Dodaj do ulubionych

Encyklopedia łodzian

IP: *.fpt / *.fpt-prima.com.pl 30.03.04, 12:33
Najważniejszymi łodzianami oczywiście są dziennikarze Gazety. Jak bym układał
listę to też bym zaczynał od siebie...
Obserwuj wątek
    • Gość: kredens Re: Encyklopedia łodzian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 12:50
      niektore wiadomosci sa wyssane z palca - np miejsca zamieszkania kilku osob.
      dziennikarska fuszerka czy kamuflarz?
    • niki-ta Re: Encyklopedia łodzian 30.03.04, 13:08
      Szkoda tylko, że wymienieni zostali zwykli dyrektorzy Urzedu, a jakoś dziwnym
      trafem nie wymieniono wszystkich członków Zarządu Rady Miejskiej (a
      uszczegółowiając to wymieniono 3 z 4). Ciekawe dlaczego ta jedną osobę
      pominięto?

Czyżby Gazeta była stronnicza? Czy też nierzetelnie przygotowała Encyklopedię
      Łodzian????
    • Gość: Pernus Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.03.04, 15:46
      Jak przeglądałem osoby to zdało mi się dziwne, że takcy ważni są
      dziennikarze "Gazety" i to szeregowi. Może to tylko moje odczucie. Brak mi
      wielu osób ważnych, może nie medialnych. Generalnie ta publikacja to kicha.
    • Gość: piter Re: Encyklopedia łodzian IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 31.03.04, 00:26
      Racja! wychodzi na to że najbardziej zasłużeni to dziennikarki (małolaty) i
      dziennikarze ale co zrobić jak woda sodowa uderza do głowy, wystarczy zatrudnić
      się w GW i lądujesz w Encyklopedii
    • lennon1 Re: Encyklopedia łodzian 31.03.04, 01:14
      Czy obecność naprawdę sławnych łodzian razem z (na przykład poniżej ) nie jest
      przesadą?

Pęczek Sergiusz
      Ma 25 lat. Od trzech lat jest fotoreporterem "Gazety Wyborczej" w Łodzi.
      Najchętniej robi zdjęcia podczas protestów, zamieszek i demonstracji. - Wtedy
      można ukazać emocje - mówi. Studiuje na III roku łódzkiej szkoły filmowej, na
      Wydziale Operatorskim, na kierunku fotografia. W tym roku będzie bronił dyplom
      z fotoreportażu u prof. Aleksandra Jałosińskiego. Interesuje się wojną
      wietnamską. Jest członkiem Bractwa Piwnego i domowym piwowarem. Mieszka na
      Górnej.
      • Gość: boards Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.mm.pl 31.03.04, 23:36
        Warto zauwazyc, ze wsrod "najwazniejszych lodzian" nie ma np wlasciciela i
        zalozyciela najwiekszego komercyjnego radia w Lodzi - Radia Parada -
        Kubasiewicza. Mozna oczywiscie nie lubic Parady, ale jesli drukuje sie
        liste "najwazniejszych osob w miescie" to brak takich osob, w zestawieniu z
        obecnoscia w zestawieniu 25-letnich fotoreporterow Wyborczej jest zwyczajnie
        smieszny. I w moim odczuciu dezawuuje to wydawnictwo. Nalezaloby je raczej
        nazwac "kto jest kim w Gazecie Wyborczej i wsrod znajomych "Gazety"
    • niki-ta Redakcjo - wypowiedz się !!! 31.03.04, 12:17
      Szkoda tylko, że nawet Redakcja nie raczy odpowiedzieć w jaki sposób powstała
      Encyklopedia i jak to jest, że przeważają w niej dziennikarze, a nie
      najważniejsi Łodzianie.
      • redakcja.lodz Wypowiadam się!!! 31.03.04, 14:56
        niki-ta napisała:

> Szkoda tylko, że nawet Redakcja nie raczy odpowiedzieć w jaki sposób powstała
        > Encyklopedia i jak to jest, że przeważają w niej dziennikarze, a nie
        > najważniejsi Łodzianie.

Jak to - w jaki sposób powstała?! Została napisana, wydrukowana, wrzucona do
        sieci. I powstała.
        To raz, a dwa - sądzę, że się unosisz, twierdząc, że przeważają w niej
        dziennikarze. Biorąc pod uwagę ok. 900 nazwisk, dziennikarzy musiałoby w niej
        być ok. 500, by przeważali.
        • Gość: byłylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 16:13
          Ani poważna, ani śmieszna ta Wasza wypowiedź. Trzeba było poprostu nazwać
          Waszą quasi encyklopedię np. "Encyklopedia Łodzian Zatrudnionych W Łódzkim
          Dodatku Gazety Wyborczej Oraz Osób W Przeważającej Mierze Z Tą Gazetą
          Sympatyzujących A Tym Samym Leżącym Na Sercu Redaktorów Tworzących To Dzieło"
          i byłoby po kłopocie.
          • teufel Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 16:26
            Buahahaha. dobre;) Były zaloguj się, wrzuce Cię do nieprzyajciół i nie bede juz
            czytał takich bzdur.
            • Gość: bylylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 16:44
              Chciałaby Dusza do Raju:) Swoją drogą, jak zdarzy mi się natknąć na
              coś "stworzonego" przez Ciebie, to mam podobne wrażenia.
              • teufel Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 23:13
                1.Nie masz ani grama honoru.
                2.Jesteś tchórzem!!
                • Gość: byłylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 23:51
                  Toś mi dowalił! Prawda Cię zabolała? Honorowi to jedynie ci, którzy się logują?
                  Puknij się w głowę. Jak wiesz gdzie ją masz:)
            • Gość: Prawy Re: Wypowiadam się!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 31.03.04, 23:44
              Akurat tutaj byłylogowany ma rację.
              I nie piszę tego tylko dlatego, że mnie w tej encyklopedii nie umieszczono.
              Oto dwa przykłady sporej fuszerki przy opracowywaniu tego "dzieła":
              * zarząd RŁ to 3 osoby a w dodatku Gazety opisane są tylko 2.
              * umieszczono szefa muzycznego który formalnie jest zastępcą kierownika
              redakcji a nie umieszczono kierownika redakcji muzycznej, że nie wspomnę, ze
              dyrektora programowego też pominięto.
              Jaki był klucz wyboru ?

Ja wiem, że przy takich wydawnictwach zawsze są pewne kłopoty...
              Ale moim zdaniem daliście plamę.
              I to dużą.
          • krzykowal Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 17:13
            Eeee, świrują tu chyba niektórzy ;))) Mi się encyklopedia podobała. Pisanie o
            młodym fotografie w takim wydaniu to też IMHO przegięcie, ale w końcu to GW
            wydała ten dodatek więc ich prawo.
            Bądź co bądź dla mnie przydatność jest spora tak czy siak.

pzdr
            Krzysiek
        • Gość: XYZ Re: Wypowiadam się!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 18:18
          Jasne, że dziennikarze nie przeważają. Ale faktycznie szczytem samouwielbienia
          gazety jest wypełnienie suplementu prawie tylko "zapomnianymi" kolegami. A tylu
          Łodzian jednak brakuje. To sie zdarza, oczywiście, że mozna o kims zapomnieć.
          Ale własnie suplement dawał okazję nadrobienia braków, bo nie sądzę, żebyście
          nie mili sygnałów o zapomnianych.
          I trudno nie zgodzic sie z tym, że to zbiór nazwisk wielkich Łodzian, ale takze
          miernoty, ale...przyjaciół gazetowego Królika. Z drugiej strony..to przeciez
          wydawnictwo gazety.Miala do tego prawo...Prawda?
          • Gość: Katu Re: Wypowiadam się!!! IP: *.aramiska.net / *.aramiska.net 31.03.04, 20:02
            No coz - niby miala prawo, ale chyba nie miala prawa dawac tytulu:
            "Kto jest kim w Łodzi - przedstawiamy najważniejsze osoby w mieście". Sam
            poczatek by byl bardziej na miejscu, chyba ze prawda jest twierdzenie, ze media
            rzadza...
        • Gość: J.S. Re: Wypowiadam się!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 31.03.04, 18:29
          > Biorąc pod uwagę ok. 900 nazwisk, dziennikarzy musiałoby w niej
          > być ok. 500, by przeważali.

ok. 451.

Muhehe.
        • lea ja się już wypowiedziałam... 16.04.04, 12:03
          ale dorzucę na koniec, że z suplementem, to już przesadziała REDAKCJA! tam
          przeważają dziennikarze GW
    • Gość: Gość Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.mm.pl 31.03.04, 21:01
      Nie potrafię znależc klucza do wyboru. Uważam ,że dziennikarze poszli na
      latwiznę i wiele przypadkowych nazwisk znalazło się chyba ciotecznych znajomych.
      Kryminałem nazwałabym olbrzymie reklamy ze zdjęciem wybitnego "Łodzianina"
      Marcina Krzyżanowskiego. Jest to niesmaczne
      • Gość: angka2 Re: Encyklopedia łodzian IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 22:55
        Też mnie zszokowali dzienikarze GW w takim dodatku. Żadnego znich nie uważam za
        ważne osoby w mieście. Naprawdę trzeba tupetu i samouwielbienia aby się wpisac
        w coś takiego. Po prostu żart. Zdecydowanie tytuł powinien być inny.
        Angka2
    • yaa Re: Encyklopedia łodzian 01.04.04, 09:22
      O kolegach i koleżankach z redakcji się nie zapomniało. A za to zapomniało się
      o jednym łódzkim parlamentarzyście, który wprawdzie nie pochodzi z Łodzi, ale z
      naszego miasta kandydował do Sejmu. Jest też wprawdzie jest teraz mało
      popularny, ale pełni funkcję....Premiera RP.
      Zapomnieliście o Leszku Millerze Redaktorzy.
      Faktyczne, Encyklopedia Najważniejszych Łodzian...
      Wstyd.
      Pozdrawiam
      Yaa
      • Gość: Maciej Re: Encyklopedia łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 09:25
        Niezly zart...
        • Gość: Illney Re: Encyklopedia łodzian IP: *.insite.pl 05.04.04, 20:14
          Biorąc pod uwagę ilość zarzutów, które autorzy postów wcześniej wymienili pod
          adresem Encyklopedii, a pod wszystkimi się podpisuję, to dzieło należy uznać za
          niezłą fuszerkę. I jeszcze Piotrusia Zdrzynickiego umieścili, he, he, dobre.
          Czyimże przyjacielem musi on być?
        • Gość: mery Re: Encyklopedia łodzian IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 07.05.04, 12:14
          a gdzie jest pan prezydent grzegorz palka
    • agnesp76 Re: Encyklopedia łodzian 06.04.04, 10:36
      To jeszcze dodam, że są wpadki - np. pomieszanie zdjęć i notek - zdjęcie
      jednego pana umieszczone przy notce innego pana.
    • marcelino7 Re: Encyklopedia łodzian 16.04.04, 02:50
      Encyklopedia Łodzian ????????????? Zimny, Domżałowa, Przyguccy czy to są tak
      ważne persony aby je umieszczać w tym wydawnictwie a gdzie np Machejek
      Władysław, jaki był klucz umieszczania ludzi w tym wydawnictwie, skoro jest np
      Barbara Domżał dlaczego nie ma Pawła Kociołka - założyciela pierwszej w tym
      mieście Agencji Doradztwa Personalnego Beaver, skoro jest cała redakcja
      łódzkiego dodatku GW, dlaczego nie ma nikogo z City Magazine, jaki był klucz
      doboru słynnych łodzian - nie zgadzam się to całkowicie nieudana publikacja,
      pomyłka, jeszcze raz wracam do p. Domżał dlaczego w takim razie nie jej męża
      ani szwagra kiedyś polityka, obecnie właściciela kilku szkół w tym Wyższej
      Szkoły Edukacji Zdrowotnej , gdzie jest szef Gamety - poradnia leczenia
      bezpłodności - dr Radwan znany nie tylko w Polsce pomyłka i jeszcze raz
      pomyłka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka