Dodaj do ulubionych

Akcja "Do pracy by się szło"

27.07.04, 19:11
Na Matejki jest wydział Marketingu i Zarządzania. Wydział Organizacji i
Zarządzania ma PŁ. Na Piotrkowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: jinx po co skierowanie? IP: 128.95.183.* 27.07.04, 20:51
      co to jest skierowanie na praktyki? i po co istnieje taka instytucja?
      jak firma chce przyjac kogos na praktyki to niech te osobe przyjmie, jesli
      martwia sie o "pochodzenie" danej osoby to niech to sprawdza na wlasna reke.
      dla mnie to jakas glupota zeby nosic kwity w kazda strone. jednych prosic o
      prace, a drugich o pozwolenie na nia. za duzo proszenia i wiatru wokol sprawy.
      upraszczajmy sobie zycie koledzy i kolezanki.
      pozdrawiam
      • Gość: wtajemniczony POTO skierowanie ! IP: *.wzlab / *.uni.lodz.pl 28.07.04, 13:27
        firma musi mieć potwierdzenie dla właściwych organów państwowych że taka osoba
        nie jest przypadkiem zatrudniona na czarno, bez jakiejkolwiek umowu. a że
        przyjmowanie studentów na praktyki studenckie jest praktycznie bezkosztowe dla
        firmy (a raczej czysty zysk) wystarczy mieć jakiekolwiek potwierdzenie z
        Uczelni, skierowanie lub porozumienie z biurem karier.
        • Gość: jinx Re: POTO skierowanie ! do wtajemniczony IP: 128.95.25.* 28.07.04, 18:56
          to jak nie mam skierowania/potwierdzenia to pracuje na czarno? bzdura to jest
          jakas, ktora wypisujesz.
          co ma umowa czy zalegalizowanie pracy/praktyki wspolne ze skierowaniem. ja nie
          potrafie polaczyc tych dwoch rzeczy. chyba ze skierowanie jest takowym
          dokumentem dla "wlasciwych organow panstwowych" (cokolwiek sie kryje za tym
          pieknym sformulowaniem).
          mnie chodzi o prostote pewnych rozwiazan. po co robic wiatr jak ktos chce mnie
          zatrudnic/wykorzystac do pracy w formie praktyk to ja powinienem dzialac z dana
          osoba, a nie z uniwerkiem.
          dziekuje i milego dnia zycze.
    • Gość: apple Re: Akcja "Do pracy by się szło" IP: *.pentor.com.pl 28.07.04, 09:23
      Na Matejki jest Wydział Zarządzania UŁ - tak się nazywa.
      • teufel Re: Akcja "Do pracy by się szło" 28.07.04, 10:18
        W nformatorze był MiZ(pewnie nie dawno skrócili nazwę:) )
    • Gość: wtajemniczony Re: Akcja "Do pracy by się szło" IP: *.wzlab / *.uni.lodz.pl 28.07.04, 13:15
      Nazwa wydziału: Wydział Zarządzania UŁ, nie ZiM, nie OiZ just "Zarządzania" i
      tak było od początku istnienia wydziału, w tym roku 10-lecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka