Dodaj do ulubionych

ortopeda w uk

03.05.06, 21:35
nurtuje mnie jedna sprawa. Moj maly ma 6 latek i w sumie od urodzenia problem z kciukami, objawia sie to tym ze kciuki mu niejako przeskakuja w stawie, troche to upiornie wyglada i brzmi, i mnie za kazdym razem ciarki od tego przechodza ale jego to nie boli. Czasami ktorys kciuk mu sie bardziej zblokuje i nie moze go zgiac albo rozprostowac a potem znowu mu przeskakuje. W polsce bylismy u ortopedy ale to bylo dawno temu, stwierdzil ze oba kciuki nadaja sie do zabiegu chirurgicznego (naciecie wiazadelek?). No ale mlody byl wtedy maly, nie sprawialo mu to bolu i nie chcialam go narazac na szpital kiedy on jeszcze nic nie kumal, aczkolwiek lekarz mowil ze kciuki sa bardzo wazne i nalezy to zrobic, z tym ze zgodzil sie na pozniej, bo niby do wieku szkolnego nie beda mu potrzebne, dopiero do pisania. Mysle ze dosc duzy wplyw mial rowniez moj strach bo jednak jakiekolwiek zabiegi na stawach sa wg mnie niebezpieczne i jesli cos nie wyjdzie (odpukac) to bedzie mial unieruchomione kciuki do konca zycia. Czas mijal i wyjechalismy do uk gdzie nie dosc ze okazalo sie ze zostaniemy na dluzej to jeszcze ze mlody juz jest w wieku szkolnym. Meczy mnie ta sprawa od dluzszego czasu bo nie wiem gdzie dalej sie z tym udac (dzieci mi nie choruja wiec jeszcze nigdy nie bylismy u l rodzinnego), mlodemu nie przeszkadzaja te kciuki bo nauczyl sie z nich korzystac takimi jakie sa, choc czasami przy pisaniu jak mocniej chwyci dlugopis to mu ten kciuk odskakuje i nie jest w stanie prawidlowo trzymac dlugopisu, wiec nalezalo by cos w tym kierunku zrobic. I zastanawia mnie czy moge w tej kwestii jakkolwiek liczyc na angielskich lekarzy czy tez potraktuja nas paracetamolem :), bo moze lepiej pozbierac pieniazki i dowiadywac sie w prywatnych klinikach w pl. Niestety sprawa mojego strachu jest dalej aktualna :(
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: ortopeda w uk 03.05.06, 21:47
      wiesz w takich przypadkach najlepiej iść najpierw do GP, zobaczyć co powie a
      potem się zastanawiać:) bo na razie nawet jeszcze Ci paracetamolu nie przepisał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka