lili00live 21.10.08, 14:23 z góry dziekuję za wszystkie dobre i złe opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 21.10.08, 15:15 Hotel średniej klasy tak jakieś 3*, infrastruktura przeciętna. Położony w płd.Hurghadzie blisko lotniska i mariny. Do centrum i bazaru bardzo daleko, ale okolica przyjemna. Ogólnie - ujdzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 21.10.08, 15:22 dziękuję za opinie, ma jescze jedno pytanko czy ten hotel jest daleko od gównego cntrum hurgady? nie będzie problemów aby się dostać taxi / bus do pełnego zamieszania miasteczka?- znasz moze koszt podwózki ?? :) myślę ze jak na pierwszy raz powinnam być zadowolona, najwązniejsze nastawienie :)- jeszcze raz dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 09:53 Od centrum jest dość daleko, ale busy jeżdżą regularnie i nie ma problemu z dojazdem. Koszt to 1 LE. Nie wiem które centrum masz na myśli - to turystyczne Sakkalę czy Down Town (Al Dahar)ze starym bazarem? Do Sakkali masz jakieś 10 km. a do Daharu ok.25 km. Pozdrawiam. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
angiem78 Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:09 do centrum nie jest tak daleko. ok. 4-5 km. my nawet pieszo chodzilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:17 No weź mnie nie załamuj!! O jakim Ty centrum piszesz? Jeżeli o tym koło Sindbadów to zgoda. Na bazar w Daharze jest ponad 20 nie wyjęte!! Odpowiedz Link Zgłoś
angiem78 Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:18 mowie o Sakalli oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:33 Wiesz. Sakkala ma 2,5 km.długości!! Odległośći o których pisałem znam ze wskazań licznika w samochodzie. Do centrum Sakkali spod Royala jechałem ok.15min a lubię sobie depnąć! Jeżeli chodziłeś tam z buta to...masz kondycję!! Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:40 słuchajcie ja już sie pogubiłam :) może bardzej sprecyzuję o jakie "cenrum mi chodzi" kiedyś byłąm w hotelu Roma w Hurgadzie , ja to uważałam za prawie cenrum: mnusto sklepów ,handlarzy i knajpek lokalnych. wiem , ze my teraz bedziemy trochę dalej Royal Palace, czy dobrze myśle ze to jest niedaleko - ok 4-5 km?tam jest niedaleko sklep wolnocłowy ;) nie ukrywam że nie znam sie tak ja wy na odlagłosciach jak i na położeniach moze mnie oświecicie bo naprawde się już pogubiłam - dzieki za wyrozumiałaość i odp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:49 Hotel Roma to jest początek Sakkali - czyli jakiejś 6 km. od Royala. Sklep wolnocłowy jest na pięterku obok hotelu Sea Gull. Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 10:59 dzieki, już wszystko wiem . :) Odpowiedz Link Zgłoś
megan333 Re: Royal Palace- proszę o opinie! 22.10.08, 21:56 Sklep wolnocłowy jest jakieś 200 m w lewo od hotelu. Na parterze alkohol, na piętrze kosmetyki. Kilka dni temu wróciłam z tego hotelu. I poza monotonnym wyżywieniem nie mam się do czego przyczepić. Dostaliśmy dwupokojowy, duży apartament w budynku głównym. Codziennie sprzątany, wymieniana pościel, ręczniki i zawsze butelkowa woda w lodówce. Obsługa hotelu miła i pomocna. Tuż pod hotelem pięknie oświetlona promenada, z mnóstwem sklepów i sklepików - polecam na wieczorny spacer (można nią dojść do centrum miasta). Z taksówkami też nie ma problemu, mnóstwo ich jeździ przed hotelem. Przez cały dzień animacje na plaży, wieczorem przy barze. Wierzę, że będziesz zadowolona a jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 10:25 hej!! Dziękuję za opinię i opis, mam pytanko skoro byłaś zaledwie kilka dni temu, wiem ze w recepcji w paszporcie dajemy kasiorke - wiesz ile na dzień dzisiejszy?,czy możesz mi polecić fajny pokój z widokiem na morze? jade z mężem i nie ukrywam ze chciałabym pokoik jak najlepszy - zresztą jak wszysycy, czy dawałaś kasiorkę w recepcji zeby szybciej i sprawniej załawić sprawe ;) ? ile wynosił napiwek dzienny? zostawiałaś rano przed sprzątaniem? od ktorej zaczyna się doba hotelowa bo my na miejscu bedziemy ok 6 rano , jest szansa na przyśpieszenie wejścia do pokoju? jak wyglada sprawa z opcją all- drinasy i napoje ok ?,czy rano usiałaś ' rezerwować leżaki na plaży - ręcznik? czy moze znasz knajpkę z dobrym jedzenem - mój mąż nalerzy do głodomorków i moze masz coś sprawdzonego na promenadzie??-jejku przepraszam za ilość pytań ale bardzo byś mi pomogła odpisując SERDECZNIE POZDRAWIAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:07 Co do dobrego żarcia: Na promenadzie są knajpki, ale tego Ci nie polecam. Nic ciekawego. Idąc z hotelu promenadą na północ dojdziesz do centrum handlowego East Side. Tam na parterze masz kilka fajnych restauracyjek. Po drugiej stronie obok West Side jest fajna knajpa rybna. Kasiorkę to dawaj w recepcji dopiero jak będziesz chciała zmienić pokój, a nie na dzień dobry!! Nie przedobrzaj! Wpierw zobacz co Ci dali a potem ewentualnie.... Doba hotelowa zaczyna się o 12,00 jak wszędzie. Na pokój możesz liczyć o 11,00 - chyba że Twoja doba zaczęla się dnia poprzedniego! Nie ma dziennych napiwków. To tylko Twoja dobra wola. Zwyczajowo bakszysz dla sprzątającego to 1-2 LE. Zostawiasz na łóżku wychodząc. Opcja All typowa jak wszędzie. Alkohole lokalne i napoje oprócz soków naturalnych. W Royalu całkiem przyzwoicie. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:16 dzięki januszu!! wiedziałam , ze moge liczyć że napiszesz jakąś cenna radę- z wyjątkiem Zoo :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:29 Nieraz muszę sobie trochę pożartować!! Tak dla dobrego samopoczucia w tą parszywą pogodę. Jakby co to pytaj. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:42 nie.. no oczywiste że musimy sobie pomagać w te paskudną pogodę- żart był na miejscu wiec ok " żółwik" :) mowisz zebym pytała, kurcze już nie wiem o co mam pytać, jurto lecę :) wiec mam syndrom pakowania i pisania na kartkach do dokupić czego nie zapomnieć i to beznadziejne uczucie "czegoś zapomniałam na 100%" ;)ale co tam najważniejsze zeby była pogoda - no właśnie sprawdzam pogodę i są takie robierzne temp ze mnie stresuje ;), choć pytając na forum o pogode koniec października - listopad zobaczyłam odp: deszcz ze śniegiem- żart ?? lub brak jakiekolwiek wiedzy i oriętacji- podejrzewam , że ludzie czasami podchodzą do tego forum - "nie widza mnie to moge pisać bzdury"- ja fakt pisze bo chce wiedziec bo zależy mi na zdaniu ludzi ktorzy byli i widzieli, mam prawo nie wiedzieć ale mam prawo pytać :) (ale się rozpisałam hihiihii) no nic jak mi sie przypomni kolejne pyt to na 100 napiszę , tym czasem czekam na odp dot pogody i gdzie zobacze dokąłdniejsza prognoze :)-wiekie dzieki tobie Januszu i wam wszsytkim. jak wrócę napewno się spotkamy i was "podsumuję" czy mi tu prawdę pisaliście ;). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:50 Chętnie się spotkam na jakiejś flaszce!! Co do pogody: Słońce każdego dnia i ani jednej chmurki!!!! Możesz liczyć na ok.30-32 w dzień i 18 wieczorkiem. W morzu tak ok.22 st. W basenach zimno!! brrrrr... Na bank się opalisz i to ładniej niż w solarium!! Nie słuchaj bzdur o kiepskich alkoholach w All!! Są całkiem dobre! No i baw się dobrze, a po powrocie opisz wrażenia. No i flaszka dla mnie!! Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 11:54 flaszka będzie !! bankowo!!- ichniejsza rozumiem :) ,żeby ci przypominała walkę z odpowiedziami na moje wątpliwości!! muszę się opalić i wumoczyć za całe lato !!! :)ahh jescze dzis i jurto frruuuuu :)hihi ( jak przypomni mi sie jakieś pytanko wale jak w dym do ciebie :))Podrawiam!!!!Basia Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Do BASI!! 23.10.08, 12:07 Z góry dziękuję ale i tak nie wierzę!! Już na drugi dzień po przylocie zapomnisz mojego nicka!! Hahahaha!! Ale to normalne - Sama się przekonasz. Jak na razie to dostałem tylko dwie widokówki od ludzi z tego forum!! Ale...obym się mylił. Może będziesz wyjątkiem od reguły. Serdecznie pozdrawiam. Janusz Jakby co to moje GG 8671509 Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 13:38 NO WIESZ?? :) Rozumiem i twoje obawy ;), ale jakbyś podał namiar to wyślę coś żebym była tym wyjątkiem :). Nie zapomne nicka bo mam zamiar tu wrócić i opisac moje wrażenia i podsumować twoje rady ;), poza tym mam zamiar na wiosnę wyjchać nie wiem czy egipt czy tyrcja czy gdziekolwiek gdzie jest ciepło ;)wiec znów będę sypać pytaniami :)- za wszystko dziekuję i zapraszamy do poznania na flaszeczkę!!! p.s. masz może dokąłdny przelicznik złotówki , dolar i le ?? o wzroście na maxa kursy nie pisze bo po co mam się wkurzać :). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 14:03 Turcję szczerze polecam. Co prawda byłem tam tylko 4 razy, ale kraj piękny i całkiem inny niż Egipt. Tylko unikaj takich takich molochów turystycznych jak Alanya, Side czy Oludeniz. Fajnie jest w Fethiye i okolicy. Namiary na mnie wysyłam Ci na Priva. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 14:12 No widzisz to już mamy kolejny temat do konwersacji :)po moim powrocie- Turcja wiosną!! :)czekam na privmail. p.s. może na priv podasz mi przelicznik kusowy bo już naprawdę nie chce cię męczyć :)). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 14:40 Ten kurs to się zmienia cały czas, ale tak na oko to 5,6 LE za dolara. Dam Ci jeszcze jedną wskazówkę. Ponieważ z Twojego hotelu(plaży) korzystają goście z hotelu Ambassador, to co pół godziny jeździ bezpłatny busik między tymi hotelami. Podjedź sobie pod Ambassadora a potem złap busa na Ring Road, który dowiezie Cię do centrum Sakkali. Tam przy Sakkala Square(obok piramidki) udaj się w kierunku portu promowego i po drodze będzie restauracja El Mina. Kuchnia marzenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 15:12 hmmm wiedziałam ze napiszesz mi jeszcze jakieś cenne wskazówki - zapytam tylko czy ta knajpka nie jest na rogu, dwupiętrowa bo coś mi ta nazwa mówi i z tego co pamiętam jedzenie jak marzenie- tak jak napisałeś- dziękuję ci bardzo , za cenne wskazówki!!!! :)) wciąż czekam na twoje namiary na priv b.nowicka@wp.pl. do zobaczenia na forum po powrocie i zaczynamy nowy wątek - Turcja wiosną!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Do Janusza!! :) 23.10.08, 15:19 Właśnie o tej knajpie pisałem!! Już Ci namiary na maila wysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
emma65 mapa Hurghady 23.10.08, 11:54 Na mapie masz umiejscowienie swego hotelu, nowego centrum i Dahar. www.hurghada.pl/maphrg.html Odpowiedz Link Zgłoś
megan333 Re: Royal Palace- proszę o opinie! 23.10.08, 15:49 Zatem po kolei: Nie dawaliśmy na recepcji kasy w paszporcie, chcieliśmy zobaczyć jaki pokój dostaniemy. Dostaliśmy apartament i lux :) Niestety ale z żadnego pokoju nie będziesz miała widoku na morze, bo morze jest kawałek wgłąb parku. Wszyskie pokoje mają okna skierowane w kierunku morza. Chyba, że dostaniesz pokój w bungalowie najbliżej plaży. Codziennie zostawiałam w pokoju 1$ dla chłopaka sprzątającego. Z alkoholi w AI piłam głównie piwo i napoje gazowane (do których dolewałam sobie żołądkową gorzką z becłówki). Na upał jak znalazł. Natomiast mąż pił whisky i rum i nie narzekał. Leżaków na plaży nie musiałam rezerwować bo o każdej porze były wolne. Jednie to im wcześniej przyszłaś tym bliżej morza był Twój leżak. My zazwyczaj byliśmy w okolicach 9:00 i w drugiej linii brzegowej leżaki były bez problemu. Życzę Ci miłego urlopowania :) Opalenizna jest prześliczna, nadal nie mogę się nią nacieszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 24.10.08, 17:13 dziękuję za opinie i rady :) wrazenia opiszę po powrocie!! |:) Odpowiedz Link Zgłoś
lili00live Re: Royal Palace- proszę o opinie! 14.11.08, 15:03 hej Kochani!! Wróciłam , byłam ijestem bardzo zadowolona !! :) dziekuję jezcze raz za rady!! :) Odpowiedz Link Zgłoś