Gość: cobolt IP: 212.191.130.* 19.12.05, 20:13 A myslalem ze zdjecie pokazecie:( dobra zartuje pewnie sa przyjemne dla oka w kazdym razie wierze na slowo:) Fajny pomysl fajny:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gray Re: Prapremiera riksz-łódek 19.12.05, 21:04 jak dla mnie troche obciachowe ale... tylko: 1. skąd ten nawiew? wykorzystają oddech kierującego? 2. hasło reklamowe nie obejmuje wszystkich potencjalnych zainteresowanych. tak mówię tu również o osobach o orientacji homoseksualnej jak również dla zadeklarowanych singli. proponuję zatem: "zafunduj partnerowi przejażdżkę - bądźcie zdrowi!" lub wręcz "pojedź z kimś lub sam - będzie fajnie, ja pierdykam!" to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadoo Re: Jezusiemaryjojózefieświętybożeświ ętymocny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:02 pasuje do "zabytkowego Herbranda na oponach" Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Jezusiemaryjojózefieświętybożeświ ętymocny.. 19.12.05, 23:10 Tak tak obciachowe...no pewnie Na pewno te które dzis jeżdzą po pietrynie nie są kiczowate ...szczególnie te nie zrzeszone...najłatwiej tak pier@#$%^ Normalnie jak mi sie zdarza ponarzekać ,tak teraz stwierdzam że są naprawde ładne ,przynajmniej każdy kto do nas wpadnie będzie wiedział gdzie jest Będzie go ciekawiło dlaczego takie a nie inne...a to Łódz właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Jezusiemaryjojózefieświętybożeświ ętymocny. 20.12.05, 13:00 Nie mówię, że riksze niezrzeszone są ładne. CHodzi mi raczej o to, że riksze nie powinny zarówno kształtem jak i oczojebną kolorystyką dominować w pejzrzu ulicy. A te będą! Szkoda sów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikszarz Re: Jezusiemaryjojózefieświętybożeświ ętymocny. IP: *.pai.net.pl 20.12.05, 17:58 bajker powiedz mi jakie "zrzeszone" ???? , nie istnieje w Polsce Zrzeszenie Rikszarzy. Co wam ludzom do głowy poprzychodziło z tym Zrzeszeniem ??? Okazuje się że jeden niedouczony "pismak" dawno temu nie umiał się wysłowić i tak już zostało. W Łodzi działają cztery firmy (działalności gospodarcze) wynajmujące pojazdy rowerowe wielośladowe napędzne siłą mięśni ludzkich: Frontex, AT Instytut, PUR Riksza i Riksze Dwa dwa i cała reszta ludzi którzy wyprodukowali jakimiś sposobami riksze i teraz je wynajmują lub sami nimi jeżdzą (dla zorientowanych po ksywkach: faszyści, kochaś, sponsor, taksówkarz, irek i halina i oczywiście cała gama gwiaz rikszarstwa łódzkiego :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Odpowiadam... 20.12.05, 20:39 Dobrze wiem że nie ma żadnego zrzeszenia ... chodzi mi o odróznienie tych ucywilizowanych riksz ( np.indesit-a`la dorożki) ...od całej reszty No wybacz, ale poowijane folią streczową lub inne na predce zmontowane modele nie dodają miastu uroku...riksze na piotrkowskiej ..jak najbardziej TAK ale żeby to miało wygląd a nie jak w azji... Zresztą po wpłynięciu łódek na pietryne ,sytuacja sama wymósi zmiany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikszarz Re: Odpowiadam... IP: *.pai.net.pl 21.12.05, 02:52 Nie martw się "jak w Azji" nie jest i nie będzie. Od 1 kwietnia riksze będą wyposażone w kasy fiskalne. Zastanawiam się tylko gdzie maja być montowane (żeby nie zamakały i nie uległy uszkodzeniu)??? a w 2007 proponuje obowiązkowo wyposażyć rikszę w TOI TOIa :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Prapremiera riksz-łódek IP: 195.69.82.* 20.12.05, 09:36 Myslalem ze temat riksz juz dawno osiagnal dno. Ake teraz to pukaja w to dno od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no - lody przełamane 20.12.05, 09:38 myśle że następnym krokiem powinno być zaprojektowanie rikszy w kształcie tej rogatywki co ja Kropi na łeblu nosi. Jeszcze z rok, dwa i będziemy głównym eksporterem riksz do Bombaju! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: no - lody przełamane 20.12.05, 10:46 a ja bym dodal jeszcze makiete Piotrkowskiej na "dachu" tej lodki... Ale byloby fajnie! I edukacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
gray eetam :) 20.12.05, 20:57 nadachdają, nadachdają a i tak nikt nie zakręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsiór Pełną Gębą Re: no - lody przełamane IP: *.lze.lodz.pl 21.12.05, 08:28 Bożesz Ty moj. To pójdę czaju naparzyć:[ Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Prapremiera riksz-łódek 20.12.05, 10:44 O Jezu... Umarlem. Czy jest na sali lekarz? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Prapremiera riksz-łódek IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.05, 10:57 Aaaaa....what the f*ck! Mam nadzieje ze ta 'riksza' skonczy tak szybko jak Tytanik! Co za badziew! Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Ryksiarze jeszcze nie wiedzą... IP: *.mnc.pl 20.12.05, 11:01 ...że będą musieli wyrobić sobie karty pływackie. Odpowiedz Link Zgłoś
brite A mi się podoba 20.12.05, 11:30 Jeżeli wszystkie będą żółte, z estetycznym zarówno wykonaniem jak i rikszarzem, to jestem za. Przynajmniej na zdjęciu ten lodołamacz wygląda ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dobrze 20.12.05, 11:46 ze Łódź nie ma takiej bolesnej przeszłości jak np. Oświęcim. Bo z tą dosłownością to aż strach pomyślec w jakim kształcie zrobiliby te riksze! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a w ogóle zdjęcie wygląda 20.12.05, 11:59 jakby ta łódko-riksza jechała z 80 na godzinę! ten kształt to chyba ze względu na opływowość jak rozumiem? tylko niech pamiętaja że na Pietrynie jest ograniczenie do 20!!! "Rozmyślamy nad ciepłym nawiewem na stopy, a także ochronną szybą z pleksi, żeby nie wiało w oczy" Odnośnie wiania w oczy - zamiast pleksi proponuję ławeczkę przesunąć żeby pasażerowie siedzieli tyłem do kierunku jazdy. będzie taniej. ponadto jak będzie Pan kierowca opowiadał o naszej Łodzi secesyjnej (co się ostatnio okazało kłamstwem zresztą i Dan Brown już zbiera na to materiały) to będą go słyszeli i widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCoy Jarmarczny zmysł estetyki u decydentów łódzkich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:26 No brawo...Teraz pewnie bedzie "ładniej".Ja jeszcze proponuje postawic jakas taką odlaną z laminatu szubiennice w kształcie łódki i wieszac na niej tych,ktorzy maja takie "zajawki" na upiekszanie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gray a swoją drogą... 20.12.05, 20:58 to czy pra premiera nie była czasem w wermachcie? Odpowiedz Link Zgłoś