Dodaj do ulubionych

Steigenberger al dau beach czy Dana beach?

20.08.08, 20:53
jak w tytule? proszę o opinie i sugestie. Plusy i minusy jednego i drugiego
hotelu , no i co wazne ogólne wrażenie.tzn czytałam o jednym i drugim, raczej
pozytywy no ale teraz przyszło mi wybrać i mam dylemat. pomożcie proszę :)))
dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: Steigenberger al dau beach czy Dana beach? 20.08.08, 22:08
      Steingerberger TYLKO I WYŁĄCZNIE

Dana przy nim to uboga krewna
      :D

Ewa
      • woktjek Re: Steigenberger al dau beach czy Dana beach? 21.08.08, 07:28
        Nie wiem jak wygląda Dana Beach, a ze Steigenbergera Al Dau Beach
        wróciliśmy tydzień temu.
        Nawet Sunrise Garden Beach wypada przy Steigenbergerze jak trochę
        mniej uboga krewna :-).
        Pytaj o Steigenbergera, chętnie odpowiem.
        • iberia.pl Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosmiczne 21.08.08, 10:41
          tydzien z hb 11-18.10 - 2976zł
          tydzien z all 11-18.10. - 3648zl!

Maja klamki z platyny czy jak ?
          • woktjek Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 13:43
            Jedź to zobaczysz, chyba że za wysokie progi.
            • iberia.pl Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 14:42
              woktjek napisał:

> Jedź to zobaczysz, chyba że za wysokie progi.

wybacz, ale na glowe nie upadlam, zeby tak bajonskie kwoty placic.
              • woktjek Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 15:12
                Iberio, jak czytam fora na których się udzielasz to czasami mam
                ochotę Ci przyklasnąć, ale bywasz też uszczypliwa i to jest ten
                przypadek.
                Tym razem Ty wybacz, ale to jest prywatna sprawa kto ile płaci za
                wyjazd i gdzie jedzie!
                To co wypisujesz to nie jest dyskusja na temat - który lepszy
                Steigenberger czy Dana, a o to pytała autorka. Nie byłaś w Steig, a
                widzisz są tacy co byli i chętnie odpowiedzą na pytania tym co chcą
                jechać. To może byłaś w Danie i podpowiesz autorce? Nie byłaś???
                Jaka szkoda:(
                • iberia.pl Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 15:20
                  przepraszam bardzo, ale chyba mam prawo napisac, ze hotel X ma
                  kosmiczna cene ?a moze nie mam takiego prawa?
                  Tak sie sklada, ze przymierzam sie do wyjazdu i wlasnie szukam
                  hotelu, ale jakos nie widze potrzeby placenia takich bajonskich
                  sum.Nie kwestionuje wysokiego standardu tego hotelu, kwestionuje
                  jego zawyzona moim zdaniem cene.
                  • woktjek Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 16:03
                    Pewnie, że masz prawo pisać co chcesz. Pozwól, że pozostaniemy przy
                    innym pojmowaniu słów: "bajońskie" czy "zawyżona".

>kwestionuje jego zawyzona moim zdaniem cene.

A można wiedzieć na jakiej podstawie, opinii, może jakiś link ze
                    źrółem takiej opinii, porównania?
                    Może napisz co powinien mieć hotel, żebyś była gotowa (hipotetycznie)
                    zapłacić za niego 3000/tydz.?

• iberia.pl Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 17:08
                      woktjek napisał:

> Pewnie, że masz prawo pisać co chcesz.

dziekuje laskawco....

>Pozwól, że pozostaniemy przy
                      > innym pojmowaniu słów: "bajońskie" czy "zawyżona".

nie mam nic przeciwko.

>
                      > >kwestionuje jego zawyzona moim zdaniem cene.
                      >
                      > A można wiedzieć na jakiej podstawie, opinii, może jakiś link ze
                      > źrółem takiej opinii, porównania?

opinie czytalam, zdjecia widzialam i nie uwazam, zeby za ten hotel
                      trzeba bylo placic az tyle.Klamek platynowych nie ma i lokaja na
                      wylacznosc tez nie daja.

> Może napisz co powinien mieć hotel, żebyś była gotowa
                      (hipotetycznie)
                      > zapłacić za niego 3000/tydz.?

zdarzylo mi sie raz-2 lata temu- zaplacic 3200zl/tydzien (tylko
                      hb),i uwazam, ze przeplacilam, mimo ze do hotelu nie mam zastrzezen
                      poza malutenka plaza.To byl moj pierwszy raz w Egipcie i po pierwsze
                      nie mialam rozeznania ani w hotelach ani w cenach a po drugie wyjazd
                      MUSIAL sie odbyc w tym konkretnym terminie bo mialam kaprys
                      swietowac okragle urodziny wlasnie tam.
                      Hotel Sonesta beach w ssh.
                      • woktjek Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 18:26
                        Jak ludzie na forum pytają o stan samolotów to jeździsz po nich, że
                        oceniają stan maszyn po tapicerce i fotelach - i tu zgoda, a
                        Twoje "opinie czytalam, zdjecia widzialam..." to nie jest coś w tym
                        samym stylu? (anonimowa opinia=wpływ stanu foteli na bezpieczeństwo
                        lotu)
                        Owocnego szukania hotelu, który Cię zadowoli.
                        Skończmy tą naszą dyskusje, albo przenieśmy na mail'a bo innych to
                        pewnie średnio interesuje a zaśmiecamy forum.

• iberia.pl Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 20:36
                          woktjek napisał:

> Jak ludzie na forum pytają o stan samolotów to jeździsz po nich,
                          że oceniają stan maszyn po tapicerce i fotelach - i tu zgoda, a
                          > Twoje "opinie czytalam, zdjecia widzialam..." to nie jest coś w
                          tym samym stylu? (anonimowa opinia=wpływ stanu foteli na
                          bezpieczeństwo
                          > lotu)

przyklad nieadekwatny.
          • gloria77 Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 14:02
            a no właśnie przeglądałam oferty i ceny mnie zabiły, choć hotel wygląda pięknie
            i pokoje i opinie - same superlatywy. I tu pies pogrzebany. Dana Beach jednak
            trochę tańsza - i pewnie się na nią zdecyduję, ze względu na cenę.
            • woktjek Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 14:15
              My zezerwowaliśmy w grudniu 2007 i po odjęciu opłaty lotniskowej i
              dopłaty za paliwo sam hotel kosztował ok. 2900/tydz.
            • wrongder Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 16:12
              Dana bardzo mi się podobała, wszystko było na doskonałym poziomie, cena rozsądna. Co do ceny S. Uważam że jest rozsądna, za jakość się płaci i koniec. Dodam że za doskonały hotel w Turcji płaciłem znacznie drożej. Wiem że może wydać się to niewiarygodne ale za Sri Lankę, Kubę czy Dominikanę płaciłem mniej niż za w/w Turcję, wszystko zależy od tego czego ktoŚ sobie życzy
              • nena22 Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 16:21
                A czy w Danie jest rafa przy hotelu? Ktoś napisał, że martwa, czy to
                prawda?
                Czy w hotelowej lagunie pływają kolorowe rybki? ( ważne dla dziecka )
                I jaka tam jest plaża? bo tez słyszałam skrajnie rózne opinie...
                • nitulina Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 19:43
                  Dana i S. to dwie rózne bajki, kompletnie różne. Ten drugi jest
                  jednym z iewielu hoteli naprawdę porządnych.
                  A cena, to kwestia wymagań, zarobków i podejścia. Nie Iberii oceniać
                  czy jest tego warty czy nie dla innych, dla niej nie jest według
                  mnie jak ktoś może wydać więcej to tylko S.
                  • iberia.pl nitulina 21.08.08, 20:39
                    nitulina napisała:

> Nie Iberii oceniać
                    > czy jest tego warty czy nie dla innych, dla niej nie jest według
                    > mnie jak ktoś może wydać więcej to tylko S.

a gdzie ja napisalam, ze dla innych? O ile pamietam pisalam w
                    pierwszej osobie liczby pojedynczej ...wiec z laski swojej
                    odpierwiastkuj sie ode mnie
                    • nitulina Re: nitulina 21.08.08, 23:05
                      wiesz co, podczytuję to forum i jestem zdumiona formą Twoich
                      wypowiedzi. W większości całkowicie pozbawionych kultury i taktu.
                      • iberia.pl Re: nitulina 22.08.08, 09:57
                        nitulina napisała:

> wiesz co, podczytuję to forum i jestem zdumiona formą Twoich
                        > wypowiedzi. W większości całkowicie pozbawionych kultury i taktu.

natomiast ja jestem zdumiona Twoimi osobistymi wycieczkami.Widocznie
                        tylko na tyle Cie stac.EOT.
                        • nitulina Re: nitulina 22.08.08, 10:11
                          Osobistymi? wróć chyba jednak do komentowania cudzych palnów i
                          oszczędności...parkowań itp. W tym jesteś dobra, jeśli chodzi o sam
                          Egopt słabiej.
                • nitulina Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 19:45
                  A Dany bym w tej chwili juz nie polecała, od kiedy podzielono pokoje
                  i swtorzono dwa razy tyle klitek stał się molochem którym kiedyś nie
                  był...
                  • wrongder Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 19:54
                    No fajne klitki, ja miałem apartament 60m dwie sypialnie, dwie łazienki, salon,
                    bar i kuchnia.
                    Szkoda że piszesz a pojęcia nie masz o czym.
                    • nitulina Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 23:10
                      Doskonale wiem o czym piszę, pokoje w Danie są maleńkie, wiekszość
                      podwójnych pokoi podzielono, częśc w dalszym ciągu jest bez
                      balkonów, do części dorobiono drewniane balkoniki.
                      Apartamentów jest kilka i nie są standardem tego hotelu, zresztą
                      częśc z nich w ogole nie jest w obrocie hotelowym tylko została
                      sprzedana w systemie timeshare. Jeśli tam trafiłes to miałeś
                      szczęście, to nie jest standard.
                      • wrongder Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 22.08.08, 07:26
                        Bardzo mi miło i dziękuję za wyjaśnienia, ja też będę równie uprzejmy i zwrócę
                        Ci po koleżeńsku uwagę że nagminnie łamiesz regulamin i netykietę swoją
                        sygnaturką, lepiej ją zmień zanim ktoś zwróci na nią uwagą administracji,
                        zerknij na trzeci punkt od dołu:
                        forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
                        • nitulina Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 22.08.08, 10:13
                          Dziekuję serdecznie, ale chyba nie specjalnie znasz się na
                          interpretacji przepisów i prawa.

Miłego Dnia.
                          • wrongder Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 22.08.08, 10:54
                            nitulina napisała:

> Dziekuję serdecznie, ale chyba nie specjalnie znasz się na
                            > interpretacji przepisów i prawa.

Albo ja jestem ślepy albo mam wizje albo przeczytaj co tu jest napisane:
                            "Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać
                            np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat."
                            A teraz policz swoje linijki podpisu, mi wychodzi jak wół 7(słownie: siedem).
                            Z resztą myślę że Admini po mojej interwencji u nich wytłumaczą, a może nawet
                            liczyć nauczą w zakresie 0-10.
            • cameltravel Re: Steigenberger al dau beach ceny ma iście kosm 21.08.08, 21:35
              pogodze was
              Steigenberger Al Dau Beach 5* Egipt Hurghada
              Zakwaterowanie: deluxe room dbl, Wyżywienie: All Inclusive Ultra

19.09.2008 - 26.09.2008 (7 nocy) Cena za osobę: 2690 PLN
              Kompletna i to nie jest last :D

wiec jak widac każdy hotel ma różne ceny.
              trzeba tylko nie poddawac sie

Dana Beach .... po co przepłacac za poziom Hiltona long beacha ??

Ewa
        • andrzejmali Re: Steigenberger al dau beach czy Dana beach? 24.08.08, 14:00
          Mam do Ciebie prośbę, napisz na mojego meila (elmal@onet.pl)
          wszystkie ważne informacje z twojego pobytu, które mogą mi się
          przydać. Wyjeżdżam do Steigenberger al dau beach 29.08.08 i będę
          wdzięczny za każdą informację. Pierwszy raz będę w Egipcie więc
          informację o całokształcie pobytu tam będą dla mnie bardzo pomocne.
          Lecę z Rainbow tourist z Wrocławia. Napisz proszę również ile komu
          zostawiać napiwku, co i gdzie warto tam kupić, czy wziąć z kraju
          zestaw do snurkowania i ile ciuchów. Ogólnie wszystko co będziesz
          mógł i co możesz mi przekazać. Z góry bardzo dziękuję i czekam na
          wiadomość. Pozdrawiam Andrzej
    • d_dbb Re: Steigenberger al dau beach czy Dana beach? 21.08.08, 21:06
      O tym jaki dobry jest S. (uff...dobrze ze uzywacie skrotu,bo ta
      nazwa mnie dobija od 2 lat:)))nie musze juz pisac.

Moze jednak komus sie przyda info:widzialam dzis oferte Neckermana
      do tegoz hotelu - 2 tyg all za jedyne 2700 zl od osoby!

Oczywscie nic nie ma za darmo: wylot z Warszawy za...dwa dni!

Mi pozostaja wspomnienia...
      • woktjek Re: Steigenberger al dau beach_do d_dbb 21.08.08, 22:03
        Zaponiałem Ci odp. na Twoje pytanie z innego wątku o S.: "A czy
        moge "przy okazji" zapytac jak dlugo byliscie,z jakiego biura
        i ile kosztowal pobyt? I jeszcze jedno:korzystaliscie moze ze spa?

Tydzień, Orbis, ok. 2900+opł.lot+opł.paliw., nie byliśmy w SPA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka