Gość: kamyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:10 NO TO SUPER. Naprzód Łks. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łódzki KS Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.ghnet.pl 10.07.06, 18:59 ŁKS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Łodzianin Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:26 spoko że ŁKS będzie mógł sprostać wymogom PZPNu jednak ten hajs miał iść na murawę... jesli do marca nie będzie zrobiona to znów będą problemy ze spełnieniem warunków... TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADR Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.net.euron.pl 11.07.06, 00:27 A P.Nowickiego już nie będzie.ŁKS podgrzewanej murawy i tak już nie będzie potrzebował.Po ponownym spadku do 2-giej ligi ten wymóg nie będzie ich obowiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: ŁKS będzie grał u siebie 12.07.06, 23:35 To nawet lepiej, że ŁKS będzie grał u siebie. My bardzo lubimy wygrywać przy Aleja Unii 2, a nie grać w jakimś tam Bełchatowie czy Płocku. Szkoda tylko, że derby na Karolewie dopiero na wiosnę, bo możemy się ich nie doczekać tak jak ŁKS licencji za brak odgrzewanej murawy... A może Hajto coś załatwi...? taki urodzony manadżer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.mnc.pl 10.07.06, 19:03 żebraki hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubybenek Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 19:06 po co nam podgrzewana murawa jak bedziemy mieli caly zadaszony stadion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADR Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.net.euron.pl 11.07.06, 20:01 Stadion bedziecie mieli caly zadaszony i nie tylko będzie zamknięty na kłódke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sake(ŁKS) Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:18 To bardzo dobrze że to się tak skończyło. Przyznam jednak że drażni mnie postawa władz ŁKS. To jest postawa roszczeniowa!!!Dajcie nam to, dajcie nam tamto. W naszym klubie potrzeba managera z prawdziwego zdażenia a nie Stępniów i Wróblewskich. To co piszę dotyczy równierz Widzewa i wielu zasłużonych polskich klubów. Goście tacy jak Stępień krążą wokół klubu traktując go folwark. Mówił mi ktoś że na przykład najzdolniejsi młodzi piłkaże ŁKS są przesuwani do SMS-u,który jest przecierz osobnym klubem sportowym. Jeżeli się mylę to proszę wyprowadźcie mnie z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radogoszcz do boju ŁKS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:29 powolutku wszystko idzie w dobrym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek47 [...] IP: *.tomaszow.mm.pl 10.07.06, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak A przetarg to nie powinien się czasem odbyć??????? IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 19:54 Coś mi się wydaje, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak A potem na murawę skąd weźmiecie??? Znów będziecie IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 19:55 żebrać??? My Widzewiacy musimy tego doplinować i w razie czego przypomnieć, że forsę przeznaczną na murawę już wyżebraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufti [...] IP: *.astral.lodz.pl 10.07.06, 22:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: A potem na murawę skąd weźmiecie??? Znów będz IP: *.chello.pl 10.07.06, 23:40 w jakiej komorce, jak oni w ziemiankach zyja a jak sie chca wysrac to ida na swoj stadion, bo tam maja toytoye. wielki swiat, nie pogadasz. potem przechodzisz obok takiego widzewiaka i zalatuje tym wielkim swiatem balasow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Żydzi zawsze kasę skołują... IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 20:29 Wy wcześniej wyżebraliście na remont stadionu a teraz nas chcecie rozliczać? Dobre... to jakby Bill Gates w portfel Kowalskiemu zaglądał by go rozliczać, taka przynajmniej była różnica w poziomie dofinansowywania obu stadionów przez ostatnia dekadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Żydzi zawsze kasę skołują... IP: *.chello.pl 10.07.06, 23:38 zgadzam sie. raz zagraja w LM, narobia szwindli i wala mozna od nich kase odzyskac. a licencje zalatwi zawsze rudy icek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADR Re: Żydzi zawsze kasę skołują... IP: *.net.euron.pl 11.07.06, 00:20 Boniek to chluba polskiej pilki- a ty kim jestes? Tak pisząc zwykłym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Żydzi zawsze kasę skołują... IP: *.chello.pl 11.07.06, 21:25 boniek wez mnie nie rozsmieszaj, bo przypomnie ci przez kogo przewalilismy eliminacje ME majac kelnerska grupe, kto mataczy i zalatwia lewe licencje swojemu klubowi, ktory powinien teraz przygotowywac sie do rozgrywek w 4. lidze. madry to ten gosc jest w tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: do boju ŁKS! IP: *.chello.pl 10.07.06, 23:36 lepiej byc zebrzacym zydem niz zlodziejem co? kibicu rts walek? i nie buj nic twoja wiocha sie nie dolozy. i poszedl na pole bo wali ci gnojem z japy wiejski bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADR Re: do boju ŁKS! IP: *.net.euron.pl 11.07.06, 20:05 Ciekawe kiedy ŁKS lub Urząd Miasta oglosi przetarg na wykonanie prac na stadionie ŁKS?Panie Prezydencie czekamy z mocy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.centertel.pl 10.07.06, 21:12 Widzewa to nie dotyczy, ba ma jednego z najlepszych w Polsce, jeśli nie najlepszego menedżera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.chello.pl 10.07.06, 23:43 ze niby dlugow nie placicie a macie na legalu licencje? sredni powod do dumy ale czego sie mozna spodziewac po klubie, ktory ma walek w herbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak żebrają jak ich załozyciele. IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 20:00 ot cała ich natura. won z Łodzi psubraty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: żebrają jak ich załozyciele. IP: *.astral.lodz.pl 10.07.06, 21:57 ich zalożyciele to Łodzianie czerwony parchu, a ty jesteś tylko maleńką kupą gó.wna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: żebrają jak ich załozyciele. IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 23:33 tacy z nich łodzianie jak ze mnie paryżanin gdy robie tam interesy. przyjechali tu dla kasy żydzi i zalożyli tego potwroka ŁyKySy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosty Re: żebrają jak ich załozyciele. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:31 "robie tam interesy" No, no ciekawe jakie interesy, komu i za ile... Dużo masz klientów przez wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.Głodek Żebrzą a nie żebrają, przepisz ze sto razy IP: *.zdnet.com.pl 12.07.06, 14:30 to może ci wystarczy, a jeśli nie to ponawiaj aż do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Wasserzug, Traubwucel, Hirszberg, Heiman... IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 20:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Wasserzug, Traubwucel, Hirszberg, Heiman... IP: *.toya.net.pl 10.07.06, 20:30 A podaj młodzieńcze jeszcze nazwiska założycieli Widzewa. Ja jestem dumny z takich założycieli, bo byli oni na wskroś łodzianami. A kim byli założyciele Widzewa? Zwykle nie bywam opryskliwy ale poziom głupoty na tym forum staje się powoli nie do zniesienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Wasserzug, Traubwucel, Hirszberg, Heiman... IP: *.chello.pl 10.07.06, 23:52 eeee ale zadajesz glupie pytania. liczy sie, ze maja toytoya i gore balasow a nie jakas tam ich zaklamana historia. a ucza sie historii ŁKSu, bo swojej nie maja. tylko cienko im idzie, bo pod przyjetym w koncu wnioskiem (pierwszy byl odrzucony ze wzgledu na nazwisko Lubawskiego i polskie bialo-czerwone barwy) podpisali sie heiman - pilkarz klubu i wasserzug - figurant, nigdy z klubem nie mial potem do czynienia. nastepne nazwiska to polacy zydowskiego pochodzenia, ktorzy sie przez klub przewineli, tak jak i np. angole, bo ŁKS byl klubem otwartym i nie zwazal na wyznania. widzewskie zakute lby ja wiem ze blizej wam do tego waszego zakutego lba z lpr ministra od ryb i ze macie ograniczony swiatopoglad do toytoya, ale moglibyscie sie w koncu nauczyc historii jedynego Łódzkiego Klubu Sportowego. ale i tak widac postep. jak na analfabetow dukacie te nazwiska spiewajaco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Ha, ha dobre... Dawno się tak nie uśmiałem. Klubem IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 00:24 otwartym to był Widzew, jako że w okolicznych fabrykach pracowali nawet Anglicy. A skoro ŁKS jest jedynym łodzkim klubem, to czemu miał ludzi rożnych wyznań. Ale podoba mi się, że przyznajesz się do korzeni - "łodzianie żydowskiego pochodzenia" pięknie to brzmi, powinniście mieć flagę z tym napisem. Z reguly to nas nazywaliści Żydami, ale w końcu słoma wyszła z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
paika Re: Ha, ha dobre... Dawno się tak nie uśmiałem. K 11.07.06, 01:07 a rozumiem, ze jak ŁKS jest łódzkim klubem, to nie mogl miec ludzi roznych wyznan. w miescie 4 kultur, ciekawe... a co na to twoj lekarz? i dalej: otwartym klubem byl widzew, bo w okolicznych fabrykach pracowali anglicy. taaa a nie dlatego, ze na okolicznych polach biegaly krowy czasem albo swinie staly w zagrodach? moze byly niemieckiej rasy? ciekawa teoria. a ciekawe czyje te fabryki byly? pewnie tylko polskie i angielskie a otwarty klub widzew (czy to cos wczesniej) zagladal ludziom w majty jak przyjmowal czlonkow. tak w ramach tolerancji pewnie. i ŁKS nie byl jedynym łodzkim klubem, bo takich kilka bylo. i zastanawiajaca rzecz, zeby zarejestrowac polski klub ŁKS trzeba bylo zmienic barwy w statucie na bialo-czarne i podstawic 2 osoby z niepolskimi nazwiskami a to cos w 1910r. przed widzewem bez problemow zalozono? wielce zastanawiajace zatem kto za tym stal, bo z pewnoscie nie polacy. chyba, ze wtedy owczesne wladze uwziely sie na ŁKS i nie chcialy go zaraejestrowac, bo to ŁKS. pewnie kibicowali widzewowi. rotfl. gosciu ja wiem ze wymacie toytoye i balasy na oczach ale tu pisze o faktach a wasze szczekanie nic nie zmieni. ztcw na widzewie staly zydowskie fabryki ale pewnie mozna gdzies to sprawdzic. malo mnie interesuje historia waszego klubu, zydowska, angielska czy chinska i poza tym, ze macie wielkiego wala w herbie co jest ewenementem na skale swiatowa, nic o niej nie wiem i nawet nie bede szukal, bo mi ona serdecznie wisi serdecznym kalafiorem. ale schlebia mi to, ze widzewiacy tak pilnie studiuja historie ŁKSu. szkoda tylko, ze narazie sprowadza sie to do dukania kilku nazwisk ale jak pisalem wczesniej, jak na analfabetow i tak niezle wam idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 08:02 ale bzdury jakbyś bardziej przyłożył się do hisorii tobys wiedział że ŁKS powstawał jako trzeci zydowski klub w Łodzi i w związku z tym miał ogromne problemy, bowiem pierwsze dwa rzucały mu kłody pod nogi. I przez pierwsze 15 lat swego istnienia był klubem przyfabrycznym o którego istnieniu prawdziwi łodzianie mało co wiedzieli Dopiero na skutek intryg Trauwbucela i pieniązków Poznańskiego wypłynęła ta pokraczna zydowsko-rosyjska hybryda na szersze sportowe wody Polski... I ŁKS nie powstał w 1908 roku jak coponiektórzy twierdzą ale rok pózniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 ŁKS rządzi w Łodzi! IP: *.chello.pl 11.07.06, 09:36 ta historie to chyba u siebie na trzepaku zaslyszales. podaj zrodlo, cytaty tych rewelacji, itd. bo tak pie..c to kazdy potrafi. ŁKS powstawal jako 3 zydowski klub i dwa pierwsze rzucaly mu klubu pod nogi w ten sposob, ze trzeba bylo zmienic zydowskie-rosyjkie barwy bialo-czerwone w statucie na bialo-czarne i wywalic zydowskie nazwisko lubawskiego. dobre. kolega ci opowiedzial taka historie? jeszcze raz pisze pokaz zrodlo tych rewelacji a jak nie to morda w kubel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 11.07.06, 12:47 Mordę to masz ty, żródła już podawałem nie raz jeśli chcesz poczytaj dokładnie nastepujące pozycje: 75 lat ŁKS 80 lat ŁKS Łódż dzieje miasta dziennik Rozwój i uważaj aby prawda o pochodzeniu ŁKSu cię nie zabiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 ty klamliwy parchu IP: *.chello.pl 11.07.06, 16:14 nie dosc, ze lzesz to jeszcze sie powolujesz na zrodla, ktorego jakoby potwierdzaly te twoje brednie. wcale mnie to nie dziwi parchaty icku, taka wasza plugawa natura. a ponizej pare przykladow na to, ze jestes zaklamanym parchem. voila: ŁKS1908-1988: "Na pierwszych stronach książki pamiątkowej wydanej w 1958r. z okazji 50 - lecia istnienia Klubu, Henryk Lubawski wspomina że sam zajmował się sprawami związanymi z przygotowaniem dokumentów i uzyskaniem zgody władz na rejestrację klubu" "jesienią opracowano statut według ogólnie przyjętego wzoru z paragrafami wskazującymi na polski charakter projektowanego towarzystwa i czerwono - białymi barwami kostiumów jak i odznaki w postaci chorągiewki." "statut wraz z podaniem został złożony przez Henryka Lubawskiego w Urzędzie Generał Gubarnatora Piotrkowskiego jako że Łódź administracyjnie należała wówczas do guberni piotrkowskiej. Przez dłuższy czas władze nie udzielały żadnej odpowiedzi na złożone podanie pomimo kilkakrotnych próśb jak i wizytę H. Lubawskiego w Urzędzie Gubernatora." "przyczyną braku odpowiedzi było odrzucenie podania ze względu na zbyt młody wiek wnioskodawcy - H. Lubawski miał wówczas 21 lat jak i treści zawarte w niektórych paragrafach statutu" "W urzędzie Generała Gubernatora pracowali również Polacy. Jeden z nich Adamczewski podpowiedział jak należy spreparować statut aby nie budził one żadnych zastrzeżeń , a ponadto jakie nazwiska powinny pod nim figurować. Oczywiście ,że nie o typowym polskim brzmieniu. Henryk Lubawski znalazł przychylnych mu ludzi wśród Polaków żydowskiego i niemieckiego pochodzenia." "Lubawski uzyskał dojście do jednego z pracowników Urzędu w Piotrkowie - O. Adamczewskiego, który prawdopodobnie nie bezinteresownie przyspieszył tryby biurokracji carskiej. Dokonał kilku poprawek w statucie m. In. Skreślając drażniący oczy zaborcy kolor czerwony, a wprowadzając na jego miejsce czarny. Podanie podpisały inne osoby niż poprzednie dokumenty" "Założyciele Łódzkiego (Towarzystwa) Klubu Sportowego do Pana Gubernatora Piotrkowskiego. Łódź 26 VII 1909. Mieszkańcy miasta Łodzi Feliks Markus Wasserzug zamieszkały przy ul. Dolnej pod nr 37 wnieśli podanie o rejestrację projektowanego towarzystwa w myśl prawa z 4 marca 1909 roku. Załączyli statut w 2 egzemplarzach liczący 34 paragrafy na 4 stronach maszynopisu." "Nazwisko F. M Wasserzuga nie występuje wśród późniejszych działaczy lub zawodników." Pod wnioskiem podpisal sie tez: "Arnold Heiman , Polak żydowskiego pochodzenia, podobnie jak Lubawski założyciel oraz członek pierwszego oraz wielu kolejnych zarządów ŁKS. W 1909 należał do drużyny piłkarskiej." Statut, fragment: "Członkiem Towarzystwa mogą byc osoby obojga płci od lat 21, bez róznicy wyznania i narodowosci" 75 lat ŁKS "Z brzmienia nazwisk i wspomnień najstarszych członków ŁKS-u, wynika że wśród działaczy i sportowców w ówczesnych latach przeważali Polacy, przy znacznym udziale spolszczonych osób narodowości niemieckiej i żydowskiej" poczytal? to na lancuch i do budy. jeszce jakies ale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:15 bla bla bla teksty trzeba czytać ze zrozumieniem anie tylko bezmyślnie je wklepywać te cytaty potwierdzają WSZYSTKO co napisałem powyżej a mianowicie: ŁKS powstał w 1909 roku, to ze Lubawski przechadzając się ze swoimi kumplami żydami po łódzkich synagogach myślał o jakimś tam statucie rok wcześniej nic nie znaczy. Liczy się tylko data rejestracji a ta jest jasna i czytelna 1909. Takie sa fakty. FAKTY. Reszta to bzdurne wymysły Lubawskiego które możesz dzieciom w przedszkolu opowiadać. Zadziwiające jest też to że na siłę autor tejże książki chce dodawać polskości ŁKSowi spolszczając nazwiska założycieli jak i działaczy :-))) Zdumiewające doprawdy ... Wystarczy jednak spojrzeć na datę wydania tejże pozycji i skojarzyć to z ówczesną sytuacją polityczną 2+2=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MezpiM Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 10:19 Czytajac Twoje wypociny stwierdzam FAKT ,że jestes mitomanem z krainy hipokryzji i szyderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:20 taaa.... daleko mi do propagandy uprawianej przez coponiektórych kibiców ŁKSu Większość waszej historii to jak się okazuje są bajki dla dzieci, jeśli spojrzy się na fakty wygląda to nieco inaczej. ale rozumiem takie postępowanie inaczej stracilibyście to na czym budujecie legendę swojego klubu a że jest ona niezgodna z historią to już inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 1910 jednak jestes zaklamanym parchem:))) IP: *.chello.pl 12.07.06, 11:26 i jednak masz sraczke miedzy uszami. niezaleznie od tych bredni, to chcialem tylko zaznaczyc, ze cytaty pochodza z materialow, ktore ___SAM___ wskazales jako wiarygodne zrodlo. i jak te cytaty potwierdzaja wszystko o czym wyzej pisales, to masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:10 tak jak myślałem te teksty przerastają możliwosć zrozumienia dla klasycznego idioty jakim niewątpliwie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 ___SAM____ wskazales te zrodla IP: *.chello.pl 13.07.06, 12:27 mosku. nie chodzi mi to o czy wierzysz moje zrodla czy nie, bo mi to zwisa. ale zaprzeczasz sam sobie. ze zrodel, ktore wskazales, pochodza cytaty i teraz uwazasz je za niewiarygodne. kompromitujesz sie kolezanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 15:33 kolezanko? masz problemy z rozróznianiem płci czy też chodzi o coś innego? teraz powoli zaczynają być zrozumiałe te fascynacje odbytem i tym co z niego wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 no sorry ale kolega cie nie nazwe IP: *.chello.pl 13.07.06, 18:05 bo bym obrazil kolegow. ty jestes stekajaca ci.., a kolezanke potraktuj jak komplement. na zachete. CYTATY POCHODZA ZE ZRODEL PODANYCH PRZEZ CIEBIE. tym sie zajmij stekajaca pipo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek.T Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:21 Do 1910*. Jak sam napisałeś, teksty trzeba czytać ze zrozumieniem, a z tym jak widać masz spore problemy. Albo wogóle ich nie czytasz tylko piszesz co ci ślina na język przyniesie, by tylko zaistnieć na forum.Po twoich wpisach,tym i kilku następnych widać,że się w nich pogubiłeś.Twoje "bla,bla,bla" na początku tego wpisu o tym świadczy.Te cytaty NIC nie potwierdzają,bo niema w nich mowy o dacie powstania ŁKS-u,nie jest wymienione nazwisko Lubawskiego.Autor tejże książki nie dodaje polskości ŁKS-owi, ani żadnemu innemu klubowi w Polsce.Autor tejże książki jest amerykaninem.A co do daty wydania owej pozycji, to widać, że nie dość,że jej nie czytałeś, ale wogóle jej nawet nie widziałeś na oczy.Data wydania tej książki nie ma nic wspólnego z ówczesną sytacją polityczną,bo została wydana w ...2006 roku i jest to jej pierwsze wydanie zarówno w Polsce jak i w Europie i na Świecie.Polecam ci jej przeczytanie,przeczytanie i zrozumienie,bo warto.Przypomnę ci jej tytuł(w całości): "Jak futbol wyjaśnia świat czyli nieprawdopodobna teoria globalizacji",rozdział trzeci pt:"Jak futbol wyjaśnia kwestię żydowską". Tytuł oryginału: "How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization". Wydawnictwo: Red Horse Sp.z o.o. Adres internetowy: www.redhorse.pl, e-mail: biuro@redhorse.pl. Życzę miłej lektury.I jaszcze jedno, CZYTAJ UWAŻNIE,WOLNO I POSTARAJ SIĘ ZROZUMIEĆ, TO CO PRZECZYTAŁEŚ. 2+2=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 22:29 Drogi JackuT jak napisał 1908 te teksty ponoć zaczerpnął z tych samych lektur które ja cytowąłem a nie przypominam sobie abym cytował jakąś lekture autora amerykańskiego z 2006r. Jeśli 1908 kłamał że cytuje te lektury to miej pretensje do niego. I dla mnie lektury o ŁKSie nie są biblią i naprawde nie muszę znać ich na pamięć więc wybacz mi że 1908 mnie w tak prosty sposób oszukał. To tylko potwierdza moje przypuszczenia że najlepiej mu wychodzi gadanie o .. gó..e... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 00:17 1908 nie oszukał. A fragmenty które są zawarte w pozycjach wymienionych przez Ciebie sa także w pozycji wymienionej przez JackaT. Dodajmy że zostały one zweryfikowane na podstawie wielu źródeł z różnych okresów historii, więc sytuacja polityczne w momencie publikacji jednej z tych pozycji nie ma znaczenia. Piszesz zęby wszyscy czytali uważnie. Owszem to jest ważna zdolność, jednak ważniejsza w tym momencie zdaje się być umiejętność oceny przeczytanych informacji, a Ty w wielu momentach nadinterpretujesz pewne fakty dodając do nich nieprzedstawiane w źródłach motywy, fakty lub tła społeczne. Często też naginasz przedstawiane w tych publikacjach fakty, jednak nie posuwasz się do kłamstwa. Ot przykładem twoje wątpliwości odnośnie daty powstania ŁKS. Owszem rejestrowany był on w 1909 roku jednak wówczas już od roku funkcjonował na zasadach klubu sportowego a rejestracja była jedynie dopełnieniem formalności. To tak jakby twoim zdaniem każde rejestrowanie lub przerejestrowanie rozpoczynało nowa historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 08:04 Za datę powstania klubu nalezy tylko i wyłącznie zaliczyć datę formalnej rejestracji bowiem wtedy klub zyskuje osobowość prawną. I nikt mnie nie przekona że jest inaczej :-) Równie dobrze mogę powiedzieć że Henio z Władkiem grali w piłkę razem ze sobą w 1900 roku i wtedy pomyśleli że założą klub który zarejestrowali w 1910 roku. I co? nalezy przyjąć jego datę za 1910 czy 1900??? Zarzucasz mi naginanie faktów :-) To jest smieszny zarzut jeśli się weżmie bzdury które wypisują kibice ŁKSu nawet w tych powaznych żródłach. Początek historii ŁKSu tonie w pomrokach historii i wszelkie dobudowywanie na siłę jego historii to tylko próby stworzenia legendy. Fakty są takie: ŁKS zarejestrowano w 1909 roku Klub zarejestrowało 2 żydów oraz jeden Polak (który notabene był niezłym gagatkiem-za działalność strajowo-rewolucyjną wywalono go ze szkoły) Na początku miał barwy czarno białe. Reszta historii to tylko legenda i bajka upiększana przez kibiców ŁKSu w wiadomym celu. Jak widać niewszyscy kibice ŁKSu wyrosli poza wiek przedszkolny bo ich wiara w bajeczkę jest niesamowicie silna :-) Ciekawe czy z równą zapalczywością komentujecie Czerwonego Kapturka lub Księżniczkę na Ziarnku Grochu :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 ŁKS rządzi w Łodzi! IP: *.chello.pl 13.07.06, 12:24 jak to jeden polak? pod kolejnym wnioskiem juz sie nie podpisywal, bo by go znowu odrzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKSman Chory z urojenia 1910* a do tego antysemita IP: *.zdnet.com.pl 13.07.06, 13:00 Ciesz się ćwoku że po rusku nie mówisz. bo jakby ten "gagatek" nie strajkował to byś teraz cyrylicą pisał i do Lenina się modlił. P.S. Idąc dalej twoim tokiem chorego rozumowania to wy jesteście szwaby bo wam Miller pomagał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 15:39 zamilcz jak nie wiesz o co chodzi. i radze poczytać o co chodziło strajkującym w Łodzi w latach 1905-1910 :-) i nie twórz nowej legendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik uważny Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 00:49 Z pewnością według twojej chorej teorii strajkującym chodziło o powołanie towarzytwa sportowego we wsi Widzew. Bo skończyli strajkować jak napisałeś w 1910 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 08:30 co za brednie wypisujesz... znając propagandę ŁKSu zaraz mi wepchniecie w klawiaturę te słowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 19:16 Zachowujesz się jakbyś był naocznym świadkiem powstania ŁKS. Uwzględniasz sytuacje prawną gdy Ci wygodnie a gdy nie to ją ignorujesz. Piszaesz o osobowości prawnej i wymogu rejestracji. A wiesz że kiedyś to było bez znaczenia a termin "osobowość prawna" był nieznany? Założycielami ŁKS nie był Mietek z Heńkiem. ŁKS był pierwszym klubem który brał udział w ogólnopolskich zawodach (jeśli można tak powiedzieć biorąc pod uwagę ówczesną sytuację polityczną ). Kiedyś nie była wymagana rejestracja by jakiś klub, organizacja czy jakieś inne zgromadzenie mogło działać. Twierdzisz że kibice ŁKS pisza bzdury i dobudowują legendę. Wobec tego historycy, publicyści i dziennikarze piszący o historii ŁKS też musieli być jego kibicami. Zapewne autorzy „Jak futbol wyjaśnia świat czyli nieprawdopodobna teoria globalizacji", będący obywatelami Stanów Zjednoczonych też kibicują ŁKS, bo zdaniem międzynarodowej sławy autorytetu w kwestii historii ŁKS pana – „1910” Pisza bzdury. Opanuj się człowieku. Najpierw przytaczasz pewne źródła, później pokazujesz, że nie umiesz ich zinterpretować a teraz jeszcze twierdzisz, że wszyscy, którzy starają się na ich podstawie coś wytłumaczyć piszą bzdury. Troszkę pokory, bo zachowujesz się jak wszystkowiedzący pępek świata. Jeśli jesteś tak pewny swojej wiedzy na temat historii ŁKS, to napisz książkę, ogłoś konferencję, wygłoś prelekcję, zobaczymy jak zareagują na twoje rewelacyjne odkrycia autorzy wcześniejszych publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Widzew rządzi w Łodzi! 13.07.06, 23:20 "...a wiesz że kiedyś to było bez znaczenia a termin "osobowość prawna" był nieznany..." O ile mi wiadomo, to osobowość prawna była znana już w starożytnym Rzymie, a kodeksy handlowe spółek istniały w nowoczesnej formie od początku XVIII wieku... Czyżby ŁKS zakładali ignoranci...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BULDOG ;-) Mowa jest o Łódzkim Klubie Sportowym ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 23:45 > kodeksy handlowe spółek istniały w nowoczesnej formie od początku XVIII wieku a nie o spólce prawa handlowego, pomyliłeś fora panie kolego Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Mowa jest o Łódzkim Klubie Sportowym ŁKS 13.07.06, 23:46 a nie widzi pan panie kolego żadnego związku z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BULDOG ;-) Re: Mowa jest o Łódzkim Klubie Sportowym ŁKS IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 00:44 Temat tego forum to "ŁKS będzie grał u siebie" . Więc czy to będzie spólka jawna, z o.o. komandytowa etc. to chyba z tematem nie ma nic wspólnego. Dalej będziemy grali u siebie. Czyli przy al.Unii 2. P.S. Zapraszamy Widzew zimą na treningi na sztucznym boisku. Nie będziecie musieli jeździć do Skierniewic. Czyli dzięki nam zaoszczędzicie trochę kasy. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Mowa jest o Łódzkim Klubie Sportowym ŁKS 14.07.06, 01:02 boisko jest własnością gminy więc byłbym ostrożny w rozsyłaniu zaproszeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BULDOG ;-) Re: Mowa jest o Łódzkim Klubie Sportowym ŁKS IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 01:17 To nie jest zaproszenie tylko oferta, przecież jak nie pasuje możecie nie korzystać. Już w 2005 miasto przekazało te tereny na których znajduje się to boisko we władanie ŁKSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 08:37 max fakty dotyczące powstania ŁKSu są powszechnie znane i nie bedę ich powtarzał. Reszta czyli to że miał byc to klub polski powstający tylko po to aby biedne dzieci robotniczej Łodzi miały grać gdzie w piłke to tylko i wyłącznie legenda. Piękna ale nieprawdziwa. A fakt że wiekszość autorów ją opisuje jest kolejnym dowodem na to że kłamstwo powtórzone ileś tam razy dla coponiektórych staje sie prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 20:15 Czyli twierdzisz że Ty mający X lat znasz lepiej historię ŁKSu niż ludzie zajmujący się spisywaniem historii? Twierdzisz że jesteś w stanie opisać historię ŁKSu lepiej niż istniejące kroniki czy też oparte na nich publikacje. No zastanów się kolego. Ty nie znasz historii ŁKS tylko chcesz stworzyć nową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 20:18 Nas za przedstawianie historii w oparciu o wymienione źródła nazywasz propagandystami a sam gdy wysuwasz jakies teorie, które w wielu miejscach nie zgadzają sie z uznanymi faktami, chcesz uchodzić za znawcę? Kim Ty jesteś? Za kogo się uważasz że jesteś w stanie oskarżyć cały świat o kłamstwo i wmawiać swoje prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 15.07.06, 08:08 Max wy interpretujecie historię jak jest wam wygodne :-) Skąd wiesz że rozmowa pomiedzy Lubawskim a tym jedynym Polakiem w magistracie Łódzkim wyglądała tak jak ją ponoć przedstawił sam zainteresowany 50 lat póżniej??? dlaczego nie mogła wyglądać tak: stary masz 100 rubli podbij pieczątkę bo Poznański sie wkurza że jego szczebel techniczny nie ma jak grać w piłkę??? Rozumiem że znacznie lepiej wyglada wersja że Lubawski spiskował przeciwko carskiej Rosji i planował zamach na cara Rosji :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 zakonczcie juz do gadke z tym debilem 1910 IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:10 dobra znasz lepiej historie ŁKSu a im wiecej autorow o niej pisze, tym mniej ona jest wiarygodna. pewnie jak by zaden nie napisal, to bylaby najwiarygodniejsza. majtki cie chyba w mozg uwieraja siusiaku, bo te twoje wszystkie teorie sie kupy nie trzymaja. proponuje odpie..sie od ŁKSu i zajmij sie swoim wiejskim klubikiem. od razu bedzie zdrowiej i sympatyczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 _____SAM_____ wskazales zrodla IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:12 i to najwazniejsze. ogarnij sie, bo zaprzeczasz zrodlom, ktore sam podales. i kto tu sam sobie zaprzecza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 09:36 Klub żydowski założony w mieście Polskim. Przecież to idiotyzm sam w sobie... zastanów się co napisałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 11.07.06, 12:55 niewiedza nie usprawiedliwia pisanie głupot. były dzielnice żydowskie były i kluby żydowskie. ten podział nie dotyczył zresztą na początku naszego wieku według kryterium żyd, nieżyd :-) byly kluby niemieckie rosyjskie robotnicze itd... a te dwa pozostałe kluby żydowskie w Łodzi to Makkabi i Hakoah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 16:41 Czyli twierdzisz że ŁKS klub który miał swą siedzibę na Piotrkowskiej jest klubem dzielnicowym? Bo sugerujesz że powstał w dzielnicy żydowskiej a że powstał w centrum obecnej Łodzi to znaczy że Łódź też jest żydowska? Piszesz ze niewiedza nie usprawiedliwia pisania głupot. To ja Ci powiem że przyganiał kocioł garnkowi. Dzieciaku jak Ciebie na świecie nie było to ja stałem w kolejce po książki na które się powołujesz kilka postów wcześniej. O historii ŁKS wiem wiele (nie mogę powiedzieć ze wszystko), a Ty zarzucasz mi niewiedzę? 1908 przedstawił Ci kilka faktów z publikacji na które się powołujesz przytaczającv swoją wersję historii ŁKS. Jestem ciekaw jak na to zareagujesz wszak to Ty jako kibic Widzewa znasz lepiej historię ŁKS. Nie udawaj że coś wiesz lub coś czytałeś jeśli tak nie było. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: ŁKS rządzi w Łodzi! IP: *.chello.pl 11.07.06, 21:47 sie chlopak obsral z wrazenia pewnie. jak skonsultuje temat z kolezankami, to pewnie oswieci nas jakimis wyssanymi z palca rewelacjami. a by sie zdziwil jak by mu napisac dla odmiany jakie fabryki staly na widzewie. wystarczy wspomniec kompleks ksiezy mlyn spolki scheibler-grohman. pewnie byl angielski i zatrudnial anglikow. buhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:18 przecież Widzew podobno to wieś :-))))) coś się zamotałes 1908 to jaka jest prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 ŁKS rzadzi w Łodzi! IP: *.chello.pl 12.07.06, 15:24 dobra dalsza gadka z toba nie ma sensu, co bylo do udowodnienia zostalo udowodnione. na koniec moge spytac tylko co ma piernik do wiatraka? co z tego ze wies. wies w 1910r a w roku 1922 juz czesc Lodzi. jak wies to co lasem widzew porastal? mozesz szczekac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 22:25 idż z kumplami pogdac o gó..e ten temat jak widac najbardziej ci odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:17 a gdzie ja napisałem że ŁKS jest klubem dzielnicowym????????? na poczatku swego istnienia był przyfabrycznym który największe dochody czerpał z ... teatru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek.T Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 01:06 Do 1910*.Klub piłkarski HAKOAH powstał w 1909 roku w...Wiedniu w duchu ideii Maksa Nordaua(Muskeljudentaum-muskularny)judaizm.Nazwa oznacza po hebrajsku siłę, a wg Nordaua celem sportu było rozwijanie siły, by wątłe żydowskie ciało odzyskało siłę i wigor, by byłó sprawne i potężne.Klub ten w latach dwudziestych był XXw. był czołowym klubem piłkarskim w Austrii reprezentującym najlepsze ówczesne standarty stylu i strategii,będąc jednym z najlepszych drużyn na świecie,a w 1925 roku był mistrzem Austrii.A poza tym jest wiele klubów europejskich takich jak:Bayern Monachium,Austria Wiedeń,AS Roma,Ajax Amsterdam,Tottenham,MTK Hungaria i wiele innych,często czołowych w swoich krajach,które mają etykietę klubów "żydowskich".Mogę się założyć,że prwdopodobnie zarówno ty jak i inni kibice w Polsce kibicują im niewiedząc o ich "pochodzeniu".Odsyłam do książki "Jak futbol wyjaśnia świat" Franklina Foer'a.Natomiast klubów o nazwie Makkabi było w przedwojennej Polsce kilka m.in.w Krakowie na tamtejszym Kazimierzu,czy w małej miejscowości Radymno w obecnym woj. zachodniopomorskim.Wiele z nich nie było jednak zrzeszonych w żadnych związkach sportowych,czy kulturowych.Dla wyjaśnienia; jestem łodzianinem z urodzenia i wyboru,jestem kibicem ŁKS-u,ale mam również wielu znajomych i przyjaciół będących kibicami Widzewa i ŁKS-u,i nie ubliżamy sobie w dyskusjach obrzucając się tzw."mięchem".I prawdopodobnie takich jak ja po obu stronach jest przeważająca większość.Skąd ten wniosek? To proste, wystarczy poczytać internetowe fora obu klubów,gdzie "głos" zabierają ciągle te same osoby,dla których każdy poruszony temat niezależnie od jego intencji,jest polem do popisu chamstwa i braku znajomości podstawowych zasad dobrego wychowania.Dziwi mnie brak interwencji administratorów obu forów na używanie słów powszechnie uznanych za niecenzuralne,choć czasami sprytnie ukrytych w literówkach.Pozdrawiam wszystkich kibiców obu łódzkich drużyn,dla których dobro łódzkiego piłkarstwa jest ważniejsze od klubowych animozji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:20 jednemu psu burek? Makabich było bez liku podobnie Makoahów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść głupek z ciebie... IP: *.pai.net.pl 11.07.06, 15:10 to czemu na zdjęciach z 1908 i 1909 roku są polacy? po drugie czy to że ktos nie jest katolikiem według ciebie oznacza że nie jest polakiem?to może ty młodzież wszechgłupia jesteś? po 3...poczytaj o dziejach widzewa...1922 i co dalej... a o nas pierdół nie gadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:38 o jakich Polakach mówisz? Takich co strzelali w plecy we Wrzesniu 1939 do wojsk Polskich? Czy takich co podpisali Volkslistę? Czy takich co teraz rozjeżdzają czołgami Arabów z Palestyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść prymitywny kłamca... IP: *.pai.net.pl 12.07.06, 12:07 facet jesteś zwykłym kretynem... nie wiesz nic a piszesz brednie...twoi rodzice winni być skazani za taki plugawy twór jak ty! obrażasz ogromną liczbę ludzi którzy za zaborów stworzyli klub i bronili jego barw...biało czerwonych...dla ciebie może to nie są polskie barwy ale ty chyba z polską nie masz wiele wspólnego.. klub ten był typowo łódzki i jak Łódź wielokulturowy...może słyszałeś o Festiwalu Dialogu Czterech Kultur...choć pewnie nie wiesz co on oznacza bo z Łodzia i jej historia nie masz nic wspólnego! tak samo obrażasz ludzi, którzy dzielnie walczyli w odziałach gen. andersa maczka etc....i byli sportowcami ŁKSu!wielu z nich po 2wojnie wróciło i grało w ŁKSie! wystarczy troche poczytać poszukać....obejrzeć zdjęcia z 1908 roku i dojśc kto był kim! ale ty nie masz na to szans...czemu bo twój maleńki móżdżek zapewne jakiego kolesia od łopaty nie jest w stanie powiedzieć słowa czytać czy historia...na dowód tego przedstawiam twój nick...1910...czyli nic nie znaczący dla widzewa...a ta * przy nim pewnie oznacza że chodzi ci o 1922!! kończe dialog z takim prymitywm jak ty...cokolwiek piszesz pamiętaj że pokazujesz jak jesteś prymitywny, nie rób tego choćby ze względu na swoich rodziców których mi strasznie szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:23 zadałem proste pytania a ty od razu obrzucasz mnie epitetami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść to nie epitet a prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:45 jeśli w dodatku nie wyczytałeś odpowiedzi w tekście powyżej to domniemuje że masz afazję czuciową! na prawdę człowieku zastanów się nad sobą bo z takim ograniczeniem umysłowym poza szczotkę od kibla nie awansujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 07:54 nie masz argumentów więc obrażasz porządnych ludzi. to standart wśród kibiców ŁKSu. ciekawe co w tym klubie siedzi że przyciąga takie typy??? Ktoś powinien zrobić jakieś badania bo to niezmiernie ciekawe zagadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść śmiechu wart mały człowieczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:37 nie obrażam porządnych ludzi a jedynie stwierdziłem tylko twój stan umysłu a właściwie zaburzenia emocjonalne jakie tutaj uwidaczniasz! nie pisz że nie mam argumentów bo się ośmieszasz gdyż każde twoje słowo i każde urojenie jakie tutaj prezentujesz potwierdza słowa moje i wielu innych iż najzwyczajniej winieneś sie leczyć! czekać tylko dnia aż napiszesz że jesteś jedynym człowiekiem w tym mieście i kraju a reszta to nie wiem...myszy...a może obcy z innej planety! nie zdziwił bym się gdyz w tę stronę niezmiennie zmierzasz...w stronę coraz bardziej autystycznej rzeczywistości...kreujesz sobie jakiś pozarealny światek, uciekasz przed kimś?moze przed samym soba! ale odrzucanie rzeczywistości nie zmienia jej prawdziwości...czy ci się to podoba czy nie! twoje teorie zostaną tylko banialukami a ty pewnie pacjentem w jakims odrapanym szpitalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 15:32 to nie sa teorie a jedynie fakty. teoriami zostają wersję historii ŁKSu według kibiców tego śmiesznego klubiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść nie śmieszne a żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:33 żałosne jest to, ze po tylu latach potwierdzania teorii ewolucji wedłyg Darwina ktos podważa jej naczelne prawo o nie cofaniu się... otóż twój intelekt jst dobitnym przykładem inwolucji osrodków korowych i czuciowości wyższej! żałosne jest że może byc taki człowiek i to jeszcze ma dostęp do ineternetu?! zobacz nawet kibice Widzewa nie piszą do ciebie...to chyba o czymś świadczy... choć wątpię abyś miał z powyższymi cokolwiek wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 08:38 niech ci będzie, nie smiesznego ale żałosnego klubiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść nie rób z siebie już pośmiewiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:08 słuchaj...jesli masz dzieci to nie pokazuj im tego co tu wypisujesz..ta trauma może im towarzyszyć przez wiele lat! a brak szacunku do swojej osoby odczujesz od razu! przeastań wypisywać swoje brednie...choćby dlatego ze jesteś forumowym posmiewiskiem!chyba ze masz skłonności masochistyczne...ale po co innym o tym opowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 19:19 liść daj już sobie siana, masz problemy emocjonalne i zapędy dydaktyczno- moralizatorskie a to najgorsza mieszanka jaka może się trafić idz bajki opowiadać dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosty Re: Ha, ha dobre... Dawno się tak nie uśmiałem. K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:34 > tym, ze macie wielkiego wala w herbie Herb to ma ŁKS, Widzew ma logo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść prymityw IP: *.pai.net.pl 11.07.06, 15:08 czemu ŁÓDZKI....a czytałeś coś o Łodzi wiesz coś o tym mieście...ŁÓDŹ powstała dzięki wspólnej działalności POLAKÓW ŻYDÓW NIEMCÓW I ROSJAN! i tak też powstał ŁKS...co w tym złego? dla mnie nic...ale ciebie to razi...bo pewnie nie masz za wiele wspólnego z tym miastem!!! a popatrz na widzew...kto ich zakładał w 1922?a kto po 1945 ich rozpieszczał?kto po 1989 ich utrzymywał?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:40 Kto zakładał Widzew? Polacy, Łodzianie. Kto rozpieszczał po 1945? Polacy, Łodzianie. Kto utrzymywał po 1989? Polacy, Łodzianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 hahaha IP: *.chello.pl 12.07.06, 11:38 to cos co powstalo wczesniej a potem widzew zalozyli rosyjscy konfidenci razem z kolegami z zydami. pewnie jacys polacy zdrajcy tez im pomagali, wszak duzo ich na widzewie mieszkalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:25 klasyczny idiota masz coś na poparcie swoich idiotycznych wytworów swojej chorej wyobrażni? jeśli nie (a tego jestem pewien) to niezaśmiecaj tego forum idż pogadaj o balasach ze swoimi kumplami (jeśli jeszcze nie wyjechali na kolonie) tam się szybciej dogadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 oczywiscie, ze mam IP: *.chello.pl 12.07.06, 15:29 monorafie: 50 lat widzewa 75 lat widzewa Historia m. Lodzi dziennik Rozwoj i uwazaj, zeby cie historia widzewa nie zabila. dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 22:31 chętnie poznam autorów tych publikacji, rok wydania i wydawnictwo Podaj je Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 a dupy ci nie podetrzec? IP: *.chello.pl 13.07.06, 12:32 moze ci jeszcze je zacytowac? sam sie wysil. poki co widzew to klub konfidentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 15:43 a kibice ŁKSu piją w szabas krew niemowlaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 w szabas was bijemy IP: *.chello.pl 13.07.06, 18:12 dla uczczenia waszego swieta. btw kiedy obchodzisz nastepny ten szabas? zauwazyles, ze zostales sam z tymi swoimi tekstami? to nawet pocieszajace, ze wsrod kibicow widzewa znajduje sie tylko jeden nieuleczalny debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: w szabas was bijemy IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 19:20 tak że aż wam mycki spadaja i pejsy się burzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść ale ty bzudry piszesz.... IP: *.pai.net.pl 12.07.06, 12:01 facet jak dla ciebie wzorem do naśladowań jest pzpr i sld to zamilcz bo jesteś marną podróbką człowieka i polaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:26 stosujesz taktykę Kalego z Pustyni i Puszczy, a szkoda bo myślałem że znalazł się wśród kibiców ŁKSu ktoś z kim warto podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść dyskutować z tobą?o czym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:49 a o czym można z tobą człowieku dyskutować? o lekach jakie przyjmujesz?o twoich urojeniach i fantazjach? musiał byś dać choć cień dowodu na posiadanie szarych komurek...np. poprzez przyznanie że 1910 jest bujdą i kłamstwem....ale ty jesteś na to zbyt ograniczony...wolisz wymyślać historię o ŁKSie zamiast zająć wię własnym podwórkie to tylko dowodzi jakie masz prolemy z samooceną i jak bardzo musisz swoje niepowodzenia odreagowywać w świecie naiwnych fantazji! z toba nie da sie dyskutować...twoje urojenia maniakalne należy leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chocholRTS Re: Wasserzug, Traubwucel, Hirszberg, Heiman... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 07:48 "nastepne nazwiska to polacy zydowskiego pochodzenia, ktorzy sie przez klub przewineli" - dobre... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 Re: Wasserzug, Traubwucel, Hirszberg, Heiman... IP: *.chello.pl 11.07.06, 21:21 jak kiedys wyjzysz z toytoya, to moze to zrozumiesz ty brazowy balasie z wioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik uważny Znam już twoich przodków Wasserzug, Traubwucel IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 00:43 Teraz może opowiedz coś o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:33 max prawda o żydowskich korzeniach was boli i to właśnie wy macie kompleksy rodowici żydołodzianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.centertel.pl 10.07.06, 21:06 amatorzy i żebracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimar Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.dolsat.pl 10.07.06, 21:40 na 10 widzewiaków 12 to pedały............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: ŁKS będzie grał u siebie IP: *.centertel.pl 10.07.06, 22:53 ŁKS amatorzy i żebracy. A - zapomniałbym - odkąd pracuje dla was Hajto to też mróweczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Łodzianin forumowe podmiejskie cwoki z Widzewa IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 00:05 jesteście jak pryszcze na zasr..j du.ie. Mam przyjaciół, którzy są prawdziwymi Łodzianami i kibicami Widzewa. Z jednym z nich byłem na ostatnich derbach. Ja na biało, On na kremowo bo się bał a chcieliśmy razem obejrzec ten mecz. Szanuję każdego normalnego, choc nie jestem fanem widzewa. Ubolewałem że wasz klub oddalił wizje awansu. Na szczęscie inne kluby zawaliły i tak naprawdę to innym nieudacznikom zawdzięczamy awans. Wasz klub miał kilkupunktową przewagę. Ale nie o to mi chodzi. wy podmiejskie .łupki. Czego wchodzicie na nasz artykuł. Masz wakacje baranie więc nabierz sił, żebyś znów nie bał się o promocje do następnej klasy. Chyba że skonczyłeś edukacje na 5 klasie szkoły podstawowej bo taki jest wasz poziom. Zaionteresuj się własnym Klubem, którego ja nie jestem fanem, ale przestań zabłacac wiadomosci o naszym klubie błotem ze swojego podmiejskiego podwórka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Potraficie tylko obrzucać Widzewiaków obelgami, bo IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 00:10 ic innego nie umiecie. Na wytknięcie wam bolesnej prawdy reagujecie tylko obelgami - widać brak wam inteligencji, ale na to nic się nie poradzi, z tym się człowiek rodzi. Prawda kole was w oczy i tyle. A co do długów, to komu kibicujecie - spółce, klubowi czy drużynie? Tak jakby niedawno ktoś wam te długi anulował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha i to Bo za takie wpisy nie zasługują na nic innego IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 00:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Potraficie tylko obrzucać Widzewiaków obelgam IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 16:49 Nie wiem wprawdzia jak się ma wskaźnik inteligencji do kibicowania ale gwarantuję Ci że o mój możesz być spokojny, bo znacznie przewyższa on średni wskaźnik dla społeczeństwa polskiego. Zauważasz że kibice ŁKS reagują obelgami. Chyba nie czytasz dokładnie tego tematu. Gdyby tak było zapewne zorientował byś sie że kibice ŁKS odpowiadają jedynie obelgami na obelgi kierowane pod ich adresem ze strony kibiców Widzewa. Czy kibice Widzewa w takim wypadku są wg Ciebie inteligentni? W kwestii formalno prawnej, już wiele razy tłumaczyłem jak Widzew pozbył sie długów. Nie była to zmiana statusu prawnego tylko podmiana spółek przy przekazywaniu praw przez Stowarzyszenie RTS. Widzew któremu obecnie kibicujesz ma datę powstania w 2004 roku. Powstał jako autonomiczny podmiot by przejąć sekcje piłki nożnej od RTS Widzew. Powstał mimo iż nadal istnieje poprzednia spólka. ŁKSowi długów nikt nie anulował. Jedyne co mi przychodzi to restrukturyzacja długu wobec ZUS z 2002 roku gdy ŁKS przyjął te warunki a Widzew z dokładnie takiej samej propozycji zrezygnował. O innym anulowaniu długów nie wiem ale może tak inteligentny kibic jak Ty mnie oświeci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: 194.165.48.* 11.07.06, 08:37 Tylko wystawiać łapę po nasze wspólne pieniądze ŁKS potrafi. Tak było za komuny (Towarzyszka Tatarkiewicz) tak jaest i teraz. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 16:50 Wy wystawialiście łapę przez ostatnią dekadę i dobrze było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 08:41 dekadę :-) a ile istnieje ŁKS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 13:03 Nieprzerwanie od 1908 roku. A Widzew w świetle prawa istnieje nieprzerwanie od 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.07.06, 13:29 skoro tak to o jakiej dekadzie mówisz? Musisz się na coś zdecydować, albo Widzew istnieje od 1910 lub 1922 i wtedy dławił ŁKS bo cała kasa szła na Widzew a biedny ŁKS nie dostawał nic, albo istnieje od 2004 i wtedy nic nie dostał od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 00:30 Nie mnie rozstrzygać o waszym przywiązaniu do klubu i do jego "wersji" jaką uznajecie za właściwą. Z historii wynika że Widzew powstał w 1922 roku, jednak wy nawiązujecie do wiejskiego koła sportowego by przedłużyć swą historię. O ile komunistyczni komisarze mieli w tym cel by "uszczęśliwić" Łodzian w 1960 wymyślając sobie jubileusz o tyle wasza postawa i niechęć do wyjaśnienia kolei losu swojego klubu jest niezrozumiała. Kolejnym zakrętem na historii Widzewa stał się rok 2004. Gdy nowo powstały klub przejmując nazwę, emblemat oraz stadion, zajął miejsce Widzewa powstałego w 1922. W świetle kazdego prawa był to nowy klub nie będący następcą prawnym Widzewa z 1922 roku, jednak wy jako kibice bez najmniejszych oporów zapomnieliście o poprzednim klubie i skupiliście się na nowym. Jak widać historia Widzewa nie jest spójna i można na nią patrzeć dwojako. Jeśli faktycznie uznasz ze Widzew, który powstał w 2004 roku jest nowym klubem (co raczej z powodów ideologicznych jest do Ciebie nie do przyjęcia), wówczas twój post ma zasadność. A ja nie powinienem wymawiać pieniędzy podatników przeznaczonych na renowację stadionu na którym gra nowy klub Widzew. Jeśli zaś historia Widzewa ma ciągłość, w co wierzą jedynie kibice Widzewa (bo już działacze twierdzą coś zupełnie innego), to jak najbardziej mam prawo domagać się pieniędzy na modernizację stadionu ŁKS podpierając się zasadą solidarnego podziału środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MezpiM Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 01:48 max proszę daj spokój z kim próbujesz dyskutować. Trzeba z nimi jechac jak za Sieradzem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 08:07 a może tak jak ostatnio w Pabianicach kolego MezpiM??? Do porażek się nieprzyznajecie ale o sukcesach trąbicie na cały świat... Uważaj bo to taka zabawa że raz się jest na wozie a raz pod wozem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 08:13 a jednak jako kibice ŁKSu próbujecie to robić cały czas i interpretujecie dane jak wam jest wygodnie :-) Dla mnie jest jedna wersja prawdziwa. Widzew to Widzew niezaleznie czy kieruje nim Henio, Zbysio czy Zdzisia i czy gra w IV, VII czy I lidze Co do daty powstania Widzew to już nierozstrzygniemy jak było, co więcej za sto lat nasze praprawnuki będą się sprzeczać czy przeniesienia sekcji piłkarskiej ŁKSu do Głowna to powstanie nowego klubu i czy Boniek założył w 2004 roku nowy klub którego połączenie z RTSem polegało tylko na miejscu w którym rozgrywał mecze i barwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Dziedziczna niedudolność ŁKS IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 01:04 My reprezntowaliśmy Łódź w Europie. Liga Mistrzów, euorpejskie puchary, sam rozumiesz takie duperele. Mielsimy podstawy żądac jakis inwestycji w stadion. W zaś przez ostatnie 40 lat(sekcja piłkarska) z małymi wyjątkami nie zrobiliscie dla tego miasta nic. kompletne zero. ŁKS=posoŻyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKSman Dziedziczna schizofrenia i wybiórczość widzewiaków IP: *.zdnet.com.pl 13.07.06, 12:48 > My reprezntowaliśmy Łódź w Europie. > Wy zaś przez ostatnie 40 lat(sekcja piłkarska).... Jak ŁKS jeździł po Europie to Widzew był w sportowym niebycie grał ogony w V lidze albo niżej(sekcja piłkarska), (nie mówiąc o drugiej sekcji, ale nie będę zdradzał dyscypliny żebyś się trochę pogłowił w co się grało w twoim towarzystwie sportowym). Sportowcy ŁKSu rozsławiali Łódź przed i po wojnie, w różnych dyscyplinach zdobywali najwyższe laury, nie tylko w piłce nożnej. Takich osiągnięć swojej drużyny, w Europie to nawet jakbyś z 200 lat żył to i tak nie dożyjesz. P.S. No ale skąd ty to możesz wiedzieć jak twojej wsi to nawet na dokładnej mapie wojskowej nie można znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzik A co to takiego tow.Tatarkiewicz zrobiła dla ŁKSu? IP: *.zdnet.com.pl 12.07.06, 12:53 Może ci chodzi o budowę stadionu? Komu mieli wybudować jak wówczas Widzew był w niebycie. To może przypomnij od razu od kiedy wystawiali łapy po nasze pieniądze, dla Widzewa, w 70 latach wyrzuceni ze Startu tow. Wroński i Sobolewski, a po 89' inni towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś