literka_m 12.03.08, 21:02 nie marnowac pary, ktora teraz idzie w gwizdek. sa wazniejsze sprawy niz patron. nawet jak bedzie kilku patronow to i tak problemow za nas nie rozwiaza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barnaba Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 12.03.08, 22:18 Nowe przysłowie się rodzi: "durny jak łódzki radny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Schizofreniczka Kowalska patronką Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:30 Co jest do kur..y nędzy? Czy po to wybraliśmy radnych by ośmieszali nasze miasto? Przecież za chwilę cała Polska będzie się z nas śmiała!!! Czy te patafiany z rady miejskiej nie potrafią zrobić nic pozytywnego dla miasta? Jeśli tak to oddać mandaty i fora ze dwora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Schizofreniczka Kowalska patronką Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:53 Coś muszą robić. Ważnych spraw załatwić nie potrafią, to chociaż patronkę wybiorą. A, przepraszam. Jeszcze umieją zmieniać nazwy ulic. Ale sami możemy sobie dziękować. Było głosować na głąbów z PiSuaru i LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Dewocja i zacofanie górą IP: *.toya.net.pl 13.03.08, 01:33 Łódź znowu za sprawą dewocji ośmieszyła się.Przykre że do Papisa i jemu metalnie podobnych nic nie dociera a wazeliniarstwo prokoscilene odbira rozum(jeżeli jest).Mogła Faustyna być patronką tej części Łodzian którzy chcą a narzucanie tego większości do zwykłe prostackie chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Święta Faustyna patronką Łodzi IP: 195.150.224.* 13.03.08, 09:15 spokojnie, przecież ststut miasta jest tylko dla radych - nikt tego nie czyta - chyba, że prasa rozgłosi, to wtedy rzeczywiście bedziemy pośmiewiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panajotow Odwolac haniebna decyzje zde...ilalych radnych!! IP: 192.193.245.* 13.03.08, 09:52 Jaki swiety patron?! Przeciez to jakis skandal? Niech sobie swiete obrazy wieszaja w kosciolach a nie instytucjach publicznych! To zlamanie zasady rozdzialu kosciola od Panstwa, ktore powinno byc swiatopoglodowo neutralne. Kosciol katolicki jest szkodnikiem szerzacym zabobony i zacofanie intelektualne i spoleczne. Dlaczego mamy wpisywac do statutu w charakterze patrona jakies nawiedzone, dawno zmarle kobiety? Patronami Lodzi sa Poznanski, Scheibler i Grohman, a nie jakas Faustyna Kowalska! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Święta Faustyna patronką Łodzi 13.03.08, 11:01 No i dobrze wam tak, Łodzianie, na przyszłość macie nauczkę, żeby brać udział w wyborach i nie głosować na debili ani inne kropy! Buahahahaha, ale obciach ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.03.08, 11:38 Co racja to racja.Miała objawienie.Ale obciach.Ciemnogród.Wstyd mi że jestem Łodzianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaceball Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.08, 12:54 "Radny Marian Papis przekonywał: - Święta Faustyna jest patronką i pomocą w promocji miasta. O św. Faustynie mówi cały świat. To jest atut miasta, który chcemy wykorzystać" - tyle partyjniackiego belkotu. A teraz konkretnie: kto, poza urzednikami watykanskimi, mowi o jakis faustynach? Co konkretnego kryje sie za powiedzonkiem "caly swiat"- nic, wiec proponuje isc za ciosem i oto stwierdzam, ze o Faustynie, swietej, co to widzenia w lodzkim parku miala, mowi juz cala galaktyka. Co radni typu M. Papisa na korzysc miasta Lodzi wykorzystuja. Czas najwyzszy promowac Lodz pod auspicjami tej ciekawej swietej w wymiarze kosmicznym. Zainicjujmy zrzute na statek kosmiczny "Faustyna I". Alleluja i na podboj Wszechswiata! Amen.mówił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panajotow Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: 192.193.245.* 13.03.08, 15:39 Papis chce chyba zyskac miano blogoslowianego Mariana - wygaduje dyrdymaly. Nie wiem gdzie mozna promowac Lodz Faustyna Kowalska, chyba tylko w Licheniu. MOze radni powinni isc za ciosem i osadzic Faustyne na lodzkim stolcu jako ksiezne Lodzka? Odpowiedz Link Zgłoś
sir_k Święta Faustyna patronką Łodzi 13.03.08, 18:50 Chciałem też popluć jademi żółcią na chorych radnych i ich chory pomysł, ale widzę, że już nie muszę, bo inni pięknie ujęli to co chciałem powiedzieć. Niestety na szczeblu lokalnym nie da się tak łatwo odróżnić PiS od PO, zwłaszcza gdy chodzi o zmienianie nazw ulic i wrzucanie świętych wszędzie gdzie się da. W tym "światpoglądowie neutralnym" państwie niestety jest to oczywiście tylko gra pod pseudo-katolickich wyborców, która za to obraża ludzi niewierzących i "heretyków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin chamstwo i prostactwo katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 09:15 Zgadzam się. Dla mnie wpisywanie jakiejś, delikatnie mówiąc, niezbyt rozgarniętej osoby w charakterze "patronki miasta" do statutu jest obraźliwe. To obraża moją inteligencję i wiedzę. Czy patronem miasta nie może być np. Julian Tuwim czy Władysław Reymont? Czy musi to być jakaś cierpiąca na halucynacje, pozbawiona elementarnego wykształcenia zakonnica, której zasługi dla miasta są dokładnie żadne? Kiedy skończy się ta katolicka bezczelność? Niech katolicy w swoim gronie celebrują swoich bożków - ja sobie nie życzę tego w sferze publicznej. Czy tak trudno zrozumieć, że jest to prostactwo i chamstwo wobec normalnej (tj. niedotkniętej ociemnieniem umysłowym) części społeczeństwa? Gratuluję takiego zachowania zwłaszcza Platformie - debilizm radnych PiSu, zwłaszcza osób pokroju p. Papisa - to nic nowego. Natomiast od PO niektórzy oczekiwali więcej. Jak widzę - tylko lewica ma w tym kraju patent na normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
kurka_bzdurka Święta Faustyna patronką Łodzi 14.03.08, 13:45 Reymont chorował na alkocholizm, z tego powodu prawdopodobnie nie odebrał nagrody Nobla w 1924r i zmarł rok później. Porażający jest bełkot jaki prezentuje "ludź" wypowiadający się w tym wątku dla was proponuję jako patrona Szymona Majewskiego (nie obrażając Szymona). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Łódź miasto pomników i starych pierników... IP: *.retsat1.com.pl 07.10.08, 23:36 takich jak Pan prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś