Dodaj do ulubionych

Pytanie do wracających z Bułgarii

IP: *.kopnet.gliwice.pl / 10.0.0.* 08.07.03, 18:22
Ostatnio dotarła do mnie niepokojąca informacja, że w Bułgarii trzeba bardzo
uważać na swoje rzeczy bo kradną. Myślałem że śmiało można się iść pokąpać
zostawiając na plaży rozłożony ręcznik, ubrania, buty no i jakiś plecak z
drobnymi. We Włoszech w Grecji a i pewnie nad Bałtykiem to standard. Druga
sprawa dotyczy tubylców. Jadę z dziewczyną i słyszałem że z ich strony
padają nie miłe zaczepki. Chciałbym sobie oszczedzić tego kłopotu.
A tak na marginesie. Czy można dostać w Bułgarii hotel z pokojem w którym
jest aneks kuchenny. Czy może tylko apartamenty wchodzą w grę. Wolałbym jeść
wtedy kiedy akurat mi się chce. Śniadania jakoś zniosę.
Myślę że arni mnie nie zawiedzie smile
Obserwuj wątek
    • Gość: arni Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: router:* / 10.0.27.* 09.07.03, 14:10
      Witaj Zbyszku !
      Pokój z aneksem kuchennym w hotelu ??? nie ; w pensjonacie lub w prywatnej
      kwaterze - owszem ! Jeśli idzie o kradzieże na plaży , to wszędzie kradną !!!
      Okazja , bowiem , czyni złodzieja ! Ale nie ma tak , żeby zlodzieje czekali na
      Ciebie ... Mnie tam jeszcze nigdy nikt nie okradł na plaży w Bułgarii , a bywam
      tam często ... Mam swój sposób : 1. nie zabieram nigdy ze soba dużo pieniedzy ;
      2.zawsze chodzę w to samo miejsce - przyglądam sie ludziom , / ludzie też
      często przychodzą w to samo miejsce , a złodziej dwa razy tam nie
      przychodzi ... /;
      3.siadam , gdzies blisko "jakiejś" rodziny / mąż ,żona , dzieci ... /. Bułgarzy
      lubią Polaków , napewno włączą sie do rozmowy : raz Ty im popilnujesz rzeczy ,
      drugi raz - oni Tobie . A tak na marginesie ,to moich turystów okradli nie
      Bułgarzy , a ... Polacy , żeby było śmieszniej ?!
      Jeśli idzie o zaczepianie Twojej dziewczyny , to się nie bój , nie jest tak
      żle . Jesteście parą , a więc nikt Ci jej nie będzie zaczepiał ... Pewnie , że
      Bułgarom podobają sie Polki - nasze dziewczyny . Na plaży często "zaczepiają" ,
      żeby porozmawiać, zaprosić na dyskotekę . Zdarzało się , że czasem "panienki"
      miały kłopoty , ale same były sobie winne ... Bułgarzy , to miły i sympatyczny
      naród , sam sie przekonasz . Bardziej "niebezpieczni" są Cyganie i Turcy ,
      których jest tam dużo , szczególnie na południowym wybrzeżu , a łatwo można ich
      odróznić . Są bardziej ciemni / włosy i karnacja / . To tyle , jeśli Cie
      jeszcze coś interesuje - pytaj ! A zdecydowałeś już dokąd pojedziesz ? , do
      jakiej miejscowości ?
      Pozdrawiam - "arni"
      • Gość: Kayo Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 15:25
        mam prośbę do Arniego jadę w ciemno 23.07 do Bg może pomógłbyś znaleźć jakąś
        fajną kwaterę w właśną łazienkę i widokiem na morze napisz z jakiej
        miejscowości piszesz ..
    • Gość: anmik my nie mielismy tam takich problemow IP: *.solidex.com.pl / 192.168.3.* 09.07.03, 15:47
      bylismy tam wprawdzie dwa lata temu, na dwa tygodnie, ale bylo bardzo milo.
    • Gość: Zbyszek Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: *.kopnet.gliwice.pl / 10.0.0.* 09.07.03, 18:36
      Nieco mnie uspokoiłeś arni. Nie wybrałem jeszcze miejscowości, bo chciałbym
      coś na ostatnią chwilę, a jadę dopiero pod koniec sierpnia. Czy na całym
      wybrzeżu jest tak samo ciepło czy na południu np. zdecydowanie lepiej. Linia
      brzegowa raczej nie jest długa.
      Może polecisz mi jakąś miejscowość. Preferuję raczej takie tętnące życiem.
      Zwiedzanie również jest bardzo interesujące. Chyba kiedyś polecałeś komuś
      Sozopol. Nie widziałem tego w ofercie żadnego biura. A może jakieś dobre
      sprawdzone biura podróży? Sam chyba pracujesz w jednym.
      Pozdrawiam
      • Gość: mn81 Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 22:23
        Arni potrzebuje informacje na temat kempingu w sozopolu "zlatna riba",
        chcialbym sie dowiedziec ile tam kosztuje teraz pole namiotowe a ile wynajecie
        jakiegos kempingu

dzieki

mn81
        • Gość: arni Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: router:* / 10.0.27.* 13.07.03, 13:00
          Gość portalu: mn81 napisał(a):

> Arni potrzebuje informacje na temat kempingu w sozopolu "zlatna riba",
          > chcialbym sie dowiedziec ile tam kosztuje teraz pole namiotowe a ile
          wynajecie
          > jakiegos kempingu
          >
          > dzieki
          >
          > mn81
          "zlota ryba" to dobry kemping , nie wiem dokladnie ile tam kosztuje miejsce na
          polu namiotowym , ale ceny kempingow w Bulgagii ksztaltuja sie w granicach 6-8
          lv co sie rowna 3-4 euro , kwatere w sezonie zalatwisz za 5-6 euro . A kiedy
          jedziesz , bo moze niedlugo bede mial informacje na temat tego kempingu ...
          pozdrawiam "arni"
          • Gość: mn81 Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 03:12
            arni ja wybieram sie na poczatku sierpnia wiec jak bedziesz cos wiedzial to daj
            znac

Z gory dziekuje
      • Gość: arni Re: Pytanie do wracających z Bułgarii IP: router:* / 10.0.27.* 15.08.03, 20:07
        Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Nieco mnie uspokoiłeś arni. Nie wybrałem jeszcze miejscowości, bo chciałbym
        > coś na ostatnią chwilę, a jadę dopiero pod koniec sierpnia. Czy na całym
        > wybrzeżu jest tak samo ciepło czy na południu np. zdecydowanie lepiej. Linia
        > brzegowa raczej nie jest długa.
        > Może polecisz mi jakąś miejscowość. Preferuję raczej takie tętnące życiem.
        > Zwiedzanie również jest bardzo interesujące. Chyba kiedyś polecałeś komuś
        > Sozopol. Nie widziałem tego w ofercie żadnego biura. A może jakieś dobre
        > sprawdzone biura podróży? Sam chyba pracujesz w jednym.
        > Pozdrawiam

Dlugo nie odpowiadalem , bo mnie nie bylo w kraju ,ale moge ci polecic
        Sozopol albo Pomorie / obie miejscowosci bardzo do siebie podobne / zobacz
        pod www.pomonet.bg albo WWW.POMORIE.COM Standard kwater prawie identyczny :
        tak w Pomorie , jak w Sozopolu . Ja osobiscie wole Pomorie . Pozdrawiam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka