Dodaj do ulubionych

Zniesmaczony

01.05.04, 22:52
Takie mam odczucia oglądając uroczystości z okazji wstąpienia do UE i
oglądania gęby Millera i Kwaśniewskego. Ja ich pamiętam jeszcze jako młodych
aktywistów PZPR i wtedy wyznawali inną ideologię. Oczywiście są to legalnie
wybrani przedstawiciele ale jest to przykład jak dziwne są losy naszego
państwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 01.05.04, 23:04
      To jest najbardziej żałosny paradoks w naszej całej historii. Więcej, jestem
      całkowicie przekonany, że gdyby nie Ci ludzie i całe to Ich zafajdane zaplecze,
      to weszlibysmy do UE na zupełnie innych warunkach. Lepszych rzecz jasna.
      Kłaniają się różne grube krechy, lewe nogi i co tam jeszcze kto chce:(
      • lennon1 Re: Zniesmaczony 01.05.04, 23:28
        serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,53321,2046278.html?x=15
        Pod spodem jest link do wywiadu z LM w 2000 roku. Cały obraz cwaniaka.
      • Gość: J.S. Re: Zniesmaczony IP: *.pai.net.pl 02.05.04, 15:06
        > To jest najbardziej żałosny paradoks w naszej całej historii. Więcej, jestem
        > całkowicie przekonany, że gdyby nie Ci ludzie i całe to Ich zafajdane
        zaplecze, to weszlibysmy do UE na zupełnie innych warunkach. Lepszych rzecz
        jasna.

Czy moglbys, kochanienki, przestac sypac ogolnikami, i wyjawic konkretnie jakie
        to lepsze warunki by byly, i dlaczego bylyby lepsze gdyby nie ci ludzie i cale
        to ich zafajdane zaplecze?
    • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 02.05.04, 00:11
      Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się przebrnąć przez to pustosłowie. Nie
      wiem, nie pamiętam, będę bronił PRL-u, Stan Wojenny był potrzebny, nie
      informowano mnie, mieszkałem w bloku, z kolegami rozmawialiśmy o sprawach
      rodzinnych. Kosmita się ku.wa znalazł. Odcięty od świata. Pracował w KW, KC, a
      o sprawach, które były tajemnicą poliszynela on, nie świadom niczego robaczek
      dowiaduje się z tv. Osobna sprawa to A. Michnik i P. Smoleński. Aż "bije w
      oczy" ta ich znana przecież dociekliwość, natarczywość, czy nawet wrogość,
      których to atrybutów dziennikarskich chętnie używali w różnych wywiadach w
      stosunku do ludzi z tej samej strony barykady. O wiele łatwiej jest zrozumieć,
      po przypomnieniu sobie tamtego wywiadu z Millerem, dlaczego to Michnik
      zapewniał, iż L. Miller jest "poza wszelkim podejrzeniem" w słynnej aferze
      Rywina. Wart Pac pałaca, a pałac Paca. Koledzy z odzysku nie będą sobie
      przecież pluli do kaszy. Tacy to nieskazitelni Europejczycy wprowadzili nas do
      Uni. Tfu.
    • Gość: g@mdan Re: Zniesmaczony IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.05.04, 00:43
      Mam podobne odczucia.
      Miller nie był moim premierem. Kwaśniewski nie jest moim prezydentem.
      Pamiętam zło wyrządzone Polsce przez czerwonych. U mnie nie mają szans.
      Ale dlaczego tak się stało? Dlaczego oni wypłynęli?
      Moim zdaniem to wina ekip postsolidarnościowych. Wygrali, a potem "zapomnieli".
      Zmarnowali szansę z 1989 r.
      Na czele rządu stanął facet, który "oddzielał grubą kreską", a powinien odciąć
      krwawym nożem. Może przesadzam, ale na pewno warto było posłać czerwonych pod
      sąd.
      W Europie bylibyśmy już dawno.
      • Gość: łażej Re: Zniesmaczony IP: *.retsat1.com.pl 02.05.04, 01:04
        Gość portalu: g@mdan napisał(a

> Moim zdaniem to wina ekip postsolidarnościowych. Wygrali, a
        potem "zapomnieli".
        >
        > Zmarnowali szansę z 1989 r.
        > Na czele rządu stanął facet, który "oddzielał grubą kreską", a powinien
        odciąć
        > krwawym nożem. Może przesadzam, ale na pewno warto było posłać czerwonych pod
        > sąd.

Co to znaczy posłać "czerwonych" pod sąd?? Sądzić członków PZPR?? Kilka
        milionów osób pod sąd?? Łatwo wymachiwać szabelką gdy wróg ma wybite zęby. A
        nawet w końcu lat 80-tych wróg mógł gryźć i to gryźć dotkliwie, bardzo
        dotkliwie. Miał w swych rękach milicję, wojsko - wszystko czego potrzeba do
        nocy długich noży. A takiej nocy nie było. Było pokojowe oddanie władzy. Wróg
        zgodził się (oczywiście przymuszony do tego sytuacją gospodarczą i wynikającą z
        niej sytuacją społeczną) na to by swe "zęby" dobrowolnie i bez kąsania oddać.
        Pokojowa zmiana systemu - nierealne a okazało się możliwe.

> W Europie bylibyśmy już dawno.

A co ma piernik do wiatraka? Chodzi Ci o to, że bylibyśmy wcześniej w UE?? W
        jaki sposób?? Czy nasza sytuacja gospodarcza różniła by się tak znacząco by
        przyspieszyć rozszerzenie Unii?? Nierealne
        • Gość: byłylogowany Re: Zniesmaczony IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 02.05.04, 01:10
          Mam tylko jedno pytanie: rzeczywiście wierzysz, że było oddanie władzy!? Mnie
          się zdaje, że to jakaś fantasmagoria.
          • Gość: łażej Re: Zniesmaczony IP: *.retsat1.com.pl 03.05.04, 07:16
            Gość portalu: byłylogowany napisał(a):

> Mam tylko jedno pytanie: rzeczywiście wierzysz, że było oddanie władzy!? Mnie
            > się zdaje, że to jakaś fantasmagoria.

A czym dla Ciebie byłoby oddanie władzy??
        • Gość: g@mdan Re: Zniesmaczony... bo nie myśli. IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.05.04, 23:19
          >A co ma piernik do wiatraka? Chodzi Ci o to, że bylibyśmy wcześniej w UE?? W
          >jaki sposób?? Czy nasza sytuacja gospodarcza różniła by się tak znacząco by
          >przyspieszyć rozszerzenie Unii?? Nierealne.

Trudno polemizować z facetem, który słowo "czerwony" utożsamia z milionami
          szarych członków PZPR. To jest pokrętna indoktrynacja, że za zło wyrządzone
          Polsce odpowiadają wszyscy członkowie partii.
          Wiemy kto jest winny.

Ale chcę odnieść się do Twoich słów zacytowanych powyżej.
          Otóż, gdyby po strajkach w 1980 r. udało się zmusić komunistów do oddania władzy
          to mielibyśmy już 23 lata na przemiany gospodarcze zbliżające nas do UE.
          UE przyjęła nas po 15 latach przemian. Czyli mogliśmy już 8 lat cieszyć się z
          przynależności do bogatszej części Europy. To prawie jak Portugalia i Grecja.
          Jest czego żałować.
          • Gość: łażej Re: Zniesmaczony... bo nie myśli. IP: *.retsat1.com.pl 03.05.04, 07:23
            Gość portalu: g@mdan napisał(a):

> >A co ma piernik do wiatraka? Chodzi Ci o to, że bylibyśmy wcześniej w UE??
            > W
            > >jaki sposób?? Czy nasza sytuacja gospodarcza różniła by się tak znacząco by
            >
            > >przyspieszyć rozszerzenie Unii?? Nierealne.
            >
            > Trudno polemizować z facetem, który słowo "czerwony" utożsamia z milionami
            > szarych członków PZPR. To jest pokrętna indoktrynacja, że za zło wyrządzone
            > Polsce odpowiadają wszyscy członkowie partii.
            > Wiemy kto jest winny.

"Wiemy kto jest winny" - czyli z jednego totalitaryzmu w drugi totalitaryzm.
            Dziękuję, wolę to co jest.

> Ale chcę odnieść się do Twoich słów zacytowanych powyżej.
            > Otóż, gdyby po strajkach w 1980 r. udało się zmusić komunistów do oddania
            władz
            > y
            > to mielibyśmy już 23 lata na przemiany gospodarcze zbliżające nas do UE.
            > UE przyjęła nas po 15 latach przemian. Czyli mogliśmy już 8 lat cieszyć się z
            > przynależności do bogatszej części Europy. To prawie jak Portugalia i Grecja.
            > Jest czego żałować.

Taaaaaaaaaaaa. Bo UE w roku 1980 była tym czym w 1989 r. Bo ZSRR Breżniewa z
            1980 było ZSRR Gorbaczowa z 1989. Bo w roku 1980 inne państwa bloku wschodniego
            poszłyby niemal w krok za nami, jak to było w 1989. Dla Ciebie liczba lat jest
            jakimś cudownym kalendarzem, który przynosi takie skutki bez względu na to co w
            tych latach istnieje i co się w nich dzieje.

Pomyśl

• Gość: g@mdan Re:Pewnie masz trochę racji... IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.05.04, 13:22
              ... ale mnie po prostu żal straconych lat.
      • Gość: tez zniesmaczony Re: Zniesmaczony IP: *.tpnets.com 03.05.04, 17:57
        > Ale dlaczego tak się stało? Dlaczego oni wypłynęli?

bo g***o zawsze wyplywa na wierzch
    • barracuda7110 Znudzony... (n/t) 02.05.04, 01:24

• Gość: lubie-lodz Re: Znudzony... (n/t) IP: *.arcor-ip.net 02.05.04, 12:00
        tez jestem wymiotnie zniesmaczona jak widze tych unijnych posrednikow, ktorzy w
        czasach rozchwianej komuny grozili wzrokiem i agitowali do pro-rozsadnych
        zachowan.
        • barracuda7110 Re: Znudzony... 02.05.04, 17:11
          Nie znudziły mnie facjaty "pośredników" tylko lamenty tych którzy są przeciw.
          Nie mogą oni zrozumieć, iż wolą społeczeństwa było przystąpić do wspólnoty i
          sięgają oni po argumenty niezbyt rozsądne i wylewają całą żółć na otoczenie.
    • Gość: Phak Re: Zniesmaczony IP: *.pai.net.pl 02.05.04, 12:21
      Nudzisz juz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka