Dodaj do ulubionych

Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach w ...

IP: *.toya.net.pl 22.10.10, 18:55
Kto ustala koordynację remontów?

Najpierw remont Sienkiewicza w czasie gdy "Lublinek" przejmuje loty z "Okęcia", później równoległy remont Dąbrowskiego i Przybyszewskiego, dalej równoległy remont Pabiańckiej i Rzgowskiej, dalej dokładają do tego remont Rudzkiej łączącej obie, a teraz znowu niemal równoległy remont Obywatelskiej i Konstantynowskiej.
Czy ktoś postradał zmysły... czemu w Łodzi planuje się remontu ulic równoległych, które razem zbierają ruch z danych osiedli w tym samych niemal czasie?

Czemu remontuje się bardzo przyzwoitą Konstantynowską, kiedy ulice takie jak na przykład Wróblewskiego, Milionowa, Tuwima błagają o remont od dobrych kilku lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: ankax Re: Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach IP: *.toya.net.pl 22.10.10, 19:23
      a nie mozecie raz kiedys, zamiast pisac utrudnienia.........
      powiedziec , beda utrudnienia , ale mieszkancy i reszta Lodzian bedzie miala lepiej, a robotnicy zatrudnienie, a pieniadze sa dobrze wydane? to takie trudne, czy jestescie elementem kampanii?
      a ja jestem zadowolona ze robotnicy mi ulice zrobili, no i co z tego ze byly utrudnienia 7 dni
      a mam na dlugi czas.........
      dramat po prostu
      • Gość: ... Re: Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 23:41
        za takie utrudnienia kropę odwołano - utrudnienia, które miały ulepszyć
    • Gość: dgdf Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach w ... IP: *.retsat1.com.pl 22.10.10, 19:52
      "Retkinii". Wróć redaktorzyno do podstawówki.
    • Gość: ppiotrek7 objazd Małachowskiego przez Edwarda :) IP: *.toya.net.pl 22.10.10, 23:13
      dobry dowcip !!! objazd chyba dla samobójców - stan nawierzchni Edwarda od ok.20 lat jest fatalny i chyba tylko Inflancka może go przebić... Po remoncie na Radiostacji proponuję uzupełnić nazwę tej ulicy - ul.Edwarda JOŃSKIEGO
    • Gość: XXL To nie są remonty IP: 81.219.27.* 23.10.10, 07:46
      O jakich my ty piszemy remontach.Prawdziwy remont ulicy solidny,przemyślany i bez większych utrudnień to był na Al.Włókniarzy.To co si teraz robi ,to drobna kosmetyka na wyścigi, byle jak najwięcej nie dbając o jakość.Wiadomo wybory nie długo.
      • kuba_bed Re: To nie są remonty 23.10.10, 09:53
        Ciekawe co Ty masz XXL, bo na pewno nie wiedzę... A co uważasz za remont? Nie wiesz, że jak zerwiesz rozwaloną nawierzchnię i położysz nową to tez jest remont? Drogi buduje się całkowicie od nowa co kilkanaście lat, a nie co 5, tak jak je się odnawia.

Poza tym proszę wróć do podstawówki i zapoznaj się z zasadami pisowni w języku narodowym, bo słowo "niedługo" nie jest Ci znane... Poza tym po znakach przestankowych robi się przerwę, o której Ty też zapominasz...
      • kuba_bed Re: To nie są remonty 23.10.10, 10:00
        Ciekawe co Ty masz XXL, bo na pewno nie wiedzę... A co uważasz za remont? Nie wiesz, że jak zerwiesz rozwaloną nawierzchnię i położysz nową to tez jest remont? Drogi buduje się całkowicie od nowa co kilkanaście lat, a nie co 5, tak jak je się odnawia.

Poza tym proszę wróć do podstawówki i zapoznaj się z zasadami pisowni w języku narodowym, bo słowo "niedługo" nie jest Ci znane... Poza tym po znakach przestankowych robi się przerwę, o której Ty też zapominasz...
    • elwisz.czosnek Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach w ... 23.10.10, 09:48
      Czytam i już miałem się ucieszyć z prac na ul. Obywatelskiej. Cieszę się jedynie częściowo, tak jak częściowy jest remont. Zadowolenie znika gdy pomyślę o dwóch rzeczach:
      - ten remont to jedynie frezarka i nowa nawierzchnia
      - najbardziej dziurawy odcinek jest od Nowych Sadów do Jankego.

A przydałby się porządny remont i poszerzenie najwęższej części Obywatelskiej, gdyż:
      - dojazd do lotniska,
      - obciążenie drogowe przez tabor MPK,
      - jedna z dróg dojazdowych na Retkinię,
      - nowe budynki mieszkalne.

O ścieżkach rowerowych nie wspomnę nawet. I ciekaw jestem czy pozostawione zostaną kamienne krawężniki czy zastąpią je nietrwałe betonowe.

By nie narzekać tylko - dobry i ten remont.
      • kuba_bed Re: Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach 23.10.10, 09:59
        elwisz.czosnek napisał:

> Czytam i już miałem się ucieszyć z prac na ul. Obywatelskiej. Cieszę się jedyni
        > e częściowo, tak jak częściowy jest remont. Zadowolenie znika gdy pomyślę o dwó
        > ch rzeczach:
        > - ten remont to jedynie frezarka i nowa nawierzchnia
        > - najbardziej dziurawy odcinek jest od Nowych Sadów do Jankego.

Nie wiem czy opłacałoby się budować ulicę od nowa, wraz z podbudową. Nie wiem jak to wygląda pod asfaltem, ale przynajmniej ten remont wystarczy na jakiś czas, a później może zrobią wszystko od nowa, ale to stan ulicy musiałby być już naprawdę kiepski. Za Rudzką wzięli się po 30 latach, ale tam nigdy nie było podbudowy, tylko wylany asfalt. Obywatelska na pewno nie będzie musiała tyle czekać, bo jest bliżej centrum :)
        Co do ostatniego punktu to mam wrażenie, że nie bez powodu remont jest tylko do Nowych Sadów. Może później będą powiększali Obywatelską i stąd tylko częściowy remont.
        • Gość: Seba Re: Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach IP: 91.193.160.* 23.10.10, 11:22
          piszecie że na Obywatelskiej tylko kosmetyka ja chętnie wezmę w ciemno tę"kosmetykę na Czechosłowackiej i Edwarda" bo tam jest Camel Trophy na codzień!!!!!!!!!
          REMONT!!!!!!!!!!
        • elwisz.czosnek Re: Nowe remonty. Kolejne utrudnienia na drogach 23.10.10, 22:55
          > Nie wiem czy opłacałoby się budować ulicę od nowa, wraz z podbudową

Nie wiem w jakich kategoriach rozpatrujemy opłacalność. ;-) Ulica Obywatelska ma całkiem spore obłożenie - ruch aut osobowych, MPK (ruch do/z zajezdni Nowe Sady) czy choćby ciężarówki Schenker, więc to nie tylko ruch lekkich pojazdów. Owszem, dobre i to . Co do planowanej przebudowy odcinka do Jankego - mam nadzieję że nowe nasadzenia drzew nie są jedynie zwiększeniem atrakcyjności tego miejsca ;-) a właśnie przygotowaniem pod przebudowę. Choć kolejność dziwna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka