Dodaj do ulubionych

Alfa Star to sa OSZUSCI!!!

29.11.03, 23:48
3 tygodnie temu kupilismy wycieczke na Sylwestra do Sharma. Paru dni temu
zozwonila do nas Pani z biura i powiedziala, ze niestety lot z Warszawy (27
grudnia) zostal odwolany, w zwiazku z tym proponuje nam wylot z Poznania.
Koszmar!!!! Wiec wycowalismy z wyjazdu z tym biurem, znalezlismy wycieczke z
El Greco, niestety musielismy doplacic 300 zl od osoby.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac No to chyba nie oszuści?! 30.11.03, 07:52
      No to chyba nie oszuści?!

Gdyby byli oszustami, to tak jak inne BP zamieniliby Ci hotel już na miejscu
      stawiając Cię przed faktem dokonanym, co jest dość często praktykowane w
      polskich BP.
      • Gość: nowy Re: No to chyba nie oszuści?! IP: 62.139.254.* 30.11.03, 15:39
        poszerze twoja wiedze.zmiany hoteli nie tylko zdarzaja sie polskim
        biurom.wiedzialbys to gdybys zagladal na inne fora a nie tylko polskie.zmiany
        hoteli maja biura rosyjskie, niemieckie, holenderskie.wiem to z bezposrednich
        rozmow z rezydentami( jest to najgorsza czesc pracy,kiedy powiadamiasz ludzi
        na lotnisku o zmianie hoteli). teraz Cie moze rozczaruje nie jest to oszustwo,
        (nie wiem na 100 procent czy wszystkie) polskie biura maja w umowach mozliwosc
        zmiany hoteli.jezeli ludzie nie czytaja umow ktore podpisuja to nie jest wina
        biura.zmiany hoteli zdaraja sie dlaego, ze hotel przykladowo na 1 dzien przed
        przylotem odwoluje rezerwacje(hotele zazwyczaj rezerwuja na 120
        procent ,poniewaz nie chca sobie pozwolic na wolne pokoje,pozniej odwoluje
        rezerwacje niektorym biurom,albo na miejsce jednego biura przyjmuje inne ktore
        wiecej placi( niestety drogi pcmaniaku pieniadz rzadzi swiatem) za
        pokoj.jeszcze raz powtorze zmiany hoteli to nietylko "wpadka" polskich biur.
        pozdrawiam
        • Gość: marcin Re: No to chyba nie oszuści?! IP: 81.10.27.* 30.11.03, 16:31
          zgadzam sie z Toba w stu procentach.ostatnio mialem przyjemnosc wyleciec z
          niemieckim biurem podrozy L'TUR, na wakacje na dominikane. biuro ma naprawde
          niezly prestiz w niemczech i wcale nie jest tanie. po wyladowaniu okazalo sie
          ze tez zmuienili nam hotel na inny,wiec co bylo robic, wazne zeby nie zepsuc
          sobie wakacji na samym poczatku. natomiast nami polakami radza jakies straszne
          kompleksy i wydaje nam sie,ze co zagraniczne to musi byc super, tylko ludzie
          ktorzy naprawde duzo podrozuja wiedza, ze wpady zaliczaja zarowno nasze
          smieszne biura jak i wielcy giganci typu TUI czy Neckermann.pozdr
        • imonate Re: No to chyba nie oszuści?! 01.12.03, 10:03
          > biura.zmiany hoteli zdaraja sie dlaego, ze hotel przykladowo na 1 dzien
          przed
          > przylotem odwoluje rezerwacje(hotele zazwyczaj rezerwuja na 120
          > procent ,poniewaz nie chca sobie pozwolic na wolne pokoje,pozniej odwoluje
          > rezerwacje niektorym biurom,albo na miejsce jednego biura przyjmuje inne
          ktore
          > wiecej placi( niestety drogi pcmaniaku pieniadz rzadzi swiatem) za
          > pokoj.jeszcze raz powtorze zmiany hoteli to nietylko "wpadka" polskich biur.
          > pozdrawiam

Jeśli w istocie tak jest, to może biura, których nie stać na "przebijanie"
          ceny zmodyfikują swoją ofertę i zaoferują turystą tylko coś w rodzaju Fortuny?
          Turysta z góry będzie wiedział, że na wybór hotelu nie ma wpływu i nie będzie
          tracił czasu na starany wybór hotelu, którego i tak w Egipcie nie dostanie?
          • Gość: nowy Re: No to chyba nie oszuści?! IP: 62.139.254.* 01.12.03, 16:00
            to ,ze wpisalem pare slow w watku o alfa star nie oznacza ze mam cos
            wspolnego z tym biurem. ja pisalem ogolnie o problemie zmian hoteli jakie maja
            polskie biura i z innych krajow rowniez.od siebie dodam ze u alfa star te
            zmiany zdarzaja sie bardzo czesto.maja ze dwa dobre hotele na wabika ,a potem
            zmieniaja na hotele nizszej kategorii..wedlug mnie alfa jest w nstepnej
            kolejnosci po bb.trzeba tylko troche ruszyc glowa jezeli oferta jakiegos biura
            jest najtansza ,to jak ono zarabia?chce sobie wyrobis marke,miec najwiecej
            klientow,ale niestety bb takie podejscie nie wyszlo na dobre.moja rada warto
            sprawdzic czy jakies biuro z ktorego jedziemy nie zalega z oplatami
    • Gość: Iskra Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: 213.131.78.* 30.11.03, 08:55
      To chyba dobrz, ze zostaliscie poinformowani o tym na tyle wczesnie, ze
      mogliscie sobie wykupic inna impreze. Tylko oszustwa w tym nie widze.
    • imonate Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! 30.11.03, 10:27
      Nie rozumiem Twojej wypowiedzi! Biuro na miesiąc przed wylotem informuje Cię,
      że lot jest odwołany a Ty nazywasz to "oszustwem"?

Pozostaje mi tylko "pogratulować" trafności oceny sytuacji.
      • Gość: alla Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: *.dronet.gliwice.pl 30.11.03, 15:08
        zgadzam się - nie widzę w tym oszustwa....wypowiedź autorki postu jest
        pozbawiona sensu...
        • ragnieda Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! 01.12.03, 13:05
          Nie pisalam, ze hotel zostal odwolany, odwolany zostal SAMOLOT z Warszawy na
          27.12.
          Do konca nie potrafie zrozumoec, jak mozna bezczelnie klamac, ze samolotu do
          Sharmu 27-go nie ma, jak inne biura podruzy sprzedaja na ten dzien miejsca w
          samolocie.
          Wcale nam sie nie chce jechac do Poznania lub Wroclawia placac za przejazd i
          hotel. Trzeba czytac uwaznie.
          Pozdrawiam
          • Gość: kris Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: *.alfastar.pl 01.12.03, 13:26
            Szanowny Panie /Pani/, nikt z Biura Podróży Alfa Star nie oszukuje.
            Samolotu do Sharmu w dniu 27.12 nie będzie, tak jak poinformowaliśmy
            wszystkich zainteresowanych. Są jeszcze wolne miejsca o dzień póżniej w
            niedzielę, ale tylko na wyloty z Poznania i Katowic /z Warszawy cały samolot
            sprzedany/. Pozdrawiam Kris
          • Gość: MANIA Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: 81.10.27.* 01.12.03, 16:38
            Formalnosc: moja droga ragniedo, czy jak sie tam zwiesz, "podrozy" pisze sie
            przez O zamkniete, a nie otwarte.To po pierwsze, a po drugie to cala Twoja
            wypowiedz jest po prostu bezmyslna.Oczerniasz kogos nie raczywszy poznac
            faktow, po prostu Ci gratuluje.I co, fajnie sie teraz czujesz jak ten koles z
            biura Ci " pojechal" prawde o samolociku????!!!. Mam nadzieje, ze czujesz sie
            PO PROSTU GLUPIO, bo chyba do madrych tez nie nalezysz. Nie zasmiecaj forum
            informacjami, ktorych nie jestes pewna i nie wprowadzaj nas,osob czytajacych
            to forum w blad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!przemysl to!!!!!!pozdr
            • Gość: turista A Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: 62.135.62.* 03.12.03, 12:13
              ja uwazam ze biuro podrozy (alfa star)jeden i moze najlepsze biuro,po pierwszy
              jest najtanysze i maja te same hotely co maja naprzklad (niker man)(oasis)
              (exim)maja duzo lepsza opieka (wiese polskich rezedenow,codzienne dyzury w
              hotelach)bardzo ladne i bezpieczne wycziczeki i tez tane i naprawda nie wiem
              na co narzekaja turisi?jezeli o zmiane hotelu to nawet jezeli zdazja sie to
              zawsze na lepsze kategore i to rzadko zdazaja jesem bardzo zadwolna z biura
              • Gość: marek r Re: Alfa Star to sa OSZUSCI!!! IP: 62.233.171.* 05.12.03, 19:17
                zgadzam sie w 100%. biuro zasługuje na uznanie. latam z nimi od kilku lat
                organizujac wyprawy nurkow-turystyczne i niegdy dotychczas mnie nie zawiedli :)
                • Gość: Dagna Re Alfa Star IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 16:43

Hm.... smutno ,że kolejny raz wychodzi to nasze umiłowanie do narzekania.
                  Z Alfa Star korzystałam juz kilka razy.Ostatnio mój pobyt został skrócony o 1
                  dzień ale winę ponosiły linie lotnicze.Szkoda mi było tych dziewcząt które z
                  biura powiadamiały klientów.A jak ja to przeżyłam?Normalnie!
                  Wpadki zdarzają się wszędzie -w naszym życiu domowym także.
                  Śmieszą mnie ludziska którzy tylko wysiadaja na lotnisku i już mają kwaśne
                  miny:że brud,że arabusy i takie tam duperele:))
                  To taki kraj ,taka kultura i albo będziemy otwarci na poznawanie ''nowego''albo
                  siedzmy w europejskich kurortach.
                  Żadne biura a zwłaszcza istniejące od tylu lat co Alfa Star nie chce wpadek
                  i ''oszukiwanie klientów'' to cyba słowa gruboooooo na wyrost.
                  Hm...a co do zamiany hoteli na hotele o gorszym standardzie......
                  To chyba przesada i to duża....
                  Z pozdrowieniami dla tych co uśmiech i pogodę ducha mają zawsze
                  Dagna

P.S. A i tak wróci tam każdy kto przez chwile widział zachód słońca i kolor
                  morza.A i zajadał się zupą z owoców morza w Jokerze:))Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka