IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.03, 14:11
Nie wiem jak Wy..czytajacy moja wypowiedz...ale ja uważam ,że Ukraińcy są
narodem ktory jest tak samo wartosciowy jak Polacy.Maja swoje cele w
życiu...ciezko pracuja na chleb...sa uczciwi i maja swoj honor...niestety tak
jest,że Polacy uważaja ich za złodziei itp..
Zgadzam sie w pelni z wypowiedzią Studentki!
Obserwuj wątek
    • do-las Re: Ukraińcy 14.05.03, 19:46
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Nie wiem jak Wy..czytajacy moja wypowiedz...ale ja uważam ,że Ukraińcy są
      > narodem ktory jest tak samo wartosciowy jak Polacy.Maja swoje cele w
      > życiu...ciezko pracuja na chleb...sa uczciwi i maja swoj honor...niestety tak
      > jest,że Polacy uważaja ich za złodziei itp..
      > Zgadzam sie w pelni z wypowiedzią Studentki!

Kilka dni temu wróciłem z Ukrainy.Wszystki stereotypy na temat Ukraińców wzieły
      w łeb.To normalni ,ciężko pracujący ludzie.Tylko te Ich pensje !Ludzie po
      studiach-lekarze,inżynierowie-zarabiają miesięcznie......250 hrywien !!!Emeryci
      dostają 40-130 hrywien emerytury.A co do złodziejstwa.W Polsce jest wcale nie
      mniejsze.
      • Gość: Zygmunt Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.05.03, 05:28
        A to odkrycie!
        Moze jeszcze powiesz, ze chodza na dwoch nogach i pija herbate jak ludzie?

do-las napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
        >
        > > Nie wiem jak Wy..czytajacy moja wypowiedz...ale ja uważam ,że Ukraińcy są
        > > narodem ktory jest tak samo wartosciowy jak Polacy.Maja swoje cele w
        > > życiu...ciezko pracuja na chleb...sa uczciwi i maja swoj honor...niestety
        > tak
        > > jest,że Polacy uważaja ich za złodziei itp..
        > > Zgadzam sie w pelni z wypowiedzią Studentki!
        >
        > Kilka dni temu wróciłem z Ukrainy.Wszystki stereotypy na temat Ukraińców
        wzieły
        >
        > w łeb.To normalni ,ciężko pracujący ludzie.Tylko te Ich pensje !Ludzie po
        > studiach-lekarze,inżynierowie-zarabiają miesięcznie......250 hrywien !!!
        Emeryci
        >
        > dostają 40-130 hrywien emerytury.A co do złodziejstwa.W Polsce jest wcale nie
        > mniejsze.
        • Gość: Lacis Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 15.05.03, 12:15
          Zgadzam się z Zygmuntem! Oczywiście, że Ukraińcy to wartościowi i nie gorsi od
          Polaków ludzie!!! Wkońcu to nasi bliscy krewniacy, a na dodatek w "polskich
          żyłach" płynie sporo ukraińskiej krwi - jak w "ukraińskich żyłach polskiej" - i
          na poiważnie nie da się tego rozdzielic.
          Tragedia jednak polega na tym, że takie oczywistosci, jak to iż Ukraińcy,
          Białorusini i Rosjanie, to ludzie i to nie gorsi od nas, a tem bardziej
          Getrmanów i Walahów z Zachodu, trzeba pisać... Ale niestety trzeba pisać! Bo
          zbyt jest wielu zakompleksionych głąbów, którzy leczą swe kompleksy
          szukając "jeszcze gorszych od siebie" i wchodząc [nie napiszę gdzie...]
          Zachodowi.
          Może by ktoś napisał, że Francuzi, Szkoci [bo dlaczego właśnie Anglicy?], czy
          Belgowie to normalni ludzie! Niestety to wiedzą wszyscy - a o Ukraińcach,
          trzeba tak pisać, zeby to do kogokolwiek dotarło... )))-:
        • Gość: Ołyka Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.telpol.net.pl / 172.16.3.* 15.05.03, 18:17
          Gość portalu: Zygmunt napisał(a):

> A to odkrycie!
          > Moze jeszcze powiesz, ze chodza na dwoch nogach i pija herbate jak ludzie?
          >
          >
          A najbardziej im wychodzi mordowanie Polaków.Zwłaszcza na Wołyniu w 1943.
          • Gość: Luk Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 18:51
            Szkoda, że nie zadedykowaliście swoich wypowiedzi dla <OŁYKA>.
            Przyznam, że wyszło im to całkiem dobrze, ale pomimo to wcale nie uważam ich za
            zlodziei i morderców. Co jak co, Polacy też swoje grzeszki mają.
            • Gość: Ania Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.03, 21:28
              Najpierw trzeba sie zastanowić co napisac, zanim pisac...1943 r...co jeszcze
              sobie przypomnisz??Ja już nie mowie co robia Polacy!
          • Gość: Lacis Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 17.05.03, 10:26
            Tobie "Ołyka" - to chyba myślenie wychodzi najgorzej! Albo jak wolisz głupota z
            ciebie wychodzi najlepiej.
            • Gość: Witek Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.ar.wroc.pl 19.06.03, 01:57
              Bylem tam rok temu - myslalem ze Polacy sa bardzo goscinni- blad to Ukraincy sa
              super goscinni tyle zyczliwosci od obcych ludzi jeszcze mnie nie spotkalo big_grin a
              kolezanka byla w Londynie , najlepsi jej kumple to byli Ukraincy.
              • Gość: pawel Re: Ukraińcy to normalni ,ciężko pracujący ludzie IP: *.telepac.pt 22.06.03, 12:50
                Co za niemadry post. Kazdy narod jest jednakowo wartosciowy i goscinny, trzeba
                tylko trafic na odpowiednic ludzi. Polacy, Ukraincy, Kurdowie, Zydzi,
                Amerykanie, Francuzi i cala reszta

A wrazenia z pobytu na Ukrainie mam jak najbardziej pozytywne. Ale tez nigdy
                nie myslalem zanim tam pojechalem ze byl to kraj zamieszkany
                przez "nienormalnych" ludzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka