Gość: myszond IP: *.fpt / *.fpt-prima.com.pl 30.03.04, 12:33 Najważniejszymi łodzianami oczywiście są dziennikarze Gazety. Jak bym układał listę to też bym zaczynał od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kredens Re: Encyklopedia łodzian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 12:50 niektore wiadomosci sa wyssane z palca - np miejsca zamieszkania kilku osob. dziennikarska fuszerka czy kamuflarz? Odpowiedz Link Zgłoś
niki-ta Re: Encyklopedia łodzian 30.03.04, 13:08 Szkoda tylko, że wymienieni zostali zwykli dyrektorzy Urzedu, a jakoś dziwnym trafem nie wymieniono wszystkich członków Zarządu Rady Miejskiej (a uszczegółowiając to wymieniono 3 z 4). Ciekawe dlaczego ta jedną osobę pominięto? Czyżby Gazeta była stronnicza? Czy też nierzetelnie przygotowała Encyklopedię Łodzian???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pernus Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.03.04, 15:46 Jak przeglądałem osoby to zdało mi się dziwne, że takcy ważni są dziennikarze "Gazety" i to szeregowi. Może to tylko moje odczucie. Brak mi wielu osób ważnych, może nie medialnych. Generalnie ta publikacja to kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Encyklopedia łodzian IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 31.03.04, 00:26 Racja! wychodzi na to że najbardziej zasłużeni to dziennikarki (małolaty) i dziennikarze ale co zrobić jak woda sodowa uderza do głowy, wystarczy zatrudnić się w GW i lądujesz w Encyklopedii Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Encyklopedia łodzian 31.03.04, 01:14 Czy obecność naprawdę sławnych łodzian razem z (na przykład poniżej ) nie jest przesadą? Pęczek Sergiusz Ma 25 lat. Od trzech lat jest fotoreporterem "Gazety Wyborczej" w Łodzi. Najchętniej robi zdjęcia podczas protestów, zamieszek i demonstracji. - Wtedy można ukazać emocje - mówi. Studiuje na III roku łódzkiej szkoły filmowej, na Wydziale Operatorskim, na kierunku fotografia. W tym roku będzie bronił dyplom z fotoreportażu u prof. Aleksandra Jałosińskiego. Interesuje się wojną wietnamską. Jest członkiem Bractwa Piwnego i domowym piwowarem. Mieszka na Górnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.mm.pl 31.03.04, 23:36 Warto zauwazyc, ze wsrod "najwazniejszych lodzian" nie ma np wlasciciela i zalozyciela najwiekszego komercyjnego radia w Lodzi - Radia Parada - Kubasiewicza. Mozna oczywiscie nie lubic Parady, ale jesli drukuje sie liste "najwazniejszych osob w miescie" to brak takich osob, w zestawieniu z obecnoscia w zestawieniu 25-letnich fotoreporterow Wyborczej jest zwyczajnie smieszny. I w moim odczuciu dezawuuje to wydawnictwo. Nalezaloby je raczej nazwac "kto jest kim w Gazecie Wyborczej i wsrod znajomych "Gazety" Odpowiedz Link Zgłoś
niki-ta Redakcjo - wypowiedz się !!! 31.03.04, 12:17 Szkoda tylko, że nawet Redakcja nie raczy odpowiedzieć w jaki sposób powstała Encyklopedia i jak to jest, że przeważają w niej dziennikarze, a nie najważniejsi Łodzianie. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Wypowiadam się!!! 31.03.04, 14:56 niki-ta napisała: > Szkoda tylko, że nawet Redakcja nie raczy odpowiedzieć w jaki sposób powstała > Encyklopedia i jak to jest, że przeważają w niej dziennikarze, a nie > najważniejsi Łodzianie. Jak to - w jaki sposób powstała?! Została napisana, wydrukowana, wrzucona do sieci. I powstała. To raz, a dwa - sądzę, że się unosisz, twierdząc, że przeważają w niej dziennikarze. Biorąc pod uwagę ok. 900 nazwisk, dziennikarzy musiałoby w niej być ok. 500, by przeważali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 16:13 Ani poważna, ani śmieszna ta Wasza wypowiedź. Trzeba było poprostu nazwać Waszą quasi encyklopedię np. "Encyklopedia Łodzian Zatrudnionych W Łódzkim Dodatku Gazety Wyborczej Oraz Osób W Przeważającej Mierze Z Tą Gazetą Sympatyzujących A Tym Samym Leżącym Na Sercu Redaktorów Tworzących To Dzieło" i byłoby po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 16:26 Buahahaha. dobre;) Były zaloguj się, wrzuce Cię do nieprzyajciół i nie bede juz czytał takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 16:44 Chciałaby Dusza do Raju:) Swoją drogą, jak zdarzy mi się natknąć na coś "stworzonego" przez Ciebie, to mam podobne wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 23:13 1.Nie masz ani grama honoru. 2.Jesteś tchórzem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: Wypowiadam się!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 23:51 Toś mi dowalił! Prawda Cię zabolała? Honorowi to jedynie ci, którzy się logują? Puknij się w głowę. Jak wiesz gdzie ją masz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: Wypowiadam się!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 31.03.04, 23:44 Akurat tutaj byłylogowany ma rację. I nie piszę tego tylko dlatego, że mnie w tej encyklopedii nie umieszczono. Oto dwa przykłady sporej fuszerki przy opracowywaniu tego "dzieła": * zarząd RŁ to 3 osoby a w dodatku Gazety opisane są tylko 2. * umieszczono szefa muzycznego który formalnie jest zastępcą kierownika redakcji a nie umieszczono kierownika redakcji muzycznej, że nie wspomnę, ze dyrektora programowego też pominięto. Jaki był klucz wyboru ? Ja wiem, że przy takich wydawnictwach zawsze są pewne kłopoty... Ale moim zdaniem daliście plamę. I to dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Wypowiadam się!!! 31.03.04, 17:13 Eeee, świrują tu chyba niektórzy ;))) Mi się encyklopedia podobała. Pisanie o młodym fotografie w takim wydaniu to też IMHO przegięcie, ale w końcu to GW wydała ten dodatek więc ich prawo. Bądź co bądź dla mnie przydatność jest spora tak czy siak. pzdr Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Wypowiadam się!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 18:18 Jasne, że dziennikarze nie przeważają. Ale faktycznie szczytem samouwielbienia gazety jest wypełnienie suplementu prawie tylko "zapomnianymi" kolegami. A tylu Łodzian jednak brakuje. To sie zdarza, oczywiście, że mozna o kims zapomnieć. Ale własnie suplement dawał okazję nadrobienia braków, bo nie sądzę, żebyście nie mili sygnałów o zapomnianych. I trudno nie zgodzic sie z tym, że to zbiór nazwisk wielkich Łodzian, ale takze miernoty, ale...przyjaciół gazetowego Królika. Z drugiej strony..to przeciez wydawnictwo gazety.Miala do tego prawo...Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katu Re: Wypowiadam się!!! IP: *.aramiska.net / *.aramiska.net 31.03.04, 20:02 No coz - niby miala prawo, ale chyba nie miala prawa dawac tytulu: "Kto jest kim w Łodzi - przedstawiamy najważniejsze osoby w mieście". Sam poczatek by byl bardziej na miejscu, chyba ze prawda jest twierdzenie, ze media rzadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Wypowiadam się!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 31.03.04, 18:29 > Biorąc pod uwagę ok. 900 nazwisk, dziennikarzy musiałoby w niej > być ok. 500, by przeważali. ok. 451. Muhehe. Odpowiedz Link Zgłoś
lea ja się już wypowiedziałam... 16.04.04, 12:03 ale dorzucę na koniec, że z suplementem, to już przesadziała REDAKCJA! tam przeważają dziennikarze GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Encyklopedia łodzian IP: *.lodz.mm.pl 31.03.04, 21:01 Nie potrafię znależc klucza do wyboru. Uważam ,że dziennikarze poszli na latwiznę i wiele przypadkowych nazwisk znalazło się chyba ciotecznych znajomych. Kryminałem nazwałabym olbrzymie reklamy ze zdjęciem wybitnego "Łodzianina" Marcina Krzyżanowskiego. Jest to niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angka2 Re: Encyklopedia łodzian IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 22:55 Też mnie zszokowali dzienikarze GW w takim dodatku. Żadnego znich nie uważam za ważne osoby w mieście. Naprawdę trzeba tupetu i samouwielbienia aby się wpisac w coś takiego. Po prostu żart. Zdecydowanie tytuł powinien być inny. Angka2 Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Encyklopedia łodzian 01.04.04, 09:22 O kolegach i koleżankach z redakcji się nie zapomniało. A za to zapomniało się o jednym łódzkim parlamentarzyście, który wprawdzie nie pochodzi z Łodzi, ale z naszego miasta kandydował do Sejmu. Jest też wprawdzie jest teraz mało popularny, ale pełni funkcję....Premiera RP. Zapomnieliście o Leszku Millerze Redaktorzy. Faktyczne, Encyklopedia Najważniejszych Łodzian... Wstyd. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Encyklopedia łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 09:25 Niezly zart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Illney Re: Encyklopedia łodzian IP: *.insite.pl 05.04.04, 20:14 Biorąc pod uwagę ilość zarzutów, które autorzy postów wcześniej wymienili pod adresem Encyklopedii, a pod wszystkimi się podpisuję, to dzieło należy uznać za niezłą fuszerkę. I jeszcze Piotrusia Zdrzynickiego umieścili, he, he, dobre. Czyimże przyjacielem musi on być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Re: Encyklopedia łodzian IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 07.05.04, 12:14 a gdzie jest pan prezydent grzegorz palka Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Encyklopedia łodzian 06.04.04, 10:36 To jeszcze dodam, że są wpadki - np. pomieszanie zdjęć i notek - zdjęcie jednego pana umieszczone przy notce innego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelino7 Re: Encyklopedia łodzian 16.04.04, 02:50 Encyklopedia Łodzian ????????????? Zimny, Domżałowa, Przyguccy czy to są tak ważne persony aby je umieszczać w tym wydawnictwie a gdzie np Machejek Władysław, jaki był klucz umieszczania ludzi w tym wydawnictwie, skoro jest np Barbara Domżał dlaczego nie ma Pawła Kociołka - założyciela pierwszej w tym mieście Agencji Doradztwa Personalnego Beaver, skoro jest cała redakcja łódzkiego dodatku GW, dlaczego nie ma nikogo z City Magazine, jaki był klucz doboru słynnych łodzian - nie zgadzam się to całkowicie nieudana publikacja, pomyłka, jeszcze raz wracam do p. Domżał dlaczego w takim razie nie jej męża ani szwagra kiedyś polityka, obecnie właściciela kilku szkół w tym Wyższej Szkoły Edukacji Zdrowotnej , gdzie jest szef Gamety - poradnia leczenia bezpłodności - dr Radwan znany nie tylko w Polsce pomyłka i jeszcze raz pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś