Dodaj do ulubionych

Conrad Sharm El Sheikh

04.02.09, 20:01
Strasznie mi się spodobał ten hotel i najprawdopodobniej tam
wyląduje w tym roku. Warto? Jak Wasze wrażenia po pobycie i jakie BP
polecacie?
Obserwuj wątek
    • bogna71 Re: Conrad Sharm El Sheikh 04.02.09, 20:28
      Jeżeli snurkujesz i interesuje Cię to co pod powierzchnią wody, to po stokroć
      warto!:)
      Piękna plaża, szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do wody, mnóstwo kolorowych
      ryb, koralowców i innych stworów dostępnych na wyciągnięcie ręki. Oprócz rafy
      przy pomoście, ciągnącej się wzdłuż kolejnych hoteli (Baron itd) jest jeszcze
      taki naturalny basenik w morzu z małą rafką, mieszka tam też bogactwo rybek,
      m.in. skrzydlice i dwa błazenki:) Mój mąż tam miał też spotkanie z wielką płaszczką.

Dwa baseny, jeden mały, zaraz przy wejściu, otoczony budyneczkami, drugi duży, z
      osobnym brodzikiem dla dzieci, blisko plaży.
      Dwie restauracje, podające w zasadzie to samo, animacje przy basenie, animacje
      wieczorne - byliśmy raz i bardzo śmiesznie było, występy wieczorne typu:
      egipskie wesele, fakir, tańce brzucha i takie tam inne:)
      Hotel już trochę nadgryziony zębem czasu ale plaża i rafa wynagradza wszystko.
      Dużo Włochów, zresztą w Hotelach jest opisany dość dokładnie. Nam się podobało,
      mój Chłop nawet chętnie by tam wrócił, ze względu na rafę, ale w tym roku
      wybieramy się do Marsa Alam, więc sobie porównamy:)

Byliśmy z Itaki, ale nie wiem, czy to takie dobre biuro - mieliśmy wybrany inny
      hotel i na tydzień przed wyjazdem okazało się, że jednak tam nie trafimy, dali
      mi 4 inne hotele do wyboru i Conrad wydawał się być najlepszą alternatywą, więc
      jego właśnie wybraliśmy.
      • janusz_w01 Re: Conrad Sharm El Sheikh 04.02.09, 21:25
        Zgadzam się, hotel ok. Z chęcią bym do niego wrócił. Byliśmy z Alfastar tez bez
        zastrzeżeń.
        • flyr Re: Conrad Sharm El Sheikh 05.02.09, 09:11
          Byłem w zeszłym roku w tym hotelu ( TUI ) i bardzo mi sie podobało .
          Super rafa , bardzo dobre jedzonko , fajny teren i hotel . Pokoje
          również w porządku . Warto tam sie wybrać . Jedyny minus to POOL
          BAR , któty był czynny maksymalnie do 17 . Tego nie mogłem
          zrozumieć .
          • kah777 Re: Conrad Sharm El Sheikh 05.02.09, 12:54
            Dzięki, opinie rewelka. A jak się ma do Conrada sąsiadujący z nim
            Baron? Może też macie jakieś ciekawe spostrzeżenia, waham się między
            tymi dwoma hotelami. Mi osobiście (z tego co widziałam) bardziej
            podoba się Conrad, ale czekam na Wasze opinie - byliście blizej ;-)))
            • flyr Re: Conrad Sharm El Sheikh 05.02.09, 13:04
              zdecydowanie Conrad . przechadzałem sie po terenie Barona i powiem
              obiektywnie , że Conrad ładniejszy .
              • bogna71 Re: Conrad Sharm El Sheikh 05.02.09, 13:58
                I Conrad dodatkowo jest ostatnim hotelem na tej plaży - można sobie
                pójść na tą małą rafkę, odpocząć od zgiełku, przejść się po
                plaży....:)
                To naprawdę fajny hotel, tylko nie jest najnowszy - widać po zieleni
                i drzewkach, na których jest napisane, że to jest drzewko
                np. "takiej to osoby", która zaliczyła już 25 pobytów w Conradzie;)))
                Część pokoi jest po remoncie, ale można trafiś i na taki
                nieremontowany. Może faktycznie lepiej jechać z Tui? - u nich
                przynajmniej wiesz konkretnie za co płacisz - mam na myśli rodzaj
                pokoju.
                • flyr Re: Conrad Sharm El Sheikh 05.02.09, 20:31
                  Ja dostalem pokoj bardzo fajny z widokiem na morze w glownej czesci
                  na ostatnim poziomie . Widok mozna powiedziec byl zabojczy . tak sie
                  zastanawialem czy w tym roku nie wybrac jeszcze raz Conrada ale TUI
                  juz nie ma go w swojej ofercie . Faktycznie byli inni polacy z
                  innych biur podrozy i dostali pokoje na parterze w tej starszej
                  czesci ale generalnie nie narzekali bo hotel jest fajny , jedzonko
                  przepyszne no i ta rafa . Ach bylo pieknie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka