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 10:04 napisz xoś więcej jakie jedzenie drinki ponoć problemy są z leżakami z jakiego biura byłas/ no pisz jak ty jechałas to duzo chciałas wiedziec sledzac forum a teraz tak skromnie sie wypowiadasz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 14:11 Spokojnie! Dajcie mi złapac oddech. Ja dopiero dzis w nocy wrocilam.. A tak w skrocie narazie to: Leciałam z biurem Scanholiday z Poznania do Hurghady liniami AMC. Lot spokojny, bez opoznien. Z lotniska odebral nas przedstawiciel biura, wsadzil do busika, powiedzial co i jak i juz sami tylko z kierowca dojechalismy na miejsce. W Serenity czekał na nas pokoj z widokiem na morze tak jak zamawialam w biurze wykupując wczasy. Osrodek piekny jak z bajki. Obsluga mila i pomocna przy kazdej okazji.. Poniewaz przylecielismy nad ranem dnia nastepnego (sobota) mielismy spotkanie z rezydentka, ktora z nami pogadala...wszystko objasnila, dala wykaz wycieczek fakultatywnych i telefon do siebie. Wiecej sie z nia nie widzielismy (w sumie nie byla nam do niczego potrzebna). Jeszcze tego samego dnia kupilismy w Hurghadzie pakiet startowy (Vodafon) wiec moglismy dzwonic po Egipcie (m.in. do rezydentki w razie potrzeby...no i do kraju).. Skorzystalismy z kilku wycieczek fakultatywnych...Wszystkie umawialam z rezydentka przez telefon...a placilam w autokarze. Tak wiec: pierwsza wycieczka to wycieczka statkiem z oszklonymi bokami tak, ze moglismy podziwiac piekna rafe koralowa... Oczywiscie na stateczku obiad, jakies fajne wystepy...tak, ze spedzilismy milo prawie caly dzien.. Dzien kolejny to wypad na kłady, ale nie z biura, tylko z Mustafą, ktory nas w sumie namowił na ten wypad.. pojezdzilismy sobie kilka godzin po pustyni...Bylo super:)) Dzien kolejny to wycieczka Badaway z biura... trwala prawie caly dzien... Na poczatek znow kłady...pozniej przejazdzka na wielbładach, konikach, gokartami.. obiad i wyjazd landrowerami po pustyni do wioski beduinskiej...na koniec wystepy (taniec brzucha, fakir, kobry...itd).. Kolejna wycieczką byl Luksor - tez caly dzien z obiadem.. Nastepna wypad po Hurghadzie (za darmo).. meczet, sklep z papirusami, perfumeria...itd I ostatnia wycieczka to Kair...najciezsza ale warto bylo :)) Co do osrodka to nie mam zadnych zastrzezen... z lezakow nie korzystalam bo szkoda nam bylo czasu lezec caly dzien na plazy..Jak sie chcialam poopalac to tam dają takie plazowe reczniki i mozna bylo na nich polozyc sie na trawie przy basenie... Zapewniam, ze lepiej jak na lezaku. Basenow jest kilka.. od wyboru do koloru. Dwa blizej morza ze slona woda...te wyzej ze slodka. Obkolędowałam wszystkie... i wszedzie bylo fajnie :)) Co do jedzenia to nie ma co wybrzydzac bo to w koncu kuchnia afrykanska a nie europejska..Zawsze mozna cos wybrac smaczego i napewno nikt nie chodzil glodny.. Na brak miejsca w restauracjach nie narzekalam. Polecam wypieki i desery egipskie sa naprawde rewelacyjne. Drinki jak dla mnie byly super. I wcale nie byly cieple tylko zimne jak diabli. Ale tak szczerze mowiac nie da sie za duzo pic w te upaly. Egipcjanie maja racje, ze nie pija alkoholu. Piwo egipskie jak najbardziej dobre. Cola na porzadku dziennym i raczej zaleca sie ją pic w Egipcie... podobno ma jakis zbawienny wplyw na żołądek. Aha i jeszcze pod koniec skorzystalismy z dodatkowow platnej kolacji w restauracji rybnej, przy swiecach, z wystepami...polecam! A no i codziennie animacje międzynarodowej grupy... Faraon tez nas wszystich dopadl...ale nie bylo tak zle..Antinal zrobil swoje. I wcale nie zalecam pic wtedy alkoholu! To chyba na tyle tak w skrucie. Teraz jest mi zal, ze to juz koniec. Posiedzialabym tam jeszcze kolejne dwa tygodnie..A teraz jest mi zimno. Tam bylo super cieplutko.. Jak najbardziej polecam Egipt w srodku lata :)) Jakby co to pytajcie, chetnie odpowiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 14:29 Zapomnialam dodac, ze plywajac stateczkiem widzielismy delfiny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 10:17 Jak , nerwy puściły ? Odpoczełaś ? Miałaś , jakiekolwiek problemy z biurem podrozy , lub niezgodnością oferty ? Jeśli nie , to wiesz dlaczego , każdy Ci pisał , żebyś się nie denerwowała , płacisz i dostajesz to za co płacisz - to jedyna recepta na udany urlop. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights - odliczanie 09.08.08, 14:11 wojtek37k napisał: > Jak , nerwy puściły ? Odpoczełaś ? Miałaś , jakiekolwiek problemy z > biurem podrozy , lub niezgodnością oferty ? > Jeśli nie , to wiesz dlaczego , każdy Ci pisał , żebyś się nie > denerwowała , płacisz i dostajesz to za co płacisz - to jedyna > recepta na udany urlop. > > :-)) Masz racje Wojtus...bylo jak mowisz :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś