Gość: camel IP: *.medienzentrum.zub / 195.170.108.* 12.12.03, 10:20 wogole nie rozumiem jak tam mozna jezdzic. Syf na plazach (poza tymi hotelowymi), syf w miescie, dziura straszna... camel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: Hurghada...koszmar z 13 ulicy... 12.12.03, 10:54 A kto Cię wogóle do jeżdżenia tam?! Przecież tam nawet zabytki są poniszczone, nie to co np. Zamek Królewski w Warszawie. Prawda? No i ten syf. Ja w Polsce takiego nigdy nie widziałem. Choć są na naszych ulicach bandy młodocianych gangów, żule, pijaczki, wszędobylskie grafitti, poniszczone przystanki komunikacji, walące się kamienice, odpadająca elewacja, powywracane kosze na śmieci, wlalające się śmieci i puste butelki. Ale to nie jest takie straszne jak ten "syf" w Egipcie. No i w Polsce jacyś tacy bardziej uśmiechnięci i życzliwsi ludzie wokół. Wniosek? Zostań w Polsce. o co masz robić Polakom obciach w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz "A kto Cię wogóle do jeżdżenia tam?!"........co? IP: *.robbo.pl 12.12.03, 11:23 PC a Ty znowu zmęczony? :)) i od rana? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: "A kto Cię wogóle do jeżdżenia tam?!"........ 12.12.03, 11:33 Hehe. Nie Mateuszu, tym razem to liczniczek bijący na modemie zmusza do szybkiego klikania. No i się zjadło słowo "zmusza". Ale musiałem odpowiedzieć, bo założyciel wątku chyba nawet nie wie co to syf. Może by pojechał do Tajlandii, Indii, Pakistanu, czy innego bardziej orientalnego kraju. Dziwię się, że Egipcjanie specjalnie dla turysty przygotowują plaże, a on szuka syfu na nie przeznaczonej dla niego, o reszcie jego argumentów nie wspomnę, bo szkoda nawet gadać o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Wielu jest takich :)) IP: *.robbo.pl 12.12.03, 12:26 Dla nich są przeznaczone hotele w ZEA, Bahrajnie, Katarze itp cena na wejściu - 10000 zł ! ;-) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Hurghada...koszmar z 13 ulicy... 14.12.03, 10:48 pc_maniac napisał: > A kto Cię wogóle do jeżdżenia tam?! > Przecież tam nawet zabytki są poniszczone, nie to co np. Zamek Królewski w > Warszawie. Prawda? Zabytki?? A tam sa wogole jakies? Przeciez w Hurghadzie WOGOLE nie ma zabytkow, to byla 20 lat temu wies rybacka:))) > No i ten syf. Ja w Polsce takiego nigdy nie widziałem. No ale przeciez odpoczywa sie tam, gdzie nie ma syfu. Ogolnie Egipt jest zasyfiony, ale mimo to lubie Egipt (poza Hurghada) :))) > Choć są na naszych ulicach bandy młodocianych gangów, żule, pijaczki, > wszędobylskie grafitti, poniszczone przystanki komunikacji, walące się > kamienice, odpadająca elewacja, powywracane kosze na śmieci, wlalające się > śmieci i puste butelki. Ale to nie jest takie straszne jak ten "syf" w Egipcie. No roznica polega na tym ze: tam nie ma pijaczkow i dresiazy, reszta sie zgadza:) walace sie budynki, powywalana kosze na smieci i td. Ale to wlasnie jest Egipt. > Wniosek? Zostań w Polsce. Jezdza na wakacje do Polski, lato spedzam nad Baltykiem, tylko zimo jezdze do RPA lub Egiptu (nie do Hurghady). > o co masz robić Polakom obciach w Egipcie. Nie przesadzaj, 2 razy bylem w Hurghadzie, raz bo kolezanka chciala zobaczyc ten kurort, dugi raz 2 dni, bo tam lecial tani samolot. Slyszalem rozmowe polskiego malzenstwa w restauracji. Kobieta powiedziala ze sie wstydzi kiedy mowi ze jest z Polski, bo najwiksi pijacy w Hurghadzei to niestety ...Polacy. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Hurghada...koszmar z 13 ulicy... IP: 213.227.120.* 12.12.03, 12:11 P-maniaku czy jesteś moderatorem tego forum? Jestem pełna podziwu za aktywność w grupie i gratuluję wspaniałej strony o Egipcie.Coś w tym Egipcie musi być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: POWRÓCIŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 13:50 UWAGA, DŻASTY POWRÓCIŁ!!!!!!!!! KOLEJNY ODCINEK KOSZMARU!!!!! FREDII 17 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Uli 12.12.03, 14:46 Ulu Nie jestem broń Boże moderatorem tego forum. Po prostu jestem fascynatem Egiptu (jadę do niego ponownie 3 stycznia). Zanim pierwszy raz tam pojechałem, żona i ja, znaleźliśmy sporo informacji właśnie tutaj. Dzięki temu nasz wyjazd udał się nadspodziewanie dobrze. Wiedzieliśmy czego oczekiwać, gdzie się wybrać, czy nawet co ze sobą zabrać. Na miejscu zaś starałem się utrwalić w formie zdjęć i filmów co ciekawsze miejsca. Potem przyszedł pomysł by opublikować te nasze wspomnienia i fotki. Ale wielu znajomych (również tych internetowych) namawiało mnie by stworzyć stronę internetową o tym wyjeździe. Doszedłem do wniosku, że wyłącznie czytanie o czyichś przygodach (nie zawsze zresztą ciekawych) nie jest warte tworzenia strony, takie materiały szybko odchodzą w niepamięć, bo się dezaktualizują. Postanowiłem więc stworzyć coś co może zachęci do wyjazdu innych Polaków, a co najważniejsze - przygotuje ich do niego, by przyjemniej i w bardziej przemyślany sposób spędzili ten jakże krótki czas jaki dany nam jest przez biura podróży. Serwis jest może miom dziełem, ale na pewno zauważysz, że materiały w nim, to już Wasze teksty, które zebrałem na forach, usystematyzowałem, obrobiłem nieco stylistycznie. Przy okazji sięgnąłem również do moich księgozbiorów, a że zawsze fascynowała mnie historia Egiptu, to co nieco tam udalo się znaleźć. Mam nadzieję, że dzięki temu przedsięwzięciu wiele osób w prostszy sposób znajdzie potrzebne im informacje. Z tego co obiło mi się o uszy, do Egiptu co roku jeździ coraz więcej Polaków (ponoć w zeszłym roku było prawie 2 mln. wycieczkowiczów). Spowodowane jest to pewnie niezbyt wysoką ceną. Ale wiele jeszcze osób nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że wyjazd do Egiptu jest naprawdę w zasięgu ręki przeciętnego Polaka. Sam, kiedy żona mi wspomniała, że pojedziemy do Egiptu, sądziłem, że to jest poza naszymi możliwościami, że koszty wyjazdu do tego kraju bardziej zbliżone są do wyprawy do Australii. Przykro mi jedynie, że im więcej jedzie tam Polaków, tym więcej wśród nich zdarza się osób, które pozostawiają po sobie niemile wrażenie. Może przyczyną jest brak wiedzy o tym kraju, a może ogólny upadek obyczajów?! Tego nie wiem. Wiem jednak, że wielu Egipcjan (na razie) jest życzliwych nam nie tylko wtedy, gdy na nas zarabiają, również dla tego, że życzliwość jest w ich charakterze. Oby została ona w nich jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d pc_maniac 14.12.03, 10:50 A tak z ciekawosci... To czy twoja fascynacja Egiptem ogranicza sie do Hurghady i jej cudownych zabytkow, czy tez robisz jakies wypady w glab ladu? camel Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: pc_maniac 14.12.03, 10:55 LAdna strona, dosyc praktyczna... zeby jeszcze tylko ludzie zapoznali sie z ta czescia dotyczacy kultury i zachowania, a takze poszanowania tradycji to bylo by super. Moze nie byloby powodow do wstydu. Tu gratuluje. camel Odpowiedz Link Zgłoś