Dodaj do ulubionych

Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!!

10.11.05, 11:33
Niestety jast tak jak sygnalizowałem wcześniej ryanair z Londynu usiadł o
10.05 w Bydgoszczy i tam został odprawiony. Odlot do Londynu został odwołany,
ludzie się z lekka wkur..., a ryan poleciał z Bydgoszczy "na pusto", więc
przewoźnik ma trochę kasy w plecy. Z tego co wiem w Bydgoszczy była podobna
pogoda, widocznie mają lepszy sprzęt:(
Obserwuj wątek
    • Gość: 88 Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:22
      Hehe
      • Gość: Panajotow Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.76.254.191.coditel.net 10.11.05, 12:24
        Ale dlaczego wlasciwie ten lot zostal odwoloany?Nie ma mnie w Lodzi.
        • geographer Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 12:30
          bo nie ma takiego miasta Łódź. Jest mgła, mgła i dla odmiany mgła
          • Gość: Panajotow Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.76.254.191.coditel.net 10.11.05, 12:54
            Mgla jest rozniez w Poznaniu, Wroclawiu i Krakowie...
    • brite Co z pasażerami? 10.11.05, 12:44
      Czy osoby które nie wyleciały będą miały zmianę na lot późniejszy, czy dostaną
      jakąś alternatywę?
      • Gość: FL Re: Co z pasażerami? IP: 193.109.123.* 10.11.05, 12:54
        stanie się to zawsze się dzieje w liniach lotniczych kiedy lot jest odwołany z
        powodu warunków pogodowych :)
        Pozdr,
        Kuba
        • paudys Re: Co z pasażerami? 10.11.05, 13:26
          Czyli co?
          A jeśli np. mam przesiadkę w Londynie na inny samolot to co wtedy? Muszę sobie
          kupić nowy bilet bo samolot uciekł?
          • Gość: MK Re: Co z pasażerami? IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.11.05, 20:41
            > A jeśli np. mam przesiadkę w Londynie na
            > inny samolot to co wtedy? Muszę sobie
            > kupić nowy bilet bo samolot uciekł?

TAK. Przewoźnicy niskokosztowi latają od punktu A do punktu B. Nie biorą
            odpowiedzialności za to że min. z powodów losowych (mgła, awaria, opóźnienia)
            lub nielosowych ktoś nie zdążył na kolejny lot (nawet tym samym przewoźnikiem),
            autobus, spotkanie, cokolwiek.... Właściwie wszyscy tani przewoźnicy tak robią i
            pasażer wie o tym bowiem każdorazowo jest to zapisane w Ogólnych Warunkach
            Przewozu, dostępnych na stronie internetowej danego przewoźnika. A kupując taki
            bilet jedocześnie pasazer zgadza się na te warunki. Zatem należy pamiętać że
            jeśli przesiadkę robi się na własne ryzyko i odpowiedzilaność.

Marcin Kryska
            www.mojeprzeloty.pl
      • franz35 Re: Co z pasażerami? 10.11.05, 13:27
        Z tego co się orientuję część paxów dostała wolne miejscówki na ryana do
        Londynu na dzień jutrzejszy. Oczywiście mówię o wolnych miejscach do Londynu
        również z innych portów w naszym pięknym kraju. W ziązku z tym czakają ich
        jutro wycieczki krajoznawcze:) Zawsze na każdy rejs mają choćby kilka wolnych
        miejsc, których nie sprzedają. Oczywiście niewiele osób się na to załapało,
        inni mają problem:)
    • szakal_el Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 13:00
      Na stronie
      www.stanstedairport.com/
      oczekiwany przylot na Stansted 13.10 z Łodzi. Czy wiecie co sie dzieje? Nie ma
      informacji na stronach Ryanair.
      • gosiua Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 14:33
        LANDED 1255.

:-)
    • yarro Kurde, jak nie rząd to pogoda... 10.11.05, 13:07

• szakal_el Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 13:20
      Niestety w Krakowie i Wroclawiu jest tak samo:(
      www.pasazer.com/czytaj.php?lp=1145
      Wiec to nie tylko nasz problem.
      • Gość: S&F Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 15:02
        Jeśli wiadomo było, że samolot nie odleci z Łodzi z powodu mgły, a wiadomo
        było, że wyląduje w Bydgoszczy, to dlaczego od razu nie podstawiono autobusów z
        Łodzi aby pasażerowie mogli odlecieć.Przecież mgła była zanim ktokolwiek zjawił
        się na Lublinku.
        Pozdrawiam
        • Gość: obsvr Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.ericsson.net 10.11.05, 15:15
          poczytaj warunki, na jakich uslugi swiadczy Ryan bedziesz wiedzial - grunt, to
          czytac je przed zaplanowaniem podrozy a nie po.
          a tak przy okazji, czy moglby ktos mnie oswiecic w spr. technicznych? Jak to
          jest, ze w Wawie tez jest mgla jak mleko i lotnisko funkcjonuje? ILS innego
          typu czy jak? A moze to kwestia oswietlenia?
          • Gość: tbg Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.pekao.com.pl 10.11.05, 15:41
            w warszawie ILS jest II kategorii
          • geographer Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 15:48
            POWTARZAM bo nie wszyscy ineresują się co już było powiedziane i pytają dalej:
            Byłem dzisiaj rano o 7 na Okęciu. Była mgła ale widzialność i tak była na
            kilkaset metrów. Na Lublinku prawie nie było widać progu 25 spod płotu przy
            włączonym oświetleniu. Druga sprawa to właśnie ILS 2 kat. "Trochę lepszy"
            • Gość: obsvr Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! IP: *.ericsson.net 10.11.05, 15:55
              A jak funkcjonuje lotnisko w Kopenhadze - przeciez tam mgla jest niemal non-
              stop? Bo jesli dobrze zrozumialem, geste "mleko" jest w stanie sparalizowac
              kazdy port, tak?
              • szakal_el Re: Rejs FR2468 do Londynu ODWOŁANY!!! 10.11.05, 15:58
                Mgła z widocznością do 50m a taka byla dzis w Łodzi sparalizuje wiekszosc
                portow na swiecie. Nawet te najwieksze maja z tym problemy.
                • simpilot Lądowania przy ograniczonej widoczności 11.11.05, 16:20
                  Kwestie lądowania przy złych warunkach atmosferycznych zależą od wielu
                  czynników. Każdy pas ma określone minima widoczności dla poszczególnych
                  kategorii ILS. Podstawą jest posiadanie przez dane lotnisko wymaganej kategorii
                  ILS. Druga sprawa to fakt certyfikacji przewoźnika na odpowiednią kategorię i
                  samej załogi, która pilotuje samolot.
    • topjes Odszkodowania 10.11.05, 15:17
      www.lotniskodlalodzi.org/medium.php?id=317
      • Gość: kp Re: Odszkodowania IP: *.4web.pl / *.4web.pl 10.11.05, 15:19
        "Jeśli mógł zapobiec odwołaniu lotu (w przypadku złej pogody nie), może
        przysługiwać nam odszkodowanie"

a to byla wina zlej pogody, wiec odszkodowania te sie nie naleza
      • szakal_el Re: Odszkodowania 10.11.05, 15:20
        No to wszystko juz jasne - ani kwestia oswietlenia ani ILS. Kwestia gestosci
        mgly po prostu. Widac mgla mgle nie rowna:)
      • Gość: leon Re: Odszkodowania IP: 80.51.47.* 10.11.05, 20:16
        Pani Agnieszka Nowak mówi nieprawdę, lotnisko w Łodzi zgodnie ze swoją
        deklaracją nie może być brane jako alternatywne (zapasowe)
        pozdrawiam
        l
    • Gość: L... tania linia kipescy piloci IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 17:20
      "Z tego co wiem w Bydgoszczy była podobna
      pogoda, widocznie mają lepszy sprzęt:("

Podczas takiej mgly bez przeszkd wyladowal samolot Marynarki Wojennej ,
      zatankowal i odlecial. Widac mozna bylo. Tylko ryan sie boi latac na przyrzady
      ale jak tania linia to i tani piloci.
      • protz Re: tania linia kipescy piloci 10.11.05, 17:23
        > zatankowal i odlecial. Widac mozna bylo. Tylko ryan sie boi latac na przyrzady
        > ale jak tania linia to i tani piloci.

nie moge, po prostu nie moge juz z tymi nowymi :(
        • topjes Re: tania linia kipescy piloci 10.11.05, 18:08
          > nie moge, po prostu nie moge juz z tymi nowymi :(

Nieczęsto się z Toba zgadzam ;))) Ale tym razem w 100% niestety :/// Mam tylko
          nadzieje, że jak się "młodzież" ponapala trochę Ryananem to za kilka tygodni
          sami znikną zndudzeni...
          • Gość: Wilczy Re: tania linia kipescy piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:56
            topjes napisał:

> Mam tylko nadzieje, że jak się "młodzież" ponapala trochę Ryananem
            > to za kilka tygodni sami znikną zndudzeni...

Hmmm, no ale chyba będą mogli się napalać Centralwingsem, Wizzairem, Lufthansą,
            Cathay Pacif... eee, rozpędziłem się ;-)
      • szakal_el Re: tania linia kipescy piloci 10.11.05, 17:46
        Zastanow sie ze 3 razy zanim cos powiesz, bo to naprawde sie robi nudne.
        Zapewne Wroclaw i Krakow i inne linie tez mialy taki problem bo w wiekszosci
        linii sa beznadziejni piloci? Bezsensu.
      • Gość: S&F Re: tania linia kipescy piloci IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 18:09
        > Podczas takiej mgly bez przeszkd wyladowal samolot Marynarki Wojennej ,
        > zatankowal i odlecial. Widac mozna bylo. Tylko ryan sie boi latac na przyrzady

Powiem ci tak. Każdemu z nas zdarza się walnąć jakąś głupotę na tym forum.
        No ale ty jesteś w tym chyba mistrzem.

Protz nie denerwuj się bo jeszcze nam zejdziesz, a tego byśmy nie chcieli.
        Pozdrawiam
      • Gość: Zagłoba Re: tania linia kipescy piloci IP: *.toya.net.pl 10.11.05, 18:28
        >

1. Weź pod uwagę, że na pokłądzie było prawie 200 osób. Pilot odpowiada za ich
        bezpieczeństwo.
        2. Pilot podjął decyzję o lądowaniu w Bydzi na podstawie konkretnych danych
        pogodowych. To nie było jego widzi mi się.
        3. Samolot wojskowy to pojęcie względne. Znasz jego dokładne parametry i minima
        co do pasa i jego długości i szerokości? No widzisz... A dane co do B737 akurat
        znamy - Lublinek spełnia je na styk.
        4. Łódź nie była jedyna - poczytaj trochę newsów w necie albo oglądnij TV.
        5. ILS tej kategorii co u nas ma naprowadzić samolot na pas, ale aby
        bezpiecznie wylądować potrzebna jest minimalna widoczność. A dzisiaj spod
        terminala (nowego) nie było nawet dokłądnie widać spychacza pracującego tuż za
        ogrodzeniem. Byłem i widziałem co się działo na Lublinku.
        • protz Re: tania linia kipescy piloci 10.11.05, 20:02
          Przypominam, ze atmosfera to srodowisko dynamiczne i warunki potrafia sie
          zmienic w ciagu dnia.
      • Gość: Wilczy Re: tania linia kipescy piloci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:03
        Gość L... napisała:

> zatankowal i odlecial. Widac mozna bylo.

Bo to Rambo był! Jak by chciał to by i na Placu Barlickiego wylądował, nie
        przewracając straganów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka